Puppy blaft / uitdagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KenzocorgiKenzocorgi

honden foto van Kenzocorgi

hallo 

onze pup (welshcorgi)

probeerd minn vriendin steeds uit te dagen en blaft erna , wij zijn samenwonden maar naar mij toe doet hij dat niet en als we samen zijn ook niet echt.

zorda hij dat doet gaat ze hem negeren en als hij stop belonen , maar soms blijft hij maar doorgaan en dan moet hij in de bench.

heeft iemand tips hiermee zodat dit stop

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Waarom denk je dat dit gedrag uitdagen is?

 

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Niet aankijken, alles ,,laten vallen,, waar  je mee bezig bent  omdraaien weglopen. Stil,  isbraaf, maar niet overdreven belonen. Zo leert hij dat  blaffen niets oplevert? Oeps baas gaat bij mij vandaan. Ook kijken, zuchten of wat dan ook is aandacht.

honden page profiel KenzocorgiKenzocorgi

honden foto van Kenzocorgi

" Waarom denk je dat dit gedrag uitdagen is?
  "

Dat denk ik omdst hij op een speelse manier tegen haar begint te blaffen

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Dat denk ik omdst hij op een speelse manier tegen haar begint te blaffen "

Kan dan toch ook gewoon spelen zijn.

Honden doen het onder elkaar ook.

Maar hem ervoor straffen??

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

zorda hij dat doet gaat ze hem negeren en als hij stop belonen

Het lijkt er eerder op dat je vriendin gaat wachten tot ie stopt om 'm dan te belonen. Dat kan al snel een spelletje worden om dat snoepje te bemachtigen (ervan uitgaand dat de beloning in de vorm van voedsel is): de pup gaat eerst blaffen en weet dat er een snoepje komt als ie ermee stopt. En dan opnieuw en opnieuw. Ze zijn niet dom, hahaha, voor je 't weet hebben ze je omgevormd tot snoepautomaat! tongue-out

 

Het kan ook dat zijn gedrag en gegronde reden heeft: bijvoorbeeld als het al een poos geleden is dat ie nog es qualitytime kreeg, hij zich verveelt, hij zich uitgesloten voelt. Dan wil hij je dat kenbaar maken door naar je te blaffen. "Hé! Zie mij ook es staat!" Dat kan je oplossen door meer momentjes van qualitytime met de pup in je dag te steken: samen leuke dingen doen, waar ie voldaan van wordt.   

 

Dus bekijk eens wat je pup precies met zijn gedrag wil bereiken. Als je de oorzaak, de reden kent, kan je daaraan werken en die oplossen en hoeft ie niet in dit blafgedrag te vervallen. hp-smile

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou de pup niet negeren, en ook niet als hij stopt gaan belonen. Gewoon ontspannen blijven en proberen er achter te komen waarom hij blaft. Soms helpt gewoon even iets te zeggen, even geruststellen of een klein grapje van maken bijv. of vragen wat hij allemaal te vertellen heeft oid.

 

Vindt hij haar spannend, wil hij haar aandacht, is ze teveel bezig met opvoeden op een gespannen manier etc. even kijken naar het eigen gedrag ook of daarin de oorzaak kan liggen.

Volgende forumvraag: Soort van verlatingsangst?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^