Show

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag. 

Geen idee of dit onderwerp mag op hp. Maar ik heb een lhasa apso met stamboom, maar netjes geknipt. Dus geen haren tot op de grond, ,vlechtjes en strikjes, maar ook niet kaal tot op het velletje geschoren. 

Toch zou ik graag eens willen weten of dit hondje voldoet aan de eisen, ik vind hem zelf zo mooi, statig en schitterend lopen. Dat is het belangrijkste natuurlijk, dat ik blij ben met hem

Een grote show, daar zal ik niet inschrijven. Maar weten jullie hoe er wordt gekeken op een clubmatch van een plaatselijke kynologenclub naar zo,n hondje? Of kan ik mijn geld beter besteden? Iemand ervaring?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Bij een clubmatch vanuit een KC is het meestal heel gemoedelijk en leuk! En ze zijn meestal ook niet zo duur, dus ik zal je gewoon eens aanmelden als ik jou was hp-smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Doe ik , kijken waar het lukt dit jaar in de burt. Ben alleen maar bang afgebrand te worden omdat lhasaatje niet genoeg lange haren heeft.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ook op de clubmatch moeten ze voldoen aan de ras standaard ,

Dus daar krijg je wel aanmerking op hoor ,

Als je daar tegen kan ,gewoon eens gaan  ,kan heel gezellig zijn .

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat kun je gewoon doen hoor, zo'n dag is erg leuk om een keer mee te maken!

Al die hondjes van hetzelfde ras bij elkaar.

Ik heb het met Black ook wel eens gedaan, het is ook leuk om te horen wat ze van je hond vinden.

Je kan eenmalig de vacht wat langer laten groeien, zodat ze daar ook een beeld van hebben.

Maar ze zullen je heus niet afbranden als Diki geen hele lange vacht heeft.

Ik denk dat veel meer hondjes dat die dag niet zullen hebben.hp-smile

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Juist ook om kennis te maken met shows organiseren vele rasverenigingen een Jonge Hondendag. Ik zie dit niet op de site van de Lhasa Apso.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

" Doe ik , kijken waar het lukt dit jaar in de burt. Ben alleen maar bang afgebrand te worden omdat lhasaatje niet genoeg lange haren heeft. "

Wil je Lhasaatje zijn vacht niet uit laten uitgroeien dan?

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Geen idee wat lhasaatje zelf wil, smile knippen vindt hij nog steeds niet je van het frownal gaat het steeds beter.

Maar ik heb een hond, en die moet kunnen rennen en door de bagger lopen en in de regen. Dus nee ik zal hem geen showvacht laten krijgen. Veel te veel onderhoud met wassen en vlechten en kammen en cremespoelinkjes en wassen en beetje knippen en wassen en kammen enzv.. die tijd besteed ik liever aan een wandeling.

Zal zorgen dat hij op een eventuele clubmatch iets van 15 cm haar heeft, net als nu, mooi schoon is en geen knoopjes heeft, net als nu. laughing. Er begint nu ook een scheiding op zijn rug te komen, zo leuk.

Ik heb nog geen lhasa apso club gevonden die een beetje in midden nederland wat leuks organiseert. Lhasa,s vallen ook onder de dwergspaniel en pekingees club (ben ik lid van) en ook onder de 1e gezelschapshondenclub.

 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Ja leuk hè zo`n scheiding, maar dan is het haar toch wel al wat langer. Denk dat ik wel weet wat Lhasaatje zelf wil smile lekker door de bagger kunnen lopen en in de regen. Een (langere) vacht is dan geen optie. Bij de Shih-Tzu clubdag is er zoiets van een toeristenklas dit jaar op de clubdag, alle kortharigen kunnen daar ook gekeurd worden. Ik heb er eentje die keurt ons het liefst, ben je nog wel geschikt om mijn eten klaar te maken, loop je wel snel genoeg naar de keuken in een mooie pas? Tot nu toe zijn we gelukkig geschikt bevonden smile Mooi is Lhasaatje!

honden page profiel Onze sjoesOnze sjoes

Met een getrimde hond is zo'n show zinloos,en eigenlijk ook wel terecht.Ze willen op een show de hond zien zoáls het ras bedoeld is,dus vol in de vacht.Wij hebben 3 Shih Tzu's met showvachten en het werk valt reuze mee,en ze lopen iedere dag door de weilanden,bos enz,en ze lopen ook altijd los.En ja ze nemen dan veel zand mee of blaadjes,maar ach even de borstel erdoor en het is weer goed.Ik kam/borstel ze iedere ochtend en doe hun strikjes in en ben per hond ongeveer 20 minuten tot een half uurtje per hond kwijt.Een keer per 14 dagen was ik ze met shampoo en daarna cremespoeling en daarna fohnen en dit kost me ongeveer 45 minuten per hond.Niet rot bedoeld,maar ik snap gewoon niet dat je een rashond koopt van pakweg 1000 euro en dan vervolgens je hond niet meer op het ras wil laten lijken door hem kort te knippen,zo zonde eigenlijk...maar ik zie het ook heel vaak bij Shih's dan zijn ze rond de 10 maanden oud en dan krijg je een vacht verandering en dat gaat gepaard met wat klitterigheid en dan haken veel mensen af en zetten de schaar erin.Maar ondanks dat ik ze wel borstel enz lopen ze hier 2 uur op een dag,MET lange vacht!hp-shiny

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Onze Sjoes,

Daar ben ik het niet helemaal mee eens.

Ik had ook 2 honden van verschillende rassen, allebei met langharige krulvachten.

Voor een show is het handig als de vacht een bepaalde lengte en coupe heeft.

Maar verder, voor een huishond is het ook wat praktisch is in het dagelijks leven.

Je hoeft een ras niet speciaal te kiezen om zijn vacht, er zijn meer redenen waarom je voor een bepaald ras kiest.

Met mijn Barbet ga ik vaak naar het water, dan is een lange vacht onpraktisch.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Voor een lhasa  gekozen voor het karakter. Het is een vacht die doorgroeit dus geknipt mag worden . Hij heeft nu ongeveer 15 cm lang haar. Langer vind ik niet mooi en niet praktisch. Kaalscheren zal ik hem niet. 

Een poedel wordt ook geknipt in div. Modellen. Ook vaak kort omdat mensen ook karakter belangrijk vinden. 

Enne, als ik hem zie lopen is het echt een lhasa, zo statig, mooi gangwerk, dan geniet ik ook van hem. Maar ik begrijp ook een ander die ze wel lange haren laten hebben. Ik kam nu 1 a 2 x per week, hondje is nog nooit gewassen, niet omdat ik daar te lui voor ben, maar ondat het niet nodig is. Pootjes,voetjes  wel regelmatig in bakje water in de pekeltijd.

 

Destijds veel sites bekeken van fokkers en dan viel mij op dat als er meerdere honden waren, de hondjes vaak geknipt werden als ze geen shows meer liepen. 

En dat sie lange haren horen voor een show snap ik helemaal. Vandaar ook mijn vraag, en ik begrijp dat de meningen verdeeld zijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Met een getrimde hond is zo'n show zinloos,en eigenlijk ook wel terecht.Ze willen op een show de hond zien zoáls het ras bedoeld is,dus vol in de vacht.Wij hebben 3 Shih Tzu's met showvachten en het werk valt reuze mee,en ze lopen iedere dag door de weilanden,bos enz,en ze lopen ook altijd los.En ja ze nemen dan veel zand mee of blaadjes,maar ach even de borstel erdoor en het is weer goed.Ik kam/borstel ze iedere ochtend en doe hun strikjes in en ben per hond ongeveer 20 minuten tot een half uurtje per hond kwijt.Een keer per 14 dagen was ik ze met shampoo en daarna cremespoeling en daarna fohnen en dit kost me ongeveer 45 minuten per hond.Niet rot bedoeld,maar ik snap gewoon niet dat je een rashond koopt van pakweg 1000 euro en dan vervolgens je hond niet meer op het ras wil laten lijken door hem kort te knippen,zo zonde eigenlijk...maar ik zie het ook heel vaak bij Shih's dan zijn ze rond de 10 maanden oud en dan krijg je een vacht verandering en dat gaat gepaard met wat klitterigheid en dan haken veel mensen af en zetten de schaar erin.Maar ondanks dat ik ze wel borstel enz lopen ze hier 2 uur op een dag,MET lange vacht! "

Hoe zit dat met de vachtwissel? Ik merk sind een week of 6, hardere en dikkere, minder pluizige haren op de rug, begint daarmee de wissel? Kam paar x per week, maar klitten  zie ik zelden, soms achter oren, en op borstbeen. 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

Met 9 maanden gaan ze in een "vachtwissel".

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Met 9 maanden gaan ze in een "vachtwissel". "

Enne, hoe lang duurt dat, klopt wel met de leeftijd, misschien iets later, dat ik die hardere haren zag.. Enne krijgen ze dan hun definitieve kleur? Zag gisteren opeens een donkerder blonde streep op achterhoofd en zwarte haren op de schoft. Vind ik leuk, hoe meer kleur hoe leuker. Worden de haren op poten ook harder , cq steviger?

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 2 doggies

Ja dan gaan ze ook hun definitieve kleur ontwikkelen. Soms zijn het net toverballen ze kunnen flink veranderen van kleur. Bij de Shih-Tzu gaat er een hele nieuwe vacht bijkomen in deze tijd, de ondervacht. Het borstelen word dan vaak anders ervaren je moet erg oppassen voor klitten die hij dan kan krijgen.  Hij krijgt dus een dubbele vacht. Dat heb ik niet gemerkt dat de haren op de poten echt harder worden, maar er zijn veel verschillende soorten haar.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je shiezoe. Ik dacht dat de bovenvacht nu doorkwam, hardere haren, misschien alleen oo de rug. En ja, gisteren klit op borstkas, zomaar. Netjes uitgeborsteld overigens.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

" Met een getrimde hond is zo'n show zinloos,en eigenlijk ook wel terecht.Ze willen op een show de hond zien zoáls het ras bedoeld is,dus vol in de vacht.Wij hebben 3 Shih Tzu's met showvachten en het werk valt reuze mee,en ze lopen iedere dag door de weilanden,bos enz,en ze lopen ook altijd los.En ja ze nemen dan veel zand mee of blaadjes,maar ach even de borstel erdoor en het is weer goed.Ik kam/borstel ze iedere ochtend en doe hun strikjes in en ben per hond ongeveer 20 minuten tot een half uurtje per hond kwijt.Een keer per 14 dagen was ik ze met shampoo en daarna cremespoeling en daarna fohnen en dit kost me ongeveer 45 minuten per hond.Niet rot bedoeld,maar ik snap gewoon niet dat je een rashond koopt van pakweg 1000 euro en dan vervolgens je hond niet meer op het ras wil laten lijken door hem kort te knippen,zo zonde eigenlijk...maar ik zie het ook heel vaak bij Shih's dan zijn ze rond de 10 maanden oud en dan krijg je een vacht verandering en dat gaat gepaard met wat klitterigheid en dan haken veel mensen af en zetten de schaar erin.Maar ondanks dat ik ze wel borstel enz lopen ze hier 2 uur op een dag,MET lange vacht! "

Dat willen ze niet alleen dat is verplicht. Mijn Shih-Tzu loopt ook gewoon met een lange vacht door het bos ect. Maar ben het ook met Silvia eens, als je hond graag zwemt is dat niet handig. Shih-Tzu`s en ook Lhasa`s staan bekend om hun mooie vacht, mits goed bijgehouden. Ik snap ook het kaalscheren niet dan, maar iedereen mag dat zelf bepalen hoor. Ze zijn even leuk en lief kort of lang. Soms heeft het ook te maken met huidproblemen, waar deze honden helaas vaak mee te maken hebben.De vacht wordt dan kort gehouden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Huidpriblemen??? Nog niet eerder gehoord, dacht dat ik mij goed had ingelezen, twee jaar gezocht naar welk hondje bij ons zou passen. Tot nu toe, op alle punten blij met ons lhasa.hij is lief, eet de kat zo nu en dan op, luistert als de beste, vindt werken en kunstjes doen super, kan heerlijk lopen, apporteert balletje en noem maar op. 

honden page profiel SjiezoeSjiezoe

" Dank je shiezoe. Ik dacht dat de bovenvacht nu doorkwam, hardere haren, misschien alleen oo de rug. En ja, gisteren klit op borstkas, zomaar. Netjes uitgeborsteld overigens. "

Ja meestal zie je het gelijk hè van zo`n klitje. Is ook wel leuk hoor die verandering. Ben benieuwd of de donkerder blonde streep op achterhoofd en de zwarte haren op de schoft blijvend zijn bij je Lhasa.

Jazeker, huidproblemen, gevoelige rassen zijn o.a Duitse Herder, Lhasa Apso, Schnauzer, Boxer, Retrievers, Poedel, Shih Tzu, Sharpei en de terriërs. Kun je gaan merken na het 3e jaar vaak. Maar hoeft niet natuurlijk.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Nou het is duidelijk. Een geknipte lhasa met stamboom mag niet meedoen met clubmatch, wel met een stamboomloze hondenkeuring. Of als een keurmeester dit wil doen, moet de kc aanvragen, buiten mededinging. Duidelijk dus.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik moet ook niet met een geschoren sheltie op een show verschijnen. Een lhasa mag eigenlijk niet geschoren worden.  Dus je zal daar zeker opmerkingen over krijgen ik denk zelfs diskwalificatie (op officiële show). Mooi lopen is niet het enige waar ze naar kijken op show. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Weet ik, maar hij is niet geschoren maar rond de 15 cm. Lang haar. Haar hangt niet op de grond en ik vind het leuk om ogen te zien zonder speldjes.  Ik weet het nu misschoen ooit naar een rasloze dag kijken of ik toch een keer te horen kan krijgen of hij verder , omdanks z,n vacht goed in elkaar zit.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Weet ik, maar hij is niet geschoren maar rond de 15 cm. Lang haar. Haar hangt niet op de grond en ik vind het leuk om ogen te zien zonder speldjes.  Ik weet het nu misschoen ooit naar een rasloze dag kijken of ik toch een keer te horen kan krijgen of hij verder , omdanks z,n vacht goed in elkaar zit. "

Als je bij de clubmatch gewoon inschrijft en niets zegt over de vacht ,wordt de hond gewoon gekeurd hoor ,

Dan staat er alleen een opmerking in het keurverslag over de vacht .

Maar weet je wel ,voor zover je dat zelf niet kan zien of de hond verder aan de ras standaard voldoet .

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Als je bij de clubmatch gewoon inschrijft en niets zegt over de vacht ,wordt de hond gewoon gekeurd hoor ,
Dan staat er alleen een opmerking in het keurverslag over de vacht .
Maar weet je wel ,voor zover je dat zelf niet kan zien of de hond verder aan de ras standaard voldoet . "

Dat is nu precies de bedoeling. Dat ga ik doen! Ze kunnen me hooguit ongekeurd weer wegsturen. Dank je Heleen!

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Weet ik, maar hij is niet geschoren maar rond de 15 cm. Lang haar. Haar hangt niet op de grond en ik vind het leuk om ogen te zien zonder speldjes.  Ik weet het nu misschoen ooit naar een rasloze dag kijken of ik toch een keer te horen kan krijgen of hij verder , omdanks z,n vacht goed in elkaar zit. "

Maar je zegt het zelf ergens: voor een show moet hij het showmodel hebben.

Dat is niet knippen of scheren.

Die rasloze showen is onzin volgens mij. Ik betwijfel zelfs of het echte keurders zijn die daar aan mee doen.

Om te weten of je hond echt aan aan het rastype voldoet heb je vergelijkingen nodig met rasgenoten en een keurder die gespecialiseerd is in jouw ras. 

Volgende forumvraag: Avond vierdaagse lopen met hond.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^