Duitse Herder met huidproblemen, hulp gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Martine DiscartMartine Discart

honden foto van Martine Discart

Wij hebben een Duitse Herder, Ringo, van 3jaar. Hij leeft samen met onze Border Collie, Fito en onze kat Mammie. Wij wonen allen in zuid Portugal. Ringo heeft nu voor de 3 de keer weer een "zweertje" en daar is hij al 2 keer van geopereerd. De eerste keer op zijn rug, de 2de keer op zijn schouderhoogte, en nu is er weer een op zijn staart. Het begint met een Klein "puistje" , dan gaat het open en ontsteekt het, als het geneest komt er steeds een zwart "rubberen" korstje op dat groter wordt tot de wond weer open gaat.
De dierenarts geeft alles soorten cremes etc. maar de wond geneest nooit. Totdat ze het opereren, en dan komt er later weer een op een andere plaats. Ik plaats een foto van de wonde op zijn staart, en alle hulp is Welkom. Misschien heeft iemand al zo iets meegemaakt, en is er een andere oplossing dan chirurgie. Alvast bedankt, Martine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Martine DiscartMartine Discart

honden foto van Martine Discart

Nog ter info: Ringo eet brokken van Acana, adult large breed.
Hij draagt een halsband tegen leishmaniose en teken.
Hij krijgt ook 3 x per jaar Leishguard, ter berscherming van Leishmaniose.
Hij is allergisch aan vlooienbeten, Dus krijgt ook Bravecto.

Martine

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Heb je al biopten laten maken van het zweertjes, en laten onderzoeken cq op kweek laten zetten? 

Verder allergieën laten testen mbt de band die hij draagt en middelen die hij krijgt? 

 

Zou dat eerst laten onderzoeken. Dat het steeds op een andere plek weer terug komt zou kunnen betekenen dat het van binnenuit komt. Die middelen brengen van alles in de bloedbaan waarop de hond kan reageren. Dus bloed laten onderzoeken zou ook nog kunnen of de waarden wel goed zijn.

 

Verder zou ik de hond scheren. Niet te kort maar dat er meer lucht bij de huid komt (geen verstikking bij hoge temperaturen) . Doet men wel meer bij honden met lange vachten in bv Zuid Spanje. 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Als je eigen dierenarts er niet uit komt zou ik een verwijzing vragen naar een dermatoloog. Zo'n wondje kan vele oorzaken hebben, en een dermatoloog doet veel grondiger onderzoek dan een algemeen dierenarts.

Sterkte!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ah Leishmania is uitgesloten? Dat was het eerste waar ik aan dacht, maar dat is het niet dus.

 

Verder lijkt me het goed mogelijk dat en de halsband (is dat de scalibor?) en de bravecto en de leishguard (en waarschijnlijk vaccinaties, en ontwormingsmiddelen?) toch wel een erg hoge toxische belasting is voor hem. Huidproblemen komen meestal van binnenuit.

 

Je zou je kunnen verdiepen voor de wondjes in neemolie van een goede biologische kwaliteit. Het is goed voor de huid, en doodt bacterien. Het wordt in de biologische landbouw gebruikt als pesticide, doodt ook schimmels en mijten e.d.

Als mijn hond een beginnende hotspot heeft bijv. is die binnen het half uur weg met de neemolie.

https://ayuhuid.nl/neem-olie/

 

 

Maar de oorzaak zou natuurlijk ook gevonden moeten worden. Ik zou toch overwegen om bijv. met de bravecto te stoppen en de halsband af te laten. (en daar een natuurlijker alternatief voor proberen te vinden)

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Martine DiscartMartine Discart

honden foto van Martine Discart

Bedankt al voor de snelle reacties. Ik denk ook dat het probleem van binnen uit komt. De bloedtesten waren goed, de DA denkt dat uit een allergietest niets naar voren komt....hier in de Algarve zijn de dierenartsen meer gefocusd op de belangrijkste ziektes hier en dat zijn er vele, leishmaniose is de belangrijkste, zelf met al de beschermings middelen is de infectiegraad hier heel hoog. Hart-longworm is de andere. Tekenkoorts ook.
Daarvan afgezien had Ringo de eerste zweer toen hij nog geen chemische halsband droeg, maar hij kreeg toen wel Milbemax, een antiworm middel, maar ook geen bravecto.
En de 2de zweer was ook hiervoor...
Neemolie ga ik zeker kopen. Misschien is het in Portugal wat moeilijker te vinden, maar op Internet kan ik het dan kopen.
Ik heb gelezen dat botermelk goed zou zijn tegen teken, een kopje per dag, weet iemand hier iets over.
En look tegen vlooien?
Misschien moeten we inderdaad tegen de raad vid DA ingaan en met alle chemische troep stoppen.
Martine

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Als je met look knoflook bedoeld zou ik dat niet doen. Dat is gif voor honden. Het stapelt zich tot de hond vergiftiging krijgt.

 

Misschien is Vectra 3d iets. Tegen vlooien, zandvliegen, muggen en teken. Her werkt het prima en 1 pipet zorgt voor 2 a 3 maanden geen last. Ze schrijven het voor per maand maar dat is echt niet nodig. Hier krijgt de hond iedere 3 mnd een afgemeten dosis. De pipetten zijn van 4-10 kg en van 10 tot 25 kg. Echter weegt mijn hond 20 kg dus die krijgt 2x 4-10 kg. Dus 2 pipetjes van tot de 10 kg ipv 1 tot 25 kg. Zo geen overdosering. 

Er is ook nog geen resistentie tegen.

En beter 1 vlo weg vangen met 1x per 2 a 3 mnd een pipet dan al die troep maandelijks tegelijk toedienen. Alles slaat zich op in het lichaam.

 

https://www.ceva.nl/Producten/Producten-lijst/VECTRA-R-3D

 

Bravecto heeft overigens al jaren een slecht naam. Milbemax is veiliger. Hier ook voor Mdr1 drager in gebruik. 

 

https://www.animalstoday.nl/is-anti-vlooien-en-anti-tekenmiddel-bravecto-gevaarlijk-voor-honden/

honden page profiel Martine DiscartMartine Discart

honden foto van Martine Discart

Bedankt Cody, ik hoop dat het dit niet is... want de prognose zie ter niet goed uit. Bij Ringo begon het op veel vroegere leeftijd...en het zie ter ook niet zo erg uit...
Martine

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het is altijd afwegen, aan de ene kant al die enge ziektes, en aan de andere kant het gevaar van teveel gif. Dat is een beslissing die je eigenlijk alleen zelf kan maken.

 

Bij mijn weten werkt karnemelk niet tegen teken, de neemolie zou wel moeten werken, maar je kan niet de hele vacht daarbij insmeren natuurlijk. 

Wij nemen daarvoor egyptische zwarte kummelolie af en toe een kuurtje, inwendig, en natuurlijk na elke wandeling nakijken. Ik heb alhoewel de omgeving bekend staat dat er veel teken zitten, nog maar 1 teek van Jenna gehaald sinds we het gebruiken.

https://topnl.eu/wp-content/uploads/2017/01/z-Medisch-Egyptische-zwarte-komijnolie-2015-02.pdf

 

Is er een patroon te vinden in wanneer de wondjes ontstaan?

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Je zou eens kunnen kijken naar Soulmate Dog. Om de weerstand van binnen uit te verhogen. Goede ervaringen mee. Heel compleet en op natuurlijke basis. 

 

https://www.soulmate-nutrition-dog.nl/producten/ingredienten-lijst/

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi heeft soms ook kleine zweertjes op zijn buik en rondom zijn pielemans... En bij zijn anus soms ook, maar daar wordt het meteen heel erg ernstig. Daar is alle ellende ooit mee begonnen tot het compleet ontstoken was en we er maar niet achter kwamen met de da wat de oorzaak was.  Obi heeft dus lupus daar zijn ze uiteindelijk achter gekomen na een biopt te hebben genomen van zijn ontstoken huid en te hebben onderzocht in het lab. Obi heeft dus een lichte dosis prednison waar hij op staat om zijn eigen immuunsysteem te onderdrukken. Anders was het waarschijnlijk zo uit de hand gelopen dat hij er nu niet meer geweest was. Ironisch genoeg was Obi  ook ongeveer 3 jaar oud toen de eerste ellende begon...

Misschien is het nemen van een biopt een goed idee, al was het alleen maar om eventueel lupus uit te sluiten. Ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij een arts die o.a. een specialisatie had in allergieën en die had eigenlijk vrij snel door dat dit iets anders was en hij verder moest zoeken.

 

honden page profiel TanjaTanja

Wellicht een oude forum vraag, maar nog steeds relevant voor mensen die opzoek zijn naar goede kwaliteit Neemolie voor deze aandoening. Je kunt heel goed kwaliteit neemolie kopen bij - link verwijderd door moderator team-. Verzending is ook nog gratis.

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 11 augustus om 22:26 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Ons verhaal naar amputatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^