Nieuwe Boerboel pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkiNikki

Hoi!

Het is inmiddels ruim 2,5 jaar geleden sinds ik hier voor het laatst hebt gepost. Mijn Amstaff Bowie is inmiddels 3,5 en een behoorlijk uit de kluiten gewassen staffy :P (Krijg erg vaak de vraag waarmee hij gekruist is, hij ziet er niet uit als een standaard stafford).

 

Sinds vorige week heb ik een nieuwe pup erbij! Een boerboel dametje van nu 9 weken, genaamd Bora.

Bowie is een herplaatser en kwam bij mij toen hij 7 maanden was. Thuis ben ik opgegroeid met honden die we altijd vanaf pup hadden, maar Bora is mijn eerste pup van die leeftijd.

 

Ze is een prachtige en energieke meid! Onwijs speels en slim! (soms iets minder, ze is nu al 2x in de vijver gevallen..in mijn bijzijn hoor!! ?Kon haar er gelijk uithalen) 

 

Zindelijkheid gaat al héél goed. Ze doet eigenlijk al 2 dagen niets meer binnen en piept voor de deur wanneer ze er echt uit moet. Nou is het ook al 2 dagen natuurlijk prachtig weer en heb ik de hele dag de deur openstaan (ik heb mijn eigen bedrijf en werk veelal vanuit huis dus kan haar nu mooi de hele dag in de gaten houden).

 

Niemand in mijn omgeving heeft eigenlijk honden thuis en ik merk dat ik soms nog wel met vragen zit. Ik denk dat dit daarvoor de juiste plek is, dus ik wil graag mijn vragen aan jullie stellen.

 

De eerste vraag is, de nacht. De eerste week heb ik op de bank geslapen naast Bora. De bench helemaal tegen de bank aan gezet zodat ze mijn hand kon ruiken. Eerste nacht ging goed, na 10 minuten ging ze slapen maar de 5 nachten erna heeft ze álles bij elkaar gegild. Elk uur en dan zeker een half uur lang. Heb dus erg weinig geslapen. Ik heb nu haar bench mee naar bed genomen en de bench gewoon óp mijn bed gezet. Afgelopen nacht is dat goed gegaan, ze gaf geen piep. 
Hoe snel moet ik de bench verder van mij af gaan zetten? Kan dat vanavond al of moet ik daarmee langer wachten?

 

Dan, Bora is ontzettend verzot op eten. Ze wordt letterlijk helemaal wild bij het geluid van haar brokjes. Zodra ze haar eigen eten op heeft rent ze direct naar de bak van Bowie. (Ik geef Bowie pas eten als ik zelf heb gegeten dus die bak is dan nog leeg) Zodra Bowie aan het eten is staat ze er als de kippen bij en als hij wat over heeft gelaten eet ze alles op. 


Ik heb letterlijk nog nooit zo'n obsessie voor eten gezien. Als je haar ziet denk je dat ze nooit eten heeft gehad, zo gek word ze. 
Ik heb net haar eten in de bench gezet en toen de bench dichtgedaan. Ze mocht er pas bij als ze haar aandacht ergens anders bij had. Dit duurde ongeveer 5 minuten, toen heb ik de bench open gedaan en haar eerst laten zitten. Deed ze netjes. Daarna gelijk aanvallen!! Binnen 5 seconden dat bakje leeg.
Vraag is; doe ik er goed aan haar op deze manier te laten wachten voor het eten of is er een betere manier?

 

 

Dit zijn eigenlijk mijn 2 voornaamste vragen. Daarnaast ben ik heel erg benieuwd of er meer mensen zijn hier met een Boerboel! Ik kom graag in contact om ervaringen te delen. 

Groetjes,

Nikki, Bowie, Billy the Cat en Bora. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Bench op bed ?   ....een hond of het nou een pup is of een jonge hond die al zo geobsedeerd op eten is, niet samen met de oudere hond eten geven, geef ze beiden apart eten , niet bij elkaar zetten dat is vragen om moeilijkheden....nu is het nog een pup, straks een jonge hond en dan volwassen, grote kans dat ze dan met eten niet met elkaar kunnen, apart eten geven.     Maak eten klaar en zet het voor, je hond niet laten wachten voor zijn bak die in de bench staat...geef het eten op een rustige plek...na het klaarmaken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Goed artikel over het gebruik van een bench. tandwiel16.png

HondenForum > Verzorging > Goed artikel over het gebruik van een bench.

Kijk hier eens naar.

honden page profiel NikkiNikki

" Bench op bed ?   ....een hond of het nou een pup is of een jonge hond die al zo geobsedeerd op eten is, niet samen met de oudere hond eten geven, geef ze beiden apart eten , niet bij elkaar zetten dat is vragen om moeilijkheden....nu is het nog een pup, straks een jonge hond en dan volwassen, grote kans dat ze dan met eten niet met elkaar kunnen, apart eten geven.     Maak eten klaar en zet het voor, je hond niet laten wachten voor zijn bak die in de bench staat...geef het eten op een rustige plek...na het klaarmaken. "

Haha, ja letterlijk op bed. Ze past nu nog in een kleine bench, heb een grote beneden staan. De kleine bench op bed gezet naast mijn kussen. Afgelopen nacht was de eerste nacht dat ik weer kon slapen. 

Ze krijgen overigens ook niet tegelijk of samen eten! Beide bakken staan aan de andere kant van de kamer en ze krijgen op andere tijdstippen eten. Maar Bowie eet niet als ik er niet ben, dus ik kan hem niet in een andere kamer eten geven. Heb ook al zo'n standaard gehaald zodat Bowie zijn eten hoger staat, maar resultaat is dat Bowie de hele dag zijn brokken niet eet en Bora de hele tijd springt naar de bak van Bowie. 

honden page profiel LolaLola

Geef je pup een lekker bot om op te kluiven als je andere hond eten krijgt, zorg dat hij afgeleid wordt. Als je pup de bench niet leuk vindt, zou ik het lekker laten. Hier jankte de pup 3 nachten en toen heb ik helemaal geen moeite meer gedaan, bench de deur uit en de hond gewoon lekker los. Niks meer aan de hand. 

 

Mocht je verder willen met de bench, zul je dit rustig moeten opbouwen, dus ook de slapeloze nachten horen daarbij. Ik zou de pup zeker niet zo lang laten janken, de bench moet leuk zijn, hier wordt het voor niemand leuker van lijkt mij. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier twee honden, krijgen iedere dag eten, maar apart....als het eten op is gaan de bakken weg, alleen drinken staat er, de pup zal nog meerderen keren per dag moeten eten, hou de oudste dan weg bij het eten van de kleine, dat moet toch geen probleem zijn....en kijk eens naar een goed gebruik van een bench...

honden page profiel NikkiNikki

" Hier twee honden, krijgen iedere dag eten, maar apart....als het eten op is gaan de bakken weg, alleen drinken staat er, de pup zal nog meerderen keren per dag moeten eten, hou de oudste dan weg bij het eten van de kleine, dat moet toch geen probleem zijn....en kijk eens naar een goed gebruik van een bench... "

Hoi Willemijn, ik denk dat je mijn bericht niet goed begrijpt. De oudste eet niet het eten op van de kleine, maar de kleine het eten van de oudste. 
Verder vind ik je reacties wat cynisch overkomen. Misschien begrijp ik het verkeerd? Ik vraag om tips, niet om afgesnauwd te worden.

honden page profiel NikkiNikki

" Goed artikel over het gebruik van een bench.
HondenForum > Verzorging > Goed artikel over het gebruik van een bench. "

Dankjewel voor dit artikel!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hoi Willemijn, ik denk dat je mijn bericht niet goed begrijpt. De oudste eet niet het eten op van de kleine, maar de kleine het eten van de oudste. Verder vind ik je reacties wat cynisch overkomen. Misschien begrijp ik het verkeerd? Ik vraag om tips, niet om afgesnauwd te worden. "

Je begrijp het verkeerd, niet de bedoeling om jou af te snauwen hoor....smile

honden page profiel NikkiNikki

" Je begrijp het verkeerd, niet de bedoeling om jou af te snauwen hoor.... "

Gelukkig :) 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

Hoi gefeliciteerddd met je pup ten eerste. 

 

Ik heb geen boerboel leuk ras dat wel, maar wel een pup nu inmiddels bijna 9 maand ook mn eerste eigen pup. 

 

Heb hier veel advies kunnen krijgen en vragen.

Wat betreft de bench k probeerde eerst ook de bench... 3 x niks zette de hele boel op schreeuwen bench weg en alles perfect heeft ook nooit wat gesloopt tot nu toe. Behalve der speelgoed met spelen. 

 

Dolcinea mijn pup slaapt bij mij boven al vanaf het begin ze heeft naast mijn bed een kussen liggen waar ze op kan. En mag ook op bed ze is dan ook niet super groot. Ze is een Engelse springer spaniël nog wel in de groei maar blijft wat kleiner zoals het er nu uit ziet.

 

Kwa eten tja.. Dolcinea probeert eigenlijk bijna nooit eten van de andere hond te pakken tenzij de andere hond later eten krijgt maar dan blijf ik erbij en stuur haar weg of leid der af met wat leuks zodat de anderre hond kan eten.

Maar dit gebeurt zelden de honden eten hier vaak tegelijk.

 

Kwa snel eten mischien een anti schrok bak, brokjee aanbieden in een voerbal, brokjes in de tuin strooien enzovoort. Dolcinea eet he erg op der gemak al vanaf pups af aan.

 

Sucses verder en vraag gerust. 

 

We zien ook graag een foto van de knappe pup. 

 

Hond van me ouders heet ook bowie haha leuke naamwink

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Waar slaapt je andere hond als ik vragen mag? Toen wij een pup erbij namen, had deze veel steun aan onze volwassen hond. Onze pup heeft nooit 's nachts gehuild, zelfs de eerste nacht niet. 

 

Laat je niet ontmoedigen door het artikel over de bench. Hier een pup die in zijn spel en beweging door zou gaan tot hij er letterlijk bij neer zou vallen. Het is de taak van het baasje om op tijd voor voldoende rust te zorgen. Mijn honden weten niet beter dan dat de bench ontspanning en slapen betekent. Ik vind het artikel dus erg overdreven.

 

Over het schrokken; geef de honden in aparte kamers te eten. Dan kunnen ze beide in rust hun eten op eten. Schrokken is niet erg zolang ze niet overgeven, schrokken is natuurlijk gedrag voor honden (begin ajb niet aan van die vreselijke antischrokvoerbakken, gebruik dan liever een snuffelmat of een dienblad zodat ze niet teveel in 1x binnen krijgt). Maar omdat een Boerboel een groot ras is heb je wel een hoger risico op een maagkanteling. Na het eten zou ik je hond minstens 2 uur laten rusten.

 

Veel plezier met Bora en Bowie gewenst!

honden page profiel NikkiNikki

" Waar slaapt je andere hond als ik vragen mag? Toen wij een pup erbij namen, had deze veel steun aan onze volwassen hond. Onze pup heeft nooit 's nachts gehuild, zelfs de eerste nacht niet. 
 
Laat je niet ontmoedigen door het artikel over de bench. Hier een pup die in zijn spel en beweging door zou gaan tot hij er letterlijk bij neer zou vallen. Het is de taak van het baasje om op tijd voor voldoende rust te zorgen. Mijn honden weten niet beter dan dat de bench ontspanning en slapen betekent. Ik vind het artikel dus erg overdreven.
 
Over het schrokken; geef de honden in aparte kamers te eten. Dan kunnen ze beide in rust hun eten op eten. Schrokken is niet erg zolang ze niet overgeven, schrokken is natuurlijk gedrag voor honden (begin ajb niet aan van die vreselijke antischrokvoerbakken, gebruik dan liever een snuffelmat of een dienblad zodat ze niet teveel in 1x binnen krijgt). Maar omdat een Boerboel een groot ras is heb je wel een hoger risico op een maagkanteling. Na het eten zou ik je hond minstens 2 uur laten rusten.
 
Veel plezier met Bora en Bowie gewenst! "

Bowie slaapt normaal gesproken gewoon beneden op de bank. Ze hebben vannacht allebei bij mij geslapen. 

 

Ik geef Bora af en toe ook de brokken uit mijn hand en dan kleine beetjes tegelijk. Da's misschien beter dan denk ik. 

 

521433.jpg

Hier de foto's! <3 Ze was gisteren al weer 8kg. 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea

honden foto van chayenne & dolcinea

" Bowie slaapt normaal gesproken gewoon beneden op de bank. Ze hebben vannacht allebei bij mij geslapen. 
 
Ik geef Bora af en toe ook de brokken uit mijn hand en dan kleine beetjes tegelijk. Da's misschien beter dan denk ik. 
 

Hier de foto's! <3 Ze was gisteren al weer 8kg.  "

Wat een leuke pup! hp-heart

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Wauw, wat een leukerd.....smile   en wat mooi om te zien met de poesicat, gezamelijk heerlijk op de bank.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Lekker samen laten slapen als het goed gaat tussen hun tweetjes: pups kunnen echt niet begrijpen waarom ze weer gescheiden worden van rasgenoten.

En vooral geen "grote hondenmanieren"verwachten van pups  (zoals dat wachten op het eten). Ze hoeven echt nog niet alle kunstjes te kennen van volwassen honden, want zijn alleen maar kunstjes.

Van kleine kinderen verwacht je ook niet dezelfde zelfbeheersing als van een volwassen mens. Bij honden is dat net zo: zichzelf leren beheersen heeft tijd nodig en is niet alleen afhankelijk van trainen.

Probeer nu zo veel mogelijk het in de fout gaan voor te zijn en leg minder de nadruk op dat trainen.

Wacht tot die honden-hersenentjes wat meer aankunnen.

 

Die obsessie voor eten: dikwijls zijn het pups die uit een groot nest komen en die samen uit 1 bak hebben moeten eten. Ze moesten wel vlug leren eten,anders aten hun broertjes en zusjes alles vlugger op.  

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Bowie slaapt normaal gesproken gewoon beneden op de bank. Ze hebben vannacht allebei bij mij geslapen. 
 
Ik geef Bora af en toe ook de brokken uit mijn hand en dan kleine beetjes tegelijk. Da's misschien beter dan denk ik. 
 

Hier de foto's! <3 Ze was gisteren al weer 8kg.  "

Hoi Nikki,

Gefeliciteerd met je pup!!

Wat een prachtige hond!!!

Je schrijft dat Bowie normaal beneden slaapt.

Is het misschien idee om Bowie en de pup samen los beneden te laten slapen.

Heb je een ruimte waar het geen kwaad kan dat je pup los is.

Hier zelf altijd vanaf het begin in principe de pup los bij de volwassen honden.

Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel voor de pup.

Kan makkelijker dicht bij de andere hond gaan liggen.

Vaak is dat een vervangend gevoel voor het missen van de broertjes en zusjes en de moeder.

Hier nooit gehad dat de pup ging piepen of blaffen s'nachts of overdag door deze manier.

Je kunt juist gebruikt maken van Bowie en dat verstevigd hun band juist nu.

En eigenlijk leert de pup ook al een beetje oefenen onbewust dat het vrouwtje er niet 24 uur aanwezig is en dat is natuurlijk wel als je de pup s`nachts meeneemt op bed.

Een volwassen hond kan zoveel schelen met de dag maar ook met leren op de dag met het oefenen  van even alleen zijn. 

Zelf nooit een bench gehad de pup mocht meteen bij de roedel.

Hier doen wij eigelijk het omgekeerde.

Wij hebben twee hele  mooie kasten in de hal en serre en hebben juist om de voorkant van de kasten een deel van een konijnen ren er voor gezet.(soort bench voor juist de kastenwinkhp-shiny)

En s`nachts konden de pup en de volwassen honden in de hal keuken en serre.

Wij hebben wel 3 grote honden maar zelf geen Boerboel.

Ik ken weet wel van twee mensen van een boerboel.

Toevallig helaas hadden beide honden sterke gedrags problemen

Het wordt natuurlijk een grote sterke hond.

Persoonlijk zou ik de pup echt heel goed vanaf jongs aan goed socialiseren met andere dieren en natuurlijk ook met andere honden.

En ook op (puppy)cursus gaan.

Zelf zit ik nu weer met de jongste op cursus puppy cursus afgerond en we zitten nu op de basis cursus.

Het is leuk,leerzaam en gezellig en goed voor de socialisatie van de pup leert meteen ook goed omgaan met jonge leeftijd genootjes.

Deze basis cursus noemt de lerares ook puber curcus.hp-shiny

Het is ook tevens heel prettig mocht je tegen problemen aan lopen dan heb je meteen iemand waar je voor deskundige hulp terecht kan.

 

Wij geven trouwens onze 4 honden allemaal altijd in een eigen ruimte hun eten.

Ieder eet lekker op zijn of haar tempo eigen tempo en zo krijg je ook geen voernijd.

En eet er 1 een keer niet alles op dan haal ik het weg ieder zijn voer in een eigen vaste bak(!!!) dus beslist

Dus geen restjes van de ander evt opeten.

Heel veel plezier en heel veel succes met je mooie honden!!!!

 

 

honden page profiel NikkiNikki

" Hoi Nikki,
Gefeliciteerd met je pup!!
Wat een prachtige hond!!!
Je schrijft dat Bowie normaal beneden slaapt.
Is het misschien idee om Bowie en de pup samen los beneden te laten slapen.
Heb je een ruimte waar het geen kwaad kan dat je pup los is.
Hier zelf altijd vanaf het begin in principe de pup los bij de volwassen honden.
Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel voor de pup.
Kan makkelijker dicht bij de andere hond gaan liggen.
Vaak is dat een vervangend gevoel voor het missen van de broertjes en zusjes en de moeder.
Hier nooit gehad dat de pup ging piepen of blaffen s'nachts of overdag door deze manier.
Je kunt juist gebruikt maken van Bowie en dat verstevigd hun band juist nu.
En eigenlijk leert de pup ook al een beetje oefenen onbewust dat het vrouwtje er niet 24 uur aanwezig is en dat is natuurlijk wel als je de pup s`nachts meeneemt op bed.
Een volwassen hond kan zoveel schelen met de dag maar ook met leren op de dag met het oefenen  van even alleen zijn. 
Zelf nooit een bench gehad de pup mocht meteen bij de roedel.
Hier doen wij eigelijk het omgekeerde.
Wij hebben twee hele  mooie kasten in de hal en serre en hebben juist om de voorkant van de kasten een deel van een konijnen ren er voor gezet.(soort bench voor juist de kasten)
En s`nachts konden de pup en de volwassen honden in de hal keuken en serre.
Wij hebben wel 3 grote honden maar zelf geen Boerboel.
Ik ken weet wel van twee mensen van een boerboel.
Toevallig helaas hadden beide honden sterke gedrags problemen
Het wordt natuurlijk een grote sterke hond.
Persoonlijk zou ik de pup echt heel goed vanaf jongs aan goed socialiseren met andere dieren en natuurlijk ook met andere honden.
En ook op (puppy)cursus gaan.
Zelf zit ik nu weer met de jongste op cursus puppy cursus afgerond en we zitten nu op de basis cursus.
Het is leuk,leerzaam en gezellig en goed voor de socialisatie van de pup leert meteen ook goed omgaan met jonge leeftijd genootjes.
Deze basis cursus noemt de lerares ook puber curcus.
Het is ook tevens heel prettig mocht je tegen problemen aan lopen dan heb je meteen iemand waar je voor deskundige hulp terecht kan.
 
Wij geven trouwens onze 4 honden allemaal altijd in een eigen ruimte hun eten.
Ieder eet lekker op zijn of haar tempo eigen tempo en zo krijg je ook geen voernijd.
En eet er 1 een keer niet alles op dan haal ik het weg ieder zijn voer in een eigen vaste bak(!!!) dus beslist
Dus geen restjes van de ander evt opeten.
Heel veel plezier en heel veel succes met je mooie honden!!!!
 
  "

Hee! Dankjewel :D En thnx voor de tip. Dit zou inderdaad wel een optie zijn. Ik vind het een beetje spannend om ze met z'n tweeën beneden te laten. Bowie is een goedzak maar Bora kan hem nog wel eens op stang jagen (in zijn staart bijten bv. Als Bowie dan snauwt is ze even beduusd maar rent ze daarna weer naar zijn staart). Hij zal haar niks aan doen, maar ben toch voorzichtig, zeker in het begin. Maar wellicht inderdaad een goede optie ook om hun band zo te versterken. 

Wat ik kan doen is hier een deel van de kamer inderdaad barricaderen. Ik heb stopcontacten op grondhoogte en ik wil niet dat ze daar bij kan. 

 

Puppycursus starten we maandag a.s. mee! Ik ben er zeker van dat ze dit heel leuk gaat vinden. Kunstjes doen voor snoepjes doet ze nu ook al goed. We zijn gelijk begonnen met "zit" en "kom" en nu bezig met "zoek" en "af". Zoek gaat al vrij goed. Af zijn we net mee begonnen. De andere 2 gaan perfect. Maar we doen rustig aan, alles op haar tempo. 

 

Jammer om te horen dat de andere boerboels gedragsproblemen hadden. Weet je ook welke en hoe dat is gekomen? 

 

Allemaal weer een fijne dag gewenst. Het wordt weer super lekker weer :D 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met je pup, wat een leuke hond!

 

Wat betreft het geobsedeerd zijn op eten, heb je al overwogen of Barfen misschien iets voor haar is? Dan heeft ze veel te kluiven en te doen, wat weer stofjes in de hersenen vrijmaakt waardoor ze zich voldaan en rustig voelt. Dan natuurlijk wel ergens waar ze ongestoord kan eten.

honden page profiel NikkiNikki

" Gefeliciteerd met je pup, wat een leuke hond!
 
Wat betreft het geobsedeerd zijn op eten, heb je al overwogen of Barfen misschien iets voor haar is? Dan heeft ze veel te kluiven en te doen, wat weer stofjes in de hersenen vrijmaakt waardoor ze zich voldaan en rustig voelt. Dan natuurlijk wel ergens waar ze ongestoord kan eten. "

Hey, dankjewel! Is rauw vlees niet gevaarlijk voor zo'n jonge pup ivm bacteriën? 
Ik heb dit wel eens overwogen voor Bowie omdat ik de commerciële hondenvoeding in de supermarkten van vreselijke kwaliteit vind. Voor Bowie gebruik ik nu de dienst van Toby, op maat gemaakte hondenvoeding die elke maand wordt bezorgd. Ik krijg vaak complimenten over de vacht van Bowie en zijn ontlasting is hierdoor prima (2 of 3x per dag een goede, vaste hoop).  

Zijn er ook BARF diensten die maandelijks gewoon bij je thuis leveren? 

 

honden page profiel Baasje van SpaikyBaasje van Spaiky

honden foto van Baasje van Spaiky

Gefeliciteerd, leuke pup! hp-smile

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Hey, dankjewel! Is rauw vlees niet gevaarlijk voor zo'n jonge pup ivm bacteriën? Ik heb dit wel eens overwogen voor Bowie omdat ik de commerciële hondenvoeding in de supermarkten van vreselijke kwaliteit vind. Voor Bowie gebruik ik nu de dienst van Toby, op maat gemaakte hondenvoeding die elke maand wordt bezorgd. Ik krijg vaak complimenten over de vacht van Bowie en zijn ontlasting is hierdoor prima (2 of 3x per dag een goede, vaste hoop).  
Zijn er ook BARF diensten die maandelijks gewoon bij je thuis leveren? 
  "

Nee hoor Rauw is niet gevaarlijk ze moeten alleen wel even wennen omdat het anders verteerd wordt en de darmpjes zich moeten aan passen. met 9 weken kregen wij Aizen en gelijk op kvv gezet en 1 keertje dunnen poep gehad en daarna 1 keer per dag mooie poep. Bij BARF komt alleen wel wat meer om de hoek kijken dan je denkt en is even goed in lezen. De meeste mensen die BARF doen die trekken hun voer overal en nergens vandaan net waar de prijs eingelijk leuk is of bij een vast adresje. Hier op deze site kun je eens wat info opdoen over BARF https://www.barfplaats.nl/forum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hey, dankjewel! Is rauw vlees niet gevaarlijk voor zo'n jonge pup ivm bacteriën? Ik heb dit wel eens overwogen voor Bowie omdat ik de commerciële hondenvoeding in de supermarkten van vreselijke kwaliteit vind. Voor Bowie gebruik ik nu de dienst van Toby, op maat gemaakte hondenvoeding die elke maand wordt bezorgd. Ik krijg vaak complimenten over de vacht van Bowie en zijn ontlasting is hierdoor prima (2 of 3x per dag een goede, vaste hoop).  
Zijn er ook BARF diensten die maandelijks gewoon bij je thuis leveren? 
  "

 

Kan deze dienst misschien ook ingezet worden als je besluit te gaan barfen? 

Misschien anders Ekowolf?

Maar misschien is dat wat je Bowie geeft ook prima hoor.

honden page profiel KlaraKlara

" Nee hoor Rauw is niet gevaarlijk ze moeten alleen wel even wennen omdat het anders verteerd wordt en de darmpjes zich moeten aan passen. 

Ik vind er wel een ander risico aanzitten. Zeker bij een grote hond is het belangrijk dat de hond in de groeiperiode alle voedingstoffen binnen krijgt. Daar is (zoals Lotte ook al zegt) genoeg over te lezen maar daar moet je je wel in verdiepen. En persoonlijk vond ik het in de puppenperiode knap ingewikkeld. Als je zelf gaat samenstellen kunnen er tekorten ontstaan met gevolgen voor het ontwikkeling van het skelet. En daar houdt de hond zijn hele leven last van. Voor mij zou dat een reden zijn om eerder veilig voor kvv of een goede brok te kiezen en pas op Barf over te stappen als de hond uit gegroeid is en afentoe een tekortje niet zulke enorme gevolgen heeft. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ook mijn ding, goede kvv....hier ook grote honden bij de fokker afgespeend op kvv, en nog...goede kvv geen tekorten....hier een x perdag poepen , wegen ieder 75 kilo...af en toe een brok , makkelijk en dat van carnilove...een hond lust geen brok, eet alleen rauw vlees...

honden page profiel sorayasoraya

goedennacht,,leuke pup hoor,maar niet om je aan te vallen hoor,,maar niet een van de makkelijkste rassen die je nu hebt?? Gaat dat wel goed samen tot nu toe?? Ook omdat hij helemaal dol is van eten?? gr

honden page profiel NikkiNikki

" goedennacht,,leuke pup hoor,maar niet om je aan te vallen hoor,,maar niet een van de makkelijkste rassen die je nu hebt?? Gaat dat wel goed samen tot nu toe?? Ook omdat hij helemaal dol is van eten?? gr "

Hey Soraya,

 

Ik heb inderdaad niet de makkelijkste rassen, maar ben van mening dat je met goede socialisering en verdieping heel ver komt. 1 van de meest wijze lessen die ik van Cesar Millan heb geleerd is; een hond is eerst dier, daarna hond, daarna pas zijn ras en daarna zijn naam. Oftewel, in grote lijnen zijn alle honden hetzelfde en heeft elke hond en sterke leider nodig.

Tussen Bowie en Bora gaat het goed. Bowie geeft zijn grenzen aan bij haar. Als ze toch doorgaat zet ik haar even buiten of Bowie naar boven, om conflicten te voorkomen. Bowie is een goedzak, maar ook bij hem kan je te ver gaan. Verder spelen ze wel leuk samen. 

 

Bora is inderdaad dol van eten. Hier ben ik mee aan het werk. Wat écht goed werkt moet ik nog uitvinden. Bowie heeft vandaag weer zijn bak niet leeggegeten, maar zolang Bora rondloopt kan ik het gewoon niet op de grond zetten. Zoals al eerder beschreven eet Bowie niet in een andere kamer, hij heeft dan geen rust. Ik zoek dus nog naar de juiste oplossing hiervoor. 

 

Binnenshuis staan Boerboels wel bekend als vriendelijk en sociale honden. Hier maak ik me geen zorgen over. 

 

Ik voel me totaal niet aangevallen hoor! :D Ben nou eenmaal een fan van honden met power. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Eens" Ik vind er wel een ander risico aanzitten. Zeker bij een grote hond is het belangrijk dat de hond in de groeiperiode alle voedingstoffen binnen krijgt. Daar is (zoals Lotte ook al zegt) genoeg over te lezen maar daar moet je je wel in verdiepen. En persoonlijk vond ik het in de puppenperiode knap ingewikkeld. Als je zelf gaat samenstellen kunnen er tekorten ontstaan met gevolgen voor het ontwikkeling van het skelet. En daar houdt de hond zijn hele leven last van. Voor mij zou dat een reden zijn om eerder veilig voor kvv of een goede brok te kiezen en pas op Barf over te stappen als de hond uit gegroeid is en afentoe een tekortje niet zulke enorme gevolgen heeft.  "

Eens, met verkeerd samengestelde KVV is dat zeker een risico. Laatst op een fb pagina van fokkers diverse verhalen gelezen van pups en ook volwassen honden die overleden zijn door KVV dat besmet was met ziekteverwekkers. Dus 100% veilig is het niet. 

 

Zelf kies ik voor de middenweg: afwisselen van KVV en brokken. Een rauw runderoor of kraakbeenknabbels zijn de honden ff zoet mee en hun tanden blijven super schoon.

honden page profiel NikkiNikki

Ik heb hier gedroogde lamspens voor de kleine om op te kauwen. Ook heb ik varkensoren maar die krijgt zij nog niet ivm dat ze te week worden en ze ze dan kan inslikken. Bowie krijgt ze wel, zijn binnen een minuut op. 

honden page profiel Angelique & Kleine Maybe <3Angelique & Kleine Maybe <3

honden foto van Angelique & Kleine Maybe <3

" Hey Soraya,
 
Ik heb inderdaad niet de makkelijkste rassen, maar ben van mening dat je met goede socialisering en verdieping heel ver komt. 1 van de meest wijze lessen die ik van Cesar Millan heb geleerd is; een hond is eerst dier, daarna hond, daarna pas zijn ras en daarna zijn naam. Oftewel, in grote lijnen zijn alle honden hetzelfde en heeft elke hond en sterke leider nodig.
Tussen Bowie en Bora gaat het goed. Bowie geeft zijn grenzen aan bij haar. Als ze toch doorgaat zet ik haar even buiten of Bowie naar boven, om conflicten te voorkomen. Bowie is een goedzak, maar ook bij hem kan je te ver gaan. Verder spelen ze wel leuk samen. 
 
Bora is inderdaad dol van eten. Hier ben ik mee aan het werk. Wat écht goed werkt moet ik nog uitvinden. Bowie heeft vandaag weer zijn bak niet leeggegeten, maar zolang Bora rondloopt kan ik het gewoon niet op de grond zetten. Zoals al eerder beschreven eet Bowie niet in een andere kamer, hij heeft dan geen rust. Ik zoek dus nog naar de juiste oplossing hiervoor. 
 
Binnenshuis staan Boerboels wel bekend als vriendelijk en sociale honden. Hier maak ik me geen zorgen over. 
 
Ik voel me totaal niet aangevallen hoor! :-D Ben nou eenmaal een fan van honden met power.  "

K heb de perfecte oplossing. Bora even ergens anders neerzetten als Bowie aan het eten ;) problama opgelost ^^

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^