Nieuwe Boerboel pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikkiNikki

" K heb de perfecte oplossing. Bora even ergens anders neerzetten als Bowie aan het eten ;-) problama opgelost ^^ "

Haha ja je doet het heel makkelijk klinken! :P Maar kom even 5 minuten bij mij in huis, tijdens etenstijd. Dan zie je wat ik bedoel. Die kleine wegzetten als Bowie aan het eten is, is echt drama.

Bowie is inmiddels gewend om op de gang te eten en hij lijkt het prima te vinden. Met Bora (de pup), ben ik heeeeel veel aan het oefenen. Elke keer met eten, wacht ik tot zij rustig is en dan pas krijgt ze eten. T is ook wel pup-eigen natuurlijk om te schrokken. De DA zei dat ze het waarschijnlijk vanuit het nest heeft mee heeft gekregen om te moeten vechten voor eten en met 12 broertjes en zusjes lijkt me dat niet een gekke gedachte. Bora moet dus leren dat ze hier niet hoeft te strijden voor haar voedsel.

 

Wat groeit ze hard!!! Hier even wat nieuwe foto's. Super om haar zo te zien groeien en haar karakter te zien ontwikkelen. 

521984.jpg521983.jpg

 

Wat uiteindelijk nog wel een dingetje kan worden is dat ze heeel graag bij mij op schoot ligt. Da's nu leuk, maar als ze straks 60kg is dan wordt het voor mij lastig om nog te bewegen :P Dus dat zijn we aan het afbouwen. Af en toe komt ze even bij me staan, met dr pootjes om hoog en dan wil ze écht even knuffelen, maar voor het grootste deel respecteert ze mijn ruimte en ligt ze heerlijk te knabbelen of te slapen. Wanneer ik naar dr toe kom om iets leuks te doen dan kan ze haar blijdschap niet op. Oftewel, onze band is echt super aan het ontwikkelen. Ben nog steeds heel blij met mijn keuze! hp-heart

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier worden de beren ook apart gevoerd...geen van beiden zien en kunnen bij elkaars eten...ik begrijp dat dat best wat moeilijk is....een krijgt hier buiten eten en de ander binnen...eten op dan zorg ik dat de bakken weer weg zijn en schoon zodat er niets achterblijft, mijn jongste heeft nooit genoeg, en mijn oudste is een goedmoedige lobbes....    allebei mijn honden willen op schoot, ze wegen ieder een 75 kilo, dat los ik op om lekker op de grond te gaan zitten , vooral savonds lekker voor de tv en komen ze beiden aan iedere kant van mij liggen, ook grote honden zijn knuffelaars net als kleine hondjes...op schoot op de bank gaat niet...hahahaha....en fijn dat het zo goed gaat met je snelgroeiende jonge hond, zie je foto, en hij is gegroeid zeg....smile

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

) Toen o’die (Sheltie) bij mij kwam merkte ik ook op dat hij enorm hield van voedsel hp-angel ik ben hierop eigenlijk vrij snel beginnen trainen dmv impulscontrole oefeningen. Je gaat uw hond meer zelfbeheersing leren. Hij is daardoor rustig geworden als ik het eten klaar maakte en heeft geleerd om niet in de bak te zitten van onze andere sheltie. Onze andere sheltie is een kleine eter dus die durft wel eens een deel te laten staan. Hij weet dat hij er niet aan mag komen (ook al ben ik niet in beeld). Ze eten elks op hun eigen plekje in de keuken zodat ze op hun gemak kunnen eten. Hij eet ook met een anti schrok bak zodat hij er wat langer over doet. 

 

Ik kan dus echt aanraden je pup impulscontrole aan te leren (korte oefeningen speelderwijs) en zeker je pup aanleren niet in de bak van je andere hond te zitten want daar kunnen ooit wrijvingen van komen. (Stel je voor dat jij iets lekkers aan het eten bent en iemand anders heel de tijd aan je eten zit.) 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^