Basenji?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JurJur

Hallo,

Ik zal mij kort even voorstellen (ik ben tenslotte nieuw hier).

Ik ben dus Jur en ik woon in het noord westen van Nederland. Mijn partner en ik hebben samen 3 kinderen (4, 6 en 7 jaar oud). Onze jongste is erg autistisch.

 

Ik werk fulltime, mijn partner twee korte dagen (van 9 tot 15 uur). Ik ben zelf op 1 van die dagen thuis aan het werk. We wonen redelijk ruim en hebben een aardige tuin. We wonen in een dorp met veel wandel mogelijkheden (ook los lopen mogelijk) en vlak bij de duinen en het strand. Ik loop drie keer in de week hard (ong. 35 KM per week) en als gezin zijn we ook redelijk actief. 

 

Wij zijn op zoek naar een pup of jonge herplaatser.

 

Zelf hebben we een Basenji bedacht. Het karakter spreekt ons erg aan en het formaat is ook perfect. Er zijn twee punten waar we toch over twijfelen, het jachtinstinct (ik zou graag willen dat de hond los kan lopen op een normale manier) en de mate van trainbaarheid/eigenwijsheid. Ik zou graag de hond mee willen nemen bij het hardlopen (als de hond oud genoeg is) en zou dus graag willen dat de hond dan een aantal basis commando’s begrijpt en opvolgt.

 

Verder dient onze toekomstige hond natuurlijk goed om te kunnen gaan met kinderen. Onze jongste zal niet achter de hond aangaan of hem in de weg zitten, maar het is wel belangrijk dat onze hond niet hard blaft. Druk en speels gedrag van de hond is geen probleem.

 

Graag hoor ik wat meningen en adviezen over het wel of niet aanschaffen van een Basenji, eventuele suggesties voor andere rassen zijn ook welkom.

honden page profiel sylviasylvia 1 doggies

honden foto van sylvia

Basenji's zijn absoluut geen makkelijke honden, hoe zijn jullie speciaal bij dit ras uitgekomen?

Ze blaffen niet, maar kunnen wel veel lawaai maken met joelen/huilen.

Ze hebben inderdaad een groot jachtinstinct, loslopen moet je misschien niet vanuit gaan dat dit zal lukken.

Er zullen er vast wel zijn die het wel kunnen, door karakter of training, maar daar moet je niet vanuit gaan dat dit vanzelfsprekend is.

 

 

 

 

 

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Heeft het autisme van je jongste invloed op de keuze van het ras?

Omdat je het zo specifiek noemt?

Hier ook een kind met autisme.

Van onze eerste hond, een Friese stabij moest hij niets hebben. Nu hebben we shih tzu malthezer en ook de eerste 2 weken moest hij van deze niets hebben maar nu is hij er gek op.

 

Pups zorgen voor veel reuring in huis, je strakke schema gaat eraan omdat je met een pup heel druk bent.

Heb je tijd en energie voor een vierde kind? Zo nee, begin dan ook niet aan een pup ( spreek helaas uit ervaring wb onze eerste hond)

Mijn kinderen zijn nu 11, 9 en 5. De oudste heeft autisme.

Bij onze eerste hond waren ze 6, 4 en 9 maanden.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Nog even gelezen, een basenji is een jachthond, staat op hondenscholen te boek als slecht te trainen, blaffen niet maar joelen.

Ik raad je sterk aan om met jonge kinderen waarvan 1 met autisme een ander ras te kiezen. Jachthonden worden stront vervelend als ze niet genoeg beweging krijgen. En genoeg is heel veel beweging.

honden page profiel AccaliaAccalia 1 doggies

honden foto van Accalia

In jullie situatie en met jullie wensen zou ik een basenji niet aanraden. Wat spreekt jullie precies zo aan in het karakter?

Is een whippet niets voor jullie? Die zijn een heel stuk hanteerbaarder en bovendien veel minder luidruchtig. 

honden page profiel MaaikeMaaike 1 doggies

honden foto van Maaike

" In jullie situatie en met jullie wensen zou ik een basenji niet aanraden. Wat spreekt jullie precies zo aan in het karakter?
Is een whippet niets voor jullie? Die zijn een heel stuk hanteerbaarder en bovendien veel minder luidruchtig.  "

Ja echt, dat gaat niet goed. Ik raad to echt heel erg aan een ander ras te kiezen. Onze eerste hond is herplaatst om meerdere redenen maar is bijna traumatisch geweest voor ons gezin. Jachthond, kon niet loslopen, stond continu aan het hek of de achterdeur te blaffen. Ik word al zenuwachtig als ik er weer aan denk.

We hebben nu een gezelschapshondje en heerlijk, gewoon genieten, zelfs als pup met z'n bijtgedrag.

 

honden page profiel DagmarDagmar 1 doggies

Wat leuk dat jullie er zo goed over nadenken.

Een basenji lijkt mij ook minder geschikt. Loslopen is niet bepaald een makkelijk iets bij deze honden, ook niet van pup af aan. Sommige zullen het wel kunnen, maar dat zal dan eerder met een dosis geluk en ervaring van de eigenaar te maken hebben.

Het blaffen hebben jullie zelf wel wat in de hand, als je daar van het begin goed op traint (en je uiteraard niet een té waakse hond kiest) dan is dat bij vele honden geen enkel probleem.

Ik zou ofwel de lijst van de herders eens bekijken ofwel de lijst van gezelschapshonden en eens kijken of daar een ras bijzit dat jullie aanspreekt.  De asielen eens bekijken is natuurlijk ook een optie, er zitten vaak leuke kruisingen bij waarvan het karakter al ietwat gekend is en een goed asiel helpt uiteraard ook bij de juiste keuze.

honden page profiel JurJur

dubbel

honden page profiel JurJur

Hoi,

 

Bedankt voor jullie reacties, ik noem autisme specifiek omdat ik me kan voorstellen dat dat invloed heeft op de geschiktheid van een hond voor ons gezin. Qua tijd en energie (een "kind" erbij) daar zien we geen bezwaar in, we hebben zeker de mogelijkheid en de wil, om een hond de aandacht te bieden die hij nodig heeft.

 

De reden dat ik de vraag gesteld heb, is omdat ik zelf ook wel mijn twijfels heb. Wat ons aanspreekt in een Basenji, is zoals gezegd het formaat, het karakter (wat we er van gelezen en gehoord hebben dan) en het niet blaffen, ook de "eigenaardigheden" van het ras spreken ons aan.

 

Een hond mag natuurlijk wel geluid maken, en blaffen is op zich geen probleem, maar wat ik over veel andere honden lees die we hebben overwogen is dat ze erg veel blaffen, en dat hoeft nu ook weer niet.

 

Maar als ik dan lees dat het echt niet meevalt met de jachtdrift van een Basenji en dat het een lastige hond is (bedoelen jullie dan lastig trainbaar? of ook veel probleemgedrag?) dan begin ik nog meer te twijfelen.

 

We gaan nog maar even goed nadenken dus!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 1 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Hoi Jur!

Goed dat jullie van te voren zo goed nadenken over het nemen van een hond! Ik weet weinig van de basenji maar denk ook dat de punten die hierboven genoemd worden, wel eens voor problemen kunnen zorgen.

 

Er zijn inderdaad rassen die erom bekend staan erg vocaal te (kunnen) zijn, bij veel andere rassen is dit echter niet het geval. Onze hond Ziva blaft zelden, alleen als we haar uitdagen in een spel en als de deurbel gaat. Natuurlijk moet je hier deels geluk mee hebben maar een stukje training is het ook natuurlijk.

 

Als je aangeeft wat je precies zoekt in een hond, kunnen mensen hier vast wel wat opties geven die je zelf misschien nog niet bedacht had.

Bijvoorbeeld grootte, wat zoek je in het karakter (eigenwijs, trainbaar, kan loslopen of jachtdrift, maar ook allemansvriend of juist niet, waaks (liever niet dus), omgang met andere honden en andere dieren), hoeveel beweging kun je de hond geven, wil je er nog iets speciaals mee doen zoals een hondensport, wat voor uiterlijk spreekt je aan?

 

Ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn! Als je dan een ras uitgekozen hebt en een fokker gevonden (beste manier om een betrouwbare fokker te vinden is via de rasvereniging) en er is een nestje, kun je daar ook aan de fokker vragen welke pup volgens hen het best bij jullie past. En in het nest zul je al goed kunnen merken dat sommige pups meer blaffen dan anderen. Zoals ik zei, er komt opvoeding bij kijken maar hier heb je het begin al gemaakt natuurlijk.

 

Succes!

 

Edit: en natuurlijk zou je ook eens bij asielen of op bijvoorbeeld hhin.nl kunnen kijken of er misschien een herplaatser is die goed bij jullie past. Daarvan is vaak al wat over het karakter bekend. Zowel aan het nemen van een pup als aan het nemen van een herplaatser zitten voor- en nadelen. Het één is niet beter dan het ander. Bij een herplaatser mis je vaak de (erg drukke) puppyperiode, je weet hoe het uiterlijk van de hond is en het karakter, maar heb je wel wat meer kans op gedragsproblemen waar ook erg veel tijd in gaat zitten.

Bij een pup heb je juist wel die erg drukke, maar ook hele leuke puppyperiode en kun je de hond zelf opvoeden. Dat gaat uiteraard met de nodige frustraties gepaard maar kan ook erg leuk zijn. Uiteraard kan ook een pup gedragsproblemen ontwikkelen en je weet minder goed hoe de hond er als volwassen hond uit ziet en hoe het karakter dan is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

mijn eerste eigen hond, een duitse herder had perfect voor jullie geweest. Maarja een goede duitse herder met een stabiel evenwichtig karakter en een goede bouw, niet te groot en met een goede rug zoals hij hoort te zijn is wel een hele zoektocht. 

 

Ik heb nu een hond met flink jachtinstinct, en ik laat haar maar heel zelden los, het risico is gewoon te groot dat er ineens iets in die neus komt en ze niets meer hoort of ziet, alleen die geur is belangrijk voor haar en moet ze gewoon volgen.

 

 

Heb je al eens naar de waterhonden gekeken?

https://www.waterhondenclub.nl/index.php/nl/vereniging

vaak zitter en waterhondachtige in de rescue shelters, dat is misscien ook een idee om je daar eens in te verdiepen.

honden page profiel JurJur

Ik moet zeggen dat ik het wel lastig vindt, het uitzoeken van een geschikt ras, we dachten dus er wel uit te zijn met de keuze voor een Basenji :(

 

Waterhonden hebben we nog helemaal niet overwogen, daar ga ik me vanavond even in verdiepen, bedankt voor de tip.

 

Wij hebben een hond in gedachten met maximaal ongeveer 45 cm schofthoogte.

Goed met kinderen en niet abnormaal veel verharend (normaal haarverlies geen probleem).

Speels en actief is geen probleem, sterker nog, juist een voordeel vinden wij, goede gezondheid vinden we ook belangrijk. Mee kunnen met hardlopen is een sterke wens. Verder gaan we op puppycursus en eventuele vervolgtrainingen. Een hondensport zou een optie kunnen zijn maar hebben we nog niet echt onderzocht.

Een volwassen herplaatser is zeker een optie, maar dan wel eentje zonder al te grote "rugzak" en met de mogelijkheid om de hond eerst te zien en evt. een weekje te logeren te hebben.

 

Wat we overwogen hebben:

Jachthonden (Espagneul Breton, Heidewachtel, en soortgelijk) veel jachtinstinct, lastig met loslopen, wel onze eerste keuze. Een heidewachtel zou ik in de toekomst nog wel willen hebben, maar dan als de kinderen een stukje ouder zijn.

 

Corgi: Leuke hond, hebben we nog niet helemaal "afgekeurd", maar blaft veel, toch?

 

Boxer: (Veel) te groot en gezondheidsklachten, wel hele leuke honden.

 

Terrier soorten: Over het algemeen erg (te) druk en fanatiek, en graven veel. 

 

Verder staan we open voor suggesties :-)

 

honden page profiel JurJur

" In jullie situatie en met jullie wensen zou ik een basenji niet aanraden. Wat spreekt jullie precies zo aan in het karakter?
Is een whippet niets voor jullie? Die zijn een heel stuk hanteerbaarder en bovendien veel minder luidruchtig.  "

 

Een whippet hebben we nog niet overwogen, zijn die ook geschikt om mee te gaan met hardlopen?

Maximum afstand is dan een KM of 18.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Super dat je eerst info vraagt. Is de keus voor een basenji gemaakt, vooral omdat deze hond  zg. niet blaft? Ik ken een basenji die blaft, joelt en huilt. Een basenji is op en top een jachthond en is daar niet vanaf te brengen. Ze zijn, zoals eerder gezegd, niet makkelijk tot een super gehoorzame hond op te voeden. Tel daarbij op dat er veel basenji achtige hondjes uit het buitenland komen die ,,zielig,, zijn , maar totaal niet gesocialiseerd en aan huiskamers gewend zijn.(ze hebben zo,n leuk koppie dus dat verkoopt wel).

Ga je toch voor een basenji ga dan naar een goede fokker en ga eerst kijken als er geen pupjes zijn. Zet al je vragen op een papiertje en werk ze 1 voor 1 af als je bij de fokker bent. Vraag of je adres kan krijgen van iemand die een basenji als enige huishond heeft. Wil een fokker hier niet aan mee werken dan weet je dat je een ander moet zoeken.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Jur, ik denk dat jij de whippet niet bij kunt houden.... Afbeeldingsresultaat voor whippet

Uiteraard moet hardlopen geleidelijk opgebouwd worden als de hond is uitgegroeid.

honden page profiel JurJur

" Jur, ik denk dat jij de whippet niet bij kunt houden....
Uiteraard moet hardlopen geleidelijk opgebouwd worden als de hond is uitgegroeid. "

Haha, nee, dat denk ik ook niet, sprinten kunnen ze wel :)

Ik vroeg me alleen af of ze geschikt zijn voor lange rondjes op lage snelheid (lage snelheid voor de hond dan, ik moet er aardig mijn best voor doen)

@Ientje, ik heb voor nu da Basenji maar even op de reservelijst gezet, maar je tips neem ik sowieso ter harte als ik een fokker bezoek.

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 1 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Houdt er met de basenji ook zeker rekening mee dat de meeste niet erg “hondvriendelijk” zijn. Dat wil zeggen, doorgaans kunnen basenji’s het niet goed vinden met onbekende andere honden. Dat kan met hardlopen ook zeker problemen geven, als de hond losloopt en je een voetganger moet passeren die ook met de hond loopt. 

 

Het jachtinstinct in dit ras is redelijk fel aanwezig, sommige individuen kunnen los, en zullen hooguit eens 10 minuten in de bossen verdwijnen, en andere gaan er vandoor en zie je nooit meer terug. Als je graag een hond hebt die losloopt, is dat niet handig. 

 

De whippet is inderdaad een al aanzienlijk betere keuze. Ik zelf heb de langharige variant daarvan, de silken windsprite. Die heb ik toen bewust gekozen omdat deze net als whippets een erg rustig en aanhankelijk karakter hebben, maar tegelijkertijd weinig jachtinstinct. Mijn honden verdwijnen nooit van mijn zijde. Ik denk dus dat zowel een whippet als een silken wel zouden passen bij jullie. Beide kunnen wanneer volwassen zeker wel de 18km in draf met je mee rennen. Het is een ras met bijna geen gewrichtproblemen en geen zwaarlijfigheid, dus ze zijn er goed op gebouwd. 

 

521185.jpg

honden page profiel JurJur

De whippet is inderdaad een al aanzienlijk betere keuze. Ik zelf heb de langharige variant daarvan, de silken windsprite. Die heb ik toen bewust gekozen omdat deze net als whippets een erg rustig en aanhankelijk karakter hebben, maar tegelijkertijd weinig jachtinstinct. Mijn honden verdwijnen nooit van mijn zijde. Ik denk dus dat zowel een whippet als een silken wel zouden passen bij jullie. Beide kunnen wanneer volwassen zeker wel de 18km in draf met je mee rennen. Het is een ras met bijna geen gewrichtproblemen en geen zwaarlijfigheid, dus ze zijn er goed op gebouwd. 
  "

Wat een leuke honden die Silken Windsprites, het karakter spreekt ons ook erg aan, ik ga me er straks eens in verdiepen!

 

honden page profiel AccaliaAccalia 1 doggies

honden foto van Accalia

"  
Een whippet hebben we nog niet overwogen, zijn die ook geschikt om mee te gaan met hardlopen?
Maximum afstand is dan een KM of 18. "

Absoluut! Het zijn zeer sportieve honden, maar in huis zijn ze erg rustig. En windhonden zijn geen blaffers. Voor een rashond zijn ze bijzonder vitaal en kennen ze weinig erfelijke gebreken. Whippets (en andere windhonden) zijn zichtjagers; een heel ander soort jachthond dan bijvoorbeeld de heidewachtel die je ook noemt. Als ze een prooi zien wegschieten voor hun neus zal dat hoogstwaarschijnlijk het jachtinstinct triggeren (al kan dit zeker bij showlijn whippets ook best meevallen), maar het zijn geen honden die sporen uitwerken en die je in die zin ‘kwijt’ bent zodra je ze het lijntje losklikt. Alle whippets die ik ken kunnen dan ook heel goed loslopen en nemen niet de benen. Bij een basenji ligt dit een stuk gecompliceerder. Nog los van dat ik de basenji persoonlijk niet in een gezin met kinderen, laat staan met een kind met autisme, zou aanraden. Het zijn in veel opzichten geen makkelijke honden, maar echt honden voor de liefhebber. Met soortgenoten zijn ze overigens ook niet bepaald gezellig. 

De heidewachtel zou ik overigens niet afschrijven, zeker niet als ik lees dat dit jullie eerste keuze is. Het zijn actieve jachthonden, dat is zeker, maar ontzettend trainbaar, gericht op samenwerken, en sociaal van aard. Zeker een teef. Ik zie een heidewachtel in ieder geval veel meer passen dan een basenji. 

En ik zou als ik jullie was zeker m’n ogen openhouden voor een leuke herplaatser of asielhond. 

honden page profiel LisaLisa

Wat dacht je van een grote poedel? Mijn zus en haar gezin (ook met een autistisch zoontje) hebben er één en het is echt de ideale hond voor hun gezin. Intelligente hond, goed met kinderen, makkelijk af te richten en ook nog actief en sportief. En ook nog een gezond ras.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Een Corgi kan vrij vocaal zijn, maar met een goede begeleiding valt dat reuze mee. Geweldige gezinshond, een echte herder, dus roedel bij elkaar. Niet echt een hardloophond trouwens....

 

Maar ja, ik ben bevooroordeeld natuurlijk. 

In jullie geval zou een waterhond, zoals de Barbet, ook geen gekke keuze zijn. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" Wat een leuke honden die Silken Windsprites, het karakter spreekt ons ook erg aan, ik ga me er straks eens in verdiepen!
  "

Ja, en ze zijn beeldschoon. hp-heart

Het is dat er hier in principe alleen nog maar 'tweedekansjes' komen, want anders...

Bijzonder aantrekkelijke hondjes, met een heel prettig karakter.

Afbeelding

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een Barbet (franse waterhond)  zou inderdaad ook best bij jullie passen.

Ze worden zelfs ingezet als therapie hond omdat ze zo goedaardig, sociaal en typische werkhonden zijn.

Ze zijn wel gevoelig, kunnen slecht tegen ruzie, schreeuwen, of dat de baasjes te hard tegen hem zijn.

Ze hebben wel enigszins jachtinstinct maar het zijn retrievers, geen zelfstandige jagers, ze blijven het liefst wel dicht in de buurt van de baas.

Ze verharen niet en hebben geen hondengeur.

Wel kost hun vacht veel werk, tijd of geld (trimsalon) om het goed te houden!

Dit valt niet te onderschatten, het moet heel goed bijgehouden worden.

 

509393.jpg

396099.jpg

honden page profiel JurJur

De barbet had ik al eens bekeken, maar die vinden we wat aan de grote kant en de vachtverzorging zien we tegen op. Het lijkt me wel een leuke hond voor in een gezin zoals het onze.

 

Een poedel spreekt ons niet zo aan, maar dat is vooral een vooroordeel, ik ga die ook napluizen.

De whippet en windsprite staan in ieder geval op ons lijstje.

 

Zou een (kleine) Australische herder wat zijn? Of zijn dat teveel werkhonden?

Iedereen bedankt voor het meedenken in ieder geval :-)

honden page profiel JurJur

" Een Corgi kan vrij vocaal zijn, maar met een goede begeleiding valt dat reuze mee. Geweldige gezinshond, een echte herder, dus roedel bij elkaar. Niet echt een hardloophond trouwens....

Zou een Corgi niet mee kunnen hardlopen? Ik dacht dat ze een goed uithoudingsvermogen hebben en ook snel zijn?

Of overschat ik ze nu?

honden page profiel LisaLisa

" De barbet had ik al eens bekeken, maar die vinden we wat aan de grote kant en de vachtverzorging zien we tegen op. Het lijkt me wel een leuke hond voor in een gezin zoals het onze.
 
Een poedel spreekt ons niet zo aan, maar dat is vooral een vooroordeel, ik ga die ook napluizen.
De whippet en windsprite staan in ieder geval op ons lijstje.
 
Zou een (kleine) Australische herder wat zijn? Of zijn dat teveel werkhonden?
Iedereen bedankt voor het meedenken in ieder geval :-) "


Ik had voordat ik de poedel van mijn zus kende ook nooit aan een poedel gedacht, omdat ze vooral ook qua uiterlijk en imago niet mijn ding zijn. Maar het uiterlijk valt heel erg mee als je hem niet ´typisch´ knipt en ze zijn qua karakter echt veel leuker dan ik ooit had gedacht haha :P

Ik denk zelf dat een Australische herder inderdaad meer werkhond is en ook mentaal heel veel uitdaging nodig heeft en anders vervelend wordt. En van wat ik heb gehoord zijn het ook geen beginnershonden (al hebben jullie misschien al ervaring hebben met honden?).

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Zou een Corgi niet mee kunnen hardlopen? Ik dacht dat ze een goed uithoudingsvermogen hebben en ook snel zijn?
Of overschat ik ze nu? "

Het zou wel kunnen hoor, mits goed opgebouwd. Mijn exemplaar is wat rustiger. In de zomer kan een Corgi het wel snel warm hebben en dan is hardlopen wat minder. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" De barbet had ik al eens bekeken, maar die vinden we wat aan de grote kant en de vachtverzorging zien we tegen op. Het lijkt me wel een leuke hond voor in een gezin zoals het onze.
 
Een poedel spreekt ons niet zo aan, maar dat is vooral een vooroordeel, ik ga die ook napluizen.
De whippet en windsprite staan in ieder geval op ons lijstje.
 
Zou een (kleine) Australische herder wat zijn? Of zijn dat teveel werkhonden?
Iedereen bedankt voor het meedenken in ieder geval :-) "

Veedrijvers, en zeker ook de Aus, zijn inderdaad echte werkhonden. Daarnaast zijn ze redelijk vocaal, zeer gevoelig voor prikkels en behoorlijk reactief (dit geldt in principe voor de meeste types uit rasgroep 1). Ik zou zelf in een gezin met jonge kinderen voor een meer ‘bullet proof’ type gaan. Dus een meer laid back, stabiel, sociaal type. Veel jachthonden voldoen hieraan (maar veel zullen ook te groot zijn als ik het zo lees). Een Bodeguero zou trouwens ook wel wat kunnen zijn, dat zijn doorgaans heerlijke ongecompliceerde types. 

honden page profiel JurJur

We zijn erg enthousiast geworden over de Whippet en de Silken Windsprite Ik ga eens kijken of ik binnenkort eens bij een fokker of iemand met een Whippet kan kijken, ik zou ze eerst graag eens in levende lijve meemaken.

 

Zijn Whippets lastig te verkrijgen? Of valt dat mee? Ik zie ze hier in de buurt niet heel vaak lopen. 

 

Iedereen super bedankt voor het meedenken!

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" We zijn erg enthousiast geworden over de Whippet en de Silken Windsprite Ik ga eens kijken of ik binnenkort eens bij een fokker of iemand met een Whippet kan kijken, ik zou ze eerst graag eens in levende lijve meemaken.
 
Zijn Whippets lastig te verkrijgen? Of valt dat mee? Ik zie ze hier in de buurt niet heel vaak lopen. 
 
Iedereen super bedankt voor het meedenken! "

Wat leuk zeg! De Silken Windsprite is (nog) geen 'erkend ras' door de Raad van Beheer en is wat lastiger te vinden in Nederland, maar desondanks zijn er volgens mij wel fokkers in Nederland (ik denk dat 'De 3 musketiers' je daar, als eigenaar, beter bij kan helpen). 

De Whippet zie je vaker, maar het is inderdaad (gelukkig) ook geen ras dat je op iedere straathoek tegenkomt. Voor informatie over het ras, adressen van fokkers en verwachte nestjes pups kun je terecht bij de rasvereniging, De Nederlandse Whippet Club. Het is geen ras waarvoor ellenlange wachtlijsten bestaan, maar je hebt ook weer niet morgen een pup in huis. wink 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^