Stichting Idemo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hee,

Mijn vriend en ik hebben een ontzettend leuk hondje gezien bij stichting Idemo. Nou hebben we alles al af gegoogled om te kijken naar ervaringen met deze stichting, maar we zien of hele positieve of hele negatieve ervaringen. Heeft iemand hier persoonlijk ervaring met de stichting?

De omschrijving die bij het hondje staat lijkt eigenlijk net iets te goed om waar te zijn. Geen probleemgedrag, een knuffelig hondje,leuk karakter en ze ziet er ook nog heel leuk uit. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik heb een hond van deze organisatie en ben redelijk positief. Hij had een beste rugzak moet ik zeggen, iets waar ik niet op was voorbereid. Hij is door jaren trainen veranderd in een geweldige hond, dat wel. 

 

Maar een rugzak staat in principe los van de organisatie. Een hond, waaronder de mijne, kan heel ander gedrag vertonen in zijn gastgezin dan bij zijn nieuwe thuis. Mijn hond was super leuk daar, maar thuis erg angstig en hij maakte geen contact met zijn omgeving. Het duurt ook wel een tijdje voor je zijn ware aard ontdekt en ziet wat zijn sterke en zwakke punten zijn. De meeste honden van zulke organisaties hebben wel wat meegemaakt en dat is wel iets om rekening mee te houden.

 

Mijn tante heeft ook een puppy van Idemo vandaan gehaald. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

geen ervaring met de stichting, maar ik zou de negatieve recensies bekijken hoe waardevol je die vind.

Een beschrijving van een hond hoe deze in een asiel of waar dan ook is, hoeft niet de beschrijving te zijn zoals jij die zou geven als de hond eenmaal bij jou is. Ik betwijfel sterk of iedereen die een herplaatser in huis neemt dit inziet. De hond reageert afhankelijk van veel factoren, en een hond die je net hebt heeft vaak (hoeft niet) al e.a. achter de rug en moet zich weer aanpassen aan nieuwe mensen, nieuwe gewoontes,  nieuw huis, nieuwe omgeving. Een hond uit het buitenland wordt vaak vantevoren ook gesteriliseerd, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid etc. en krijgt ook meestal niet het beste voer. Dan kan het goed mogelijk zijn dat hij zich niet optimaal voelt en wat "problemen" krijgt die men moet begeleiden.

Als men zich dat niet realiseert krijg je al gauw boze reakties dat het allemaal niet klopt wat er over de hond geschreven is, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Als je dus voor een hond kiest is mijn advies ga er blanco in, geen verwachtingen, alleen de intentie om je voor honderd procent voor deze hond in te zetten.

 

Succes, als de stichting in orde lijkt, en het alleen gaat om de beschrijving van de hond, zou ik er gewoon voor gaan....met open mindhp-smile

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Er staan genoeg probleemloze hondjes ter adoptie hoor, er hoeft dus zeker geen 'addertje onder het gras' te zitten als de beschrijving positief is. Ik heb ook buitenlandse honden zonder rugzakje (niet van deze stichting overigens). Ik zou gewoon eens kennismaken met het hondje en kijken of het klikt (als het hondje in een gastgezin zit, en anders is opvangen misschien een optie?), en vooral je eigen gevoel volgen. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn vriendin heeft daar een hond vandaan gehaald en aantal jaren later ook nog 2 katten. 

Over de hond waren ze heel eerlijk en wat ze zeiden dat het een heel makkelijk hondje was dat klopte en ze was nog behoorlijk kaal ivm voedsel allergie. Maar waar ze nou allergisch voor was... Geen idee, de vacht is terug en ze kan blijkbaar toch alles eten dus dat viel erg mee. Helaas blijkt nu, aantal jaren later, dat blijkbaar in Kroatië haar hele rug beschadigd is. Deze hond moet al jaren ongelofelijk veel pijn hebben en ze (en ik ook) hebben er niets van gemerkt. Ik heb bijna een jaar lang haar 1a2 dagen in huis gehad en merkte er echt helemaal niets aan. Helaas gaat ze niet oud worden want nu beginnen de klachten toch wel te komen en mogelijk heeft ze ook botkanker, maar het kan ook litteken of vergroeiing zijn. Zo sneu. Ik heb haar al 3 jaren niet meer gezien (die vriendin is verhuisd naar ver weg) maar wat was ik verknocht aan dat hondje.

 

Dus nee het hoeft niet altijd te mooi om waar te zijn. Wel gingen ze er toen vanuit dat bij kijken en een klik dat het hondje meteen mee ging. Dit wilde de vriendin niet en heeft dat duidelijk aangegeven en dat was toen ook geen probleem.

 

honden page profiel SabjacSabjac

Hoi Lisa,

Hebben jullie uiteindelijk nog gekozen voor een hondje van deze stichting? Wij hebben via deze stichting een hondje uitgekozen en die komt zondag aan in Nederland.

Super spannend natuurlijk. Ik heb goed contact gehad met de stichting. Ik heb ook het tlf nummer van het gastgezin van ons hondje gehad. Dus daar app ik al een week mee over en weer en kan ik alvast genieten van de foto's van ons hondje.

Ben benieuwd of jullie ook al een hondje hebben gevonden.

Groetjes 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb al wel veel goeds gehoord over deze Stichting en ga verder helemaal mee met wat Dobry schreef hierboven, want zo is het inderdaad.

 

En als ze schrijven dat het een probleemloos hondje is, dan geloof ik dat zeker wel. Ik ken zelf ook mensen die een hondje van een stichting adopteerden en absoluut geen problemen ondervonden, buiten dat ze eerst even moeten leren hoe het reilen en zeilen in hun nieuwe thuis eraan toegaat, maar dat is voor elke hond zo.

 

@Sabjac, wat tof zeg dat jullie een hondje een fijne thuis gaan geven !! Wel benieuwd naar het dotje trouwens ! Maar wens jullie alvast heel veel plezier met de nieuwe aanwinst bij de familie !

Volgende forumvraag: fokker Schoonrewoerd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^