fokker Schoonrewoerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

wij zijn vandaag naar die fokker geweest 11 pups van een Tollermoeder en een vader Bordercollie/ shelty de pups zaten in de bench met zijn allen op de gang. Om de moeder te ontlasten. Toller werd nog even geshowd, ontzettend nerveuze hond ( naar om te zien) nu lees ik dat er flink wat nesten zijn geweest. Dat roept vragen op Wij hadden er geen goed gevoel over en deze berichten dragen er niet toe bij onze vorige hond kwam ook bij een hobbyfokker vandaan. Omstandigheden waren zo anders en daar een tophond vandaan gehaald. Hobbyfokkers hoeven niet alleen voor de winst te fokken. Gebruik je voelsprieten en zoek de fokker na op het internet!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Blij dat je er niet voor bent gegaan. Er kan niet genoeg worden gewaarschuwd tegen dit soort foute fokpraktijken. Helaas zullen er waarschijnlijk toch 11 pups ergens terechtkomen bij mensen die er wel intrappen. Pups die waarschijnlijk veel problemen zullen opleveren voor hun nieuwe baasjes, zoals angstig gedrag, overprikkeldheid en opvoedingsproblemen. Het is niet voor niets dat alle rasverenigingen het verbieden om met angstige honden te fokken. En een kruising van deze rassen is nou ook niet echt heel handig om een stabiele kruising mee te fokken. Plus het risico op het MDR1-gen...

honden page profiel moosmoos

Aanvulling op mijn bevindingen in Schoonrewoerd.

Het nest komt deze week op Marktplaats.

(Je kunt bij MP een melding maken bij de advertentie. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de kans dat deze wordt verwijderd.)

De Toller moeder had al pups gehad op haar 2e jaar, was nu ongeveer (!) 4 jaar. Mw wist het niet zeker.

Had eerder een nest met labradoodle gekruist, mensen stonden ervoor in de rij.

Deze Tollermoeder heeft na de verkoop van dit nest  zo'n €10.000,- opgeleverd.

Wat ik nog erger vind, is wat gebeurd er met de moeder hierna?

Het hield mij aardig wakker vannacht.

Aan de andere kant, het leven op sommige boerderijen gaat anders om met dieren.

Er staat ook een stal met koeien die elke dag worden (uit)gemolken, ten behoeve van vele van ons en we eten er ook lekker van.

Volgens de dierenartsen is kruizen van rassen beter voor de rasgebonden ziekte en zouden bepaalde aandoeningen

"verwateren", dus minder/niet actief zijn?

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat knap dat je een nest puppy's hebt weerstaan. Dat kunnen weinig mensen!

>>>Volgens de dierenartsen is kruizen van rassen beter voor de rasgebonden ziekte en zouden bepaalde aandoeningen "verwateren", dus minder/niet actief zijn?<<<<

Was het maar zo eenvoudig....Voor het zelfde geld krijgen de pups álle erfelijke kwalen van beide rassen mee...

 

honden page profiel moosmoos

In dit geval 3 rassen.Toller/border collie en sheltie.

dank voor je antwoord.

 

honden page profiel SRMSRM

" wij zijn vandaag naar die fokker geweest 11 pups van een Tollermoeder en een vader Bordercollie/ shelty de pups zaten in de bench met zijn allen op de gang. Om de moeder te ontlasten. Toller werd nog even geshowd, ontzettend nerveuze hond ( naar om te zien) nu lees ik dat er flink wat nesten zijn geweest. Dat roept vragen op Wij hadden er geen goed gevoel over en deze berichten dragen er niet toe bij onze vorige hond kwam ook bij een hobbyfokker vandaan. Omstandigheden waren zo anders en daar een tophond vandaan gehaald. Hobbyfokkers hoeven niet alleen voor de winst te fokken. Gebruik je voelsprieten en zoek de fokker na op het internet! "

Goed dat je het hier noemt, net wat Careana zegt: het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zeker zo'n ervaring uit eerste hand vind ik heel waardevol, hopelijk leren andere mensen ervan dat je je ogen, oren en vooral je hersenen moet blijven gebruiken bij zo'n bezoek. In plaats van dom te doen, alles te negeren behalve die oh zo leuke pup die je moet en zal hebben en wel vandaag!

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Die mensen verkopen al heel lang pups, tis vlakbij mij. 

Ik geloof dat hier op HP ook mensen zitten die daar een hond vandaan hebben. Ikzelf zou het ook nooit doen.

honden page profiel moosmoos

dat klopt dat er mensen op HP zitten met een hondje van daar.

Daar kwam de vraag vandaan in eerste instantie.

 

honden page profiel moosmoos

mw uit Schoonrewoerd ontkent dat ze veelvuldig fokt, maar wat is veel?

En bij 11 pups moet je de moeder soms weghalen, aldus mw.

Mensen zijn alert nu en moeten zelf verder oordelen.

 

 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Tuurlijk heeft mams recht op wat privacy en ontlasting wat betreft het nest. Hier willen ze ook met een nest van bijvoorbeeld vier pups er niet 24/7 bij zitten wanneer ze ouder worden. Dat is heel normaal en geen probleem, dat zijn dingen waar je rekening mee houdt met het fokken. Onze pups zitten in een (in mijn ogen ruime) ren waar ze lekker kunnen spelen en slapen met elkaar. Ook staan er bakken speciaal voor de zindelijkheid, waar we ze direct na het eten op tillen (of we sturen ze naar buiten).

Tussendoor lopen ze los in de woonkamer en dan hebben ze ook contact met moeder en de rest van de roedel. We hebben spullen liggen ter socialisatie, zoals een zelf gebouwde puppy playbox. Verder doen we "oefeningen" met ze om bijvoorbeeld het inzicht te verhogen. We zetten ze achter een hekje die aan beide kanten open is en dan moeten ze proberen om bij het eten te komen.

Verder plannen we zodra ze oud genoeg zijn activiteiten om te socialiseren. Behalve het tripje naar de dierenarts, lopen ze ook mee aan de riem naar de supermarkt, gaan we naar een fotograaf in een studio en een fotograaf buiten de studio, gaan we met alle pupkopers naar de kinderboerderij, etc. Activiteiten waarbij de moeder wel mee is, maar haar eigen ruimte gewoon lekker op kan zoeken.

Dus ja, mams heeft zeker behoefte aan haar eigen ruimte, tijd, privacy, etc. maar dan hoef je een nest met pups in mijn ogen nog niet in een bench te proppen...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^