speelgoed

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RayaRaya

honden foto van Raya

ik ben wel nieuwsgierig welk speelgoed jullie hebben voor de hondjes,
op dit moment heb ik voor raya de bekende tennisbal liggen overal door het huis en in de tuin inmiddels (is ze gek op )
maar wil wel wat gaan kopen waar ze echt wat van kan leren (intelligentie spelletje wat ze niet kan verbijten want dat doet ze graag :-D

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vrijwel niks, een kameel van jute met pootjes van flostouw, een flostouw en diverse knuffeltjes. 

Puck doet met alles vrijwel niks. Heel enkel verzorgt ze haar kameel, dan knabbelt ze de pluizige haartjes die erop zitten recht en likt ze er een keer overheen. 

 

Puck heeft meer met hersenwerkjes. 

 

Lees je goed in over hersenwerkjes en laat je hond er niet mee alleen. Het is de bedoeling dat je dit samen met je hond doet. 

Er is ook een hersenwerk Facebook pagina. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik heb een 6 kantige bal, die stuitert alle kantenop, Sam vind die leuk, ik heb verschillende ballen, en de ene dag is de ene bal populair, en dan de andere , dan kan je gooien met de ene bal die niet in is die dag, die kijkt hij na, en als je zijn goede bal pakt, dan rent hij er achteraan.

Natuurlijk mag hij ook kauwen, maar dat noem ik geen spelen maar ontspannen.

Sam speelt graag wild, ik hoef niet met een puzzel aan te komen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Veel knuffeltjes waar ze mee kunnen sleepen, een bal in een sok zodat ze hem vast kunnen houden, gevlochten fleece touw, een zelf rollende bal en een puzzel. Ze spelen het meeste met de knuffeltjes maar het allerliefste spelen ze met mij.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier veel te veel. 2 grote kratten vol (flos touwen, kauwspeeltjes, knuffels etc) Mijn hond vind ook altijd vanalles. Laatst kwam ze met een lelijk piep biggetje aan, uit de struiken in het bos.. 

 

Ook hebben we veel honden puzzels, ik heb de meeste puzzels van het met Trixi. 

 

Het lievelingsmerk speeltje en kauwmateriaal / hersenwerkje is hier de Kong, we hebben zo'n 8 verschillende soorten. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Hersenwerk is inderdaad niet bedoeld om je hond mee alleen te laten, doe je dat dan kunnen ze het prima kapot bijten.

 

Ziva heeft geloof ik uhm... 5 of 6 balletjes of zo embarassed een gedeelte lag eerst in de winkel waar mijn vriend werkt maar die zijn nu naar huis gekomen. Daarom zijn het er zo veel. Een paar verschillende, sommige dezelfde en wat Yooop zegt, soms wil ze met de ene bal spelen soms met de andere. En dan kun je gooien wat je wil maar alsje niet de goede hebt staatze hem alleen maar na te kijken. Zelfs als de baldie je gooit hetzelfde is als die waar zij mee wil spelen, weigert ze. Déze! Niet die andere.

 

Verder zijn dierenknuffels met piepspeeltjes populair. Ziva heeft op dit moment Dino de pterosaurier, een stinkdier, Guus de meeuw, Octopussy de pijlinktvis, Wallie de walvis, Flamingo. En er is al een hele dierentuin versleten, haha!

Dan een trektouw, een paar kongs, een kong Wubba, Joekel (rubberen speeltje gevuld met lucht in de vorm van een kong, om mee te gooien), Trio (ook rubberen speeltje gevuld met lucht om mee te gooien, in de vorm van drie ballen in een driehoek), Ding (kon er geen naam voor bedenken haha, een cirkel met aan een kant een verdikking die zwaarder is waardoor hij altijd weer rechtop komt te staan). Vast nog wel meer maar dat ben ik even vergeten. Mijn vriend koopt graag speeltjes voor haar maar ik heb nu gezegd dat het even genoeg is. Guus is kapot aan het gaan, als die echt sneuvelt dan mag hij een nieuw dier voor haar kopen.

 

Aan hersenwerkjes heeft ze een paar heel simpele die we nooit gebruiken want daar zit geen uitdaging in. Verder een spel van Trixie, level 3, die is moeilijker en snapt ze nog niet helemaal. Ik heb zelf van fleecestof en nog wat materialen een snuffelrups, -mat en -kleed voor haar gemaakt. Het kleed is veruit favoriet, gelukkig maar want er zat veel werk in. In de snuffeldingen kun je snoepjes verstoppen, ze hoeven niet na te denken om het te pakken te krijgen (niet veel althans) maar het kost wel moeite. Dat vindt Ziva leuk.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hier geen sloper; dus een mand vol speelgoed met ballen, flossen,  veel poppen etc. Nieuwe en dus schone poppen koop ik bij de winkel van Terre des Hommes voor bijv. 0,25 Euro  Ook heb ik 3 puzzels; die allemaal te makkelijk zijn. Casper doet een spel enkele keren en dan weet hij het wel. Verder snuffelkleed, kong en voerbal.

 

Ook verstop ik regelmatig brokjes of kleine stukjes gedroogde kippenfilet in de woonkamer en tuin. Casper heeft een goede speurneus.

 

Hersenwerkjes doen we regelmatig.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/173984/hersenwerk-voor-honden?!-volop-ideeën.php

 

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Spaiky heeft echt superveel speeltjes, en hij speelt met bijna alles!

 

Balletjes, piepspeeltjes, knuffels.

 

Hij heeft zelfs een speelgoedbakje waar alles in ligt, alleen hebben we een probleem. Er past niet al zijn speelgoed in. Daarom staat er boven nog zo een bakje. laughing

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

520812.jpg

Hier 3 manden vol met balletjes, piepespeeltjes, knuffels en flostouwen en dan is dit nog niet alles en er blijft maar bij komen :P

 

We hebben ook nog een snuffelkleed en denkwerkspelletjes. Ze komt hier niks te kort :P

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Hier 3 manden vol met balletjes, piepespeeltjes, knuffels en flostouwen en dan is dit nog niet alles en er blijft maar bij komen :P
 
We hebben ook nog een snuffelkleed en denkwerkspelletjes. Ze komt hier niks te kort :P "

O danvalt die ene mand die wij voor Ziva hebben nog best mee!

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" Hier 3 manden vol met balletjes, piepespeeltjes, knuffels en flostouwen en dan is dit nog niet alles en er blijft maar bij komen :P
 
We hebben ook nog een snuffelkleed en denkwerkspelletjes. Ze komt hier niks te kort :P "

Wow en ik dacht dat dolcinsa veel had met 1 doosje vol.. embarassed

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Mijn hond heeft vooral knuffeltjes en 1 flostouw. Knuffeltjes zijn hier veruit favoriete speeltjes. Met rubber speeltjes of harde balletjes/tennisballen speelt ze niet. Ze heeft ook een Nylabone, maar die gebruikt ze niet graag. Dat vindt ze ook te hard.

 

Verder heb ik voor haar een normale Kong en een Kong Dental Stick om snoepjes in te stoppen. Die vindt ze allebei wel leuk en je kan afwisselen wat je er in stopt en hoe moeilijk je het maakt smile 

 

Dan heb ik nog dit intelligentiespeeltje https://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/intelligentiespeelgoed/puzzels/67125 maar dat gebruik ik niet vaak meer omdat ze het zo goed kan dat er niet veel meer aan is. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier zijn alleen ballen, dat is het enige wat Black interesseert.

Als pup vond hij trouwens zachte speeltjes ook leuk, maar toen hij iets ouder werd maakte hij het alleen maar kapot.

 

496358.jpg

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Dolcinea heeft vooral piepspeeltjes, flostouwen en knuffels ook wat ballen. 

Volgende forumvraag: Stoomreiniger praktisch?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^