Stoomreiniger praktisch?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennygirlPennygirl

En opnieuw een vraag van me... sorry... wink

Ik denk er al lang over om een stoomreiniger aan te schaffen en nu met Penny in huis lijkt dat het goede moment!

Heet iemand van jullie dat en helpt het goed, makkelijk, handig, tijdwinst, enz.?

Ik heb geen last van de "vuiligheid" dat Penny met zich meebrengt maar met 3 kids hou ik ons huisje ook graag netjes dus zoals voorheen stofzuig ik dagelijks (soms 2x) en dweil ik om de 2 dagen. Dat gesleurd met de emmer, aftrekker en dweil ben ik beu en schijnbaar is een stoomreiniger ideaal want : snel, economisch, ecologisch dus goed voor hond en kids.

Wou gewoon weten of er nog zijn die dit gebruiken in combinatie met hun dierenkindje en of het dus praktisch genoeg is om aan te kopen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik heb er één, maar kan niet echt zeggen dat het zoveel minder werk is. Je moet toch elke keer een nieuw doekje aan dat ding klikken, zeker als je vloer wat viezer is. Of dat apparaat bijvullen.  Wat wel zo is, is dat zo'n stomer zo loeiheet wordt dat je er hardnekkige vlekken veel beter mee vanaf haalt. De vorige bewoners hier hadden latexverf geknoeid op het laminaat in het kantoor, echt overal spetters. Dat ging er nergens mee af maar wel met die stomer. 

 

Verder hier geen vloerverwarming dus na het dweilen met emmer etc.  duurt het dan superlang voordat het droogt. Bij een stomer is het veel sneller droog. Daarbij krijg je met dat opzetstuk wat erbij zit echt super makkelijk voegen schoon. Alsof je het vuil eruit spuit en vieze randjes in de badkamer langs kranen etc. Er zit best wel wat druk achter dus dat gaat ook snel. Het nadeel aan de Kärcher die ik heb is dat je (hier ongeveer om het jaar) een nieuw antikalk element  voor moet kopen. 

Maar mijn vriend mist de geur van schoonmaakmiddel wel (kan ook een nadeel zijn natuurlijk). Bij de stomer ruik je niets er blijft ook niets achter op je vloer. Geen residu van chemische middelen etc. Dat vind ik een voordeel omdat Obi hier natuurlijk ook rondloopt en al wat allergie problemen heeft.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Het is echt geweeeeeeldig! Ik heb me laten overhalen door een topic op een ander hondenforum. Ik heb er intussen de auto mee schoongemaakt (stoffen zetels), ook handig als de hond eens overgeeft in de auto... De keukentegels ziun ranzendsnel proper en ik gebruik geen producten meer (waarvan je hond nadien dan restanten van oplikt, en de kleine kinderen misschien ook?), de oven die ik gewoon niet meer proper kreeg, straalt intussen helemaal. De badkamer wordt ermee gedaan, lavabo's, voegen (tip: test het niet op een stukje voeg, ik heb dat gedaan en mocht dan de hele keuken doen want je ziet het zo hard), vensters kunnen ook maar is handiger met een ander toestel speciaal voor ramen. Ik stoom soms ook kleding om het wat op te frissen/ontkreuken, of kleren die alleen naar de droogkuis mogen, ik stoom de gordijnen zowel om het proper te krijgen als om kreukjes eruit te halen. Ik heb de karcher SC 3 easyfix premium. Vroeger een goedkope van de aldi gehad en die heb ik na 2 x nooit meer gebruikt. De karcher is kleiner dan een stofzuiger, heel licht en heeft verschillende opzetstukken. Zelf heb ik er geen last van maar in het andere topic was de steel wat te kort voor grotere mensen (ik ben 1.58m) en hebben ze een extra stul bijbesteld. Naast de doekjes die je erbij krijgt  gebruik ik het ook gewoon met microvezeldoekjes van de action. Beste aankoop van het afgelopen jaar! En dingen proper stomen is superleuk hihi laughing

 

Ps, ik heb geen aandelen ofzo en verkoop ook geen karcher... Gewoon blije klant haha

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Het is vooral properder dan met dweil of mop, die doekjes wissel ik regelmatig om en dus geen gedoe met vies water en vieze doeken uitknijpen. Misschien ben ik gewoon lomp, maar bij mij viel de emmer toch een paar keer per jaar om bij het uitwringen van de mop. Tussendoor snel even iets properstomen doe je veel gemakkelijker dan met de emmer, dat is zo'n gedoe dat je het alleen doet als je echt alles gaat dweilen (of ik toch ten minste) 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Er bestaan nu ook stofzuigers die ook meteen kunnen dweilen, ze zuigen meteen het water en vuil op, ik ken iemand en die zei, je wilt niet weten hoe vies onze vloer was, terwijl ze toch schoon zijn, zeggen ze.

 

Als ik geld had dan kocht ik er 1.

Zo'n stoomreiniger is dan weer handig voor meubels.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Die stofzuiger en stomer 2-in-1 worden wel echt ongelooflijk vies vanbinnen, dus dan heb je wel extra onderhoudswerk om het weer schoonnte maken. Buiten dat lijkt het me ook echt een goed product! 

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Er bestaan nu ook stofzuigers die ook meteen kunnen dweilen, ze zuigen meteen het water en vuil op, ik ken iemand en die zei, je wilt niet weten hoe vies onze vloer was, terwijl ze toch schoon zijn, zeggen ze.
 

Heb ik gezien ja en dat is inderdaad ongelooflijk wat vuil er daarmee komt. Kan je een filmpje van zien, is van Kärcher.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Heb ik gezien ja en dat is inderdaad ongelooflijk wat vuil er daarmee komt. Kan je een filmpje van zien, is van Kärcher. "

Ik had zo'n ding van Kärcher WD3 gekocht, maar die valt steeds om als je even te hard trekt en daardoor was hij ook al snel stuk. Hij werd echter zonder stoffilter geleverd, met als gevolg dat tegen de tijd dat ik daar achter kwam werkelijk alles in huis onder een laag fijn zand zat. Wat een onding...

Image result for karcher droog nat zuiger

 

Heb nu een Nilfisk Steamtec. Veel beter, ben er ook blij mee. Ik moet alleen nog eens zo'n extra opzetstuk kopen om ramen te kunnen zemen

Image result for nilfisk stoomreiniger

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nee die bedoel ik niet hoor,, ik ga even zoeken...........

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Top

Deze heb je in verschillende merken, heel duur en minder duur, een kennis heeft hem, hij is mkkelijk schoon te maken, even onder de kraan.

honden page profiel PennygirlPennygirl

520365.jpg

Deze heb ik nu besteld. Kan je de vloeren mee doen maar met de opzetstukjes ook veel andere dingen. Ik heb gelijk ook zo'n aftrekding besteld voor de ramen, die hebben ook een snellere beurt nodig dankzij Penny! wink

Hopelijk ben ik er blij mee, komt morgen al toe trouwens! Het enige wat je ermee moet doen is een kalkding vervangen op de zoveel tijd. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

pfff ik word al nerveus van al die onderdelen, een soort puzzel, hopelijk werkt het goed, geef mij maar gewoon zo'n dweilstofzuiger.

honden page profiel PennygirlPennygirl

" pfff ik word al nerveus van al die onderdelen, een soort puzzel, hopelijk werkt het goed, geef mij maar gewoon zo'n dweilstofzuiger. "

Haha! Ja ik weet niet of ik ze allemaal ga gebruiken maar je kan er wel veel mee doen! laughing

Ik laat je wel weten hoe het gaat, morgen direkt testen 's avonds! Nog nooit zo uitgekeken om te poetsen! wink

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Haha! Ja ik weet niet of ik ze allemaal ga gebruiken maar je kan er wel veel mee doen! 
Ik laat je wel weten hoe het gaat, morgen direkt testen 's avonds! Nog nooit zo uitgekeken om te poetsen!  "

hhahaha herkenbaar, ik heb dat zelfs met een nieuw schoonmaakmiddel, daar word ik heel poetserig van.

honden page profiel  Dutch Auti   :-) Dutch Auti :-) 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti   :-)

" Deze heb ik nu besteld. Kan je de vloeren mee doen maar met de opzetstukjes ook veel andere dingen. Ik heb gelijk ook zo'n aftrekding besteld voor de ramen, die hebben ook een snellere beurt nodig dankzij Penny! 
Hopelijk ben ik er blij mee, komt morgen al toe trouwens! Het enige wat je ermee moet doen is een kalkding vervangen op de zoveel tijd.  "

Ik overweeg de voorganger van degene die je deelt.

 

De stoomreiniger die ik destijds had was een goedkoop merk. Maar wist toen nog niet of ik er veel profeit van ging hebben.

 

Inmiddels is ie stuk en weet nog niet wanneer, maar er komt er een terug. En dit keer de karcher SC3 Easyfix Premium.

 

Ik vind ze ideaal. 

 

 

honden page profiel PennygirlPennygirl


 
Ik vind ze ideaal. 
 
  "

Dus je vindt het ook goed! Ben benieuwd! Kan niet wachten om het te testen. Lijkt me gewoon handig om snel even te doen dagelijks...

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik had een stoomreiniger vond er niks aan heb hem weggeven. Vind gewoon schoonmaken praktischer.

Heb op de bovenverdieping pvc vloeren en beneden laminaat daar kan je beter geen stoomreiniger voor gebruiken is slecht voor die vloeren.

 

 

Met stenen vloeren geen ervaring.

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb een stoomreiniger van Dirt Devil en deze bevalt mij prima. Na het dweilen was aan de sokken van de kleinkinderen te zien dat de vloer niet helemaal schoon was, met de stoomreiniger is de vloer schoon zo ook de sokken. Mijn stoomreiniger is volgens de gebruiksaanwijzing geschikt voor alle vloeren, ook voor laminaat maar dit is niet het geval. Als de zon op de vloer schijnt zie je dat de randen van de vloer op sommige plekken toch iets uitgezet zijn. Ik gebruik de stoomreiniger wel gewoon door, ik ga binnen anderhalf jaar weer verhuizen en de vloer is niet te hergebruiken. In het nieuwe huis wil ik wel een vloer die geschikt is voor de stoomreiniger want die dingen zijn zo makkelijk met honden, een kat en kleinkinderen.

honden page profiel PennygirlPennygirl

 Mijn stoomreiniger is volgens de gebruiksaanwijzing geschikt voor alle vloeren, ook voor laminaat maar dit is niet het geval. Als de zon op de vloer schijnt zie je dat de randen van de vloer op sommige plekken toch iets uitgezet zijn. Ik gebruik de stoomreiniger wel gewoon door, ik ga binnen anderhalf jaar weer verhuizen en de vloer is niet te hergebruiken. In het nieuwe huis wil ik wel een vloer die geschikt is voor de stoomreiniger want die dingen zijn zo makkelijk met honden, een kat en kleinkinderen. "

Wel ik heb enkel stenenvloer dus zal geen probleem zijn wat laminaat betreft. Ik kan echt niet wachten. Ik krijg niet alles van onze vloer af omdat er, denk ik, al zoveel producten op zijn gebruikt en het dus een laag van allerhande (verkeerde) producten is wat over de vloer ligt. Benieuwd of dit gaat helpen maar denk het wel...

honden page profiel PennygirlPennygirl

" Ik had een stoomreiniger vond er niks aan 
  "

Oei...misschien doordat het laminaat was dan? Bij mij enkel stenen vloeren. 

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Niet alleen voor vloeren, ook de badkamer en de keuken, denk aan een oven, gootsteen toilet ,magnetron keukenkastjes. Kleding stomen en trappen, ramen tuinmeubels reinigen....ga zo maar door. Ik doe er alles mee ondanks dat ik geen honden meer heb.

 

Heb je hardnekkige plekken op plavuizen, neem een schrobber en druk daar 2 schuursponsjes en Glassex op je vloer spuiten en licht schrobben. Glassex werkt geweldig. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik heb om te beginnen een goedkoop apparaat voor alleen vloeren gekocht.

Op zich bevalt het systeem mij prima en mijn werkster is er ook tevreden over. Het schoonmaken van de vloer is daardoor een lichtere klus.

Als dit apparaat kapot gaat, koop ik een duurder exemplaar met meer mogelijkheden.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Hier ook niet enthousiast over de Kärcher stoomreiniger. Op het laminaat gaf het geen problemen, als je hem op de eerste stand zet, geeft hij minder stoom af, maar ik vond die dweildoek niet goed blijven zitten, niet goed strak. Ook tijdens het dweilen een hoop gedoe met dat apparaat en snoer, je werkt naar achteren toe anders loop je over je gedweilde vloer, dus elke keer dat apparaat naar achteren en het snoer uit de weg halen. Dus je bukt nog tig keer. Vond het een onding om te dweilen. Ook ramen lappen gaf alleen maar meer werk, gewoon met spons, zeem en wisser ben ik veel sneller klaar. Met de hand neem je ook veel makkelijker de kozijnen mee. Geen gedoe met het wisselen van onderdelen.

Maar laat ik niet helemaal negatief zijn, ik vond hem ideaal voor het ontdooien van de vrieskasten, binnen nog geen 10 minuten was ik klaar. Ook vond ik hem handig voor de (wand)tegels in de badkamer. Maar dat was het dan ook.

 

Maar misschien zegt het meer over mij als over dat apparaat en ben ik gewoon te onhandig voor zo'n ding, gezien alle enthousiaste reacties.

Mijn Kärcher heeft het ondertussen begeven, prima, ik hoef geen nieuwe.

Ik wens je succes met schoonmaken, hoop dat het jou beter afgaat smile

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Bulleke,hier precies hetzelfde,de stoomreiniger staat nu bij zoon,die heeft hem onlangs gebruikt om behang af te stomen.

Dan moet je dat ding weer vullen,dan weer al die stoom,kalkaanslag heb ik niet in de badkamer,vond hem alleen handig toen ik nog tegels in de gang had maar meestal ook te bedonderd om dat ding te nemen.

Laten we het erop houden ik was geen stoomreiniger waard.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Bulleke,hier precies hetzelfde,de stoomreiniger staat nu bij zoon,die heeft hem onlangs gebruikt om behang af te stomen.
Dan moet je dat ding weer vullen,dan weer al die stoom,kalkaanslag heb ik niet in de badkamer,vond hem alleen handig toen ik nog tegels in de gang had maar meestal ook te bedonderd om dat ding te nemen.
Laten we het erop houden ik was geen stoomreiniger waard. "

Haha ik ook niet, maar die stofzuiger die meteen kan dweilen en zuigen, dat lijkt me wel wat.

Geen gekke fratsen met heel veel onderdelen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Deze heb je in verschillende merken, heel duur en minder duur, een kennis heeft hem, hij is mkkelijk schoon te maken, even onder de kraan. "

Zou ook niet aan mij besteed zijn,heb net de reviews bij bol.com gelezen.

Ik doe iedere dag stofzuigen,is de vloer vies een emmer met sopje,een microvezeldweil,een trekker en ook klaar in een fractie.

Heb wel laminaatvloeren die maken makkelijk schoon.

Pvc vloeren die dweil ik maar zelden,we lopen niet met schoenen boven,die swiffer ik alleen maar en eens in de zoveel tijd even lekker dweilen.

Badkamer droog ik uit als ik klaar ben met douchen ,geen kalkaanslag. 

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Bulleke,hier precies hetzelfde,de stoomreiniger staat nu bij zoon,die heeft hem onlangs gebruikt om behang af te stomen.
Dan moet je dat ding weer vullen,dan weer al die stoom,kalkaanslag heb ik niet in de badkamer,vond hem alleen handig toen ik nog tegels in de gang had maar meestal ook te bedonderd om dat ding te nemen.
Laten we het erop houden ik was geen stoomreiniger waard. "

Haha, voor behang afstomen is hij waarschijnlijk wel erg handig. Net zoals de vriezers ontdooien.

En inderdaad, dan ben je in de weer met dat apparaat, is je reservoir leeg, apparaat weer uit, afkoelen anders krijg je die dop er niet vanaf, water er in, weer op temperatuur komen. Dan heb ik mijn huiskamer en keuken al 2 of 3 gedweild.

En voor zo'n stukje gang zou ik hem inderdaad al helemaal niet pakken.

Ik heb ook geen kalkaanslag in de badkamer, maar eens in de zoveel tijd, doe ik de wandtegels afnemen. Dat stuk doucheruimte nemen we elke keer na het douchen mee, maar niet de hele badkamer. Alles is betegeld tot aan het plafond, ik ben nogal klein van stuk, dus dan met die stok van dat stoomding kon ik makkelijk overal bij, geen trap nodig.

Maar voor die enkele keer pak ik mijn trap wel weer, dat apparaat hoef ik niet meer.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Zou ook niet aan mij besteed zijn,heb net de reviews bij bol.com gelezen.
Ik doe iedere dag stofzuigen,is de vloer vies een emmer met sopje,een microvezeldweil,een trekker en ook klaar in een fractie.
Heb wel laminaatvloeren die maken makkelijk schoon.
Pvc vloeren die dweil ik maar zelden,we lopen niet met schoenen boven,die swiffer ik alleen maar en eens in de zoveel tijd even lekker dweilen.
Badkamer droog ik uit als ik klaar ben met douchen ,geen kalkaanslag. 
 
  "

Ja dat is een goedkope, ik weet niet meer welke nou zo goed is, maar dat kost zo'n 450 euro.

Voor mij is dweilen heel zwaar, voor mijn rug, dus voor mij zou het wel handig zijn, maar dat geld daar doe ik liever wat leuks mee, dan maar rugpijn.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Deze heb je in verschillende merken, heel duur en minder duur, een kennis heeft hem, hij is mkkelijk schoon te maken, even onder de kraan. "

Het plaatje wat je neerzet, is een stofzuiger met uitneembare kruimelzuiger.

 

Mijn stoomreiniger heeft wel zo'n model. Mijn plavuizen in de woonkamer, gang, toilet en marmoleum in de keuken worden hiermee schoongemaakt. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ja dat is een goedkope, ik weet niet meer welke nou zo goed is, maar dat kost zo'n 450 euro.
Voor mij is dweilen heel zwaar, voor mijn rug, dus voor mij zou het wel handig zijn, maar dat geld daar doe ik liever wat leuks mee, dan maar rugpijn. "

Dat snap ik dat jij iets zoekt wat zo min mogelijk belastend is,ik heb natuurlijk makkelijk praten,afkloppen... weet niet eens wat rugpijn is.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^