Wagenziekte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Goedenavond hondenvrienden. Heb een vraag wij hebben een hond die wagenziek wordt. Heb in eerste instantie primatour gebruikt ging best goed. Voelde zich nog niet echt prettig maar niet spugen. De laatste keer wel dus heb de hele auto moeten schoonmaken. Dierenarts gebeld cerenia gekregen. Heeft niet gespuugd maar heeft de hele weg gespeekseld het bleef eruit komen, zo zielig. Is er nu geen andere oplossing? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Probeer het homeopathische middel Puur Tour eens.

Een dierenwinkel kan dit ook voor je bestellen.

 

https://www.medpets.nl/puur+reisziekte/

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn hond was als pup tot en met 7 a 8 maanden ook wagenziek. 

 

Ik ben toen helemaal van voorafaan begonnen met het autorijden heel leuk voor haar te maken. Eerst zijn we in de stilstaande auto gaan zitten, gezellig samen op de achterbank, en veel knuffelen en koekjes geven, een aantal dagen gedaan en toen met de motor aan, weer een aantal weken gedaan en zo langzaam kleine stukjes gaan rijden. 

 

Bij haar was het vooral het ongemakkelijk zijn in de auto, ze wist wat er zou gaan gebeuren (misselijk) en door die angst / gedachten te doorbreken en haar op haar gemak te laten voelen is haar misselijkheid weg gegaan. Na een aantal keren niet misselijk te zijn geworden in de auto had ze door dat de auto leuk is! Sinds dien nooit meer gespuugd! :) 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel voor je antwoord, ik heb niet echt het idee dat hij angstig is in de auto, hij gaat soms ook gewoon slapen. Maar je kunt gelijk hebben dat doordat hij de eerste keer gespuugd heeft vanaf dat moment zich niet prettig in de auto voelt. Ik ga het gewoon proberen zoals jij het zegt en dan maar afwachten. Het is elke keer maar een uurtje rijden maar als je dan toch elke keer je auto moet schoonmaken is niet prettig. Trouwens ook voor Storm niet het is zielig om te zien.

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Ons Queeny is ook wagenziek en neemt er ook cerenia voor, zij speekseld ook nog wel dan maar ze ligt toch al prettiger.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een kennis legde altijd kranten op de plek waar de hond zat.

Scheen volgens haar te helpen tegen wagenziekte. 

 

Altijd het proberen waard. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ons spaans hondje wordt ook wagenziek. Ook zij spuugde de hele auto onder, ondanks dure pillen tegen wagenziekte. We hebben nu een reisbench/stoffen bench, zodat ze niet meer door de auto kan lopen. Steeds vaker gaat ze nu braaf liggen in de bench en heeft vooralsnog maar 1x hoeven spugen. Eerst dacht ik: ik neem haar niet meer mee, zo zielig. Maar meestal gaan we leuke dingen doen, die wil ik haar ook niet onthouden.

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

De reden dat honden (en mensen) wagenziek worden is omdat ze niet zien / kunnen aanpassen aan waar ze heen gaan: evenwichtorgaan, spierspoeltjes en ogen zijn nodig om te bepalen waar je je in de ruimte bevindt: als een van de drie word uitgeschakeld kun je dus misselijk worden (je hersenen weten niet welke kant je op gaat). Sommigen zijn daar gevoeliger voor dan anderen. Dat is de reden dat men op de bijrijder stoel veel minder snel wagenziek wordt dan opnde achterbank/bus. Je kunt namelijk inschatten waar je heen gaat en daar je positie aan aanpassen. Dat is ook de reden dat veel mensen misselijk worden als ze gaan lezen/spelletje spelen in de auto: je ogen vallen dan weg. Daarnaast kan angst natuurlijk een rol spelen, maar dat is niet echt wagenziekte.

 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Mijn hond was als pup tot en met 7 a 8 maanden ook wagenziek. 
 
Ik ben toen helemaal van voorafaan begonnen met het autorijden heel leuk voor haar te maken. Eerst zijn we in de stilstaande auto gaan zitten, gezellig samen op de achterbank, en veel knuffelen en koekjes geven, een aantal dagen gedaan en toen met de motor aan, weer een aantal weken gedaan en zo langzaam kleine stukjes gaan rijden. 
 
Bij haar was het vooral het ongemakkelijk zijn in de auto, ze wist wat er zou gaan gebeuren (misselijk) en door die angst / gedachten te doorbreken en haar op haar gemak te laten voelen is haar misselijkheid weg gegaan. Na een aantal keren niet misselijk te zijn geworden in de auto had ze door dat de auto leuk is! Sinds dien nooit meer gespuugd! :-)  "

Wij vroegen een paar jaar geleden ook aan onze dierenarts medicijnen tegen wagenziekte voor toen onze hond.

Onze eigen arts zei toen dat ze liever geen medicijnen gaf maar inderdaad voorzichtig opbouwen zoals bv Pascale beschrijft.

Wij zelf deden het door middel van zeer korte stukjes rijden naar iets leuks voor de hond en zo steeds opbouwen.

Ook kan het van belang zijn bv wanneer geef je de hond eten voor de rit.

Misschien op een andere manier voeren wanneer de hond met de auto weggaat.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DavidDavid

Weet niet of dit helpt maar als je een andereplek zo als voor in op de grond het mag niet maar kan zijn dat het wel helpt

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hier ook een hond die enorm wagenziek was, maar er wonderbaarlijk in 1 keer van af was.

Ik had een auto met twee hondenhokken en daarachter nog een goede ruimte over voor nog een hond mee te nemen.

Mijn hond was toen ongeveer 12 maanden en ik ging met hem naar de dierenarts voor iets anders.

Het was die dag erg warm, dus alle raampjes open en ik vond het toch wel te warm voor hem om hem in een hok te doen, immers zat hij los achterin, kreeg hij toch wat frisse lucht.

Sinds die keer, verandering van plek, is hij nooit meer wagenziek geweest, wonderbaarlijk maar waar, ook al ging hij weer in een hok.

Dus veranderen van plek kan dus echt een oplossing zijn.

Volgende forumvraag: Hond plotseling chaotisch en waaks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^