Happende puberhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Onze Sem van bijna 9 maanden oud heeft de hinderlijke gewoonte om steeds naar mij te happen. Al zijn tanden zijn zonder problemen gewisseld. Hij heeft nog steeds een enorme knaagbehoefte. Een gedroogd runderoor heeft hij in een paar uur op. Nee zeggen helpt niet, au roepen helpt niet, iets anders in zijn bek geven helpt niet. Ik word er inmiddels heel boos van, maar probeer me toch in te houden.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat gebeurt er vooraf?

Krijgt de hond genoeg geestelijke en lichamelijke uitdaging? 

honden page profiel bertha tuinbertha tuin

Ik probeer mijn hond genoeg aandacht te geven. Het happen begint al 's morgens als hij uit de bench komt. Dan loopt hij al hielen- en kuitenbijtend achter me aan. Ook bij het spelen met een bal o.i.d. wordt er regelmatig gehapt. Hij bijt niet door, maar het is toch niet prettig. 

Qua fysieke aandacht: ik aai hem zeer geregeld, hij zit minstens 2x per dag een poosje op schoot, ik kam hem geregeld en maak dan ook zijn oogjes schoon. We laten hem 3x per dag uit en hij kan op ieder moment naar buiten in de tuin. Hij heeft heel veel speeltjes en krijgt ook geregeld botjes.

Zijn eten krijgt hij in een bal, zodat hij er moeite voor moet doen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat voor ras is sem?

Leuk dat aaien en op schoot mogen zitten, maar honden trekken er graag op uit. Lekker naar het bos, uitgebreid mogen snuffelen, hersenwerkjes hier en daar dan voldoe je aan de geestelijke uitdaging.

 

Verder heeft het happen ook met een stukje opvoeding te maken denk ik. Als je hond begint te happen als er met de bal gespeeld word, dan zou ik dat spel niet meer beginnen. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Je hond is negen maanden,heeft hij nog geen commando's geleerd?

Gewoon foei of nee zou op deze leeftijd al voldoende moeten zijn om hem te corrigeren. 

Dat happen tijdens spel moet je ook niet accepteren.

Als je,je hond niet goed kan corrigeren dan zou ik stoppen met spelletjes waarbij gehapt wordt.

 

 

Volgende forumvraag: Rustiger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^