Rustiger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag, ik heb weer eens iets. Ons lhasa, nu 10,5 maanden oud, de tijd gaat zo snel, is super lief, stuiterde door het leven, kerngezond weer na zijn buikgriep. Eet als een klein slootgravertje. Vreselijke puber, wat hij als pup noet deed doet hij nu, bv bijten in spulletjes, dat doet hij sinds zijn hoektandjes, melktandjes, zijn getrokken.

 Merk wel dat hij de laatste tijd wat terughoudender is naar vreemde dingen en grote honden, is dit een zg angstfase? 

 Ook merk ik sinds een week of zo dat hij  rustiger in huis wordt, ligt meer te slapen, laat de kat wat meer met rust en zo. Heerlijk, maar is dit ook een teken van volwassen worden? Herkennen jullie dit. Nu ik dit zit te tikken, is hij overigens de kat weer aan het molesteren, even ingrijpen dus.

Vast dank voor jullie antwoorden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geef wat meer te kauwen. Hier kan puck de hele dag door kauwen op een runderoor of hertenoor. Ze pakt zelf haar momenten. Vooral na het eten. 

 

Verder herken ik het rustiger worden niet echt, puck is qua energie niet anders dan toen ze pup was. 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Het rustiger worden herken ik wel, maar zeker niet op die leeftijd. Rond de 10 maanden waren het hier energieke pubers die alleen maar wilde spelen, wandelen en knuffelen.

Hier werden ze pas rustiger na de +- 8 jaar.

 

Na even wat zoekwerk op google word er verteld dat er een angstfase plaatsvind rond de 9 maanden, dus dan zou je pup e net uit moeten zijn als alles volgens het boekje gaat.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mmmmm dus toch even in de gaten houden, ik was bang dat hijmisschien weer iets had opgelopen, maar hij is heel goed gezond, rent buiten lekker rond, dus doet niet ziek aan. Maar in huis is hij veel rustiger geworden de laatste tijd. 

Eergisteren is hij door een grote zwarte hond ondersteboven gelopen. Niet echt ondersteboven, want lhasa zette het op een rennen, staart heel laag.  De hond kwam uit het niets, ons lhasa ging er vandoor maar kwam ook weer terug. Merk nu wel banger gedrag naar honden, dat is jammer. Hij was al geen held....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien ook nog aan het bijkomen van al dat vuurwerkgeweld? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zou kunnen, dank je! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Niet te snel ongerust worden, heb jij niet eens een dag dat je het rustige aan doet ? Hij molesteerd de kat weer schrijf je. embarassed   Kijk eens als je de riem pakt voor een wandeling, en hoe die eet....wil die niet wandelen en het is zijn tijd, en wil die niet eten, is die hangerig, een dag lekker rustig is toch niet gelijk dat er wat aan de hand is....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Riem pakken is jippie wandelen, klikker pakken, hoi leuk! Dank voor je bericht Willemijn. Eten, is hebben hebben. Maar het is nu ongeveer een week  rustig in huis. En ja lhasa,s zouden een relaxt en rustig ras moeten zijn, vandaar dat ik mij afvroeg of dit bij het volwassen worden hoorde. Eerste dag dacht ik echt oh je, maar nu vind ik het wel lekker rustig. Hij krijgt best wel beweging maar niet al die uren die ik hier lees.  Een aantal wandelingen los, en eentje aan de lijn. Vanmorgen naar de markt geweest,  nu ligt hij weer onder de bank. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Oh, Willemijn, ik doe het altijd rustig aan, lol,  ik heb me.cvs. reden om een hondje te nemen, ik kwam practisch niet meer buiten en nu spreek ik weer mensen. Echt heel fijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^