Brok anaalklieren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katrienkatrien

Hallo iedereen

Ik heb een chihuahua van 5 jaar oud met heel snel verstopte anaalklieren. Anaalklieren weghalen is iets wat ik absoluut als allerlaatste optie zie. Regelmatig leegdrukken wil ik zo veel mogelijk vermijden.

Momenteel krijgt mijn chihuahua Acana Heritage Adult (de variant met kip en groenten) te eten. Stoelgang is niet te zacht maar ook niet te hard. Ik ben al overgeschakeld op vers voer maar daar deed mijn hond het absoluut niet goed op. Weigerde te eten, hongerde zichzelf uit. Ik heb ook problemen gehad met de scherpe botjes die ik terug vond in het verse voer en het leek mij geen goed idee meer om dit aan mijn mini viervoeter te voeren.

GEEN vers dus. Ik ben dus wel op zoek naar een goede kwaliteitsvolle brok met (op aanraden van de dierenarts) meer vezels om de stoelgang harder te maken.

Iemand die mij iets kan aanraden? Alvast bedankt.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wij adviseerde op de praktijk vaak om extra vezels toe te voegen in de vorm van wortelpellets (die van vetconcept) 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Vezels maken de ontlasting juist zachter omdat zij vocht opnemen, dus dat is wat je niet moet hebben .

Als je echt geen kvv wilt voeren, zou je iets gestoomd kunnen proberen zoals Renske. 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Vezels maken de ontlasting juist zachter omdat zij vocht opnemen, dus dat is wat je niet moet hebben .
Als je echt geen kvv wilt voeren, zou je iets gestoomd kunnen proberen zoals Renske. 
  "

Voordeel van vezels is dat het eigenlijk twee kanten op werkt. Bij dunne ontlasting werkt het verstevigend en bij moeilijk ontlasten maakt het de ontlasting zachter. 

 

''Wanneer het met voer wordt gegeven helpt het de ontlasting dikker te maken. Wordt het met water of extra nat (gemaakt) voer gegeven helpt het om de ontlasting zachter te maken en zorgt het voor een betere darmpassage.'' Dat is wat PUUR er overschrijft. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Probeer Glandex eens voor een maand

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn hond is ook bekent met anaalklier problemen ik heb haar eerst psylliumvezels door haar eten gedaan maar dit werkte niet. Nu heeft ze brokken via de da die speciaal voor haar worden gemaakt omdat ze ook blaasgruisproblemen heeft. De brokken zijn een combinatie van urinary voor de blaas en satiety voor de anaalklieren van RC, in satiety zit extra vezels. Mijn hondje krijgt de brokken nu twee maanden en ze heeft nog geen last van haar anaalklieren gehad terwijl ze maandelijks geleegd moesten worden. Je zal ook nog Glandex kunnen proberen, dit schijnt te helpen bij anaalklier problemen ik heb hier verder geen ervaring mee.

honden page profiel LolaLola

Wij hebben ook een brok van Royal Canin met extra vezels van de DA. Het was hier bijna om de week raak met de anaal klieren, echt drama. Het gaat nu (al) een maand goed.. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Beauty had destijds veel gedoe met de anaalklieren. 

 

Bij haar heb ik een tijd ondersteund met druppels genaamd "klieren"

 

Echter waar ze eeest elke 2 maand terug moest om uit te drukken. Later met die druppels max 4 maand. Ben ik 1 x bij een andere dierenarts geweest van de oude garde. Niks digitaal etc. En die heeft de anaslklieren uitgedrukt en vervolgens nooit meer last gehad.

 

Due andere waar ik dus steeds heen moest ben ik nadien nooit meer geweest.

 En na verhuizen en in die omgeving een nieuwe dierenartspraktijk ben ik daarheen gegaan.

 

 

Maar als ik nu hoor dat mensen heel vaak terug moeten om de anaalklieren te laten uitdrukken. Ben ik door mijn eigen ervaring geneigd om te zeggen, "laat ze eens bij een andere arts uitdrukken" .

 

Maar dat is wel puur gebaseerd op mijn eigen ervaring. En door die ervaring en dat met 1x naar andere dierenarts ermee, het probleem was opgelost. Ik ook wel wat geneigd ben om te denken dat er misschien soms niet goed of zelfs bewust niet goed word uitgedrukt. (Ze verdienen er best wat aan.)

 

 

 

Volgende forumvraag: iemand ervaring met dog lovers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^