Brokjes met insect.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag, in een ander topic vertelde ik over de ervaringen met brokken en mijn hondje. Nu dus, na een behoorlijk maag darm probleem tijdelijk op de rc intestinal, of zoiets en dat gaat echt heel erg goed, weinig en goede ontlasting. Da sprak met mij over eens een heel ander eiwit te proberen, nl insect. Iemand ervaring hiermee? Gegoogled en gevonden, sanimed, trovet, jarco en bugsforpets . Vind samenstellung niet je van dat. Vers is hier geen optie, persoonlijke reden. Voorlopig nog rc , helaas. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Een hond is geen insecteneter, ik zou dus gewoon de speciale voeding blijven houden...

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat is niet helemaal waar Martine. Het gaat erom dat het Proteinen moeten zijn. Eiwit.

Dat haal je heel handig uit vlees. Maar insecten zijn ook dieren, Dus vlees.

En in niet herkenbare, gedroogde vorm in een brok geperst; waarom niet? 

Ik vind het een prima Idee. Wij zijn er gevoelsmatig nog niet aan toe, Maar ook mensen zouden meer insecten. kunnen gaan eten. Dat gebeurde ook al in sommige landen. Er zijn er genoeg van en je bespaard een hoop dierenleed bij zoogdieren die je dan minder hoeft te slachten. 

Dus voor honden kan het ook. 

Goed Idee dus wat mij betreft

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Toevallig dat ik laatst iemand ook via FB sprak waar de hond op een insecten dieet zat. Dus brokjes met insecten, omdat de hond sterk allergisch was. De hond doet er hartstikke goed op de brokken. 

 

Zal eens even zoeken want was op mijn eigen topic op FB :)

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even terug gelezen :) het voer wat zij voert is van Trovet is ook natvoer van. Was op aanraden van een specialist uit Vught. En ze bestel het via dierenartsapotheek.nl 

 

En het is compleet voer maar voor de afwisseling geef ze het natvoer erbij. Haar hond die vrij allergisch is doet het goed erop. Als je der naam wilt kan ik je die wel pben. Kan je contact zoeken met haar via FB :) 

honden page profiel MaartMaart 1 doggies

honden foto van Maart

je kunt het zeker proberen.  Alleen, als het nu zo goed gaat, waarom dan veranderen? 

honden page profiel AccaliaAccalia 2 doggies

honden foto van Accalia

Ik ken een (allergische) hond die brokken met insecteneiwit krijgt. Dat gaat uitstekend! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank voor jullie reacties. Maart, ik ben niet zo kapot van rc, veel geld voor veel vulstoffen. Maar ja, hij doet her goed op. Maar hond is nog zo jong en dan al echt dieetvoer, staat mij ook wat tegen, het kan wel. Ik loop ook te hinken op 2 gedachtes. Maylo, dank je, maar ik heb geen fb. En wil ik ook niet. Trovet, heb een proefzakje aangevraagd, dat kan daar . Ben benieuwd.

Ik hoop niet dat er opeens grote vliegen uit de brokjes komen (grapje). Kan niet, maar ooit een grasmotje in een pak hooi gehad, jarenlang iedere keer weer zo,n motje in de kamer. Voordat je dat kwijt bent.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb zelf goede ervaringen met bugsforpets! Ook hele aardige en behulpzamen eigenaresse. Tika heeft het een tijdje gegeten en leek het er erg goed op te doen! Ze vonden het beide hier erg lekker. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mila, waarom ben je veranderd van voeding?

Trovet proefzakje binnen, ons hondje heeft 1 brokje als beloning gekregen. Het zijn grote brokken, hij moet echt kauwen, het hoort als lekker knapperig.

De rc is zo klein dat ze met een aantal tegelijk doorgeslikt worden. Denk dat daar smaakstoffen of geurstoffen inzitten, (gebruikt rc die?) want zodra ik de rc in zijn bakje doe, is de kat er ook en die moet ik dan tegenhouden anders houdt de hond niets over.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Mila, waarom ben je veranderd van voeding?
Trovet proefzakje binnen, ons hondje heeft 1 brokje als beloning gekregen. Het zijn grote brokken, hij moet echt kauwen, het hoort als lekker knapperig.
De rc is zo klein dat ze met een aantal tegelijk doorgeslikt worden. Denk dat daar smaakstoffen of geurstoffen inzitten, (gebruikt rc die?) want zodra ik de rc in zijn bakje doe, is de kat er ook en die moet ik dan tegenhouden anders houdt de hond niets over. "

Ik had een zak gekregen. De geperste variant. Ik wissel eigenlijk regelmatig af in merken en smaken. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^