Renske premium zalm brok, wat is nu wijsheid.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dag. Iemand ervaringen met renske premium zalm brok? Of een ander smaakje van deze serie. Volgens voerwijzer een goede brok. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb 1x een zak Renske brokken gekocht, maar ik vond de brokken erg groot. De grootste die in ooit gezien heb. 

Voor een grote hond geen probleem maar mijn chihuahua had er flink moeite mee. Dus het is bij die ene keer gebleven. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Renske  mighty omega 3  plus verse lam  brokken bevallen hier goed. Zijn niet graanvrij. Kleine brokken.

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Hier geven we vanaf dat Puk bij ons kwam wonen al Renske. Inmiddels twee keer per dag vlees en door de dag heen met spelletjes en dergelijke brokken. We geven graanvrij omdat de west highland white terrier bekend staat om gevoeligheid voor allergieën. Het bevalt uitstekend!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb 1x een zak Renske brokken gekocht, maar ik vond de brokken erg groot. De grootste die in ooit gezien heb. 
Voor een grote hond geen probleem maar mijn chihuahua had er flink moeite mee. Dus het is bij die ene keer gebleven.  "

Ik meen me te herinneren dat de puppybrokken dezelfde samenstelling als volwassen brokken. Die zijn wel echt klein.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

De zalm brokjes inmiddels gekocht. Hij vindt ze lekker, na 1 dag is ontlasting niet slechter.  qua volume gaan er veel meer brokjes in een ons dan van de platinum. Grote brokken die lastig te breken zijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Paar weken later, na een dag of 10 renske brokken, diarree, tot waterdun spuit spul. Dierenarts geeft aan dat er hier een naar maagdarm gebeuren heerst, geeft zelfs antibiotica en dieet brokjes mee. Dat doet ze niet snel, weet ik van mijn vorige hond.  Ze denkt niet dat het giardia is, het lijkter zelfs niet op, als reactie op mijn vraag. Ook de nieuwe brokjes genoemd, maar het zag er echt uit als alle andere honden met deze klachten. Hoorde het ook in het park al, de een na de ander krijgt het. .Op de dieet brokjes nog maar 1 a 2 keer ontlasting per dag en veel minder per keer, tegen renske vier keer ontlasting per dag. Toch ging het niet slecht op renske zeker niet. Hond inmiddels na de diarree , 3 ons afgevallen, op 5 kg hond is dat veel, vind ik, ze is al niet echt dik. 

Ik heb nog voor ruim een week de dieetbrokjes, maar zal toch onderhand weer moeten mengen naar normale brokjes (vers is hier echt niet te doen).

Nu wil het geval dat ik in een voerzakje nog wat renske brokjes had zitten, voor beloning en zo,  hond vindt ze nl. heel lekker. Ik had dit zakje even op tafel gelegd omdat hij niets anders mocht dan de rc intestinal. Diarree was toen al over. De kat heeft het zakje ,s avonds op de grond gelegd, naar beest die kat soms, en samen hebben ze het zakje leeggegeten. Gebeurde overigens in een seconde....Resultaat bij de kat, 0,0, bij de hond diarree de volgende dag, en het waren echt maar een paar brokjes die er in zaten.

Nu zit ik dus met de vraag, ga ik de hond terugzetten op renske, dit heeft nl zeker niet de tijd gehad om echt aan te slaan, of moet ik weer op zoek naar iets anders? Wat denken jullie? Dierenwinkel noemde jarco hert sensitive of zoiets, heel ander eiwit. In de jaren 80 heb ik mijn honden jarco gevoerd, maar toen was er nog maar 1 smaakje, lol.

Ik hoop op advies.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hou nog even het voer van de dierenarts aan tot het 100 % goed gaat, en niet meer wisselvallig is..en ga dan pas over naar wat anders.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat doe ik zo wie zo, desnoods haal ik nog een zakje. Maar dan.... de renske opvoeren of niet.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Hier voer ik ook Renske, en ik begin nu ook twijfels te krijgen. Mijn hond is 9 jaar en heeft nog nooit dairree gehad, tot ik met Renske begon. 

Kan toeval zijn natuurlijk, dus ga toch weer kijken naar een andere brok die ik s' morgens kan geven, s'avonds geef ik vers vlees.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vanmorgen alles weer oke. Dank voor jullie reacties, ik twijfel erg. Als alles weer 100 procent oke is, is het natuurlijk ook een goede tijd om te iets anders te proberen . Heel lastig. Ben benieuwd wat jij gaat doen Diesel.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Heb het toch ook bij onze hond gehad dat ze diarree van Renske brokken (zalm) kreeg. Daarna op ander merk gezet en diarree was over....

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Misschien zijn die brokken wel te zwaar van renske, geen idee. Gisteren nieuw zakje bij de da gehaald, en gesproken over het proberen van een heel ander eiwit, insecten. Proefzakje meegekregen, zijn grote brokken, kan mijn hondje  goed op kauwen. Eerst de rc nog een week, tjonge wat een verschil in ontlasting, zoveel minder dan de vorige brokken. Ennnn ze komt ook een beetje aan, eindelijk.

Wat heb jij voor hond Sas? Kop ziet er uit als elandhond of spets?

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

@ientje, De hond, die bij mijn profiel staat, hadden we uit het asiel. Werd toen omschreven als een duitse herder. Denk wel dat het een kruising was, een heel lief beest. Helaas leeft ze niet meer. De foto is een ode aan haar hp-wink

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Och, wat sneu, maar wel een prachtige foto van een mooie  hond.

Volgende forumvraag: Pet FOOleD docu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^