Probleem!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DoraDora

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem...ik heb een gezin; man en 2 kids en ik. En we hebben een hond. Een Franse bulldog. Het probleem is dat zij alleen naar mij luistert. Ze doet lelijk naar mijn man en naar mijn oudste zoon. Als zij hun schoenen aan doen, bijt zij in hun voeten. Wanneer mijn jongste onenigheid heeft met mijn man, bijt zij hem in zijn handen. Als ik woorden wisseling heb met wie dan ook uit t gezin, bemoeid ze zich er mee. Wanneer iemand anders dan ik haar in haar bench doet, begint ze heel hard te blaffen. Ze is erg dominant. Ik krijg het gedrag er niet uit. Ik zit werkelijk met mijn handen in t haar. Ik weet t niet meer. Dit gaat ten koste van mijn gezin zo. En daar komt nog bij dat ik meer ben gaan moeten werken waardoor er een stuk zorg voor haar ook bij mijn gezin terecht komt.

Heeft hier iemand de oplossing??

Groetjes,

Dora

honden page profiel DoraDora

Ze is trouwens 3 en een half jaar oud..en wat ik ook nog niet heb gezegt is dat ik haar geen kauwbotten kan geven. Wanneer ze iets krijgt waar ze lang mee doet, bijt ze ook..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat jammer toch, dat je nu pas het probleem erin ziet, te veel gefocust op jezelf, en dat drie jaar lang.....is dat al drie jaar aan de gang dat ze lelijk doet tegen je man en je kinderen ? Nooit geleerd om een bot af te geven, of iets anders ?

honden page profiel DoraDora

Heel bijzondere reactie..niet helemaal lekker in je bovenkamer?? Ik vraag niet om dat soort bullshit. Normale reacties graag..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Okee, ik ben niet gestoord hoor, is een vraag aan je meer niet....mijn vraag aan je of dat al drie en een half jaar zo is...je geeft zelf aan dat de hond alleen naar jou luisterd, terwijl jullie een gezin zijn toch ? Ik bedoel daar mee dat jullie hond alleen naar u luisterd en niet naar de rest van het gezin, de hond is alleen gericht op u, dat geeft u toch aan.  Gefocust op U....

honden page profiel DoraDora

Dat klopt ja. Ik probeer ook al een geruime tijd (dus al vanaf het begin tot nu) dit gedrag te veranderen. Ik heb mijn kids en man tips gegeven. Heb de Fokker om hulp gevraagd . Heb de dierenarts om hulp gevraagd. Ik word erg verdrietig als ik een reactie als jouw vorige krijg. Ik doe erg mijn best, maar t lukt me gewoon niet. Dit is voor mij de zoveelste poging om hulp te krijgen zodat ik haar niet weg hoef te doen...

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Zo, goeiemorgen zeg, dat begint al vriendelijk maar niet heus. Er wordt alleen netjes wat aan je gevraagd!

honden page profiel DoraDora

Netjes iets vragen doe ik anders.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je komt hier voor raad en advies, ik bedoel het goed.....heb je al eens overwogen om de hond alleen door je man en kinderen, als ze een goede leeftijd hebben, eten te geven en uit te laten ? En zo dat jij je minder met de hond bemoeit, als ik zo lees van U hebben ze geen band met de hond...zou dat te overwegen zijn ? Spelen met de hond, buiten en binnen, en eten geven .....?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Kauwbotten zijn juist goed voor de hond, voor de tandjes en om mentaal tot rust te komen.

Je kan de kauwbotten toch gewoon laten liggen? Hier liggen altijd gedroogde runderoor, hertenoor, konijnenoor wat trouwens zo op is, af en toe een lekker pensstaafje. Puck kauwt erop wanneer ze wil.

 

Wat hebben je man en zoon gedaan dat de hond bijt wanneer ze de schoenen aan doen? Is er onbewust iets aangeleerd waardoor dit gedrag nu uit de hand loopt?

 

Wat ondernemen jullie allemaal met de hond? Ben jij de enigste die wandelingen doet of gaan jullie ook wel eens met het hele gezin of alleen de man of de kinderen als ze oud genoeg zijn?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je hebt de fokker en de dierenarts om hulp gevraagd, wat voor hulp hebben ze jou gegeven ?

honden page profiel DoraDora

Dank je voor je reactie. Sorry voor mijn heftige reactie, maar t is echt niet zo dat ik er niks aan gedaan heb en daar word ik nogal verdrietig van.....ja, ook mijn man laat haar uit en geeft haar eten. Mijn kinderen laat ik haar wel eten geven, maar nog niet uitlaten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Dora, wat je eens kan doen....een heel goed bot ...je man het vast laten houden, laat de hond maar lekker knagen, en na een half uur, ruil je het bot voor wat anders...als je hond zelf een bot heeft kunnen je man en kinderen er niet aankomen ? Begin dan eens zo, vasthouden en ruilen ....en wegleggen, en de volgende dag weer het bot geven en vasthouden, en iaat je man dat doen....

honden page profiel DoraDora

We wandelen op zondag sowieso over strand of door bos. Met zn allen. Zo'n gedroogd bot heb ik vaker geprobeerd, maar dat bewaakt ze doordat ze t niet opeet in 1 keer. Daardoor wel van die dentasticks enzo. Ook speelgoed is genoeg aanwezig..

honden page profiel DoraDora

Thnx Wilemijn. Dat ga ik sowieso eens proberen..

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Volgens mij heb je een hond die ze een 'regelteefje' noemen. Ze ziet jou als haar baas, als 'roedelleider'*, luistert naar jou , hangt ook heel erg aan jou, maar helpt jou ook bij het orde houden binnen het gezin en opvoeden van je kinderen - dus als je man dat doet, klopt dat niet voor haar (dat is jouw taak, vindt ze) en grijpt ze in. Klopt dat een beetje?

 

*roedelleider: ja, ik weet het, beetje achterhaald begrip, maar het maakt misschien wat duidelijk als ik het zo noem

honden page profiel DoraDora

Careana, ik denk inderdaad dat je gelijk hebt...maar wat nu?

honden page profiel LolaLola

Ik zou de hond ook een lekker bot geven en op laten kauwen. Nooit afpakken. Wil je het terug hebben? Dan geef je je hond een lekker koekje en dan pak jij het bot. Ruilen dus. Een kong met wat lekkers erin vinden ze ook vaak heerlijk en zijn ze erg druk mee. Zou de kids ook zeker wat leuks laten doen met de hond en je man ook.. een goede band opbouwen. Mocht je er helemaal  niet uit komen, is een gedragstherapeut misschien iets?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Dank je voor je reactie. Sorry voor mijn heftige reactie, maar t is echt niet zo dat ik er niks aan gedaan heb en daar word ik nogal verdrietig van.....ja, ook mijn man laat haar uit en geeft haar eten. Mijn kinderen laat ik haar wel eten geven, maar nog niet uitlaten. "

Nooit boos worden als anderen je willen helpen, ook al bevalt het antwoord je niet direct.....je kinderen zijn nog te jong om de hond uit te katen, verstandig dan....eten geven, bij blijven, kijk wat de hond doet......en probeer zelf eens wat afstand te gaan nemen als de hond toch wat meer op jou gefocust is, je hebt een gezin de hond heeft niet alleen jou natuurlijk.....pak de adviezen aan die je bevalt, en kijk ook eens wat goed is voor jouw hond de adviezen, begin eens met een bot, je moet als gezin aan een bot kunnen komen, eten is wat anders, dat is van de hond en zo op en een levensbehoefte, als je hond bijvoorbeeld baknijd heeft, zet je de hond apart, en zorg je dat tie met rust zijn eten opeet, een bot is wat anders....iets uit zijn bek halen moet kunnen, op straat of waar dan ook, leren commando los....door een bot te geven en te ruilen...met wat anders.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" We wandelen op zondag sowieso over strand of door bos. Met zn allen. Zo'n gedroogd bot heb ik vaker geprobeerd, maar dat bewaakt ze doordat ze t niet opeet in 1 keer. Daardoor wel van die dentasticks enzo. Ook speelgoed is genoeg aanwezig.. "

Geef dr geen kans om het bot te bewaken...ga op de grond zitten en hou het vast, stop van te voren een stuk kaas in je zak....na een 20 minuten haal je het stuk kaas uit je zak en hou het voor dr neus, heus je hond wil dat stuk kaas, en terwijl je hond het stuk kaas pakt, jij het bot weg, direct zeg je los, en leg je het bot weg.....net zolang tot de hond het snapt, los is los, maar ruil in het begin en doe daar een poos over..niet direct van je gaat je gang maar weer......en steeds het bot wegleggen en de volgende dag geef je het en hou je het weer vast, zo kan die het ook niet bewaken, en lelijk doen tegen anderen..

honden page profiel DoraDora

Het stukje afstand nemen was ik eigenlijk al mee bezig, maar dat lijkt niet te helpen. Eten geef ik haar nadat we zelf hebben gegeten en apart in de keuken. Zelf kan ik haar bak wel weg pakken enzo. Ik ben wel altijd in de buurt om haar weg te roepen, omdat ze nogal eens een paar happen eet en dan de keuken uit wilt komen om te kijken of er iemand in de buurt is. Zo Ja, dan probeert ze ook een waarschuwings beet te geven..

honden page profiel KekhorKekhor

honden foto van Kekhor

Voor gedragsproblemen moet je bij een gediplomeerd gedragstherapeut zijn, niet bij een dierenarts. Vele dierenartsen geloven nog in de ouderwetse dominantietheorie waar de hond op allerlei manieren boven je probeert te staan. Ze zijn ook helemaal niet gespecialiseerd in het gedrag van honden.

 

Zeker met een bijtprobleem, is het verstandig iemand erbij te roepen die de situatie kan bekijken en je op basis daarvan advies kan geven. Wij kunnen niet zien wat er precies gebeurd, welke signalen er getoond worden, welke signalen jij mist, wat de aanleiding is, etc. De situatie kan juist verergeren als het verkeerde advies wordt opgevolgd.

honden page profiel DoraDora

" Geef dr geen kans om het bot te bewaken...ga op de grond zitten en hou het vast, stop van te voren een stuk kaas in je zak....na een 20 minuten haal je het stuk kaas uit je zak en hou het voor dr neus, heus je hond wil dat stuk kaas, en terwijl je hond het stuk kaas pakt, jij het bot weg, direct zeg je los, en leg je het bot weg.....net zolang tot de hond het snapt, los is los, maar ruil in het begin en doe daar een poos over..niet direct van je gaat je gang maar weer......en steeds het bot wegleggen en de volgende dag geef je het en hou je het weer vast, zo kan die het ook niet bewaken, en lelijk doen tegen anderen.. "

Zou mijn man dit kunnen doen? Bij mij doet ze niks..

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

" Hallo allemaal,
Ik heb een probleem...ik heb een gezin; man en 2 kids en ik. En we hebben een hond. Een Franse bulldog. Het probleem is dat zij alleen naar mij luistert. Ze doet lelijk naar mijn man en naar mijn oudste zoon. Als zij hun schoenen aan doen, bijt zij in hun voeten. Wanneer mijn jongste onenigheid heeft met mijn man, bijt zij hem in zijn handen. Als ik woorden wisseling heb met wie dan ook uit t gezin, bemoeid ze zich er mee. Wanneer iemand anders dan ik haar in haar bench doet, begint ze heel hard te blaffen. Ze is erg dominant. Ik krijg het gedrag er niet uit. Ik zit werkelijk met mijn handen in t haar. Ik weet t niet meer. Dit gaat ten koste van mijn gezin zo. En daar komt nog bij dat ik meer ben gaan moeten werken waardoor er een stuk zorg voor haar ook bij mijn gezin terecht komt.
Heeft hier iemand de oplossing??
Groetjes,
Dora "

 

" Ze is trouwens 3 en een half jaar oud..en wat ik ook nog niet heb gezegt is dat ik haar geen kauwbotten kan geven. Wanneer ze iets krijgt waar ze lang mee doet, bijt ze ook.. "
" Dat klopt ja. Ik probeer ook al een geruime tijd (dus al vanaf het begin tot nu) dit gedrag te veranderen. Ik heb mijn kids en man tips gegeven. Heb de Fokker om hulp gevraagd . Heb de dierenarts om hulp gevraagd. Ik word erg verdrietig als ik een reactie als jouw vorige krijg. Ik doe erg mijn best, maar t lukt me gewoon niet. Dit is voor mij de zoveelste poging om hulp te krijgen zodat ik haar niet weg hoef te doen... "

Dora, het is echt tijd om een goede gedragsdeskundige in te schakelen. Jullie hebben hulp nodig van een goede deskundige om jullie in te laten zien wat er gebeurt en hoe jullie daarop moeten reageren. Dit gaat nu al zo ver dat je er met een paar tips van het forum niet komt, dus richt je pijlen op het vinden van die goed aangeschreven GT en maak daar gelijk werk van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Zou mijn man dit kunnen doen? Bij mij doet ze niks.. "

Ja maar dan moet je man wel er bij gaan zitten.....en het vast blijven houden, de hond roepen en aanbieden maar niet loslaten....doet de hond lelijk dan staat je man op, hij heeft het bot en houd het vast, je hond zal dat niet doen het bot is heerlijk en hij wil graag kauwen...kauwen maakt endorfine aan bij de hond, dus zeker 20 minuten lekker laten kauwen en dan ruilen voor wat anders......en dan het bot wegleggen, morgen weer...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Dora dat is een goed advies, er iemand bij halen die jou ter plekke kan helpen, wij proberen je advies te gevn maar zien niets van de hond.....deze hond moet geobserveerd worden in jullie gezin...haal er iemand bij ...wel iemand die van wanten weet...je hond is inmiddels drie en een half jaar, geen pup meer, haal er iemand bij die je hond ter plekke in jullie gezin ziet.

honden page profiel DoraDora

Dank aan ieder die gereageerd heeft. Ik heb direct een mail gestuurd naar een gedragsdeskundige. Ik hoop dat zij ons kan helpen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dank aan ieder die gereageerd heeft. Ik heb direct een mail gestuurd naar een gedragsdeskundige. Ik hoop dat zij ons kan helpen. "

vraag hier eerst even of iemand bekend is met die deskundige die je geraadpleegd hebt, er lopen heel veel mensen rond die menen gedragsdeskundig te zijn maar hebben in werkelijkheid geen opleiding gedaan of lang geleden een opleiding gedaan en nooit meer bijgeleerd, zodat er gevaarlijke en achterhaalde adviezen worden gegeven waarvan hond en mensen alleen maar nog meer gefrustreerd worden.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Careana, ik denk inderdaad dat je gelijk hebt...maar wat nu? "

Ja, wat nu? Accepteren dat ze naar jou luistert en dat jij dus degene bent die moet ingrijpen op dat soort momenten. Ik denk ook dat een goede gedragstherapeut je wel beter kan helpen dan ik, maar ik kan je wel wat tips geven.

 

Rust, duidelijkheid en regelmaat zijn belangrijk. Ga oefeningen doen waarbij je haar leert geduldig te zijn, zoals een snoepje pas pakken als jij dat zegt. Zorg voor meer rust en balans in haar koppie.

 

Ook belangrijk is dat je haar leert naar haar mand of plek te gaan en daar te blijven als je dat vraagt. Dan kun je dat ook gaan doen op momenten dat ze zich bemoeit met jouw taken. Neem op die momenten ook heel duidelijk de leiding naar je kinderen toe. Zo maak je haar duidelijk: "dank je, maar ik regel het verder zelf wel". Als je kinderen dan de deur uit zijn, kun je haar weer bij je roepen en een beloning of pluim geven "goed gedaan meisje".

 

Verder is het goed om vanuit je hond proberen te denken en waarom ze dingen doet. Bijvoorbeeld dat ze het een slecht idee vindt dat je kinderen hun schoenen aantrekken om de deur uit te gaan; zij vindt dat ze bij jou/jullie moeten blijven. Maar het kan ook meespelen dat je soms boos naar ze roept, "schiet op, doe je schoenen nou gewoon aan en treuzel niet zo!" en dat ze dat nu begrijpt als dat je kinderen die hun schoenen aantrekken iets doen wat je niet wilt?

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^