hond heeft andere hond in nek gegrepen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LiseLise

Vanochtend is er iets gebeurd waar ik even meningen over wil horen..

Mijn lieve hond, een lieve pitbull die ik nog geen jaar heb, heeft vanochtend een andere hond, een Duitse staander, in zijn nek gegrepen. Ik snap het niet.. Hij is zo lief, loopt altijd perfect langs andere honden en kijkt er niet eens naar, hij luistert zó goed en sinds deze klap die ik vanochtend heb gekregen ben ik ontroostbaar. We liepen rustig langs de hond, en toen opeens viel hij uit, geen grom of blaf maar hij greep in zijn nek. Ik kon hem snel terugtrekken, maar toch.. Ik weet niet wat ik moet doen.. Hij gaat noooit weg bij mij maar ik snap het niet.. Ik ben zo geschrokken en ik weet niet wat dit betekent voor de komende wandelingen... Gaat dit vaker voorkomen? Is dit een serieus probleem? Kan dit eenmalig zijn? Ik weet echt niet wat ik moet doen..

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als ik het goed kan afleiden is de hond een herplaatser ? 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Je hebt een pitbull.  Dus ja,  dat kan nog gebeuren. 

Voorzorgsmaatregelen nemen,  desnoods muilkorven en hond bij je houden als er een andere hond aankomt (indien geen baas in de buurt,  ga je zelf moeten zorgen dat de honden niet bij elkaar kunnen,  desnoods in het ergste geval geef je de andere hond een schop,  want jouw hond zal het altijd gedaan hebben als er iets voor valt helaas..   )

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 2 doggies

honden foto van Koning Obi

Klinkt misschien cru, maar je hebt een pitbull maar je bent niet bekend met het mogelijke gedrag wat dit ras kan vertonen naar andere honden? Nou vanmorgen heb je een live-demo gezien hoe het kan zijn. Agressie naar andere honden komt veel voor bij dit soort honden namelijk. Hoe oud is deze hond? Hij is nog niet lang bij je begrijp ik, of is de hond ook rond het jaar oud en heb je hem sinds pup? Het gedrag kan inderdaad omslaan rond een bepaalde leeftijd bij dit soort honden, helaas. 

Ik zou jezelf en andere hondeneigenaren een plezier doen en je hond heel goed bij je houden. Zorg dat hij niet bij andere honden kan komen zodat hij geen schade kan aanrichten. De kans dat dit gedrag nog eens voorkomt is reëel namelijk.

Ik zou er zeker niet vanuit gaan dat het eenmalig is. Je hond niet loslaten op plekken waar andere honden zijn etc. Bescherm je hond door hem niet de mogelijkheid te geven nog eens in de fout te gaan.

honden page profiel LiseLise

Ik heb hem inderdaad uit het asiel. Hij is 5 jaar.

Ik heb vroeger bij mijn ouders een stafford gehad uit het asiel dus ik ben me zeker bewust van het gedrag van deze honden, maar mijn hond gaf letterlijk als hij aangelijnd was totaal geen aandacht aan andere honden. Als hij los was keek hij even, en liep dan weer verder. Kan het nu echt zijn dat na deze gebeurtenis dit gedrag voor altijd omslaat?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ja, dit gaat vaker voorkomen. Je hebt gekozen voor een ras dat confrontaties graag aangaat.  Hondintolerantie zit erin. 

Het enige advies dat ik heb, is altijd aangelijnd houden. Nooit los.  Je mag van geluk spreken dat hij niet is  blijven vasthouden, dan ben je nog verder van huis. Laat het dus niet zover komen dat dat ooit wel gebeurt.

 

 

Ik betwijfel overigens dat het over een echte pitbull gaat, in asielen zitten vaak mixen. Maar het advies geldt nog steeds: aangelijnd houden! 

 

 

Of het een probleem gaat worden hangt van jezelf als eigenaar af. Mijn hond is ook geen liefje met andere honden dus ik houd hem altijd aan de lijn. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb hem inderdaad uit het asiel. Hij is 5 jaar.
Ik heb vroeger bij mijn ouders een stafford gehad uit het asiel dus ik ben me zeker bewust van het gedrag van deze honden, maar mijn hond gaf letterlijk als hij aangelijnd was totaal geen aandacht aan andere honden. Als hij los was keek hij even, en liep dan weer verder. Kan het nu echt zijn dat na deze gebeurtenis dit gedrag voor altijd omslaat? "

Zeker! Hond niet meer los en andere honden negeren.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Lise neem het advies van de anderen ter harte.....er zijn heel veel mogelijkheden met een hond aan de lijn....ga je eens inlezen wat je zoal kan doen ....zodat je hond ook plezier heeft in het wandelen en jij ook, niet meer loslaten, lijkt erger dan het is, mijd rechtstreeks honden  neem afstand, of steek de straat over en als dat niet kan, omdraaien, je ziet het het is zo gebeurd de uitval....

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Je hond altijd aan de riem houden en bij andere honden uit de buurt blijven. Dit keer is het net goed gegaan maar ik zou niks meer riskeren. Je hebt gezien dat hij het ineenkeer doet zonder dat je het zelf aan zag komen dus gewoon je verantwoording nemen.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Juist omdat jouw hond onbetrouwbaar is, in de zin van zomaar ineens erop zonder eerst allerlei signalen te vertonen, maakt dat jij niet op tijd kan ingrijpen. Dan is het gewoon veiliger voor jouw hond (die anders een reputatie krijgt en in ernstige gevallen in beslag genomen kan worden), en veiliger voor andere honden.

Sowieso worden honden knorriger als ze ouder worden, is mijn ervaring.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Juist omdat jouw hond onbetrouwbaar is, in de zin van zomaar ineens erop zonder eerst allerlei signalen te vertonen, maakt dat jij niet op tijd kan ingrijpen. Dan is het gewoon veiliger voor jouw hond (die anders een reputatie krijgt en in ernstige gevallen in beslag genomen kan worden), en veiliger voor andere honden.Sowieso worden honden knorriger als ze ouder worden, is mijn ervaring. "

Even offtopic, knorig omdat ze ouder worden ? Hier een hele oude hond, de liefheid zelve.....juist stuiterballen zijn wat onberekenbaar, en licht geraakt, kort lontje, hoe ouder hoe makkelijker in gedrag en als ze heel oud zijn nog meer aanhaliger.....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Even offtopic, knorig omdat ze ouder worden ? Hier een hele oude hond, de liefheid zelve.....juist stuiterballen zijn wat onberekenbaar, en licht geraakt, kort lontje, hoe ouder hoe makkelijker in gedrag en als ze heel oud zijn nog meer aanhaliger..... "

Hier ook. Momo wordt steeds rustiger en kan steeds meer hebben van bijvoorbeeld kinderen.

Wel is ze beschermend over Elsa. Als die een angst piep geeft dan gooit Momo zich tussen het enge en Elsa in en blockt dat dan echt af, zelfs als haar dat pijn doet zoals een valse kat.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Juist omdat jouw hond onbetrouwbaar is, in de zin van zomaar ineens erop zonder eerst allerlei signalen te vertonen, maakt dat jij niet op tijd kan ingrijpen. Dan is het gewoon veiliger voor jouw hond (die anders een reputatie krijgt en in ernstige gevallen in beslag genomen kan worden), en veiliger voor andere honden.Sowieso worden honden knorriger als ze ouder worden, is mijn ervaring. "

Lizzy word juist ook steeds liever nu ze ouder begint te worden. Eerst werd ze boos op iedereen die haar lastig viel. Nu houdt ze steeds meer zelf afstand. Ook loopt ze zelf meer op honden af om even kennis te maken en gaat dan weer verder met waarmee ze bezig was.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Vanochtend is er iets gebeurd waar ik even meningen over wil horen..
Mijn lieve hond, een lieve pitbull die ik nog geen jaar heb, heeft vanochtend een andere hond, een Duitse staander, in zijn nek gegrepen. Ik snap het niet.. Hij is zo lief, loopt altijd perfect langs andere honden en kijkt er niet eens naar, hij luistert zó goed en sinds deze klap die ik vanochtend heb gekregen ben ik ontroostbaar. We liepen rustig langs de hond, en toen opeens viel hij uit, geen grom of blaf maar hij greep in zijn nek. Ik kon hem snel terugtrekken, maar toch.. Ik weet niet wat ik moet doen.. Hij gaat noooit weg bij mij maar ik snap het niet.. Ik ben zo geschrokken en ik weet niet wat dit betekent voor de komende wandelingen... Gaat dit vaker voorkomen? Is dit een serieus probleem? Kan dit eenmalig zijn? Ik weet echt niet wat ik moet doen.. "

Hier precies hetzelfde meegemaakt.

Am. Stafford, herplaatser uit het asiel, met rugzak.

Negen maanden los gespeeld, had alleen maar oog voor zijn speeltje voor en voor de baas en ineens gaat hij achter een loslopende hond naast de fiets aan.

Zomaar vanuit het niets.

Dat verwacht je dus totaal niet.

Maar wel gebeurt.

Gelukkig hebben we buiten de stad een mooi veldje gevonden waar hij aan de 30 meter lijn kan spelen, want los gaat hij natuurlijk nooit meer.

En nu we het weten, zie je dat hij af en toe toch naar andere honden gluurt, alleen met wat voor bedoeling???

Geen idee, maar je kan het risico niet lopen.

Daarbij staan ze er om bekent hond intolerant te zijn.

Je hebt een zgn HR hond en trekt hoe dan ook toch aan het kortste eind.

Als er een loslopende hond op Joey Afgestormd komt in een aanlijngebied ( wat nog al eens gebeurt, want mensen flikkeren hun honden hier te pas en te onpas overal los) ) proberen we de hond weg te jagen en voor Joey te gaan staan.

Lukt dat niet, ja dan is het erg zielig voor de hond maar dan krijgt hij toch echt een joepie de poepie, want wij moeten toch echt Joey beschermen.

Heel jammer, want de eigenaar is fout, maar het is niet anders.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik zou er zeker rekening mee houden dat het niet éénmalig was.  Het kan zijn dat je zo gerust was dat je de signalen gemist hebt, dus in het vervolg houd je je hond goed in het oog.

Kijk naar zijn algehele houding, oren, staart, hoofd zo kan je al voorspellen dat er interesse is in de andere hond.

Ga nu zeker niet de lijn opspannen als je een andere hond tegenkomt, dat zal het tegenovergestelde effect geven, ga gewoon even opzij zodat ze niet aan elkaar kunnen.

 

Ik zou ook mijn hond enkel nog loslaten als er geen andere honden in de buurt zijn en hem onmiddellijk bij me roepen als er een hond in het zicht komt.  Beter voorkomen dan genezen.

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek 3 doggies

honden foto van Heleen en Freek

Jeetje dat lijkt me naar, als het een jaar lang goed is gegaan en je denkt je hond goed te kennen. In mijn ervaring worden honden ook iets toleranter als ze wat ouder worden. Knorrig gedrag kan overigens wel ontstaan als je hond pijnklachten heeft. Ik zou je hond goed in de gaten houden en als hij verder vreemd gedrag vertoont of je denkt dat hij pijn heeft even naar de dierenarts gaan. 

 

Ben het wel eens met de rest: deze hond liefst uit de buurt van andere honden houden. Dat is vervelend, maar als je waakzaam blijft zijn incidenten goed te vermijden. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"in de nek gegrepen"

Was de andere hond ernstig gewond of maakt men hier drama om niks?

 

honden page profiel LiseLise

" "in de nek gegrepen"
Was de andere ernstig gewond?
  "

Nee, geen wondje, niks open. De andere hond piepte verder ook niet. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Nee, geen wondje, niks open. De andere hond piepte verder ook niet.  "

haha, sorry vind het grappig hoe men dan hier er een monster van maakt.

Dankzij hier bekijk jij je hond nu ook zo, terwijl het beestje niks fout heeft gedaan.

Geloof me, als jouw hond echt wou aanvallen had de andere een ernstige wonde gehad.

Honden maken niet per ongeluk wonden, ze weten perfect hoe hard ze bijten.

Als andere rassen het doen geen probleem, dan heet het spelen.

Maar o wee als een pitbull hetzelfde doet, drama, drama. 

 

Bij een groep honden hangen ze zo dikwijls in elkaars nek, als ze aan't rammelen zijn (=spelen)

Zolang het geen pestgedrag wordt kan dat absoluut geen kwaad.

Wie weet wat een rothond die duitse staander was.

Maar je moet er wel van uitgaan dat Hr honden een andere manier van spelen hebben(ruwer, harder, vlugger gepikeerd), waardoor andere honden hun minder goed begrijpen.

Ook hangt veel ervan af hoeveel ervaring jouw hond heeft kunnen opdoen in sociaal gedrag tegenover anders honden (negeren,negeren van andere honden, daar wordt op gedrukt). Bij de meeste honden is dat veel en veel te weinig. Waardoor ze gewoonweg niet meer weten hoe ze zich moeten gedragen tov een andere hond.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Daar gaan we weer. "Wie weet wat een rothond die duitse staande was", wat is dat voor uitspraak?  Waar heeft die hond het aan verdiend, dan? Omdat ie langs loopt? 

 

Precies, omdat ie langsloopt. En dat kan voor bepaalde honden (heb het hier niet over rassen) al genoeg reden zijn om 'm weg te willen hebben. En juist daarom moet je extra op je hoede zijn. Ook al zou hij hem vast niet doodgebeten hebben, hij is wel in staat om dat te doen. Een pitbull, en ja ik  ben bekend in het wereldje en ken er meer dan genoeg, doet dit soort dingen gewoon voor z'n lol en omdat ie niks uit de weg gaat.  Ze draaien er hun poot niet voor om. En daarom is het belangrijk om deze situatie serieus te nemen. Wees een verstandige eigenaar en zorg ervoor dat je hond niet in de krant komt te staan, want ja dit gaat vaker gebeuren, omdat ze het best lachen vinden om de boel uit te lokken. Daar hebben ze weinig voor nodig. Mijn hond is ook zo'n ongelofelijke etter. 

Ga aan de slag met het negeren van andere honden bijvoorbeeld. 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Daar gaan we weer. "Wie weet wat een rothond die duitse staande was", wat is dat voor uitspraak? 

  "

Ken jij hem?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ken jij hem? "

Ach luz, sodemieter op. Jij weet net zo goed als ik dat het eigenlijk nergens op slaat om een hond in z'n nek te willen pakken als ie gewoon langsloopt. En ja dan heeft TS de pech dat ze een hond heeft die in staat is om serieuze schade aan te richten, dus moet ze daar haar verantwoordelijkhed nemen. 

 

Als dit had uitgemond in een gevecht stond er een huilieverhaal in de krant over "HR hond grijpt langslopende staande" en dan staat heel NL weer op z'n achterste poten en moet de hele boel weer verboden en afgemaakt worden. Daar heeft niemand zin in. Dus baggetaliseer het niet zo. Ik zou m'n ogen uit m'n kop schamen als mijn hond een andere hond naar z'n strot vloog als ie langsliep en zeker niet zeggen dat die langslopende hond gewoon een rothond was. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Als een hond heeft laten zien dat hij uit het niets aan kan vallen of op een andere manier niet tolerant is vind ik het de verantwoordelijkheid van de baas om te zorgen dat er niets meer kan gebeuren. Mijn mini is niet makkelijk en weinig sociaal, ook al heeft hij nog nooit iemand (buiten mij om in een ver verleden) gebeten ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit ook nooit kan gebeuren.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" haha, sorry vind het grappig hoe men dan hier er een monster van maakt.
Dankzij hier bekijk jij je hond nu ook zo, terwijl het beestje niks fout heeft gedaan.
Geloof me, als jouw hond echt wou aanvallen had de andere een ernstige wonde gehad.
Honden maken niet per ongeluk wonden, ze weten perfect hoe hard ze bijten.
Als andere rassen het doen geen probleem, dan heet het spelen.
Maar o wee als een pitbull hetzelfde doet, drama, drama. 
 
Bij een groep honden hangen ze zo dikwijls in elkaars nek, als ze aan't rammelen zijn (=spelen)
Zolang het geen pestgedrag wordt kan dat absoluut geen kwaad.
Wie weet wat een rothond die duitse staander was.
Maar je moet er wel van uitgaan dat Hr honden een andere manier van spelen hebben(ruwer, harder, vlugger gepikeerd), waardoor andere honden hun minder goed begrijpen.
Ook hangt veel ervan af hoeveel ervaring jouw hond heeft kunnen opdoen in sociaal gedrag tegenover anders honden (negeren,negeren van andere honden, daar wordt op gedrukt). Bij de meeste honden is dat veel en veel te weinig. Waardoor ze gewoonweg niet meer weten hoe ze zich moeten gedragen tov een andere hond. "

 

Beestje heeft niets fout gedaan... Aha zeg je dat ook als mijn SBT op jouw hondje springt?

Ben het met je eens hoor dat het niet gelijk een monster is dat alles een iedereen opvreet, maar ik heb wel de ervaring met dit type hond en dit is een voorbode naar meer. Hij is zijn grenzen aan het aftasten.

Honden maken niet per ongeluk wonden, helemaal juist, ze zijn ervoor gefokt. Kan je zeggen dat de gemiddelde pit/sbt/ast vechten (met echte wonden en scheuren enz) echt leuk vinden, het zit in hun "natuur", zou dom zijn om dat weg te zetten als spelen. Juist door dit soort gedachten gaat het zo vaak mis en staan ze dikwijls in de krant.

 

Ik vind het niet normaal gedrag, Luz, heer en meester van de pitbull achtige hp-frustyvind dat blijkbaar wel. Moet altijd een beetje grinniken om zijn reactie in dit soort topic's, want hij gaat steeds maar weer vanuit honden in het algemeen uit. Leuk en toepasbaar op 75% van de honden, maar je zou maar een van die 25% zijn. Een hond die vanuit het niets een andere hond bespringt is altijd onwenselijk, kan je met een hoop bla bla beginnen over spel, maar feit is dat het hoe dan ook onwenselijk is. Dat het niet hoeft opgeklopt te worden naar een moordenaar, oke, maar geeft in mijn optiek wel rede tot zorgen. Omtrent de hond, nou nee, de baas heeft zitten slapen. Er is geheid iets geweest wat deze reactie getriggerd heeft, misschien is de DS idd wel een rothond, die zijn lip optrok, maar je moet er wel iets mee. Nu was het een hond van redelijk formaat, maar wat als ie een schattig vlinderhondje bespringt....

 

Advies aan TS, zorg voor ruimte. Kijk en bestudeer je hond, stand van oren, staart, lichaam. Een pitbull achtige laat ook meer dan genoeg signalen zien, echter zijn ze vaak subtieler en volgen ze zich sneller op. Werk aan het negeren van honden en hou de aandacht lekker bij je, dus in vergelijkbare situaties ga je bv praten tegen je hond. Zorg dat jij de aandacht heb en houd. Probeer andere honden niet te dicht te passeren, geeft bij 9 van de 10 honden alleen maar spanningen, ze zitten aan de lijn kunnen nergens heen en kunnen elkaar dus amper vermijden. Zorg dat je bij het passerentussen jou hond en de ander zit, dan kan je beter en sneller ingrijpen en dit soort situaties voorkomen.

 

Je hond is gewoon je hond, niets aan de hand. ik las nog iets over oudere honden die juist makkelijker worden, nou dat ken ik dus niet. Naarmate de mijne ouder worden pikken ze steeds minder en halen ze sneller uit. Het zijn net mensen, iedereen is anders hp-angel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ps: ik ben een dame.

En jawel ik heb wat ervaring met vechtende honden.

Maar ik heb ook ervaring met hondengedrag.

En ik lees niks, echt niks abnormaal in het topic van Ts.

Wel dat zij "denkt" dat haar hond de andere hond aangevallen heeft.

Andere hond reageerde er totaal niet op en had geen beten.

Waarschijnlijk heeft Ts weinig ervaring met honden die in groep leven en hoe ze zich dan gedragen.

Dat de zogenaamde Hr honden (zoals jullie ze noemen in Nederland, in België zetten we ze niet apart in hokjes) anders spelen dan andere honden heb ik vermeld, dus ik hou wel degelijk rekening met hun karakter. En dat moet Ts ook doen.

 

Jongens toch, zal ik mijn honden hier ook maar muilkorven, want die spelen soms net zo....

En jawel,voor mij is een hond (zelfde welk ras) pas een probleemhond als er een probleem ontstaat.

 

Maar HP staat er nu eenmaal om bekent om zijn drama queens.....

 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je had je wel ingelezen over de rasomschrijving van deze hond?

Nee dit is niet eenmalig, dit is 'normaal' gedrag voor een pitbull.

Gewoon aangelijnd uitlaten en niet laten 'spelen' met andere honden.

 

EDIT:
Wat ik er na meer te lezen ook van begrijp is dat beide honden aangelijnd waren...dus de enige reden dat dit kón gebeuren is door de mens, de mens die er voor kiest met de hond recht op de ander af te blijven lopen, wat in de hondentaal zeer dreigend en uitdagend overkomt en je op een gegeven moment idd een reactie kunt verwachten.
Het feit dát hij hem kon pakken betekend dat de honden elkaar véél te dicht konden benaderen.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Heb een vriendin wiens Staffie dit ook durft te doen, hij kan het niet zo goed hebben dat sommige honden, te dicht komen bij het vrouwtje of bij hem. Zeker als hij aangelijnd is, kan dit gebeuren. Maar heel eerlijk, ik zie het probleem niet meteen, wat een drama queens hier weer, de hond moet maar meteen een muilband. Ze zouden beter sommige mensen dringend een muilband aanmeten. De andere hond had geen verwondingen, maakte er ook niet veel uit, dus dan heeft jouw hond niets ergs gedaan. En trouwens, het zijn en blijven honden, daar moet iedereen hier rekening mee houden, van welk ras dan ook. En met een Duitse Staander is mijn hond ook eens in de clinch gegaan, komen soms een beetje te opdringerig en nerveus over.

 

Ik laat mijn eigen hond ook nooit kennis maken met een andere aangelijnde hond, maakte in het verleden, met mijn vorige hond, ook al mee dat dit misging en ik heb geen Staffie wel een Golden. Ook hij vloog er opeens bovenop.  Ben totaal gek van Staffies en Pitjes, leerde ze ook kennen in het asiel en wandel met veel plezier met hen. Geniet gewoon verder van je lieve hond, dit kan gebeuren, maar eigenlijk...is er niet echt iets voorgevallen. Je bent gewoon geschrokken wat normaal is en je leert ervan, want het is aan ons baasjes om zoiets te voorkomen. 

 

 

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"Er is niks voorgevallen" nee, omdat ze hem terug kon trekken staat er.

 

 

Ik vind het oprecht jammer dat het door een aantal mensen onderschat wordt. Nee, dit heeft niets met discriminatie, hokjes of al dat soort gedoe te maken.   Ik word moe van de uitspraak dat een teckel, een staande of een brussels griffonnetje ook kan bijten. We zijn niet idioot, dat weten we allemaal.  Het gaat er hier alleen om, dat 1 bijtincident verstrekkende gevolgen kan hebben. Niet alleen voor de hond van TS, voor wie inbeslagname op de loer ligt mocht de staande ernstig gewond zijn geraakt, maar ook voor alle andere honden "van een bepaald type". We willen niet terug naar de RAD. Daarom ben ik blij dat je hem aangelijnd had en dus erger hebt voorkomen, je doet er goed aan dit in het gevolg ook te doen. Wat de aanleiding ook was. Je weet nu dat je hond in staat is dit te doen. Geen punt; er zijn heel veel honden die zich zo gedragen, maar het is aan de eigenaren om hier zo mee om te gaan dat het geen probleem wordt.

 

 

Door te blijven hangen in de "elke hond kan bijten"- en de "ze moesten mensen eens een muilkorf aanmeten"-mentaliteit komen we werkelijk geen stáp verder. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ps: ik ben een dame.
En jawel ik heb wat ervaring met vechtende honden.
Maar ik heb ook ervaring met hondengedrag.
En ik lees niks, echt niks abnormaal in het topic van Ts.
Wel dat zij "denkt" dat haar hond de andere hond aangevallen heeft.
Andere hond reageerde er totaal niet op en had geen beten.
Waarschijnlijk heeft Ts weinig ervaring met honden die in groep leven en hoe ze zich dan gedragen.
Dat de zogenaamde Hr honden (zoals jullie ze noemen in Nederland, in België zetten we ze niet apart in hokjes) anders spelen dan andere honden heb ik vermeld, dus ik hou wel degelijk rekening met hun karakter. En dat moet Ts ook doen.
 
Jongens toch, zal ik mijn honden hier ook maar muilkorven, want die spelen soms net zo....
En jawel,voor mij is een hond (zelfde welk ras) pas een probleemhond als er een probleem ontstaat.
 
Maar HP staat er nu eenmaal om bekent om zijn drama queens.....
 
 
  "

Je kan inderdaad weinig conclusies trekken vanuit deze post maar dat geld even goed voor jouw dat jij er maar van uit gaat dat het spelen was... in mijn ogen gevaarlijk en gij jij de verantwoordelijkheid op jouw nemen als er volgende keer wel verwondingen zijn? Want ach het was maar spelen, doet ie anders nooit. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: bange hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^