Leishmania

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne86Sanne86

honden foto van Sanne86

Zijn hier meer honden eigenaren die een hondje hebben geadopteerd met leishmania? 

 

Onze hond zag er uit toen ze werd gevonden in Griekenland. Nu een geweldig prachtige huid. 

Is jullie hond gezond en oud geworden?

Zijn er nog dingen waar ik op moet letten? 

De pilletjes helpen iig goed. 

 

Groetjes, 

Sanne 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat fijn dat het goed gaat! Mijn eigen honden hebben het gelukkig niet maar ik heb er wel veel ervaring mee. 

Je kan heel veel ervaringen lezen op de FB groep over Leishmania (: 

honden page profiel RiaRia 3 doggies

honden foto van Ria

Mijn Spaanse hondje heeft ook leishmania.

Ik ben lid van deze fb site.https://www.facebook.com/groups/754416564663820/

Daar krijg je heel veel hulp en is veel informatie te vinden.

Je kunt je aanmelden als lid.

Succes.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Mijn hond Ozzie had Leishmania en leeft niet meer. Was erg heftig. Toen ik begon met vitamine D3 Omega3 en B12 knapte hij enorm op. Begon hij weer goed te lopen. Maar bij iedere vorm van stres takelde hij hard af. Honden met Leishmania mogen absoluut geen stres hebben. Gelukkig heb jij een snelle diagnose. Hier herkenden ze in nl de symptomen niet. Ik heb een afschuwelijke tijd gehad met Ozzie met die slopende ziekte.

honden page profiel Hans DekHans Dek

honden foto van Hans Dek

Leishmania komt alleen voor bij honden uit de zuidelijke landen. Het wordt veroorzaakt door een zandvliegje die zijn eitjes in de huid en vacht van de hond legt. Aangezien wij veel hondjes uit deze landen adopteren hebben we altijd wel te maken met een hondje met Leishmania. Onze boxer Tilly is hier heel oud mee geworden. 14 jaar. Ze kreeg pilletjes en 1x in het jaar naar de dierenarts om bloed te prikken om te zien of het erger is geworden. Je kunt Leishmania herkennen aan kale plekken op de vacht, kaal rond ogen en oren .

Momenteel hebben we een oudere hond die een heel klein beetje heeft en gelukkig geen medicatie nodig heeft. Ook hebben we een pup uit Italie, maar die heeft geen Leishmania.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Leishmania komt alleen voor bij honden uit de zuidelijke landen. Het wordt veroorzaakt door een zandvliegje die zijn eitjes in de huid en vacht van de hond legt. Aangezien wij veel hondjes uit deze landen adopteren hebben we altijd wel te maken met een hondje met Leishmania. Onze boxer Tilly is hier heel oud mee geworden. 14 jaar. Ze kreeg pilletjes en 1x in het jaar naar de dierenarts om bloed te prikken om te zien of het erger is geworden. Je kunt Leishmania herkennen aan kale plekken op de vacht, kaal rond ogen en oren .
Momenteel hebben we een oudere hond die een heel klein beetje heeft en gelukkig geen medicatie nodig heeft. Ook hebben we een pup uit Italie, maar die heeft geen Leishmania. "

 

Leishmania kan zich zelfs na 7 jaar nog manifesteren.

Organisaties moeten deze slopende ziekte niet bagatalliseren.

 

Zie mijn  posting en het topic

https://www.hondenpage.com/hondenforum/130739/leishmania.php

 

Loesje

Quote
Inmiddels is het ruim zes jaar geleden en leek Zazou genezen. De laatste maanden krijg hij wat kale plekken op ellebogen en hielen. En recentelijk vreemde plekjes op zijn tong. Bloedonderzoek wees uit dat de Leishmania weer terug is. GEstart met allupurinol. Vermoedelijk zijn we er nu vroeg bij. Behalve wat timide en meer slapen merken we verder geen ziekteverschijnselen. "

 

Wat vreselijk dat Zazou na 6 jaar weer lijdt aan Leishmania. Timide en meer slapen worden immers ook door LM veroorzaakt. Leishmania is een sluiper. Wel balen voor Zazou en jullie.

 

Er zijn organisaties die buitenlandse honden laten adopteren, die zeer onverschillig op LM reageren en adoptanten op de mouw spelden, dat het slechts een kwestie is van een paar pilletjes geven.undecided

 

Ik hoop dat Zazou goed reageert op de medicatie en de LM onder controle is en blijft.

 

Unquote

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

De hond van onze dochter heeft het ook.

Hij is 10 heeft daardoor ook slechte nagels.

Ze wilde goed doen 10 jaar geleden,nu komen ze er van terug om een hond op deze manier te willen.

Ze denken ook dat de reu niet heel oud zal worden.

 

honden page profiel Hans DekHans Dek

honden foto van Hans Dek

Mijn geadopteerde hondjes zijn allemaal oud geworden met Leishmania. Sammy kruising Boxer 14 jaar, Tilly, boxer 12 jaar,

Bartje Boxer 12 jaar, Allupurinol vertraagd het proces, maar stopt het niet. Elk jaar de dierenarts bloed laten prikken en een nieuwe diagnose laten stellen en daarop de medicatie bijstellen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^