Meningsverschil bijtincident

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Inderdaad, alleen voelde ik me nogal slecht over het feit dat ik liet uitschijnen alleen bepaalde rassen gevaarlijk zijn in mijn ogen, ik laat niet graag vreemde honden bij mijn hond, en bepaalde rassen al helemaal niet, maar dat is naar mijn gevoel, als ik onzeker word of bang voelt mijn hond dat ook, dat maakt de situatie niet beter op, ik vermijd zulke honden dan gewoon, van sommige honden heb ik inderdaad geen schrik en laat ik dan wel toe (afhankelijk van hoe de hond ons benaderd) misschien fout om te oordelen maar ik wou inderdaad niemand persoonlijk raken met zijn/haar hond, maar als zij er niks meer over laat vallen zwijg ik er ook lekker over, ieder zijn mening, dat mag inderdaad maar het is niet leuk als je mening verkeerd word begrepen natuurlijk of als iemand zich persoonlijk aangevallen voelt "

Je moet het eens omdraaien, jouw redenatie, hier mogen mijn honden met niemand spelen, ook uit schrik dat ze aangevallen worden, het zijn echter ... Dogo Argentino's van 40 à 44kg wink

 

Waarom ben ik bang dat ze aangevallen worden?  Die kleine wormen, hebben al een paar keer in de wang of neus van één van mijn dogo's gebeten, de één stond erbij verbaasd te kijken, de ander wilde hem op zijn plaats zetten.  Nu heb ik echter één dogo die doof is, ze is gepest in het nest en zij kan helemaal niet verdragen dat men haar raakt (een hond wel de verstaan), ik ben me ervan bewust dat al mijn Dogo's ernstige schade konden toebrengen, dus wordt er hier niet meer gespeeld met anderen, hoe goed bedoeld ook.

 

Ik heb al twee van mijn dogo's uit elkaar moeten halen (ik was alleen thuis) dat wil je niet meemaken,  ik was achteraf kapot van die weerbarstige mormels elk een andere kant uit te duwen, dus ik ben me echt bewust van de risico's en niet omdat zij die gevaarlijke honden zijn, maar omdat ze veel kracht hebben en zich niet laten bijten, door niemand.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Blauw genoeg om te denken dat gevoeligheid een fout is ipv een kwaliteit. Maar kom gerust eens kijken op een zaterdagochtend; het verschil is in de training perfect te merken.
 
Vreemd dat al die wetenschappers het dan helemaal bij het verkeerde eind hebben. Je geeft zelf ook aan dat je het met één van je honden wel aandurft, niet met alle. Daarnaast gaat het niet om hoe vaak een HRhond bijt (dan zouden teckels HRhonden zijn) maar om de schade die zij toe kunnen brengen. Daarom noemde ik gekscherend ook de mug; die "bijten" heel erg vaak maar de schade hier in het Westen is maar klein. "

 

Noem het maar gevoeligheid, ik noem het instabiel, want ze hersteld niet. Maar goed, loop met iemand mee die al jaren fokt, mag alsnog ook in mijn keuken hoor ik heb geen geheimen, dan ga je pas zien wat het effect is na 2-3 generaties. Dat korte termijn denken is de nekslag, niet in staat om verder te kijken als je neus lang is.

 

Enige idee hoe media onderzoeken gedaan worden? Kan je verklappen dat 90% van de resultaten al vast staan voor er iets "onderzocht" is. Hoe ik dat zo met zekerheid weet, omdat ik in het verleden dat soort zaken ook heb mogen doen. Aapje ziet aapje doet, denken is voor vele van de massa te moeilijk. Maar blijf lekker in lalaland, vooral je ogen en oren niet openen en vooral niet zelf gedegen onderzoek doen. Welkom bij de massa!

 

Maar goed die eeuwige discussie zal eeuwig blijven, want geen van alle onderzoeken wijst naar de veroorzaker van al het leed, de mens. Blijf vooral dom wijzen naar een ras, een type of grote, maar niets zal enige oplossing brengen, als de oorzaak niet word aangepakt.

 

Vanochtend opnieuw een brief naar de instanties en de krant gestuurd, ik kan verdikkeme mijn huis zelden meer uit zonder gezeur, want 2 nieuwe overburen, vinden het nodig hun honden los door de straat te laten lopen (de hele dag) zonder ook maar op ze te letten. Het is dat ik een hondenliefhebber ben, maar eerdaags worden ze platgereden door een andere overbuurvrouw die als de dood is voor honden en wie is dan de schuldige?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Snap zoals gewoonlijk het probleem niet zo. Het forum is wat dat betreft een goede reflectie van de realiteit. De mensen die in hun broek schijten houden liever krampachtig vast aan hun eigen zelfbedachte vormen van schijnveiligheid dan de confrontatie met hun onzekerheden aan te gaan. 

 

En dat is prima. (Heb ik t niet over bijvoorbeeld Wilma, worstelen met een Rottie is nou eenmaal een heftige workout die niemand van ons graag doet). Waaaaarom zou het je in godsnaam interesseren dat een ander zn hond niet met die van jou mag spelen. Volgende beter.

 

Iedereen zn mening of achtergrond. Geen enkele hond mag met de mijne spelen want zij speelt niet. Kan er vrij weinig van maken. Moet ik daar dan ineens verantwoording over gaan afleggen? ‘Nee Linda mijn hond bewaakt het huis en is niet zo dol op andere honden. Een alarmsysteem? Nee niet over gedacht nee. Nee, ik hou wel van mijn hond maar ze mag niet spelen’. Na heel gauw wegwezen dan hoor. Gezeik. 

honden page profiel JamaicaJamaica

Een aantal van onze honden zijn HR-honden, en mensen hebben daar nu eenmaal een mening over. Vaak herzien ze die als ze de honden beter kennen, maar zoals ik een hekel heb aan poedels, mag ook iedereen een mening hebben over onze honden.

Het is nu eenmaal waar: Vaak hebben ze een korter lontje en hun manier van spelen is anders dan bij andere rassen. Soms vloeit er bloed. Dat merk ik al bij onze eigen honden. De niet HR-honden begrijpen de manier van spelen niet en worden er bang van.

Je hebt geen reden om sorry te zeggen, want je zei niets verkeerd. Je mag een mening hebben en je had het niet eens over haar hond.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mensen zorgen niet goed voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^