Meningsverschil bijtincident

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik reageerde op Facebook onlangs op het bericht van iemand diens hond aangevallen was door en stafford, hij was aangevallen tijdens het spelen. Ik reageerde er op dat ik dat heel erg vond maar ik mijn hond zowiezo niet laat spelen met bepaalde rassen en ik aanraadde extra voorzichtig hiermee om te gaan, en wenste de hond beterschap natuurlijk. Nu voelde iemand van mijn vrienden zich persoonlijk aangevallen, ze had dit gelezen, zij bezitten een hoogrisicohond, en zij reageerde heftig met 'niet akkoord! Wat een absurde redenering... Het ligt aan hoe je de hond opvoedt' ik zei erop dat ik die voorzorg nam omdat mijn hond ook durft zich te stellen en tanden te ontbloten en dat honden van bepaalde rassen gewoon sterker zijn dan hem en hij dan geen schijn van kans zou maken als de ander in de aanval gaat... Ze was kwaad want ze zei 'altijd maar die vooroordelen...' ik vind dit nu een beetje vervelend. Ik heb met die persoon veel contact ivm mijn werk enz, ik heb haar nu al een tijdje niet gezien maar weet niet wat ik moet zeggen? Of niets zeggen?

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

Ik zou het verder zo laten. Je was niet persoonlijk met haar in discussie, hebt na haar bericht je standpunt/argumentatie nog verduidelijkt en verder moet je ivm werk nog professioneel met haar om kunnen gaan. Het is dus wel klaar zo, jullie verschillen gewoon van mening en dat mag.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Ik zou het verder zo laten. Je was niet persoonlijk met haar in discussie, hebt na haar bericht je standpunt/argumentatie nog verduidelijkt en verder moet je ivm werk nog professioneel met haar om kunnen gaan. Het is dus wel klaar zo, jullie verschillen gewoon van mening en dat mag. "

Ja dit dus... 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ok, ik twijfelde om misschien mijn excuses ofzo te uiten maar ga het zo laten 

honden page profiel SRMSRM 3 doggies

" Ok, ik twijfelde om misschien mijn excuses ofzo te uiten maar ga het zo laten  "

Nee joh, je hebt helemaal niets verkeerds gezegd. Zij kijkt er gewoon anders tegenaan, dat kan en mag, maar dat maakt jouw visie nog niet verkeerd of beledigend. Dikke kans dat dit gewoon overwaait voordat je haar weer ziet/spreekt en stel dat ze er dan toch nog over begint zeg je gewoon dat er niks aan de hand is, dat jullie ieder gewoon voor je hond zorgen op een manier die je het beste lijkt en meer is het niet.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Ik vind overigens wel dat ze makkelijk praten heeft. Zij heeft een hond van waarschijnlijk 50+ kilo. De kans dat deze dodelijke verwondingen oploopt door het toedoen van een andere hond is natuurlijk veel kleiner dan bij iedereen die met een kleiner ras rond loopt. Of een ultra-klein ras zoals een chihuahua. 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Werk en privé gescheiden houden, tijdens je werk alleen werk gerelateerd en laat de hondenspeelopvoedkwestie thuis. Ook als zij erover begint, zeggen dat je werk en privé gescheiden wilt houden en dat je graag prettig met haar samenwerkt.

 

Excusses aanbieden? Dat zou ik er niet om doen. Je hebt toch niks verkeerds gedaan? Dat zij zich aangevallen voelt, dat ligt aan haar. Wellicht leest ze wel iets wat waar is en kan ze daar eigenlijk niet zo goed mee omgaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier een hond van 75 kilo, als ik zie dat als er gespeeld wordt en er een lelijk doet, grijp ik gelijk in, ook al is het een chihuahua...ruziemakende honden of geirriteerde honden , maakt niet uit wat voor ras, wegwezen..ik dan....en ik zou er ook niet mee in discussie gaan, je had het toch niet over haar hond.....

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek 3 doggies

honden foto van Heleen en Freek

Het best probeer je dat soort discussie's helemaal niet aan te gaan: je gaat iemand's mening toch niet snel kunnen veranderen en uiteindelijk blijf je gefrustreerd achter. Dat is heel moeilijk (vooral als iemand jou of je mening beledigt), ik vind het soms ook lastig niet te reageren als ik hier weer een lekker gepeperd berichtje zie maarja. Wat goed werkt is iets in de trant van "dan verschillen we daarin van mening haha, kan gebeuren toch. Fijne dag nog!", dan is heel zo'n discussie gelijk afgekapt. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Of je je hond nu wel of niet laat spelen met bepaalde rassen, vind ik de opmerking ook wat misplaatst. Iemand zijn hond is aangevallen, dat is al naar, en dan krijgt diegene ook nog een discussie op zijn pagina, en kan diegene misschien een schuldgevoel krijgen. Ik zeg niet dat het zo is, maar het kan overkomen als: tsja, dat is je eigen schuld, ík laat mijn hond tenminste niet met zo'n hond spelen, jíj wel.  Het is een beetje mosterd na de maaltijd zeg maar.

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Of je je hond nu wel of niet laat spelen met bepaalde rassen, vind ik de opmerking ook wat misplaatst. Iemand zijn hond is aangevallen, dat is al naar, en dan krijgt diegene ook nog een discussie op zijn pagina, en kan diegene misschien een schuldgevoel krijgen. Ik zeg niet dat het zo is, maar het kan overkomen als: tsja, dat is je eigen schuld, ík laat mijn hond tenminste niet met zo'n hond spelen, jíj wel.  Het is een beetje mosterd na de maaltijd zeg maar.
  "

Snap ik maar als ik ergens op reageer doe ik dat altijd heel respectvol, ik heb ook eerst medeleven betuigt en wou enkel raad geven, ik heb dat niet slecht bedoeld.. ach... social media hp-cry de persoon in kwestie vond het oke, ze sprak me zelf in prive aan dat ze mijn raad ging opvolgen want ze vond het heel erg van haar hondje en was geschrokken, het was vooral de ander die zich beledigd voelde, een baasje van een hoogrisicohond dus

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Je had het gewoon genuanceerder kunnen brengen.

Ten eerste hr-hond dat is het eerste vooroordeel,ik heb het over sterke honden die geen partij zijn voor bepaalde honden.

 

Als een labrador aanvalt,dan zeggen de mensen jammer of vervelende labrador,doet een stafford het dan wordt het hele riedeltje hr honden er weer bij gehaald en dat begint inderdaad een beetje afgezaagd te worden tot ergernis van sommige eigenaren van sterke honden.

Ik ben meer van mening dat volwassen honden niet altijd leuk spelen met elkaar ongeacht het ras en als er een balletje,stokje of een ander voorwerp in het spel is dan kan de vlam verschrikkelijk in de pan slaan.

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik vind overigens wel dat ze makkelijk praten heeft. Zij heeft een hond van waarschijnlijk 50+ kilo. De kans dat deze dodelijke verwondingen oploopt door het toedoen van een andere hond is natuurlijk veel kleiner dan bij iedereen die met een kleiner ras rond loopt. Of een ultra-klein ras zoals een chihuahua. 
  "

Dat dus en ik begrijp Osumi heel goed. Mijn vriend wil Elsa ook zo graag eens meenemen en laten spelen met de American Stafford van 1,5 jaar, van zijn collega. "Ach het is zo'n lief beest.."

Kan wezen, maar ik wil Elsa niet het risico laten lopen dat zij degene is bij wie de knop om gaat bij die hond. Daar is ze me toch veel te dierbaar voor. Dus no-way. Ik zou radeloos zijn als haar iets overkomt; zoek het dus zeker niet op.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Je had het gewoon genuanceerder kunnen brengen.
Ten eerste hr-hond dat is het eerste vooroordeel,ik heb het over sterke honden die geen partij zijn voor bepaalde honden.
 
Als een labrador aanvalt,dan zeggen de mensen jammer of vervelende labrador,doet een stafford het dan wordt het hele riedeltje hr honden er weer bij gehaald en dat begint inderdaad een beetje afgezaagd te worden tot ergernis van sommige eigenaren van sterke honden.
Ik ben meer van mening dat volwassen honden niet altijd leuk spelen met elkaar ongeacht het ras en als er een balletje,stokje of een ander voorwerp in het spel is dan kan de vlam verschrikkelijk in de pan slaan.
  "

Nou ja, als je het over grote verschillen in formaat en gewicht hebt, dan heb je zeker wel gelijk.

Maar vlak de criteria om op de HR lijst te komen niet uit. O.a.:

* Bijtkracht

* Bijtstijl

* Afwezigheid/ontbreken van treden op de agressieladder waardoor een aanval vaak niet te voorzien is.

 

Neem dan een hondje met BC trekken als: drammen, blocken, speels sneppen in de lucht.. en nee.. geen goede combi voor 'even leuk met elkaar spelen'... En dan Elsa met haar soms aparte gedrag door trauma al helemaal niet.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Zou er ook niet meer op in gaan. En ik ben sowieso niet van dat gespeel met onbekende honden, ongeacht welk ras. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik ga gewoon normaal doen en niks over zeggen dan, ik voelde me er vervelend bij maar het is inderdaad een meningsverschil en dat mag inderdaad smile

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik begrijp wat je bedoeld. Ik laat mijn honden ook niet zomaar spelen met algemeen grote en zeker onbekende honden. Ook met bekende grote honden blijf ik voorzichtig. 

Als je een kleiner ras hebt versta je zoiets sneller denk ik. Je beseft vaak niet hoe kwetsbaar kleinere honden zijn tov grote struize honden. 

 

Maar ik zou nooit via internet spreken over bepaalde rassen. Daarmee lok je altijd reacties uit van "liefhebbers" die denken dat het enkel aan de opvoeding ligt. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Ik begrijp wat je bedoeld. Ik laat mijn honden ook niet zomaar spelen met algemeen grote en zeker onbekende honden. Ook met bekende grote honden blijf ik voorzichtig. 
Als je een kleiner ras hebt versta je zoiets sneller denk ik. Je beseft vaak niet hoe kwetsbaar kleinere honden zijn tov grote struize honden. 
 
Maar ik zou nooit via internet spreken over bepaalde rassen. Daarmee lok je altijd reacties mee uit van "liefhebbers" die denken dat het enkel aan de opvoeding ligt.  "

Ja, inderdaad ik had het niet zo bedoeld maar als ik nu nadenk kan dat inderdaad verkeerd overkomen, een goede les dus

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"
Maar vlak de criteria om op de HR lijst te komen niet uit. O.a.:
 
* Afwezigheid/ontbreken van treden op de agressieladder waardoor een aanval vaak niet te voorzien is.
 

 

Heb je der een kopie/paste verhaal van gemaakt of wat?

 

Ik word zo verschrikkelijk moe van de onzin die je maar blijft herhalen, altijd maar weer die leugen, kom nu toch eens kennis maken. Je praat poep en je blijft poep praten.

 

@TS: Als Stafford eigenaar, vind ik je bewoording niet prettig gekozen. Daarnaast weet je de aanleiding niet, voor hetzelfde geldt is de andere hond eerst lelijk gaan doen en hebben beide eigenaren staan slapen ipv op hun hond te letten. Maar het is natuurlijk makkelijk afgeven op een ras, omdat ze de naam hebben. Ik zou het luchtig oplossen door te zeggen dat het natuurlijk niet zo zwart/wit is als dat je reactie was en daarmee is het ook klaar.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Nou ja, als je het over grote verschillen in formaat en gewicht hebt, dan heb je zeker wel gelijk.
Maar vlak de criteria om op de HR lijst te komen niet uit. O.a.:
* Bijtkracht
* Bijtstijl
* Afwezigheid/ontbreken van treden op de agressieladder waardoor een aanval vaak niet te voorzien is.
 
Neem dan een hondje met BC trekken als: drammen, blocken, speels sneppen in de lucht.. en nee.. geen goede combi voor 'even leuk met elkaar spelen'... En dan Elsa met haar soms aparte gedrag door trauma al helemaal niet. "

De BC van vorige week die Vigo aanvloog heeft in Vigo zijn oor gebeten,en Vigo was aangelijnd en uiteraard liet ik mijn hr-hond terugbijten,ondertussen met de achterzijde van mijn riem slaand op de aanvallende hond.

Ik zeg nu toch ook niet tegen iedereen,dat je alle bc honden moet mijden omdat het zenuwachtige angstbijters zijn,ze gaan eerst op hun buik en dan vliegen ze volop op de andere hond waardoor ze gevechten uitlokken. Border collies veroorzaken in het losloopgebied en niet losloopgebied hier de meeste problemen,mensen hebben er een grotere hekel aan dan de aangelijnde sterke honden,die vrezen ze niet.

 

Haal de term HR-hond weg en praat over sterke honden die geen partij zijn om met andere honden te spelen.

Dan komt het al heel anders over.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" De BC van vorige week die Vigo aanvloog heeft in Vigo zijn oor gebeten,en Vigo was aangelijnd en uiteraard liet ik mijn hr-hond terugbijten,ondertussen met de achterzijde van mijn riem slaand op de aanvallende hond.
Ik zeg nu toch ook niet tegen iedereen,dat je alle bc honden moet mijden omdat het zenuwachtige angstbijters zijn,ze gaan eerst op hun buik en dan vliegen ze volop op de andere hond waardoor ze gevechten uitlokken. Border collies veroorzaken in het losloopgebied en niet losloopgebied hier de meeste problemen,mensen hebben er een grotere hekel aan dan de aangelijnde sterke honden,die vrezen ze niet.
 
Haal de term HR-hond weg en praat over sterke honden die geen partij zijn om met andere honden te spelen.
Dan komt het al heel anders over. "

Lieve schat.. In mijn tekst zeg ik toch ook dat de combi van een BC met BC trekjes niet goed is met een HR hond?

 

Waar twee kijven hebben vaak twee schuld. Alleen is de schade die een BC aanricht niets vergeleken met de schade die een HRhond aan KAN richten. Daarom neem ik het risico niet en al helemaal niet met Elsa die soms nog aparter gedrag kan vertonen door de trauma's die ze heeft opgelopen bij bijtincidenten, met overigens niet-HRhonden, die zij toen totaal niet uitlokte. 

 

Beetje olifant en muis verhaal. Kan de eigenaar van de olifant het risico wel willen nemen... de eigenaar van de muis zegt met een rijstkorrel hersenen nog: "Nee bedankt."

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

"  
Heb je der een kopie/paste verhaal van gemaakt of wat?
 
Ik word zo verschrikkelijk moe van de onzin die je maar blijft herhalen, altijd maar weer die leugen, kom nu toch eens kennis maken. Je praat poep en je blijft poep praten.
 
@TS: Als Stafford eigenaar, vind ik je bewoording niet prettig gekozen. Daarnaast weet je de aanleiding niet, voor hetzelfde geldt is de andere hond eerst lelijk gaan doen en hebben beide eigenaren staan slapen ipv op hun hond te letten. Maar het is natuurlijk makkelijk afgeven op een ras, omdat ze de naam hebben. Ik zou het luchtig oplossen door te zeggen dat het natuurlijk niet zo zwart/wit is als dat je reactie was en daarmee is het ook klaar. "

Ja ik snap het hoor, was niet lekker verwoord, ik was er inderdaad niet bij, bij de aanval, en dat ik mijn hond niet laat spelen met alleman is mijn eigen keuze en mening, ik had dat misschien voor mezelf moeten houden, ik ga er niet over beginnen als ik haar zie, maar mocht het ter sprake komen ga ik zeggen dat het inderdaad niet zo zwart wit is als ik gezegd had

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Lieve schat.. In mijn tekst zeg ik toch ook dat de combi van een BC met BC trekjes niet goed is met een HR hond?
 
Waar twee kijven hebben vaak twee schuld. Alleen is de schade die een BC aanricht niets vergeleken met de schade die een HRhond aan KAN richten. Daarom neem ik het risico niet en al helemaal niet met Elsa die soms nog aparter gedrag kan vertonen door de trauma's die ze heeft opgelopen bij bijtincidenten, met overigens niet-HRhonden, die zij toen totaal niet uitlokte. 
 
Beetje olifant en muis verhaal. Kan de eigenaar van de olifant het risico wel willen nemen... de eigenaar van de muis zegt met een rijstkorrel hersenen nog: "Nee bedankt." "

Wat is een HR hond  die ik ken ik niet?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wat is een HR hond  die ik ken ik niet? "

Nog maar eens in de herhaling dan:

 

https://hondenbescherming.nl/nieuws/2017/02/25/wat-definieert-een-hoog-risico-hond/

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Nog maar eens in de herhaling dan:
 
https://hondenbescherming.nl/nieuws/2017/02/25/wat-definieert-een-hoog-risico-hond/ "

Dank voor de info  nu kan ik mee gaan brallen met de brulapen.hp-thumbsup

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik zag laatst ergens een quote, bij ieder ras ligt bepaald gedrag aan het instinct, behalve bij vechthonden. Daar ligt het puur aan de opvoeding. De quote is natuurlijk sarcastisch bedoelt. Het is ook raar. Als een Border Collie een groep kindjes bij elkaar drijft, tja, dat is wat drijvers doen. Als een zichtjager een konijn dood bijt, tja, dat jachtinstinct is behoorlijk sterk hé. Als een Labrador niet uit het water te krijgen is, als.. nou ja, ga nog maar even verder. Maar als een vechthond een andere hond aanvalt, dan ligt het aan de opvoeding. Niet aan het feit dat ze God weet hoe lang geselecteerd zijn op eigenschappen die ze nodig gehad hebben in het vechten met soortgenoten. Er zitten écht lieverds tussen, ze zijn écht niet allemaal hond-agressief. Maar naar mijn mening neem je altijd een risico als je je hond ermee laat spelen, net zoals dat het altijd een risico is om een zichtjager bij een kat o.i.d. in huis te nemen. Het gaat soms goed, het kan vaak goed gaan, het kan zelfs bijna altijd goed gaan, maar kijk niet vreemd op als het een keer niet goed gaat.

Verder zou ik de discussie trouwens laten voor wat ie is. Het is een gevoelig onderwerp en mensen zien het nou eenmaal zoals ze willen, of zoals ze zelf ervaren. Waarschijnlijk gaan ze het niet vanuit jou kúnnen zien.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik zag laatst ergens een quote, bij ieder ras ligt bepaald gedrag aan het instinct, behalve bij vechthonden. Daar ligt het puur aan de opvoeding. De quote is natuurlijk sarcastisch bedoelt. Het is ook raar. Als een Border Collie een groep kindjes bij elkaar drijft, tja, dat is wat drijvers doen. Als een zichtjager een konijn dood bijt, tja, dat jachtinstinct is behoorlijk sterk hé. Als een Labrador niet uit het water te krijgen is, als.. nou ja, ga nog maar even verder. Maar als een vechthond een andere hond aanvalt, dan ligt het aan de opvoeding. Niet aan het feit dat ze God weet hoe lang geselecteerd zijn op eigenschappen die ze nodig gehad hebben in het vechten met soortgenoten. Er zitten écht lieverds tussen, ze zijn écht niet allemaal hond-agressief. Maar naar mijn mening neem je altijd een risico als je je hond ermee laat spelen, net zoals dat het altijd een risico is om een zichtjager bij een kat o.i.d. in huis te nemen. Het gaat soms goed, het kan vaak goed gaan, het kan zelfs bijna altijd goed gaan, maar kijk niet vreemd op als het een keer niet goed gaat.Verder zou ik de discussie trouwens laten voor wat ie is. Het is een gevoelig onderwerp en mensen zien het nou eenmaal zoals ze willen, of zoals ze zelf ervaren. Waarschijnlijk gaan ze het niet vanuit jou kúnnen zien. "

Kijk zoals jij het verwoordt daar kan ik mij 100% in vinden.

Ik zal trouwens de laatste zijn die het karakter van mijn hond miskend.

Jij komt niet bekrompen over en gaat  niet als een kip zonder kop gillen over hr honden.

 

Het is nog altijd de toon .....

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Kijk zoals jij het verwoordt daar kan ik mij 100% in vinden.
Ik zal trouwens de laatste zijn die het karakter van mijn hond miskend.
Jij komt niet bekrompen over en gaat  niet als een kip zonder kop gillen over hr honden.
 
Het is nog altijd de toon ..... "

Ik probeer geen vooroordelen te hebben. Ik heb liever niet dat mijn honden contact maken met andere loslopende honden als ze zelf vast zitten. Een paar weken geleden kwam er een HR-hond los op mijn honden af. Ze liet haar balletje vallen, die rolde tegen (blinde) Wispa aan, Wispa keek richting het balletje (wat was dat?), hond interpreteerde dat als Wispa die haar balletje wilde pakken en corrigeerde met een beet in Wispa's nek. Naderhand zag ik dat Wispa een flinke haal in haar kont had. Ik natuurlijk boos, want wie laat zijn HR-hond nou los lopen in het dorp.

Achteraf bleek de correctie netjes gegeven te zijn, Wispa had geen schade in haar hals. Achteraf bleek de nagel van de HR-hond in Wispa's kont te zijn blijven hangen tijdens de correctie. Daardoor had Wispa een haal in haar kont, en was de HR-hond een nagel verloren.

Eigenlijk heeft die hond dus ontzettend netjes gecorrigeerd. Zonder schade, zonder drama. Alleen hadden we even de pech dat ze met haar poot verkeerd terecht was gekomen. Zie ik die hond nu als agressief? Nee, in tegendeel, ik vind dat ze JUIST voor dit type hond ontzettend netjes gehandeld heeft. Alleen vind ik wel dat de eigenaar zijn hond vast moet houden waar dat verplicht is. Dan waren ze helemaal niet met elkaar in contact gekomen..

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Kijk zoals jij het verwoordt daar kan ik mij 100% in vinden.
Ik zal trouwens de laatste zijn die het karakter van mijn hond miskend.
Jij komt niet bekrompen over en gaat  niet als een kip zonder kop gillen over hr honden.
 
Het is nog altijd de toon ..... "

Ik veroordeel niet alle HR honden hoor, het spijt me mocht ik hier baasjes beledigd hebben. Ik laat mijn hond liever niet met bepaalde rassen spelen omdat ik weet dat veel rassen sterk zijn en mijn hond ook niet de makkelijkste is in de omgang, hij durft snel als zijn tandjes tonen als iets hem niet aanstaat, als dan een sterke hond het conflict aangaat... Zowiezo mag mijn hond nooit zomaar spelen zonder ik de ander ken maar met sommige honden ben ik gewoon extra voorzichtig, ook al ken ik de hond reeds. Maar ik weet dat die van mij ook een specialleke is, soms zeg ik ook voor de veiligheid van de ander dat er beter niet wordt kennisgemaakt, ik let goed op de taal van mijn hond, ik zie aan hem hoe hij zal reageren op de ander, zijn blik, zijn haar, zijn oren... 

Dus ik wou op facebook gewoon eigenlijk zeggen dat de schade bij sommige honden gewoon hoger is als er wat gebeurt en ze daarom beter extra voorzichtig is, maar achteraf gezien was dat misschien een nare reactie van me, maar ik laat het erbij, misschien is zij dat al vergeten en zit ik me weer druk te maken om niks

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Ik zag laatst ergens een quote, bij ieder ras ligt bepaald gedrag aan het instinct, behalve bij vechthonden. Daar ligt het puur aan de opvoeding. De quote is natuurlijk sarcastisch bedoelt. Het is ook raar. Als een Border Collie een groep kindjes bij elkaar drijft, tja, dat is wat drijvers doen. Als een zichtjager een konijn dood bijt, tja, dat jachtinstinct is behoorlijk sterk hé. Als een Labrador niet uit het water te krijgen is, als.. nou ja, ga nog maar even verder. Maar als een vechthond een andere hond aanvalt, dan ligt het aan de opvoeding. Niet aan het feit dat ze God weet hoe lang geselecteerd zijn op eigenschappen die ze nodig gehad hebben in het vechten met soortgenoten. Er zitten écht lieverds tussen, ze zijn écht niet allemaal hond-agressief. Maar naar mijn mening neem je altijd een risico als je je hond ermee laat spelen, net zoals dat het altijd een risico is om een zichtjager bij een kat o.i.d. in huis te nemen. Het gaat soms goed, het kan vaak goed gaan, het kan zelfs bijna altijd goed gaan, maar kijk niet vreemd op als het een keer niet goed gaat.Verder zou ik de discussie trouwens laten voor wat ie is. Het is een gevoelig onderwerp en mensen zien het nou eenmaal zoals ze willen, of zoals ze zelf ervaren. Waarschijnlijk gaan ze het niet vanuit jou kúnnen zien. "

Ben met je eens Pauline.....ik laat Maylo ook niet met iedere hond kennis maken. Ik weet gewoon hoe grens bepalend hij kan reageren en ook fel....een sterke hond daar tegenover zetten....tja ik zou dan met vuur gaan spelen....want een andere hond kan dat grens bepalende anders opvatten.

 

Maar ligt dat dan specifiek aan de andere hond? Nee...wel aan de eigenaren als ze daar blind voor zijn. Ed is een sterke hond maar ongeloofelijk lief! Laat ik hem bij iedereen? Nee want mensen kunnen doodsbang voor hem zijn. Prima niet gek het is ook een reus van 70kg en als hij het 1x zat is dan zal een kleinere hond weinig tegen hem kunnen doen. Ik hou dat altijd in mijn achterhoofd.....

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mensen zorgen niet goed voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^