Hijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

Hallo, 

 

Mijn hond ademt, voor zolang ik haar al heb, heel snel. (70x per min). Ze is laatst naar de dierenarts geweest voor iets anders maar toen hebben ze naar haar hart en longen geluisterd en die waren volgens de dierenarts goed. Alleen maak ik me nogsteeds zorgen omdat ze ook zo in der slaap hijgt en veeljoest/omgekeerd niest. Hier zijn we ook al een x mee naar de dierenarts geweest en die zei over haar keel aaien om slokken te stimuleren maar dit werkt vaak niet en het is best beangstigend omdat het lijkt alsof ze stikt haast.

Habben jullie hier ervaring mee of tips ? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier een hond die ook een hoge hartslag heeft, ben er mee in de molen geweest, echo van het hart gemaakt, alles was in orde.....zomers wat meer last dan swinters...hartchirurg er bij geweest, was wel bijzonder zo,n hoge hartslag maar moest me geen al te grote zorgen maken, ze is nu op hoge leeftijd en ja dat hijgen is niet leuk, maar dan zwem ik meer met dr en die het zomers rustig aan met dr......vraag als je je daar ongerust over maakt een echo aan die het gehele hart met de boezemkamers enz nakijkt....voor mij was dat een hele geruststelling, ik ben door verwezen naar een hartchirurg, de hartslag in rust was 160.....geen moment opname, de hele week is dat opgenomen in rust, en ook tijdens bet onderzoek door de chirurg bleek een hoge hartslag..geen enkele afwijking geconstateerd, alleen die hoge hartslag....

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik kan mij voorstellen dat je ongerust bent over de ademhaling van je hond, laat haar anders voor de zekerheid eens door een andere dierenarts nakijken. Over reverse sneezing (omgekeerd niezen) hoef je je meestal geen zorgen te maken ook al ziet het er wel beangstigend uit. Wat de dierenarts al zei, over de keel aaien of even het neusje dicht houden wil nog wel eens helpen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je hond een reverse sneezing aanval heeft, houd dan even je handpalm tegen de neus aan en wrijf over de keel/hals. Dit zou de aanval moeten stoppen. Ik heb hier zelf ervaring mee met mijn vorig hondje.

 

Wat betreft het hijgen en veel hoesten; dit is niet normaal. Ik zou voor een second opinion naar een andere dierenarts of specialist gaan.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

@ Willemijn.

Hartslag per minuut is iets anders als ademen per minuut.

Een gezonde hond ademt tussen de 10 en 30x per minuut. Hartslag ligt ongeveer tussen de 60 en 120x per minuut.

@Debbie. Je bent al bij de DA geweest las ik. Ik zou wederom teruggaan voor verder en beter onderzoek, of eventueel voor een second opinion naar een ander. 70x per minuut ademen is echt veel te veel, ook dat hijgen in de slaap is niet normaal. Misschien is er niets met haar hart of longen, maar misschien heeft ze ergens anders pijn. En doordat ze zo onrustig is, verkeerde ademhaling, kan misschien dat reverse sneezing ontstaan.

Hoe dan ook, ik ging opnieuw naar de DA en verder zoeken als alleen hart en longen beluisteren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hmm ik zou ook verder onderzoek laten doen, het moet toch een oorzaak hebben waarom haar hart zo snel slaat.

 

Krijgt ze genoeg van alles binnen? Zijn haar schildklierwaardes goed? B12? Ijzer? Om maar eens wat te noemen. Een versnelde hartslag kan veel oorzaken hebben.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hartslag van Bams is in rust, 160....geconstateerd door dierenarts en daarna doorverwezen naar een hartchirurg, deze heeft het ook geconstateerd .  Ben naar de dierenarts gegaan naar aanleiding van het erge hijgen....ook zijn er direct longfotoos gemaakt, alles bleek toch in orde te zijn...

Volgende forumvraag: Hoe veel werken jullie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^