Hoe veel werken jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

Vandaag te horen gekregen dat in promotie kan maken, het gevolg is wel meer uren, behoorlijk meer. 

 

Dat betekend dat de honden meer alleen zijn. Maandag is mijn vriend thuis dus zijn ze niet alleen. Dinsdag werk ik alleen de ochtend 3 uurtjes, ben ik 2 uurtjes weer thuis en dan werk ik weer 3 uurtjes. Woensdag kan ik vanuit huis werken en hoef ik alleen smiddags waarschijnlijk weg vanaf 12 uur. Mijn vriend is half 5 thuis. Donderdag gaan ze naar mijn moeder want dan ben ik van 7 tot 6 weg. En vrijdag zijn ze dan ook de ochtend 3 uurtjes Alleen en dan de middag ook weer 3 uur.

 

Dus maandag niet

Dinsdag in totaal 6 uur

Woensdag Max 5 uur

Donderdag naar de oppas

Vrijdag 6 uur in totaal, maar ook dan kunnen ze naar de oppas (mijn moeder die ze goed kennen) die is dan bij huis. 

 

Ik twijfel enorm. Ze kunnen goed alleen zijn maar het is mijn eigen gevoel. Hoe vaak/veel hebben jullie de honden alleen? 

 

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Kees

Ik denk dat het niet zo veel zin heeft om met anderen te vergelijken. Als jouw honden dit aan kunnen is t toch prima?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Als ik zo lees, je hebt een alternatief, prima toch......ik heb ook altijd gewerkt , was het te lang dan had ik altijd een alternatief voor een uurtje wandeling...doe jij toch ook zie ik, ik ben nu met pensioen, maar er zijn meerderen hoor die werken, niets mis mee, als je voor een alternatief zorgt en kan het niet altijd dan is dat ook niet altijd heel erg, als het maar niet te vaak is dat ze te lang alleen zitten. Moet kunnen met je rooster.

honden page profiel LinLin 3 doggies

honden foto van Lin

Ik denk dat dat goed te doen is hoor. Als ze van te voren goed zijn uitgelaten is dat prima lijkt me. Ik heb het geluk dat mijn hond niet alleen hoeft te blijven gelukkig, maar denk dat de meeste honden jaloers zijn op hoe je het geregeld hebt zo hoor. 

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Het is inderdaad per huishouden maar ook per hond verschillend. We namen Joy toen we werkeloos waren. Van de een op de andere dag moesten we beide 8 uur werken, exclusief reistijd. Ze zat dus plots 9 uur alleen, 5 dagen in de week. Ze was toen 1.

 

Wolf kon niet alleen thuis zijn. Nu hebben we allebei ander werk, en we proberen ons werk zoveel mogelijk te overlappen. Ik werk van half 7 tot 9 uur. En dan van kwart over 2 tot half 5. M'n vriend werkt nu voornamelijk avond diensten van 5 tot 12, avond/nacht van 5 tot 6 of nacht van 12 tot 8. Betekent dat hij nu maximaal 2,5 uur alleen is (en Joy ook). Van half 7 tot half 9 en van 4 uur tot half 5. Maar nu m'n vriend een goede (honden geleider) auto heeft gaat wolf mee naar z'n werk. Sommige diensten moet ie wel thuis zijn, wat ie gelukkig nu wel kan, maar niet langer dan 2 uur.

 

Zolang de hond genoeg aandacht krijgt als je er wel bent, je hond het gewoon aan kan, en goed verzorgd word (eten, drinken, uitlaten) waarom niet. Moet toch brood op de plank komen. (hoewel ik ook nooit meer fulltime ga werken tenzij het nodig is qua inkomen) 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik woon nog thuis, maar werk fulltime. Mijn moeder is 100% afgekeurd dus is altijd thuis waardoor de honden hooguit 2 uur per dag alleen zijn. Ze zouden makkelijk 7 uurtjes alleen kunnen zijn, maar gelukkig hoeft dit bijna nooit.

 

Als ik het huis uit ga, gaan de honden met mij mee maar omdat ze ook deels van mijn moeder zijn, past zij op ze als ik moet werken. Hier is dat dus gelukkig erg goed geregeld.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Zo te lezen kan dat prima. 

 

Ik heb het geluk dat m’n hondje mee naar werk mag dus heb zelf dit probleem niet. Maar ik vind het super van je dat je er zo over nadenkt. Ik zeg doen hp-thumbsup

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Er moet ook gewerkt worden, ik werk ook fulltime, dat is bij de meeste mensen toch zo? Ik maak wel bewust tijd voor de hond. De tijd die ik maak is ook van kwaliteit, dan wandelen en spelen we, geen gsm enz... Er zijn honden wiens baasje de hele dag thuis is maar niet verder komen dan hun eigen tuin, je hond heeft de hele dag op jou gewacht, dan moet je wel eerst iets met je hond doen ipv meteen in je huishouden te koken bvb eerst even spelen, dan koken, daarna een wandeling maken, zoek een ritme dat voor jullie werkt. Ik werk wel van thuis maar ik ben ook aan het werk, ik heb geen tijd voor de hond... Hij is wel niet alleen en ligt de hele tijd in zijn mand maar hij weet dat als ik s'avonds gedaan heb hij aandacht krijgt. Je moet het wel aanzien of jouw hond kan alleen zijn, dat kunnen honden niet van nature, dat moet ze aangeleerd worden, maar met een goede gewenning kan elke hond wel een uurtje of 6 alleen zijn hoor

honden page profiel KlaraKlara

" Er moet ook gewerkt worden, ik werk ook fulltime, dat is bij de meeste mensen toch zo? 
 
Uhm nee. Als ik full time zou werken zou ik 50 uur per week van huis zijn inclusief reistijd. Denk niet dat ik een hond daarmee gelukkig zou maken. Ik werk dus een dag minder en een dag thuis, mijn echtgenoot is ook een dag minder gaan werken en twee dagen past een vriendin op. 

honden page profiel Cindy Cindy 3 doggies

honden foto van Cindy

Ik werk fulltime in wisseldiensten (36 uur per week) Gelukkig mag mijn hond mee naar het werk en mochten het onverwachts toch niet kunnen woon ik gelukkig om de hoek om haar in mijn pauze uit te kunnen laten

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik werk op dit moment wisselende dagen. De ene week meer dan de andere week. Maar met reistijd ben ik op een werkdag 11 tot 12 uur van huis. Kaylo gaat 9 van de 10 keer met mij mee en kan vrijwel de hele dag bij mij liggen. Tika is gewoon nog te jong om mee te kunnen. Maar ik woon nog thuis en wij proberen het wel zo in te delen dat als ik er niet ben dat mijn moeder dan thuis is. Mochten we beide aan het werk zijn dan brengen we Tika s'ochtends voor we weggaan naar mijn vader en die past dan een dagje op. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik werk nu 32uur. Maar mijn hond zit hooguit 2 a 3 uur per week alleen. Anders had ik de keuze gemaakt geen hond aan te schaffen. Ik loop buiten mijn werk om veel met haar.  Ze gaat met mij overal mee na toe (vrienden enzo) en ik doe Hoopers met haar. Nu al weer 3 jaar dat we Hoopers doen en ook als ze niet mee kan is ze niet alleen thuis. Met mijn moeder gaat ze dan gezellig op pad.

 

Iedere hond is anders en het is maar net wat ze aangeleerd is. Mijn hond zou weg kwijnen als die te lang alleen zit (bijv elke dag meer dan 3 uur alleen zou zijn) maar dat is haar nooit aangeleerd dus zij kent dat niet. En ze hoeft het ook niet te kennen.

 

Een andere hond die het wel aangeleerd is omdat de situatie niet anders toelaat en dus lang alleen moet zijn  heeft er beduidend minder moeite mee waarschijnlijk. Dus je kunt de situaties niet vergelijken met elkaar omdat iedere hond anders is 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Aan mij heb je niet zo veel ik ben afgekeurd dus bijna altijd thuis maar als jou honden geen probleem met het alleen zijn hebben dat is er toch niets aan de hand?

honden page profiel MaudMaud 3 doggies

honden foto van Maud

Ik denk dat je een prima oplossing heb zo te lezen! Met wat oppas is het goed te doen, zeker als je weet dat je honden dit kunnen. 

 

Ik werk onregelmatig, vaak lange diensten maar wel altijd pas vanaf een uur of 12 tot of laat in de avond of de volgende ochtend. Mijn honden gaan dan naar mijn ouders. Dat is meestal 2 tot 3x in de week. Daar is vanaf 5 uur altijd weer iemand thuis, dus die tijd ertussenin zitten ze alleen. Ze hebben hier geen problemen mee, zeker niet omdat ik dus voor dat ik wegga altijd genoeg tijd heb voor een lange wandeling. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Prima geregeld toch

Ze zijn (als ik het goed lees) niet langer als 3 uur achter elkaar alleen

 

Kijk een op een dag dat je thuis bent.... in praktijk liggen ze die 3 uur nu waarschijnlijk ook te knorren in hun mand tot ze tussen de middag gaan wandelen.... om daarna weer ergens neer te storten om verder te snurken

 

Dus als voor hen het alleen thuis zijn geen probleem is, vind ik dit echt super gereld voor je hondenhp-thumbsup

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

Bedankt voor jullie reacties!!

 

Ik wil het ook zeker niet vergelijken, maar was gewoon benieuwd na hoeveel jullie werkte en hoe jullie dit oplossen. Ik kijk zeker naar mijn honden, als ze dit niet aankonden dan had ik niet een getwijfeld en het gewoon niet gedaan. Het is meer je eigen gevoel embarassed

 

Inmiddels heb ik ook besloten dat ik het ga doen. Mijn vriend gaat woensdag een ochtend dienst draaien dus dan zitten ze nog geen uur alleen. De vrijdag middag gaat er bij mij vanaf en ga ik ook vanuit huis doen!

 

Fijn dat jullie het ook allemaal goed geregeld hebben voor de hond(en) laughing

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Hier hebben we de hond in huis genomen toen mijn vriend wisseldiensten werkte en ik 36 uur. Toen was ze eigenlijk nooit alleen. 

 

Toen raakte hij zijn baan kwijt en werd het een ander verhaal. 

Dus ben ik minder gaan werken en hebben we oppas geregeld.

Nu werk ik soms vanuit huis en in de avond/weekenden.

Hierdoor is ze 3 dagen in de week 5/6 uur alleen met een onderbreking van 2 uur. 

Alles is dus wel volledig gericht op de hond. 

 

Fulltime werken en een hond zou ik nooit doen.

Maar het lijkt erop dat je goede oplossingen gevonden hebt zo. 

Fijn dat je er zo bewust mee bezig bent. 

Succeshp-thumbsup

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers 3 doggies

honden foto van De 3 musketiers

Ik werk fulltime, 40 uur, dat gaat hier prima. Ligt aan je hond en hoe die er mee om gaat. Je kan zelf het beste aanvoelen of het wel of niet kan. 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Het klinkt voor mij niet absurd, de hoeveelheid die je honden alleen zijn.

Ik werk niet, maar ga wel iedere dag naar stal (ik heb ook een paard). Daar ben ik soms maar een uur of twee, maar ook wel eens een uur of vier. Over het algemeen probeer ik ze niet langer dan drie uur per dag alleen te laten, maar soms duurt het nou eenmaal wat langer dan gepland. Ik ga trouwens bijna nooit twee keer op een dag weg, twee keer een uur lijken ze hier vervelender te vinden dan één keer vier uur.

Overigens kunnen mijn honden ook wel goed alleen zijn, ik vind het alleen zelf geen prettig idee.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

En een goede uitlaatdienst? Dan kan jij door blijven werken, kunnen je honden lekker rennen en kan je wellicht eerder naar huis zodat als ze terug komen van de uitlaatdienst ze niet heel lang alleen meer zijn. 

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

" En een goede uitlaatdienst? Dan kan jij door blijven werken, kunnen je honden lekker rennen en kan je wellicht eerder naar huis zodat als ze terug komen van de uitlaatdienst ze niet heel lang alleen meer zijn.  "

Mijn diensten kan ik niet veranderen dus ik kan niet door werken. Helaas is de jongste ook nog niet zo lang geleden geopereerd dus ook geen optie. Wel haal ik ze tussendoor vaak op bij de oppas voor een lange wandeling! 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

@klara; ja, dat zou teveel zijn, maar ik bedoel maar dat het niet abnormaal is om fulltime te werken en dat ook mensen die fulltime werken recht hebben op een hond als ze er tijd voor maken en een oplossing hebben bvb over de middag iemand die de hond even uitlaat ofzo. Je kan je hond inderdaad niet elke dag 10u alleen laten, dat bedoelde ik ook niet

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

" @klara; ja, dat zou teveel zijn, maar ik bedoel maar dat het niet abnormaal is om fulltime te werken en dat ook mensen die fulltime werken recht hebben op een hond als ze er tijd voor maken en een oplossing hebben bvb over de middag iemand die de hond even uitlaat ofzo. Je kan je hond inderdaad niet elke dag 10u alleen laten, dat bedoelde ik ook niet "

Het valt me gewoon op dat mensen vaak de reistijd en andere zaken zoals boodschappen doen etc. vergeten. Als ik een dag werk ben ik sowieso al 8,5 uur op kantoor en dan nog twee keer 40 minuten reizen. Dat is dus 10 uur van huis. En zo ziet bij de meeste mensen een werkdag eruit. Het is niet zo dat je maar 40 uur van huis bent als je 40 uur werkt.

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

Gelukkig is mijn werk op loopafstand, 2 straten verder haha. Ik vind 40 uur ook teveel met een hond. Ik ga nu tegen de 28 uur aan werken. Het scheelt als de hier boodschappen enz gedaan worden er vaak altijd iemand anders wel thuis is. Maar inderdaad ze zitten vaker alleen dan alleen de "werkuren" 

honden page profiel KlaraKlara 3 doggies

O das fijn :) hier niet die luxe en iets meer reistijd. Ik vraag me trouwens wel altijd af hoe mensen bepalen dat hun honden prima hele dagen alleen kan zitten, je kunt het ze niet vragen. Hier merk ik het wel aan ze hoor als ik minder tijd voor ze heb. Gaan ze me diep gekwetst aan lopen staren en dramatisch zuchten als ik in mijn werkkloffie loop. 

honden page profiel LoLo

honden foto van Lo

" O das fijn :-) hier niet die luxe en iets meer reistijd. Ik vraag me trouwens wel altijd af hoe mensen bepalen dat hun honden prima hele dagen alleen kan zitten, je kunt het ze niet vragen. Hier merk ik het wel aan ze hoor als ik minder tijd voor ze heb. Gaan ze me diep gekwetst aan lopen staren en dramatisch zuchten als ik in mijn werkkloffie loop.  "

Laatst moest ik een hele dag werken, wel met tussenuren maar al met al toch zn 7 uur van huis. Mijn moeder haalde ze smorgens tegen 11 uur op en ze waren aan het slapen en wilde echt niet mee yell, ik heb ze smiddags na een lange wandeling maar gebracht haha. Na onze verhuizing ook veel gefilmd, de hondjes slapen alleen maar, spelen even samen en gaan weer slapen.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik werk 28 uur uitlopend naar 32 uur. Dus de ene week 28 uur en de andere week 32. Maylo kan goed alleen zijn, maar s maandags ben ik nu vanaf 1 september standaard vrij. 

 

Dinsdag van 8:00 tot 17:00 uur met 1 uur pauze. Ik werk relatief dichtbij thuis dus ik rij dan op en neer om hem uit te laten. Heb ik net voor mijn pauze geen patienten dan rij ik eerder aan. 

 

Woensdag compenseer ik die dag wel. Hij gaat dan de hele dan naar de oppas. 

 

Donderdag ben ik om de week thuis en ben ik die dag niet vrij dan is mijn moeder vanaf 13:00 uur thuis. 

 

En vrijdag is mij  moeder ook s middags weer thuis. Maar ook dan heb ik 1 uur pauze + 30min locatie wissel tijd dus anderhalf uur pauze en dan ga ik naar huis toe om voordat mijn moeder thuis is Maylo uit te laten. 

 

Ik heb gelukkig de mogelijkheid om naar huis te rijden vanwege mijn langdurige pauze. 

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Vind fulltime werken en hond niet direct een no go hoor... wel moet de situatie voor een hond leuk blijven.

 

Wij werken ook fulltime, hoe wij dat doen? 

4 dagen is de hond van 08.30 - 12.00 uur alleen. 2 dagen werken wij om de beurt vanaf 12.00 thuis en gaan dan eerst heerlijk een uur naar het bos. 2 dagen hebben we om 12.00 uur een uitlaatdienst waarop we rond 15.00 vervolgens thuis zijn. De overige 3 dagen ben ik vrij. 

Werken allebei op 10 minuten fietsen van huis. 

 

Heb echt niet de indruk dat onze hond hierdoor ongelukkig is. We besteden gemiddeld 2-3 uur per dag aan het wandelen met de hond.

 

Vind een hond waarvan bijvoorbeeld de baas de hele dag thuis is en er amper iets mee onderneemt hondonvriendelijker dan een hond waarvan de baasjes fulltime werken, en alles daar voor de hond op aanpassen wat binnen de mogelijkheden ligt. En daarnaast in de tijden dat ze niet werken daar alle tijd in stoppen.

Zo gaan wij in de avond ook alleen weg als de hond mee kan. Of werken de hele dag thuis om dan in de avond wel een paar uur weg te kunnen. 

 

Wij hebben een camera soms aan staan. Hij ligt gewoon te slapen in z’n mand in de gang. Even bijkomen noemen we dat wink. We doen super veel met de hond dat als wij naar werk gaan hij ons nog net niet uitzwaait en zegt hehe eindelijk rust, doei hp-thumbsup..... als ik dan ineens ook eerder dan normaal thuis kom blijft die ook gewoon in z’n mand liggen en kijkt me aan met een blik, laat me met rust jho.... verwend.nl 

 

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

" Het valt me gewoon op dat mensen vaak de reistijd en andere zaken zoals boodschappen doen etc. vergeten. Als ik een dag werk ben ik sowieso al 8,5 uur op kantoor en dan nog twee keer 40 minuten reizen. Dat is dus 10 uur van huis. En zo ziet bij de meeste mensen een werkdag eruit. Het is niet zo dat je maar 40 uur van huis bent als je 40 uur werkt. "

Inderdaad, en ik vind ook dat mensen die werken recht hebben op een hond! Elke dag 8u werken maar 10u weg zijn, zo zijn er zeker (jij waarschijnlijk ook) maar de meeste fulltime hebben een 36u of 38u-week en werken bvb in een winkel in de buurt, dan heb je geen lange reistijd. Dan lukt dat prima, als je al 10u of meer weg bent is het wel fijn voor de hond dat iemand overdag bvb eens langskomt, hoewel een hond dat zeker kan leren maar ik denk dan ook aan zijn behoefte enzo, ik laat Raiko bvb niet graag alleen in de tuin als ik niet thuis ben

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik werk 5 a 6 dagen 0er week. Maaar kan mijn rooster indelen hoe ik zelf wil. Normaal gesporken werk ik nu

6 dagen perweek dinsdag-vrijdag in de middag. Ben ik over het algemeen 5 a 6 uurtjes weg. 

Zaterdag&zondag werk ik de hele dag. Dan ben ik gemakkelijk van 09.00-19.00 weg. En is May bij de oppas(sen). 

 

Daarbij kan May 2x als het nodig is iig 2x per week mee naar werk. 

 

Maar ik heb nog wel eens een oppashond en dan verander ik mijn schema dus heel simpel en snel naar 5 dagen werken en alleen maar halve dagen. Dus gemiddeld 5 uurtjes per dag weg. Mocht dit uitlopen naar langer dan 6 uur. (Wat heeeel erg zelden is, al heb ik paar maanden terug 4!!! Uur in de file gestaan). 

Dan wonen er 3 oppassen binnen een straal van 800M van mijn huis die de honden iig uit kunnen laten. Dus is ook dat geregeld. 

 

 

Al met al ii denk dat het schema dat jullie van plan zijn prima te doen is. 

 

May kan ovrrigens prima alleen zijn dat scheelt. 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond blijft bij baasje.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^