slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Goedemorgen dierenvrienden,

Hier ben ik weer hoor, wij weten het nu echt niet meer met onze Jesse, Ik ben nu al een tijdje bezig met Bach bloemenbloesem resque en ik dacht werkelijk van hoera het gaat beter. Gisteren kwam hij mij wakker maken om 05.45 uur, nog te vroeg, maar beter dan vier uur. Vanmorgen was het weer om 04.45 uur. Is allemaal niet zo ontzettend erg, alhoewel ik kom nu toch echt slaap te kort. Hij is door de Bach wel iets rustiger geworden maar het slapen schiet niet op. Wat ik zo irritant vind is dat als ik ga eruit, want hij blijft net zo lang volhouden tot ik dat doe, hij met moeite met me naar buiten gaat en dan alleen maar even een plas doet en dan lekker op de bank gaat liggen en gaat slapen. We doen er echt alles aan om hem voor het naar bed gaan lekker moe te maken en te zorgen dat hij zijn ontlasting kwijt is. Het naar bed gaan is ook totaal geen probleem, hij gaat voor de slaapkamerdeur staan en gaat dan op zijn slaapkussen liggen. Hij heeft sinds een week ook problemen met het lopen, ik moet hem echt vooruit trekken totdat we bij het bos zijn, dan is het geen probleem meer. Helemaal niet als hij andere honden tegenkomt en daar helemaal mee uit zijn bol gaat. 'S avonds is het helemaal een crime, dan staat hij constant om te kijken en loopt voor geen meter meer, ik had altijd zo'n plezier om met mijn honden te lopen maar dit is echt niet leuk meer. Ik snap niets meer van deze  labrador. We hebben heel wat honden gehad maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Is dit nu een angstfase waar hij in zit, daar zou dan toch die druppels tegen moeten werken. De adviezen die we van de trainer gekregen hebben zijn opgevolgd. Is er iemand die hier ook ervaringen mee heeft en mogelijk mij kan helpen of mij kan vertellen hoelang zoiets kan duren. 

Verdrietig en gefrustreerd vrouwtje van Jesse

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Gewoon in de ochtend de hond laten plassen, kun jij daarna ook nog weer verder slapen.

Ik moet er ook s nachts soms uit om m'n hond te laten plassen. Die is 7 jaar.

 

Wat betreft het lopen, ik heb een hond die helemaal niet wil wandelen hp-frusty. Weet hoe frustrerend het is.

Probeer mee te gaan op het tempo van je hond. Wil die niet? Dan niet, ga je weer naar huis. Wil die wel, dan ga je wat verder. Misschien je hond de route eens laten kiezen, kijk eens hoe dat gaat.

 

Het kan best een angstfase zijn. Ga gewoon mee op het tempo van je hond. Dat je daardoor een paar stappen terug moet doen is heel jammer, maar het gaat vast uiteindelijk weer beter worden!

 

Puck was trouwens op een gegeven moment bang voor alles wat zomaar ineens op het voetpad stond of bij mensen in de tuin. Denk aan containers, vlaggetjes, ooievaar met poppenkleertjes erbij, Sara en abraham poppen enz. Ik ben toen net zolang langs dat enge voorwerp gelopen tot het niet meer eng was. Mensen moeten me vast voor gek hebben verklaard, ik liep dat soms zo 5 minuten heen en weer langs een container ofzo hahahaha. 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel voor je reactie, was het maar zo makkelijk hem laten plassen en dat ik dan weer kan slapen, mooi niet, als ik dat doe gaat hij gewoon verder met hetgeen wat hij deed om me wakker te maken. Ik begrijp gewoonweg niet waarom hij niet gewoon blijft slapen, mij wakker maken en dan op de bank gaan slapen. Dat lopen zal ook wel weer bter gaan voor een week terug was dat ook helemaal geen probleem.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik begrijp gewoonweg niet waarom hij niet gewoon blijft slapen, mij wakker maken en dan op de bank gaan slapen. Pia

Bedoel je: hij slaapt bij op je kamer en de bank staat in de woonkamer? 

Heb je al geprobeerd hem gewoon de hele nacht op die bank te laten slapen, en hem niet langer op je kamer te nemen?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Dat wilde ik ook zeggen toen ik dat las. Ik weet niet wat hij nou precies kan/mag 's nachts, maar je zou eens kunnen proberen hem gewoon in de huiskamer te laten (waar die bank staat). Bij ons wat Link toen een puppy en wat andere situatie gok ik, maar toen wij hem los in de woonkamer lieten konden we sindsdien alle nachten doorslapen! surprised Voor ons was het een wondermiddel!

 

En die druppels zijn een hulpmiddel, geen oplossing. Je moet er altijd zelf aan blijven werken. Hoe oud is je hond nu? Het moeilijker mee lopen kan idd angstfase zijn, misschien is hij ergens van geschrokken en vind het nu wat eng. Ik ben zelf geen voorstander van een hond mee trekken.. Probeer hem te motiveren met je mee te lopen, ga rennen/gek doen of houd iets super lekkers voor zijn neus wat hij anders niet krijgt.

 

Succes hp-thumbsup

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Jesse is nu 7 maanden en hij kan gewoon op de bank slapen als hij dat zou willen. De slaapkamerdeur staat open maar hij wil gewoon dat ik mijn bed uit kom en bij hem blijf. Dus ga ik maar voor de computer en ligt hij te slapen op de bank.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus je gaat om 04u45 achter je computer zitten omdat je hond wil dat jij uit je bed komt, en ondertussen slaapt hij lekker verder op de bank? 

Als dat is wat je zelf wenst, is dat natuurlijk prima. Maar zelf zou ik daar niet voor kiezen...

Uiteraard kijk je eerst of er wat scheelt, maar zoals ik uit je tekst begrijp, is er helemaal niets aan de hand (hij moet z'n behoeften niet doen, hij is niet bang, hij heeft geen pijn...)? Dan is het gewoon klaar: dan moet ie leren dat ie jou 's nachts voor de lol niet moet komen lastigvallen. Je zou bijvoorbeeld een hekje in je slaapkamerdeur kunnen plaatsen en de hond in de woonkamer laten. Zo kan ie wel vrij rondlopen in huis, maar niet meer tot aan je bed komen om je te wekken.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Oeps...jij doet precies wat de hond wil.....jou wakker maken, en niet willen wandelen.....savonds na de uitlaatronde , en als jij naar bed gaat, deur dicht....gaat tie te keer dan kan je gerust even verbaal optreden van het is genoeg....het zal even wennen zijn voor je hond, maar er moet geslapen worden, en het is geen pup meer.....een ritme van savonds 11 uur naar 7 uur smorgens moet kunnen, ....en wat buiten betreft, je hond maakt ook daar de dienst uit..niet willen wandelen en wel willen spelen als er anderen honden zijn...   ga eens proberen een vast ritme te krijgen , eten slapen en wandelen, voor de rest negeer je hem maar, dat doet tie bij jou ook, je komt uit bed, je laat de hond plassen en hij gaat op de bank slapen en jij gaat voor de computer zitten, zo bepaalt hij het ritme voor zich zelf en voor jou....doe het eens anders...plassen en stuurde hond naar zijn plaats, ga zelf weer naar bed, komt tie in opstand, mag je gerust streng zijn...het zal niet een twee drie veranderen maar als jij conseqwent blijft heeft tie zich er maar aan te houden....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Even een voorbeeld aan je geven....hier Bams een wat oudere hond, die slaapt naast mij op de grond, iedere nacht wakker maken, zat ze zowat boven op me, te timmeren met haar voorpoten, aandacht vragen, eerst dacht ik, jee wat is er aan de hand, en ik ging er uit voor dr.......en ook Bams mankeerde niets...je geeft er aan toe omdat een hond niet kan praten, op een gegeven moment heb ik haar midden in de nacht naar beneden gebracht deur dicht en gezegd, het is klaar he...aan de deur morren, deed de deur open, die  perongeluk tegen de aanvloog, en gezegd....klaar....deur weer dicht en ik heb haar niet meer gehoord....de volgende avond mocht ze weer naar boven,  naast het bed....heb het twee nachten gedaan, de derde nacht was het over, wees conseqwent en treed op, 7 maanden is geen pup meer......oudere honden krijgen ook opeens het idee om wat meer aandacht op te eisen, niet erg, maar niet snachts en  in de vroege ochtend.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Zijn ze ziek is dat een ander verhaal, dan sta je voor ze klaar....

honden page profiel UshankaUshanka 3 doggies

honden foto van Ushanka

Allereerst zou ik die bach bloesems in de kliko deponeren en me focussen op de hond, zijn gedrag en de signalen die hij vertoont. De druppels die je gebruikt zijn net zo effectief als kraanwater (oftewel, niet) en beïnvloeden je kijk op de hond en de situatie alleen maar. 

 

Ik reageer even op je tweede vraag, omdat de eerste al meerdere reacties heeft gehad. Het gedrag buiten kan inderdaad een terugval zijn die te wijten is aan de angstfase, maar de hond de hele weg naar het bos meeslepen lost het probleem niet op én het kan fysieke schade aanrichten. Ik zou even wat gas terugnemen en de weg vervolgen met iets wat de hond leuk of lekker vindt. Een speeltje, een koekje, een stukje worst en vooral in combinatie met een geduldig en enthousiast baasje. Maak een feestje van het naar het bos gaan, in plaats van een strijd om te lopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat heb je voor tips van de trainer gekregen? Is dat iemand van een hondenschool? En waar ben je op aan het trainen? Bedoel je tips voor buiten, of met jou wakker maken?

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ja dat is iemand van een hondenschool, hij heeft de puppycursus en gehoorzaamheid 1 gehad. Dat doet hij allemaal prima. Zij zeggen hem naar beneden duwen en hem naar zijn plaats verwijzen en dat volhouden.

honden page profiel Ruby88Ruby88 1 doggies

honden foto van Ruby88

" Ja dat is iemand van een hondenschool, hij heeft de puppycursus en gehoorzaamheid 1 gehad. Dat doet hij allemaal prima. Zij zeggen hem naar beneden duwen en hem naar zijn plaats verwijzen en dat volhouden. "

Dan ging ik persoonlijk een andere hondenschool zoeken. Achterhaalde methoden en je hond krijgt zo niet bijster veel vertrouwen in je als je dit soort dingen bij 'm doet.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

die tips van die trainer vind ik ook niet echt helpvol, de hond moet juist vertrouwen gaan krijgen dat jij zo nodig er altijd voor hem bent, ik zou liever een turid rugaas manier hebben om met mijn pup om te gaan

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

 

 

voor nu omdat het nu een soort gewoonte is geworden zou ik zelf (maar dat ben dus puur ik he misschien is het wel een heel fout advies hp-angel en er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden,) even liever mijn slaap inhalen en de weg van de minste weerstand kiezen en hem een tijdje  laten slapen waar hij wil en geen strijd aangaan zodat alle partijen tot rust komen.

 

Ik zou denken dat een labrador dat al snel veel te warm is om op bed te liggen en hij dit uit zichzelf al niet meer will. Maar goed je moet wel een plan van aanpak maken om hem weer op zijn eigen plek te krijgen.

 

Voor mij lijkt het een hondje dat nog onzeker is, en steun nodig heeft ook buiten.

 

Vanuit die gedachte lijkt het me logisch om hersenwerk met hem te gaan doen voor het zelfvertrouwen maar ook voor de band tussen jullie. In onderstaand artikeltje staat veel uitgelegd hierover

https://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/hersenwerk-voor-je-hond/

 

en hopelijk vanuit het gevoel onafhankelijker te zijn en begrepen te worden door jou wat rustiger in zijn koppie zijn en s nachts gewoon op zijn eigen plekje gaan slapen.

 

 

 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank jullie voor alle reacties heb gelijk dat artikel van Turid Rugaas uitgeprint. Vanmorgen kwam hij weer om 04.15 uur. Ik heb zitten denken dat nu de oorzaak kan zijn waarom hij wakker wordt en misschien heeft het wel te maken met onze pelletkachel. We zitten in een caravan het grootste gedeelte van het jaar en die kachel is maanden niet aan geweest. Sinds een aantal dagen heb ik hem op eco staan. Dit betekent dat je hem instelt op een bepaalde temperatuur en als hij daar 2 graden onder zit gaat hij aan.  Dat maakt geluid en je hoort dan pellets (kleine houtkorrels) vallen in een bakje en die ontbranden dan. Ik vraag me af of hij daar wakker van wordt en dat dit dan eng vind. We hebben Jesse al vanaf maart toen was de kachel ook in gebruik maar toen was het een pup van 8 weken met giardia en had hij wellicht andere dingen aan zijn koppie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dank jullie voor alle reacties heb gelijk dat artikel van Turid Rugaas uitgeprint. Vanmorgen kwam hij weer om 04.15 uur. Ik heb zitten denken dat nu de oorzaak kan zijn waarom hij wakker wordt en misschien heeft het wel te maken met onze pelletkachel. We zitten in een caravan het grootste gedeelte van het jaar en die kachel is maanden niet aan geweest. Sinds een aantal dagen heb ik hem op eco staan. Dit betekent dat je hem instelt op een bepaalde temperatuur en als hij daar 2 graden onder zit gaat hij aan.  Dat maakt geluid en je hoort dan pellets (kleine houtkorrels) vallen in een bakje en die ontbranden dan. Ik vraag me af of hij daar wakker van wordt en dat dit dan eng vind. We hebben Jesse al vanaf maart toen was de kachel ook in gebruik maar toen was het een pup van 8 weken met giardia en had hij wellicht andere dingen aan zijn koppie. "

ah wie weet, het zou een goede verklaring kunnen zijn, soms zijn het dingen waar je zelf helemaal niet bij stilstaat, maar voor een hond trigger zijn voor bepaald gedrag.

Dan is het toch wel een fijn idee dat hij naar jou toe komt als hij steun nodig heeft. Misschien helpt het als je hem vannacht eens daarvoor "beloond" zoiets zeggen van: "goed gehoord Jesse, dat was de pelletkachel, alles goed, nu maar weer lekker slapen"

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel ben er al dagen mee bezig en kan echt niets anders bedenken. Wat ik in ieder geval ga doen is hem inderdaad belonen en wachten tot hij op de bank gaat liggen slapen, mijn man heeft een schot gemaakt wat ik in de deuropening kan doen, zodat hij de slaapkamer niet in kan. Dan maar hopen dat hij lekker blijft liggen want de kachel doet het dan toch al en ik zorg ervoor dat die niet uit gaat. Zet hem wel wat hoger.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dank je wel ben er al dagen mee bezig en kan echt niets anders bedenken. Wat ik in ieder geval ga doen is hem inderdaad belonen en wachten tot hij op de bank gaat liggen slapen, mijn man heeft een schot gemaakt wat ik in de deuropening kan doen, zodat hij de slaapkamer niet in kan. Dan maar hopen dat hij lekker blijft liggen want de kachel doet het dan toch al en ik zorg ervoor dat die niet uit gaat. Zet hem wel wat hoger. "

is het waar jullie zijn zo koud dan?

 

In elk geval duimen dat dit werkt zo en iedereen een rustige nacht heeft

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

Of misschien zijn kussen lekker naast jullie bed? laughing  Hopelijk is het op te lossen zodat er weer geslapen kan worden door jullie allemaal.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Zijn slaapkussen ligt naast ons bed en hij duikt er ook gelijk op als we de deur open doen. Het was de afgelopen  nachten net aan 5 graden buiten dus ja voor een caravan best koud. We zitten op de veluwe in de bossen.

honden page profiel LokiLoki 3 doggies

honden foto van Loki

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar als je hond niet nodig heeft en je al zoveel geprobeerd hebt, zou ik gewoon de eerste keer dat hij je wakker maakt hem de slaapkamer uitsturen, de deur dichtdoen en verderslapen. Of toch proberen. In begin zou hij wel fel kunnen protesteren, maar ik denk dat hij wel gewoon stopt bij gebrek aan reactie. 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Lieve mensen,

De pelletkachel is dus niet het probleem, vanmorgen stond hij om 03.00 uur bij mijn bed, ben met hem eruit geweest en hij heeft geplast. Weer naar binnen en het heeft dus een half uur geduurd voordat hij weer op zijn slaapkussen ging liggen, na hem tig keer naar beneden te hebben geduwd en te zeggen dat hij moest gaan slapen. Om 05.00 uur begon het weer van voren af aan. Ik ben er klaar mee, ik doe alles met hem, ik speel, geef hem eten wandel 3 keer per dag een uur met hem om hem zijn energie kwijt te laten raken. Dan nog een aantal keer tussen door als hij aangeeft dat hij eruit wil. Ik doe denkspelletjes met hem, hij heeft van alles waar hij mee kan spelen. Hij is hier al 5 maanden maar ik heb het idee dat hij niets leert, niet reageert op beloningen alleen als het hem uitkomt. Zijn vernielzucht in de tuin is ook niet leuk meer, kan hem straffen door foei te zeggen en hem naar zijn plaats te verwijzen maar daar blijft hij ook maar mee doorgaan, negeren als hij het doet, zoals er door menigeen gezegd is, werkt ook niet. Hij komt gewoon parmantig met een steel in zijn bek het ons laten zien. Al de hortensia's zijn gesnoeid door hem en die stonden er echt mooi bij. De rhododendrons hebben ook zijn bek al gevoeld, 1 hebben we helemaal terug gesnoeid en gisteren begon hij aan de sneeuwbal. En weet je dat is allemaal nog niet het ergste, ik ga er nog steeds vanuit dat dit gedrag zal stoppen, maar tegen de tijd dat hij hier mee stopt is mijn tuin verruiineerd. Je zou toch denken dat een jonge hond die gecorrigeerd wordt op  iets wat hij doet dat opeen gegeven moment wel uit zijn kop laat, maar nee hoor Jesse niet. Op deze manier beleef ik totaal geen plezier aan de hond en de hond heeft geen plezier meer met ons, omdat hij constant gecorrigeerd moet worden. Dus ik vrees dat er maar 1 ding op zit een ander baasje voor hem zoeken, die er misschien heel anders in staat. Ik ben ontzettend verdrietig en ik moet er niet aan denken dat als er hier iemand voor de deur staat om Jesse op te halen ik hem moet laten gaan, maar ik denk dat het voor hem en voor ons beter is. Ik was zo blij dat we na het overlijden van onze Beau, ook een bruine labrador, weer een nieuwe pup hadden, maar die blijheid is veranderd in verdriet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Op deze manier beleef ik totaal geen plezier aan de hond en de hond heeft geen plezier meer met ons, omdat hij constant gecorrigeerd moet worden. Dus ik vrees dat er maar 1 ding op zit een ander baasje voor hem zoeken, die er misschien heel anders in staat. 

Is dit iets wat je schrijft in the heat of the moment, of speelt dit gevoel al langer mee?

Een hond pikt dat natuurlijk op, jouw emoties, hoe je tegenover hem staat, en reageert daarop. Zo kan je in een vicieuze cirkel terecht komen: jij ergert je aan de hond, de hond pikt de ergernissen op en wordt onrustig, doordat hij zijn onrust uit (op verschillende manieren, van baldadig tot onzeker zijn) word jij nog gefrustreerder, enz enz. 

 

Je hoeft je hond niet de hele tijd te corrigeren, je kan ook gaan anticiperen.

Wroet hij de tuin kapot? Geef hem een deel vd tuin dat hij mag 'bewerken' en zet een stevige tuindraad rond de rest van je tuin waar hij uit moet blijven.

Hetzelfde voor 's nachts: geef hem een deel van je caravan waar ie 's nachts kan slapen, maar scherm je bed af. 

Op wandeling: vermijd een tijdje die route waar ie niet graag loopt. Zoek nieuwe plekjes op, kijk wat ie leuk vindt, bedenk wat je zelf aangenaam vindt en laat die twee samensmelten zodat je beiden plezier kan hebben en een wandeling draait rond samenzijn.

 

M.a.w. bekijk de situaties, zie waar je kan anticiperen en mogelijkheden kan creëren. Maar op een manier die duidelijk en standvastig is zodat de hond leert dat jij oog hebt voor zijn noden en behoeften maar dat hij ook respect moet hebben voor jouw waarden en welzijn.

Succes! En op momenten dat je 't kleine monster achter het behang wil plakken: bedenk dan dat ook draakjes-uit-de-hel kunnen uitgroeien tot engeltjes-met-een-hart-van-goud. hp-hearthp-smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ga met bovenstaande reaktie mee, het lijkt er idd op dat jullie die cirkel moeten gaan doorbreken

 

probeer te voorkomen ipv achter straffen, wil hij iets gaan doen wat jij niet wil, zoals slopen, of graven, roep hem dan voordat hij eraan begint, de hond naar je toe en beloon hem voor het bij je komen met een spelletje of een lekkertje, draai het dus om naar positief, ook met andere dingen, probeer het voor te zijn, en ben je te laat, rustig blijvenhp-wink en de hond gewoon uit de situatie halen

 

graven kan een fijne bezigheid zijn voor een hond, mijn vorige hond Lola deed dat enorm graag, ze had dan ook een eigen stukje tuin waar dat mocht (ze heeft toen zelfs een oude bron ontdekthp-heart)

 

wat ook kan helpen is BARFen, je hond is dan lang bezig met zijn eten, er komen stofjes vrij die hem een goed gevoel geven en rustig maken, het is misschien de moeite waard om je daar in te verdiepen

 

succes, af en toe even diep ademhalen en dan weer even in zijn ogen kijken en samen verder, het gaat vast lukken allemaal

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Pia, een hond doet wel eens wat op de leeftijd van jouw hond, ik lees tussen de regels door dattie de tuin vernielt....waar ben jij dan, laat je hond niet alleen in de tuin...?.blijf erbij of zet een gedeelte af, geef grote goede botten aan je hond, farmfood of van biofood, waat die zich op kan uitleven....je bent het zat al die streken van je hond, maar wat je hond doet dat kan je goed in toom houden, tuin afzetten, binnen gedeeltes afbakenen met een traphekje..om daar voor je hond te herplaatsen......denk er nog eens goed over na...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

U515044.jpg.....haal je bij de accion....veilige grote botten...waar die zijn energie in kwijt kan....haal de botten weg als je er niet bij bent..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hoe is het met jullie? Ik ben best benieuwd of je er inmiddels anders tegen aan kijkt.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Misschien vindt hij de reactie/aandacht/gezeldschap die hij krijgt als hij 's ochtends vroeg opstaat leuk? Wat als je je hoofd onder de dekens stopt en hem negeert? Ik had mijn hond per ongeluk geleerd mij 's nachts wakker te maken, want als ze 's nachts wakker werd, gaf ik haar een handje brokjes als ik de ochtend er op uit kon slapen, zodat ze langer uitsliep en niet wakker werd van de misselijkheid; ik was toch al wakker, en zij ook dus waarom niet hp-angelfoot-in-mouth Ze begon me echter steeds vaker wakker te maken, en soms zelfs twee keer op een nacht, en ben toen cold turkey gestopt. Ik liet haar nog wel naar buiten voor een plas, maar ze kreeg niks meer 's nachts, ik dook meteen weer mijn bed in, gaf haar niet op haar kop of wat dan ook, negeerde alleen die grote bietsende puppy-ogen tongue-out. Dat heeft me toen een aantal nachten nachtrust gekost, want haar maag was er blijkbaar wel op ingesteld, en ze moest toen ook een paar keer overgeven.
Ondertussen hebben we een compromis. Als ze het 'lief' vraagt (ze slaapt op bed en komt naast mijn hoofd zitten), krijgt ze een klein hondenkoekje. Dat koekje krijgt ze omdat ze ander 's ochtends al erg vroeg moest eten om ervoor te zorgen dat ze niet gal zou gaan spugen. Ik heb het koekpotje naast mijn bed. Soms vraagt ze er meerdere keren per nacht om, en het gaat zo automatisch ondertussen dat ik al snel weer in slaap val. Ze maakt het tot nu toe niet al te bont, volgens mij vraagt ze er echt alleen om als ze bijna misselijk wordt, want als ik niks geef als ze er om vraagt, wordt ze al snel misselijk. Over het algemeen is het echter maar een keer per 'nacht', rond 6-8 uur 's ochtends. Een enkele keer om een uur of 3-4.

honden page profiel Bertus en AbbyBertus en Abby 3 doggies

honden foto van Bertus en Abby

Wat als je hem nu eens even bij een oppas brengt. Even een paar nachten doorslapen.

 

Ook even tijd om de planten in je tuin af te schermen met een tijdelijk hek. Ook even het gevoel van hem te moeten missen, maar ook even geen negatieve gevoelens en correcties.

 

Je zit in een negatieve spiraal en ik heb het gevoel dat de stoom en meer uit je oren komt. Volgens mij heb je een pup x2. Of het nu komt door de Giardia of het zit gewoon in zijn karakter, hij weet hoe hij aandacht moet krijgen en dat doet hij.

 

 

Advies 3 zoek een goede honden gedrag therapeut. Die niet alleen kijkt naar de hond maar ook naar jullie. En daarmee zeg ik niet dat jullie het fout doen. Je probeert juist alles om het goed te doen. Maar een buitenstaander (gedrag therapeut) kan zien wat de reactie van de hond op jullie is en andersom. Die kan handvatten geven om het gedrag om te buigen.

 

Ik lees enorm veel liefde voor jullie pup. Geef hem nog niet op. Hij is nog jong, speels en staat midden in zijn opvoeding. Éénmaal groter worden ze meestal zoveel makkelijker en nog liever. Sterkte.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Continu rijgedrag 1 jarig hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^