slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo lieve mensen,

We gaan we nog voor hoor, de willen Jesse eigenlijk niet kwijt. Mijn reactie was een optelsom van de afgelopen 5 maanden. We zijn al vanaf dat we hebben aan het tobben. Kregen hem toen  hij 8 weken was met giardia. Daar zijn we 3 maanden mee bezig geweest. Ik hou jullie wel op de hoogte.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Heel fijn dat te lezen Pia. Ik kan me voorstellen dat je er soms helemaal doorheen zit, honden kunnen draken zijn. Maar onthou dat ze het nooit expres doen. Voor hun ben jij hun leven en ze houden onvoorwaardelijk van je hp-heart

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Pia, jij geeft hem gewoon de kans om in de fout te gaan.

Een kind van 3 jaar laat je toch ook niet op straat lopen en verwachten dat het aan de kant gaat als er een auto komt?

En dan maar neen en foei beginnen te roepen.

Neen, je zorgt ervoor dat dat kind niet de straat op kan.

Zelfde bij, jonge, honden.

Ze kunnen niet weten wat ze mogen en niet mogen.

Een foei en een "neen" dat kennen ze niet in hondentaal.

Geeft hem simpelweg niet de kans om in de fout te gaan.

Denk na en kijk  vooruit in zijn plaats.

Zet een hekje, laat hem plassen als hij moet, zeg daarna blijf (niet duwen of dwingen!) hekje dicht en nog eventjes terug je bed in.

Zelfde met je tuin: ja een hond graaft en bijt van alles stuk in de tuin.

Ofwel zet je een stuk af waar hij zijn ding kan doen,ofwel kies je ervoor om geen tuin meer te hebben. Simpel.

 

Oja, die trainer. Foei dat zo iemand les mag geven.

Weg blijven daar of je hond wordt helemaal verpest.

Jonge hond en mooie tuin gaan meestal niet goed samen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hallo lieve mensen,
We gaan we nog voor hoor, de willen Jesse eigenlijk niet kwijt. Mijn reactie was een optelsom van de afgelopen 5 maanden. We zijn al vanaf dat we hebben aan het tobben. Kregen hem toen  hij 8 weken was met giardia. Daar zijn we 3 maanden mee bezig geweest. Ik hou jullie wel op de hoogte. "

Goed zo, Zit wel eens goed tegen en dan ben je even het zat , begrijpelijk hoor....misschien wat al is aangegeven even op logeren, desnoods even een dag naar een opvang, kan jij de tuin gaan afzetten....en eens om je heen kijken voor een stabiele sociale hond waar je mee kan wandelen, zodat jouw hond even energie kwijt kan....

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Eens met het eerder gezegde. Door ongewenst gedrag te voorkomen zorg je ook voor rust. Op die manier hoef je niet alle problemen in 1x aan te pakken. 

 

Natuurlijk kun je de hond van alles aan- en afleren maar dat gaat niet in allemaal tegelijk. Pak dus de dingen stuk voor stuk aan. Rustiger voor jou en overzichtelijker voor de hond. Een hond blijft zijn hele leven leren, dus er is wat dat betreft geen haast. Begin met wat je het belangrijkste vindt en voorkom zoveel mogelijk de andere ‘problemen’. 

 

Soms is een tijdelijke onderbreking van ongewenst gedrag al voldoende om het af te leren. Mijn hond was bijv. geobsedeerd van schoenveters kapot bijten. We hebben toen een tijd geen schoenen meer in de woonkamer laten staan. Na een aantal weken de schoenen weer terug en hij heeft er nooit meer aan geknaagd. Het probleem was dus over. De obsessie voor veters was voorbij. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hallo lieve mensen,
We gaan we nog voor hoor, de willen Jesse eigenlijk niet kwijt. Mijn reactie was een optelsom van de afgelopen 5 maanden. We zijn al vanaf dat we hebben aan het tobben. Kregen hem toen  hij 8 weken was met giardia. Daar zijn we 3 maanden mee bezig geweest. Ik hou jullie wel op de hoogte. "

hp-thumbsup

 

succes, en fijn dat je ons op de hoogte blijft houden!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Continu rijgedrag 1 jarig hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^