Vanaf wanneer mag je titeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier zijn we weer embarassed

 

Ik vind een paar dingen nog onduidelijk. Sara moet volgende maand haar jaarlijkse enting. Dan is ze 15 maand. Moet ze deze enting nog krijgen? Of is het verstandig nu al te titeren? Ik lees dat de eerste entingen wel belangrijk zijn, of bedoelen ze hiermee alleen de puppy entingen?

 

Tot nu toe zijn mijn honden altijd gewoon jaarlijks geënt. Sara is de vorige keer niet zo lekker geweest na die tijd dus dat heeft mij wel even aan het denken gezet.

 

En dan nog 1 dingetje. Welke enting krijgt ze dan? De cocktail enting is toch 1 keer in de 3 jaar?? Dan zou het dus om de enting voor de ziekte van weil gaan. Kun je dit ook titeren, laten jullie je hond hier tegen enten? Sara zwemt wel graag!!

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Je kan titeren voor hepatitis, distemper en parvo. Dit is wat er in de (DHP) cocktail zit. Dingen zoals kennelhoest, lepto en rabiës kan niet worden op getiterd. Dus of je dit geeft, is jouw keuze. Maar voor naar buitenland te gaan, heeft de hond een rabiësinenting nodig (om de 3 jaar). Over lepto kan je een discussie voeren of het wel of niet moet. Persoonlijk doe ik het wel, omdat wij dicht bij bossen en weilanden wonen waar toch wat ratten zitten. Kennelhoest is voor hondenschool, shows,... 

Ik zou nu al titeren, als ze voldoende antistoffen heeft voor alle 3, wordt ze afgeschreven voor zoveel jaar. Als de waarde voor alleen bvb parvo laag is, krijgen ze enkel die enting. Ik weet dat er van parvo een aparte inenting bestaat, van de rest weet ik het niet. Dus stel dat er voor distemper geen aparte inenting is, moet ze de cocktail krijgen. Parvo en hepatitis zal dan niet aanslaan als er daarvoor voldoende antilichamen zijn. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Verstandig dat je nu titert...en met je dierenarts bekijken wat de uitslag is, naar gelang er geent wordt dan.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Super bedankt! Is de ziekte van weil enting 1 jaar geldig of een half jaar?  

 

Is het pijnlijk voor de hond? Vraag me ook af hoe ze weten waar ze moeten prikken. Sara is 1 en al een haarbol embarassed

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dierenarts weet precies waar die moet prikken hoor, geen angst daarvoor.....ziekte van weil laten enten in het voorjaar, als je dat wilt.....

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Super bedankt! Is de ziekte van weil enting 1 jaar geldig of een half jaar?  
 
Is het pijnlijk voor de hond? Vraag me ook af hoe ze weten waar ze moeten prikken. Sara is 1 en al een haarbol  "

Ik heb vroeger vaak een griepprik gehad. Ik zal niet zeggen dat je niets voelt, maar pijn doet het niet. De griepprik wordt in de bovenarm gezet, waar het best strak is.

 

Bij Ziva werd de enting vorig jaar in haar nekvel gezet. Het haar is geen enkel probleem, daar gaat die naald gewoon tussendoor. Het nekvel is lekker los, ik kan me niet voorztellen dat het inspuiten van de vloeistof daar pijn doet. Het prikje zullen ze vast wel voelen maar ook daar; geen pijn. Hoewel de ene hond er meer moeite mee kan hebben dan de andere, ook onder honden zijn er de drama queens hp-wink

Ziva vond het heel wat vervelender om naar de da te moeten dan dat ze een prik kreeg, die prik ging er zo snel in dat ze dat volgens mij nauwelijks in de gaten had. Die krijgt volgens mij liever op zo'n manier een prik dan dat ze onderzocht moet worden.

 

Titeren doe ik bij haar niet, dat lijkt me meer stress opleveren dan even een enting erin. Toen ze ooit intraveneus (in bloedvat) verdoofd moest worden was dat een behoorlijk drama. Gaan we niet nog een keer zo doen.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

https://www.vaccicheck.nl/lijst-van-vaccicheck-dierenartsen

Als je gaat titeren zou ik wel eentje van de lijst nemen, hoor iets te vaak dat de test verkeerd wordt afgelezen of geïnterpreteerd. 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Inderdaad kan je nu prima titeren! Ze hebben echt maar een mini beetje bloed nodig. Bij ons doen ze het altijd met een heleboel koekjes, is echt zo gebeurd. Vaccineren doet geen pijn. Mijn honden reageren wel wat op de lepto, hij schijnt een beetje te kriebelen naderhand. Dus dan help ik even met krabben en zijn ze het daarna alweer vergeten. 

 

Zeker eentje kiezen van de lijst die Marijke stuurt, dan weet je dat het goed gebeurd hp-angel

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Voor titeren is 1 druppel bloed voldoende!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^