Met de hond naar Duitsland/op hotel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Mijn moeder gaat dit jaar op vakantie naar Duitsland en ze vroeg of wij graag mee wilden. Aan de ene kant lijkt me dat heel leuk, ook voor ons hondje, omdat het naar een gebied is waar het heel mooi is om te wandelen. Het doel is dan ook om vooral veel wandelingen te doen. 

 

Nu wilt mijn moeder op hotel gaan (honden zijn daar toegestaan), maar dat heb ik nog nooit gedaan. Heeft iemand daar ervaring mee? 

 

Natuurlijk begrijp ik dat het ook per hond afhangt. Ons hondje blaft soms wel als er iemand passeert voorbij ons huis, maar ze doet dit eigenlijk niet wanneer zowel ik als mijn vriend thuis zijn. Zolang we allemaal samen zijn, is ze gewoon heel rustig. Dus ik denk niet dat dat een probleem zou zijn. 

In het restaurant zijn honden ook niet toegestaan, maar we kunnen wel om de beurt gaan eten. Uitlaten is natuurlijk ook iets moeilijker omdat ze thuis op elk moment van de dag in de tuin kan end at kan ook niet op hotel. maar het plan is wel dat we enkel in de avond en 's nachts op hotel zijn en verder een hele dag wandelen of onderweg zijn. 

 

Zijn er nog dingen waar jullie aan denken waar ik wel rekening mee moet houden of eens over nadenken? 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Hoi Syntara,

Hier iemand met ervaring met hotelvakantie met de hond. Uiteraard moet de hond zindelijk en braaf zijn.

Sommige hotels laten inderdaad de hond niet toe in het restaurant, maar je kunt dan bijvoorbeeld wel in de lounge of bar eten, dat heb ik al een paar keer meegemaakt. Pepijn is er zelfs aan gewend dat als wij ons ontbijt van het buffet moeten gaan halen hij alleen bij de tafel blijft zitten, uiteraard wel vast aan een stoel.

Mijn hond is geen blaffertje, dus als we op de kamer zijn en er lopen mensen over de gang geeft hij geen kik.  We nemen altijd wel zijn eigen kussen, drink en etensbak mee en leggen die zodra we op de kamer zijn neer. Dat geeft duidelijkheid.

Wat wij ook altijd heerlijk vinden en wat natuurlijk niet mag : als we op weg zijn naar onze kamer en de lange gang voor ons is leeg dan laten we Pepijn los en moet hij zelf de kamer vinden.... Ook even lekker hardlopen is dan leuk....

Waar je ook rekening mee moet houden is de prijs voor het laten overnachten van de hond. Die prijs is meestal per nacht en kan soms aardig oplopen..... Je moet uiteraard van te voren melden dat er een hond meekomt, want sommige hotels hebben bepaalde kamers daarvoor gereserveerd en soms ingericht (bij voorbeeld met een houten vloer in plaats van vloerbedekking).

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mijn eerste hond ging regelmatig mee op vakantie, we overnachtten dan onderweg weleens in een hotel, ook een paar keer in Duitsland. Dat was nooit een probleem, ze bleef dan tijdens dat wij ontbeten gewoon nog even op de kamer. Maar als een hond dat niet kan, gewoon afwisselen. Of even vragen of hij mee mag de ontbijtzaal in. Lunchen en avondeten deden we nooit in een hotel, dus daar geen ervaring mee.

 

Naar welk Bundesland ga je, je zou dan even de regels van dat land moeten doornemen want de regels zijn niet in Duitsland overal hetzelfde

http://www.dogsincluded.nl/vakantie-invoer-regels-voor-de-hond/wetten-regels-voor-honden-op-reis-en-vakantie-in-duitsland.php

 

 

Mijn ervaring in Duitsland Nedersaksen (ik woon er) is dat mensen goed met elkaar rekening houden en hun hond bijna altijd aan de lijn houden en afstand van elkaar houden. Ook in bossen lopen honden of aangelijnd of luisteren heel goed en gaan niet van het pad af. Jagers zijn hier niet zo kieskeurig en hebben zelfs het recht je hond neer te schieten als ze menen dat hij het wild verstoort. Ook boeren schijnen  op loslopende honden te schieten als ze er overlast van hebben. En dan zijn er natuurlijk nog wilde zwijnen en wolven. Dus hond goed bij je houden ook in het bos.

 

 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik laat de honden gewoon op de hotel kamer als ik wil gaan eten of zwemmen bijvoorbeeld. Ze blaffen niet, en maken niks kapot. Verder doen ze op vakantie heel erg veel dus zijn ze ook lekker moe als ik ze alleen laat. Ze zijn ook gewend mee te gaan dus vinden het geen probleem om alleen te blijven op plekken die ze niet kennen. Zeker niet als ze hun eigen kussens bij hebben.

Doet dit ook erg snel al beden ik me nu. Vorige keer waren we nog maar net in het huisje toen we wilde gaan zwemmen en heb ze meteen alleen gelaten. Nooit problemen mee gehad ook. Zal wel per hond verschillen, als ze dit vervelend zouden vinden zou ik het ook nooit doen natuurlijk

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

May is het nu gewend.

Toen ze in haaar slopersperiode zat voor t eerst meegenomen. Ze sloopte alleen eten.. en toen alleen gelaten op de kamer.. hmm niet t beste idee. Kruidenboter heeft t niet overleeft..

 

Maargoed ik leerde May heeft geleerd. En ze kan nu prima alleen blijven op de kamer. Zeker als ik haa? een lekker bot geef. Soms alser vrienden meereizen dan kunnen niet altijd de honden alleen blijven. Dus dan zetten we ze nog wel eens naast/bij de deur wij zicht op de honden. Honden op ons. Op afstand blijven. Hoewel er nog wel een 1 tussenzit die op wil staan of blaffen. Rustig nee zeggen en soms erbij zitten kijk wat de hond nodig heeft. Ik weet dat ik May overal neer kan leggen en dat die wel blijft liggen tot ik der oppik en dat ze niet blafferig of waaks is. En vrienden proberen hun waakse honden in hotels gewoon zo stil mogelijk te houden  eoor afleiden. Evt. Zoek/snuffel spel te doen. 

 

Verder als de hond gewend is op de bank of bed te mogen. Neem veel dekens of dekbedden mee zodat je die over de banken en bedden heen kan leggen. Mocht de hond er dan onverhoopt op gaan is het niet zo onbeschoft när de hoteleigrnaar toe. 

 

Verder als je veel wandeld dan is de hond vaak al in zoverre moe dat je bij het hotel in de ochtend een wandeling soet. Als je terug komt misschien. En voor t slapen gaan. Dat is bij mij vaak het enige.. onze wandelingen waren dan wel echt lang. Vaak nog uiteten erachteraan. Dus was meer een dagbesteding dan een wandeling tongue-out

Verdee kan ik zo 1.2.3 nergens opkomen... 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hier ook ruime ervaring met hond in hotel. Zorg voor eigen kleedje/mandje, dat is wel zo prettig. Na een dag vol indrukken is je hond best moe en dan is een eigen plekje fijn. 

Hond mag vaak wel mee in apart gedeelte van restaurant. 

De extra kosten verschillen per hotel, van €0 tot €25. Vraag daar van tevoren naar! 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb het 1 nachtje gedaan en omdat er toen weinig geschikte restaurants waren en we niet met hond in het hotelrestaurant mochten hebben we roomservice genomen. 

Mijn voorkeur gaat dan toch meer uit naar een huisje. 

Ik zou de punten die je van belang acht van tevoren via de mail communiceren met het hotel zodat je ter plaatste geen gedoe krijgt.

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Bedankt allemaal voor de raad en info! Heel goed om te weten smile 

 

En als ik het zo lees, denk ik wel dat dat met ons hondje moet lukken.

Alleen op de kamer blijven kan ze niet, want ze heeft verlatingsangst en kan thuis niet alleen blijven, dus in een vreemde omgeving zal dat ook niet lukken. Maar we zijn met 4 (ik, mijn vriend, mijn moeder en haar vriend), dus per twee gaan eten is geen probleem en waarschijnlijk zullen we alleen ontbijten in het hotel, maar het zou kunnen dat we daar toch eens een avond eten ook smile

 

Mijn vriend en ik zijn trouwens al wel met haar in een vakantiewoning geweest en dat ging heel vlot. Maar dat vind ik zelf ook wel wat praktischer lijken dan op hotel met een hond, omdat je wat meer ruimte hebt, een eigen tuintje, in je eigen huisje kookt en eet... Vandaar dat ik wel wat twijfelde. Een vakantiewoning zou nu geen optie zijn, omdat mijn moeder echt al een locatie uitgekozen heeft en daar is niets in de buurt van vakantiewoning. Zijzelf wilt ook absoluut een hotel. 

 

Toen we met ons hondje in een vakantiewoning bleven, hebben we ook een mandje en dekentje voor haar meegenomen zodat ze een vertrouwd plekje had en verder ook haar andere vertrouwde spulletjes (eetbakje, drinkbakje, speelgoed,..), dus dat zijn we nu ook sowieso wel van plan. 

 

De kosten voor een hond zijn 10 euro/nacht wat we oké vinden en we zouden dan idd op voorhand vermelden dat we een hond hebben smile 

 

De bedoeling is ook om vooral de hele dag te wandelen, dus ik denk ook wel dat ze dan 's avonds moe is en dat we dan sowieso niet heel veel op onze hotelkamer zijn. De vorige keren op vakantie (in een huisje dan) was dat toch zo. 

 

En ik zal inderdaad nog eens de specifieke regels voor dat Bundesland opzoeken. Dat van het jagen, is ook wel een goede tip. Op plaatsen waar ze het niet kent, loopt ze sowieso veel aangelijnd. En ook los blijft ze goed in de buurt en gaat niet (ver) van het pad af. Maar het is wel goed om te weten natuurlijk zodat we er extra rekening kunnen mee houden. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Nog even een korte update:

 

We zijn ondertussen terug van onze vakantie en alles is gelukkig heel vlot verlopen smile Op hotel is ze heel flink geweest en zelfs de lange autorit verliep heel goed, terwijl ze eigenlijk niet graag met de auto rijdt. We hebben veel gewandeld waardoor ze 's avonds natuurlijk ook altijd wel moe was en goed sliep. 

 

Een huisje vind ik nog wel iets gemakkelijker met een hond (zoals ik al wel dacht), vooral ivm eten, maar op hotel gaat dus ook prima smile

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

mooi, weer een goede ervaring dushp-shiny

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Fijn dat het zo goed gegaan is!hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Foto's?

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Foto's? "

Een beetje laat, maar hier nog een aantal foto's smile

 

514518.jpg

514517.jpg

514516.jpg

514515.jpg

514514.jpg

514513.jpg

514512.jpg

514511.jpg

514510.jpg

514509.jpg

514508.jpg

514507.jpg

514506.jpg

514505.jpg

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Mooi zeg, waar was dat in Duitsland? Misschien heb je het al gezegd?

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Mooi zeg, waar was dat in Duitsland? Misschien heb je het al gezegd? "

Dankje! Het was idd een heel mooie omgeving. Het was in Füssen, in Beieren smile

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Mooi!

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Prachtige foto's, wat is het daar mooi!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Dankje! Het was idd een heel mooie omgeving. Het was in Füssen, in Beieren  "

Prachtig daar hè! Als je nog een keer gaat is Reutte ook een aanrader, daar hebben ze een prachtig mooie hangbrug op aardige hoogte over de weg. Mooi uitzicht bij goed weer!

 

Ook richting oberstdorf is het erg mooi, heel veel verschillende wandelroutes op diverse niveaus. 

In de winter kan je er ook prachtige winterwandelingen maken. Veel routes zijn dan nog begaanbaar.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wij zijn van plan om volgend jaar naar Duitsland te gaan, maar eigenlijk willen we niet te ver over de grens.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Prachtig daar hè! Als je nog een keer gaat is Reutte ook een aanrader, daar hebben ze een prachtig mooie hangbrug op aardige hoogte over de weg. Mooi uitzicht bij goed weer!
 
Ook richting oberstdorf is het erg mooi, heel veel verschillende wandelroutes op diverse niveaus. 
In de winter kan je er ook prachtige winterwandelingen maken. Veel routes zijn dan nog begaanbaar. "

Ja, naar Oberstdorf zijn we ook enkele keren gereden voor wandelingen smile

 

Het was heel mooi allemaal, maar waarschijnlijk duurt het wel een tijdje voor we nog eens terug gaan (ooit nog wel). We proberen meestal elke keer een andere streek/land te doen. Ik heb zin om volgend jaar eens naar Engeland gaan smile

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Wij zijn van plan om volgend jaar naar Duitsland te gaan, maar eigenlijk willen we niet te ver over de grens. "

Ja, dat begrijp ik. Als we met hond gaan, probeer ik meestal ook niet te ver te gaan. (Zonder hond gaan we wel al eens met het vliegtuig). Maar nu mijn moeder sowieso naar daar ging en we dan konden meerijden, heb ik het toch maar eens geprobeerd en het ging eigenlijk wel goed smile

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ja, naar Oberstdorf zijn we ook enkele keren gereden voor wandelingen 
 
Het was heel mooi allemaal, maar waarschijnlijk duurt het wel een tijdje voor we nog eens terug gaan (ooit nog wel). We proberen meestal elke keer een andere streek/land te doen. Ik heb zin om volgend jaar eens naar Engeland gaan  "

Oww ja... Engeland is zoooo mooi! And dogfriendly.

 

De vraag is echter of het volgend jaar nog wel gemakkelijk gaat met een hond ivm de Brexit.

Onder druk van de EU hebben ze de invoerregels flink versoepeld maar of dat na de Brexit nog zo blijft???

 

Heb je al een idee naar welk gedeelte van Engeland je zou willen? Grote steden als London vind ik zelf niet zo leuk en mijn honden ook niet denk ik. Peakdistrict, Wales en Lake District (Cumbria) vind ik prachtig. Zelf wil ik ooit nog eens de Hadrians Wall lopen; van oostkust naar westkust in Noord Engeland. Dat was de verdedigingsmuur van de Romeinen tegen de Schotten. Hele delen staan er nog van.

 

Grappig is BlackPool; een klein Los Vegas. Cambridge is mooi met de universiteit. York heeft een prachtige binnenstad.

 

Wij gaan dit jaar naar Cumbria... Ik heb er zooooo'n zin in!

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Oww ja... Engeland is zoooo mooi! And dogfriendly.
 
De vraag is echter of het volgend jaar nog wel gemakkelijk gaat met een hond ivm de Brexit.
Onder druk van de EU hebben ze de invoerregels flink versoepeld maar of dat na de Brexit nog zo blijft???
 
Heb je al een idee naar welk gedeelte van Engeland je zou willen? Grote steden als London vind ik zelf niet zo leuk en mijn honden ook niet denk ik. Peakdistrict, Wales en Lake District (Cumbria) vind ik prachtig. Zelf wil ik ooit nog eens de Hadrians Wall lopen; van oostkust naar westkust in Noord Engeland. Dat was de verdedigingsmuur van de Romeinen tegen de Schotten. Hele delen staan er nog van.
 
Grappig is BlackPool; een klein Los Vegas. Cambridge is mooi met de universiteit. York heeft een prachtige binnenstad.
 
Wij gaan dit jaar naar Cumbria... Ik heb er zooooo'n zin in! "

Ja, dat zijn idd nog dingen die ik eens moet bekijken. Ik heb het allemaal nog niet in detail gepland. 

 

We zouden sowieso niet naar grote steden gaan. Ik vind dat zelf wel interessant en ga heel graag op citytrip voor musea en gebouwen, maar dat is zeker niets om met onze hond te doen. Dus op vakanties met hond is het alleen natuur smile

 

Ik ben zelf al in Londen geweest en heb al een tocht gemaakt met een gehuurde boot in de buurt van Bath en Bristol (waar we dan ook even gebleven zijn) en dat was dus een leuke combinatie van steden en natuur onderweg. Vooral Bath vond ik ook een heel mooie stad.

 

De regio's die jij noemt lijken mij ook allemaal prachtig en wil ik zeker nog eens zien (net als zoveel andere plaatsen, ik heb nog een lange lijst haha). Maar voor nu dacht ik aan Kent (kan nog veranderen, hoor), omdat dat niet te ver is, dus dat leek me praktisch wel handig en ook erg mooi smile

 

Alvast veel plezier in Cumbria! Dat zal zeker een prachtige vakantie worden!laughing

honden page profiel VeerleVeerle 3 doggies

honden foto van Veerle

" Een beetje laat, maar hier nog een aantal foto's 
  "

Heel mooi! Wij zijn naar Oostenrijk geweest met de hond, ook op hotel. Ook heel goed meegevallen. 

Hebben jullie dat kasteel ook van binnen bezocht of enkel buitenkant? Volgend jaar gaan we waarschijnlijk in die buurt op vakantie (Ehrwald).

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Fijn dat jullie een goede vakantie hadden ,mooie omgeving dat zie je aan de foto's. ;-)

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Heel mooi! Wij zijn naar Oostenrijk geweest met de hond, ook op hotel. Ook heel goed meegevallen. 
Hebben jullie dat kasteel ook van binnen bezocht of enkel buitenkant? Volgend jaar gaan we waarschijnlijk in die buurt op vakantie (Ehrwald). "

 

Leuk dat jullie waarschijnlijk volgend jaar naar Ehrwald gaan! laughing Ik vond het echt een prachtige omgeving.

Ja, kasteel Neuschwanstein hebben we ook van binnen bezocht smile Honden waren daar wel niet toegelaten binnen, dus mijn moeder en haar vriend zijn die dag met ons hondje gaan wandelen en hebben het kasteel dan een andere dag bezocht. Er waren nog veel kastelen in de buurt, maar we hebben om die reden maar eentje gedaan. Het was wel héél mooi, vond ik. Zeker de moeite. 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^