Gezocht: golden retriever pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Barbara Barbara

Hallo iedereen! Ik ben al

een tijdje op zoek naar een golden retriever puppy. Nu ben ik eindelijk goed op weg met het contacteren van goede fokkers (de hobbyfokkers met stamboom), maar alle nestjes zijn gereserveerd. Weet iemand misschien een particulier met een nestje? Ik hoef geen puppy met stamboom. Ik wil enkel een gezond beestje met een goed karakter. Opvoeding hierbij is belangrijk en dat zal geen probleem zijn, maar het begint al wel vanaf het nestje.. Bij Broadway farm hebben ze binnenkort 3 nestjes.. Maar ik heb toch niet 100% een goed gevoel als ik de website bekijk? Heeft iemand tips? Alvast bedankt!!

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Als je zeker wil zijn, of ja redelijk zeker, dan kun je beter toch voor stamboom gaan. Juist dan weet je zeker wat de voorouders zijn en eventuele afwijkingen die voorkomen. Bij honden zonder stamboom, en zeker een particulier nestje, is dit gokken en hopen dat mensen op hun blauwe ogen te vertrouwen zijn. Als je een hond krijgt met heupdysplasie, ben je zo 3000 euro verder aan operaties. Goedkoop is dan dus gewoon duurkoop. Je kunt natuurlijk altijd geluk hebben dat het niet zo gebeurd. 

 

Karakter idem trouwens, een goede fokker combineert een bepaalde reu met teef ook om karakter eigenschappen. Vaak is dit bij particulieren niet zo.

 

Ik zou gewoon eens gaan kijken bij diverse fokkers aangesloten bij de golden retriever club. Je daar op een wachtlijst laten zetten want ja het duurt even voor je er een hebt en het normale bedrag neertellen zodat de ouderdieren netjes getest zijn. Je moet nu eenmaal ook geduld hebben bij aanschaf van een pup.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wil je voor een gezonde pup gaan, dan ga je voor een pup waarvan beide ouders zijn getest en vrij bevonden van de erfelijke afwijkingen die binnen het ras voorkomen.

De kans dat je bij een huis/tuin/oeps nest gezonde fok tegenkomt is vrij klein. Zij kijken niet naar de gezondheid van de hond, ze zien alleen maar hun eigen lieve schattige hond en willen daar dan nog maar eens lieve schattige puppies bij zonder dat ze weten waar ze mee bezig zijn.

Daarnaast is het karakter van de golden ook erg belangrijk. Daar wordt door de huis/tuin/oeps nestjes ook niet naar gekeken. Die kijken enkel of het uiterlijk er net zo schattig uitziet als dat van hun eigen hond.

 

Opvoeding begint al in het nest. Als de moederhond, maar ook de mensen erom heen het verkeerde doen, dan heb jij later geen fijne pup. Dan heb je er met veel pech eentje met gedragsproblemen en die zijn niet tot nauwelijks te verhelpen.

 

Ik zou wel gaan voor een pup met een stamboom. Jij kan zo doende de ouderdieren en dienst voorouders en hun gezondheid terugzoeken en zo gaan voor een gezonde combinatie ouderdieren waar jij dan hopelijk ook een gezonde pup van kan krijgen.

 

Persoonlijk zou ik niet gaan voor een fokker die drie nesten heeft liggen 2 is bij mij wel een maximum, vooral bij honden die veel pups kunnen krijgen.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Zou zeker wel met stamboom doen. Particuliere pretnestjes doen dikwijls niet aan testen en hebben soms (meestal?) zelf hun hond uit de broodfok. De kans op bijv heupdysplasie is zo groot.. ken iets teveel voorbeelden helaas. 

 

De wachtlijst voor een golden is toch niet heel lang zou je denken ? Even goed zoeken, er zijn naar mijn weten genoeg stamboomfokkers. Wat is paar maanden wachten nou voor een goed gefokt hondje. 

 

Een pup *nu meteen* of op * zeer korte termijn* is gewoon een slecht idee. De voorpret en zoektocht is trouwens ook wel leuk hoor smile

 

Heel veel succes ! 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Bij Broadway farm hebben ze binnenkort 3 nestjes.. Maar ik heb toch niet 100% een goed gevoel als ik de website bekijk? Heeft iemand tips? Alvast bedankt!! "

Ik heb even gekeken op hun site. Hun honden hebben een stamboom van Sint-Hubertus en ze fokken volgens de regels van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Maar niet volgens het fokreglement van de GRCB. Waarom niet? Zo'n grote fokker die zich niet wil conformeren aan de regels van de rasvereniging.. dat zou mij niet lekker zitten. Zo'n stamboom van Sint-Hubertus stelt niet zoveel eisen namelijk; heel veel meer dan een bewijs dat het een zuivere rashond is, is het niet.

 

Dan kijk ik eens naar hun fokhonden.

2 reuen; 1 HD B? en 1 HD A1

8 teefjes waarvan 1 HD A1, 2 HD A2, 2 HD B1, 1 HD B2, 1 HD B? en 1 HD C1...

 

Leuk dat ze op HD getest zijn... maar een dekreu met HD B? ? En zelfs een fokteef met HD C1???? Leuke combo is dat. NOT.

 

Dan zie ik een foto van een nest. In een soort kooi.

Nee.. Ik zou deze fokker links laten liggen.puppies12.jpg

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

En zoals men hierboven al schreef; meteen of op korte termijn een pup willen is zelden een goed idee.

Het beste zoek je een fokker, aangesloten bij de rasvereniging, die lijnen heeft die je erg aanstaan en qua visie bij je past en zet je je daar op de wachtlijst. Afhankelijk van hoe groot die fokker is en of ze een nestje in de planning hebben, kan je dan 3 maanden tot anderhalf jaar op een pup wachten.

 

Bij Momo was het geloof ik inderdaad een maand of 4. Maar toen had ik ook geen specifieke wensen/eisen.

Op Elsa heb ik 9 maanden moeten wachten maar daar werd ik verliefd op een specifieke reu die nog jong was en net begonnen aan de testen om te mogen dekken. Wij hebben wel een pup uit zijn eerste nestje mogen hebben.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Kijk trouwens inderdaad ook goed naar wat je van de hond wil: werklijn of showlijn? Eventueel heb je nog dualpurpose. Visie van de fokker over opvoeding/verzorging etc vind ik ook belangrijk, hoe leven de pups, wat doen ze aan socialisatie? Ben je al een keer gaan kijken bij fokkers? Dan krijg je een beeld hoe dit allemaal werkt. Ook niet elke fokker die bij de GRCN aangesloten zit, is automatisch goed. Je wil niet weten wat voor verhalen ik allemaal heb gehoord van fokkers, ook die bij de GRCN aangesloten zitten. 

 

Daarnaast dus kijken naar de verplichte gezondheidstesten en vraag naar de inteeltcoefficient. 

honden page profiel Barbara Barbara

Bedankt iedereen voor die snelle en grondige reacties! Ik zoek niet bepaald een showhond. Het karakter is belangrijker: rustig, gehoorzaam en lief. Eventueel bevalt het ons zo in de hondenschool dat we dan met onze golden blijven verder trainen, maar voorlopig een gezellige familiehond volstaat. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Bedankt iedereen voor die snelle en grondige reacties! Ik zoek niet bepaald een showhond. Het karakter is belangrijker: rustig, gehoorzaam en lief. Eventueel bevalt het ons zo in de hondenschool dat we dan met onze golden blijven verder trainen, maar voorlopig een gezellige familiehond volstaat.  "

Dat moet je dus zeker niet in werklijnen/dualporpose gaan zoeken. Juist wat meer in showlijn goldens. Alhoewel dat nog behoorlijke stuiterballen kunnen zijn, zeker de eerste jaren. Mijn golden is zuiver showlijn maar dook vorige week toch echt dwars door het riet heen omdat daar achter eenden zaten. Hij graat elk muizen holletje uit, en hij piept af en toe zelfs tijdens dit graven van de focus/drive. Dan krijg je hem niet meer mee tot hij opgeeft. Er zit dan dus zelfs nog wat jacht in, of dat kan in ieder geval. Op zijn tijd trouwens ook een flinke drive. Hij moet het wel echt leuk vinden, doet niet (of nog niet) alles om te pleasen. Maar als hij wil, niet te stoppen. Hij wil altijd de grootste takken, formaat halve boom,apporteren uit het water. Ik heb hem daarin echt diep zien gaan, hij kon echt niet meer maar die stok MOEST gehaald worden. 

 

Ik zou dus nog eens goed inlezen als ik jou was wat je in huis haalt, en uit welke lijn je ze hem wil hebben. En wat kunnen jullie de hond bieden? Want ik lees vooral dat hij rustig moet zijn. Een golden, maar eigenlijk elke hond, is rustig in huis mits er voldoende mee gedaan word. 

honden page profiel Barbara Barbara

" Dat moet je dus zeker niet in werklijnen/dualporpose gaan zoeken. Juist wat meer in showlijn goldens. Alhoewel dat nog behoorlijke stuiterballen kunnen zijn, zeker de eerste jaren. Mijn golden is zuiver showlijn maar dook vorige week toch echt dwars door het riet heen omdat daar achter eenden zaten. Hij graat elk muizen holletje uit, en hij piept af en toe zelfs tijdens dit graven van de focus/drive. Dan krijg je hem niet meer mee tot hij opgeeft. Er zit dan dus zelfs nog wat jacht in, of dat kan in ieder geval. Op zijn tijd trouwens ook een flinke drive. Hij moet het wel echt leuk vinden, doet niet (of nog niet) alles om te pleasen. Maar als hij wil, niet te stoppen. Hij wil altijd de grootste takken, formaat halve boom,apporteren uit het water. Ik heb hem daarin echt diep zien gaan, hij kon echt niet meer maar die stok MOEST gehaald worden. 
 
Ik zou dus nog eens goed inlezen als ik jou was wat je in huis haalt, en uit welke lijn je ze hem wil hebben. En wat kunnen jullie de hond bieden? Want ik lees vooral dat hij rustig moet zijn. Een golden, maar eigenlijk elke hond, is rustig in huis mits er voldoende mee gedaan word.  "

 

honden page profiel Barbara Barbara


Ik zou dus nog eens goed inlezen als ik jou was wat je in huis haalt, en uit welke lijn je ze hem wil hebben. En wat kunnen jullie de hond bieden? Want ik lees vooral dat hij rustig moet zijn. Een golden, maar eigenlijk elke hond, is rustig in huis mits er voldoende mee gedaan word.  "

Dag Baasje van Senn,

we zouden minimum 2x per dag met de hond gaan wandelen. Als het niet te hard regent kan hij ook tourtjes doen rond ons huis. Dus we zullen zeker voorzien dat hij genoeg beweging heeft. Daarnaast tenminste een basisopleiding bij de hondenschool en wie weet daarna meer.. Ik ben opgegroeid met een dobermann en een rottweiler en in mijn opzicht waren dat eigenlijk ook rustige familiehonden. Zij hebben hetzelfde qua beweging gehad zoals ik hierboven voorstel voor onze golden.

Nu ik erover nadenk... die honden waarmee ik opgegroeid waren natuurlijk geen doetjes.. onze dobermann blafte enorm veel en de rottweiler was gemeen naar andere honden en beet alle gsm’s kapot.. Maar ze luisterden wel en binnen waren ze braaf :)

Ik heb deze week een afspraak met de golden fokker Noroy Du Plessy. Ik ga daar ook een goed gesprek hebben met de fokster of haar goldens geschikt zijn voor ons. De Dna attesten zijn voor mij momenteel chinees, maar ik ga ze proberen grondig uit te pluizen. Kennen jullie eventueel deze fokker?

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

" Dag Baasje van Senn,
we zouden minimum 2x per dag met de hond gaan wandelen. Als het niet te hard regent kan hij ook tourtjes doen rond ons huis. Dus we zullen zeker voorzien dat hij genoeg beweging heeft. Daarnaast tenminste een basisopleiding bij de hondenschool en wie weet daarna meer.. Ik ben opgegroeid met een dobermann en een rottweiler en in mijn opzicht waren dat eigenlijk ook rustige familiehonden. Zij hebben hetzelfde qua beweging gehad zoals ik hierboven voorstel voor onze golden.
Nu ik erover nadenk... die honden waarmee ik opgegroeid waren natuurlijk geen doetjes.. onze dobermann blafte enorm veel en de rottweiler was gemeen naar andere honden en beet alle gsm’s kapot.. Maar ze luisterden wel en binnen waren ze braaf :-)
Ik heb deze week een afspraak met de golden fokker Noroy Du Plessy. Ik ga daar ook een goed gesprek hebben met de fokster of haar goldens geschikt zijn voor ons. De Dna attesten zijn voor mij momenteel chinees, maar ik ga ze proberen grondig uit te pluizen. Kennen jullie eventueel deze fokker? "

Let vooral op dat hij ook voldoende tijd heeft om echt te rennen, vaak zijn ze ook gek op zwemmen. Bij die fokker (ken hem trouwens niet) zie ik staan dat ze working tests doen, en dat ze graag fokken op 'working capabilities'. Dan zitten ze volgens mij dus vooral in de werklijn hoek. Vraag me dan af of 2x per dag uit voldoende is. Ik denk dat je dan, met name mentaal, genoeg uitdaging moet bieden. Moet je even zelf inschatten of dat is wat je wil. De gezondheidsuitslagen staan niet allemaal ingevuld, zou dat even goed navragen als je er bent. 

 

Ik zei al eerder, als ik je zo inschat zoek je een iets rustigere hond en denk ik dat je naar showlijnen moet gaan kijken. 

Hier: http://www.goldenretrieverclub.nl/cms25/ 

en hier: https://www.goldenretrieververeniging.nl/ 

Vind je veel informatie ook over gezondheid hoe dat allemaal werkt. Kijk met name even op de laatste link onder 'fokkerij en gezondheid'. 

Ik zag trouwens dat je uit belgie komt? Kijk dan eens bij deze fokkers: 

http://www.grcb.be/kennels 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

2x per dag uit is voor mijn niet-raszuivere Golden al niet genoeg. Ook vind ik Goldens eigenlijk verre van rustig tegenwoordig. Ze zijn bijna allemaal net zo hyper als labradors. Ik moet met de mijne zo'n 1 uur en 50 minuten per dag lopen, en toen hij jonger was, moest dat in fors tempo.

honden page profiel liesbet mynyliesbet myny 3 doggies

Hoi, wij hebben hetzelfde verhaal. Ook op zoek naar een lieve huishoud voor ons en de kindjes. Zijn ook bij Broadway farm terecht gekomen. We hebben ons op een lijst laten zetten..

 Ze hebben wel een stamboom. Vind alleen soms gek dat ze zoveel nestjes op korte tijd hebben. Hoop dat dan ook alles ok is daar...

honden page profiel Barbara Barbara

" 2x per dag uit is voor mijn niet-raszuivere Golden al niet genoeg. Ook vind ik Goldens eigenlijk verre van rustig tegenwoordig. Ze zijn bijna allemaal net zo hyper als labradors. Ik moet met de mijne zo'n 1 uur en 50 minuten per dag lopen, en toen hij jonger was, moest dat in fors tempo. "

Dag W & B,

ik ga eigenlijk wel graag gaan joggen :). Ik zal het met de fokster bespreken. Zij kent haar honden het best en zou haar pup ook niet willen zien in een gezin dat niet past. Wel goed om over na te denken natuurlijk!

honden page profiel liesbet mynyliesbet myny

" Ik heb even gekeken op hun site. Hun honden hebben een stamboom van Sint-Hubertus en ze fokken volgens de regels van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Maar niet volgens het fokreglement van de GRCB. Waarom niet? Zo'n grote fokker die zich niet wil conformeren aan de regels van de rasvereniging.. dat zou mij niet lekker zitten. Zo'n stamboom van Sint-Hubertus stelt niet zoveel eisen namelijk; heel veel meer dan een bewijs dat het een zuivere rashond is, is het niet.
 
Dan kijk ik eens naar hun fokhonden.
2 reuen; 1 HD B? en 1 HD A1
8 teefjes waarvan 1 HD A1, 2 HD A2, 2 HD B1, 1 HD B2, 1 HD B? en 1 HD C1...
 
Leuk dat ze op HD getest zijn... maar een dekreu met HD B? ? En zelfs een fokteef met HD C1???? Leuke combo is dat. NOT.
 
Dan zie ik een foto van een nest. In een soort kooi.
Nee.. Ik zou deze fokker links laten liggen. "

Wat zijn die afkortingen waar je over spreekt? HD B 

HD C1?

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Wat zijn die afkortingen waar je over spreekt? HD B 
HD C1? "

HD A1 is goed... vrij van heupdysplasie. Hoe verder je daarvan af komt hoe slechter het is gesteld met de heupen. 

 

Bij voorkeur hebben beide ouders dus HD A1.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Wat de Golden Retriever betreft: aangezien er meerdere erfelijke aandoeningen veelvuldig in dit ras voorkomen, heeft de Nederlandse Rasvereniging in het fokreglement meerdere testen verplicht gesteld bij alle Golden Retrievers, die voor de fokkerij gebruikt worden. Ik adviseer je - ook als je in België koopt - om alleen een pup te kopen, waarvan de fokker op papier de uitslag van alle verplichte testen bij beide ouders kan overleggen.

 

citaat

4.2. Verplicht screeningsonderzoek:

Op basis van wetenschappelijk onderzoek zijn de volgende gezondheidsproblemen binnen het ras vastgesteld en moeten de ouderdieren vóór de dekking worden onderzocht op:

- Heupdysplasie

- Elleboogdysplasie (niet verplicht voor honden geboren vóór 1 juli 2010)

- Oogafwijkingen

- DNA onderzoek PRA1, PRA2 en Ichthyosis (m.i.v. 16 april 2016)

4.3. Aandoeningen:

er mag slechts gefokt worden met honden die:

HD A, B of C als uitslag van het onderzoek naar heupdysplasie hebben. Een hond met HD C moet een partner hebben met HD A of HD B. Voor fokdieren, ingeschreven en woonachtig in het Verenigd Koninkrijk geldt als eis een hipscore van 19 (breed average) of beter (0-19).

Vrij zijn van elleboogdysplasie (ED 0). Deze eis geldt niet voor ouderdieren die geboren zijn vóór 1 juli 2010.

Vrij zijn van afwijkingen aan het oog en in en rondom de oogbol (ECVO onderzoek).

einde citaat

Bron:http://www.goldenretrieverclub.nl/cms25/fokkersinformatie-2/fokreglement#b-fokreglement%E2%86%93

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het meeste zal inmiddels wel gezegd zijn volgens mij. De regels die Loesje plakt zijn degene die in Nederland gelden, die in België zijn ietsje anders uit mijn hoofd. Daar kan de fokker je ongetwijfeld meer over vertellen! :) Bespreek inderdaad met hen je wensen en wat jij een Golden kunt bieden. Het zijn leuke honden, maar ze houden er van om actief bezig te zijn. Ze zijn niet voor niets van oorsprong werkhonden. Ze horen niet hyper of nerveus te zijn, maar ik merk aan mijn dames dat als ik te weinig met ze doe, ze blafferig en vervelend in huis worden en meer gaan trekken aan de riem. Ze wandelen het liefst 1,5 - 2 uur per dag (gemiddeld) met de nodige uitdaging tussendoor zoals snuffelwerk, over objecten heen lopen, apporteren, zwemmen, etc. Een lekkere actieve wandeling dus!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Hoi, wij hebben hetzelfde verhaal. Ook op zoek naar een lieve huishoud voor ons en de kindjes. Zijn ook bij Broadway farm terecht gekomen. We hebben ons op een lijst laten zetten..
 Ze hebben wel een stamboom. Vind alleen soms gek dat ze zoveel nestjes op korte tijd hebben. Hoop dat dan ook alles ok is daar... "

Er kwam eigenlijk al naar voren dat het lijkt alsof dat dus niet het geval is... Zoals eerder al werd gezegd staat ook niet elke stamboom voor hetzelfde. Ik zou zeggen lees dit topic (en andere topic op deze site) nog eens goed door, er worden goeie tips in gegeven waar op te letten bij het aanschaffen van een puppy hp-thumbsup Succes allebei! 

Volgende forumvraag: vizsla als familiehond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^