Wel of niet meenemen op bezoek bij oude baasje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MagicMagic

Hallo allemaal,

Wat is verstandig? Mijn schoonmoeder ligt in het ziekenhuis
en wij hebben de zorg van haar vlinderhondje op ons genomen.
Zijn naam is magic en hij is 15 jaar.
Het ziet er naar uit dat ze niet meer naar huis mag en naar een Hospice gaat.
Onze bedoeling was om Magic af en toe mee te nemen als we bij haar op bezoek gaan.
Hij is erg aan haar gehecht.
Hij is hier nu een paar dagen en we merken dat hij zich wat meer op zijn gemak voelt.
Is het wel zo verstandig om hem mee te nemen naar zijn oude baasje?
Of is hij dan iedere keeer teleurgesteld als we hem ook weer mee nemen naar ons huis?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi! Ik zou hem zeker meenemen naar je schoonmoeder, ook voor háár.

Als Magic het goed heeft bij jullie zal hij graag met jullie mee naar huis teruggaan.

Ik hoop dat hij welkom is in het hospice.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Wat fijn dat jullie de zorg voor Magic op je genomen hebben. 

 

Wat bezoeken betreft.. als ik ziek zou zijn en mijn einde nadert dan zou ik zo ontzettend graag mijn hondje nog eens zien. Dus sowieso proberen om hem mee te nemen. 

Merk je na afloop dat hij echt heel erg van slag is dan zou ik hem niet te vaak meer meenemen.

Maar ik geloof ook dat een dier kan aanvoelen wanneer iemand niet meer beter zal worden, en dat ze dan ook de kans moeten krijgen om afscheid te kunnen nemen. Dus zeker hem betrekken bij dit proces. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Zeker meenemen naar je schoonmoeder. Zo kunnen ze beide afscheid nemen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat verdrietig, en wat fijn voor je schoonmoeder dat jullie de zorg op jullie nemen....zeker de hond meenemen, je ziet heel gauw als die weer thuis is bij jullie of het de volgende keer gaat of niet, wens je heel veel sterkte.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Ik heb in een Hospice huis gewerkt waar een man zijn hondje gewoon bij zich had op de kamer, alleen zorgde de fam. wel voor het uitlaten en eten voor de hond.

Wat vond die man dat fijn, hondje sliep gewoon lief in een mandje naast zijn bed of aan het voeteneind.

Er kan (bijna) alles in een Hospice hoor!smile

honden page profiel MagicMagic

Dank jullie wel voor jullie snelle reacties, daar ben ik blij mee. We waren zo wie zo wel van plan om hem mee te nemen zodat ze afscheid van elkaar kunnen nemen.Maar of het verstandig is om hem steeds mee te nemen was eigenlijk de vraag, die jullie ook al een beetje beantwoord hebben.Dus gaan we zoals jullie al gezegd hebben hem meenemen om te kijken hoe het gaat als we hem weer terug meenemen naar ons huis.Hij mag ook in de hospice blijven maar we zien geen kans om drie keer per dag daar heen te gaan om het hondje uit te laten...

honden page profiel jantienjantien 2 doggies

honden foto van jantien

Als Magic na het bezoek gewoon rustig thuis op z'n plekje gaat liggen en bijvoorbeeld met smaak eet dan is het duidelijk dat het goed gaat.  Mocht hij niet willen eten dan is hij van streek. Honden kúnnen ook heimwee hebben naar een baas, zorg in ieder geval voor afleiding en doe 'vrolijk' tegen hem als jullie thuis zijn.

En natuurlijk sterkte gewenst de komende tijd.

(Ik heb ooit gehoord van een hond die elders was ondergebracht in verband met ziekenhuis opname van de baas. Midden in de nacht huilde de hond en dat bleek later het moment van overlijden van de baas te zijn....hp-cry).

honden page profiel MagicMagic

Ik heb je per ongeluk twee doggies gegeven? haha geen idee hoor waar het voor is. Hier in ons huis heeft hij het wel leuk hoor, ik heb zelf altijd een chihuahua gehad die is 18 jaar geworden.We doen alles om het hem naar zijn zin te maken.Jazeker kan hij heimwee hebben, dat is waar ik ook een beetje bang voor ben als we hem iedere keer meenemen en dan weer weg halen bij zijn vrouwtje.Ik kreeg kippevel van je laatste twee regels. Ze voelen meer dan wij denken....

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Hoe lief van jullie dat je voor Magic zorgt!  Voor Magic, en zo'n geruststelling voor je schoonmoeder. En wat een mooie leeftijd heeft hij al :)

Over meenemen of niet kan ik me helemaal aansluiten bij de vorige reacties.  Ik wens jullie toe dat alles goed verloopt en hoe dan ook, jullie proberen het beste te doen.  Wat kun je nog meer ?  hp-thumbsup Succes !

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Hoe lief van jullie dat je voor Magic zorgt!  Voor Magic, en zo'n geruststelling voor je schoonmoeder. En wat een mooie leeftijd heeft hij al :-)
Over meenemen of niet kan ik me helemaal aansluiten bij de vorige reacties.  Ik wens jullie toe dat alles goed verloopt en hoe dan ook, jullie proberen het beste te doen.  Wat kun je nog meer ?  Succes ! "

Helemaal mee eens 

Volgende forumvraag: een naam toevoegen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^