Vlinderhondje verzorging

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" @Loki daarom vraag ik ook eerst rond dan gelijk nu al een vlinderhondje te gaan kopen  zo slim ben ik natuurlijk ook wel.
 
@Liz: het wandelen in de tuij voor een uurtje ofzoiets ben ik ook juist van plan. De reden dat ik niet veel met het hondje buiten de deur/tuin zou gaan is vooral omdat ik door meerdere dingen (zoals autisme) vaak niet de indrukken kan volhouden in een plek die ik niet zo goed ken of waar ik niet veilig voel.. dat zou ook de hele reden zijn om een hond te nemen: zodat ik een maatje heb die mijzelf helpt om voor me op te komen em om iemand te hebben waar ik me veilig bij zou voelen. In de tuin een uurtje ofzoiets rond wandelen is juist wat ik in mijn ogen zie als ik een hond zou nemen. Samen spelen in de tuin, samen rennen zo lang hij/zij dat wilt, enzovoorts. Gewoon niet in een open, ongesloten omgeving. "

Leon Je kan de herkenbare routes uitstippelen waarbij je niet teveel onbekende dingen/mensen tegenkomt.

Misschien de eerste keer maar daarna is de route bekend.

Een hond kan absoluut je maatje zijn ik zou niet zonder hond willen.

Maar je maakt je of hondje er niet gelukkiger van enkel in de tuin, naar mijn mening doe je je hondje echt tekort.

De honden die ik ken die nooit of zelden uit de tuin komen zijn stuk voor stuk gefrustreerd.

Ik heb nog  nooit gehoord dat iemand met autisme die wel zelf kan handelen en een hond enzo kan kiezen of kopen niet kan wandelen vanwege die autisme.

 

honden page profiel ....

honden foto van ..

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik heb nog  nooit gehoord dat iemand met autisme die wel zelf kan handelen en een hond enzo kan kiezen of kopen niet kan wandelen vanwege die autisme.
  "

Dat weet je niet he, ik denk dat achter een scherm veel makkelijker is, en het kan zijn dat hij hulp krijgt bij de aankoop. Of misschien ook niet, maar dat is niet gezegd :)

 

@leon Maar ben het wel eens dat je echt wel moet gaan wandelen. Wij rijden bijna dagelijks naar een losloopzone en als je de juiste momenten eruit kiest, dan is daar niemand. Weet niet of je rijdt, maar je kan misschien op kalme momenten de auto nemen naar afgelegen plaatsen. Als je dan af en toe 1 persoon tegenkomt, is dat voor jou misschien ook niet zo slecht. Of zijn er familieleden of buren die de hond willen uitlaten voor jou? Heb je budget voor een uitlaatservice? Ik denk zeker dat je veel aan de hond gaat hebben, maar omgekeerd moet dat natuurlijk ook zo zijn. Als het kan zou een hulphond inderdaad de beste optie zijn, en zo niet, wil ik nog eens hameren dat je écht een sociale volwassen hond moet nemen of een pup je die op een of andere manier heel goed socialiseert, dus niet te veel en niet te weinig. Ik heb mijn hond wat te veel gesocialiseerd met mensen en honden en nu wil die dus kennis maken met iedereen. Soms tot schreeuwens toe als er honden zijn. In jouw situatie is dat echt niet handig. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Dat weet je niet he, ik denk dat achter een scherm veel makkelijker is, en het kan zijn dat hij hulp krijgt bij de aankoop. Of misschien ook niet, maar dat is niet gezegd :-)
 
@leon Maar ben het wel eens dat je echt wel moet gaan wandelen. Wij rijden bijna dagelijks naar een losloopzone en als je de juiste momenten eruit kiest, dan is daar niemand. Weet niet of je rijdt, maar je kan misschien op kalme momenten de auto nemen naar afgelegen plaatsen. Als je dan af en toe 1 persoon tegenkomt, is dat voor jou misschien ook niet zo slecht. Of zijn er familieleden of buren die de hond willen uitlaten voor jou? Heb je budget voor een uitlaatservice? Ik denk zeker dat je veel aan de hond gaat hebben, maar omgekeerd moet dat natuurlijk ook zo zijn. Als het kan zou een hulphond inderdaad de beste optie zijn, en zo niet, wil ik nog eens hameren dat je écht een sociale volwassen hond moet nemen of een pup je die op een of andere manier heel goed socialiseert, dus niet te veel en niet te weinig. Ik heb mijn hond wat te veel gesocialiseerd met mensen en honden en nu wil die dus kennis maken met iedereen. Soms tot schreeuwens toe als er honden zijn. In jouw situatie is dat echt niet handig.  "

Ik ken geen enkele autist dat niet kan wandelen vanwege autisme. 

Tenzij de autisme zo een zware vorm heeft dat die persoon niet helemaal berijkbaarbaar is. 

Maar goed het is idd vanachter een scherm dus wie weet bestaat deze leon niet eens hp-wink

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ik ken geen enkele autist dat niet kan wandelen vanwege autisme. 
Tenzij de autisme zo een zware vorm heeft dat die persoon niet helemaal berijkbaarbaar is. 
Maar goed het is idd vanachter een scherm dus wie weet bestaat deze leon niet eens  "

Nee ik eigenlijk ook niet, maar voordeel van de twijfel vind ik hier wel gepast aangezien het misschien wel kwetsend kan zijn als het toch wel zo was en we dan zo reageren he. Of misschien woont hij ergens waar het echt heel druk is en is dat moeilijk voor hem. Ik weet het niet. We weten ook maar zoveel er verteld wordt :) 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tenzij je een tuin hebt zoals de Queen van Engeland, lees: een ranch of een uitgestrekt landgoed, dan is een uur in de tuin bezig zijn niet genoeg. Een hond is een groepsdier, en ook al leven ze vaak niet in een groep, ze hebben wel behoefte aan snuffelen en ruiken wat andere honden in de buurt doen. Is het een reu of teef die langs is gelopen, jong/ oud, ziek/gezond, loops/ of niet. Honden kunnen enorm veel met hun neus, wat ze dan weer weten voor als ze die hond tegenkomen. Veel honden hebben toch behoefte aan af en toe andere honden ontmoeten, anderen willen graag met andere honden spelen. Zo'n open, ongesloten omgeving is juist goed voor de meeste honden. Dat zou je je hond allemaal ontzeggen als je alleen maar in de tuin blijft.


Het zal er ongetwijfeld aan liggen waar je woont, maar ik woon aan de rand van de stad en het is hier heerlijk rustig. Van wandelen wordt mijn hoofd helemaal leeg. Toen ik nog in het centrum woonde, bij het park, was dat niet anders. Bovendien, als je een park of bos eenmaal kent, dan is het misschien wel vertrouwd en kun je het wel aan qua indrukken?


EDIT: bij mijn vorige huis kwam ik regelmatig een man tegen met twee zwarte labradors. Hij had er een die een "niet geslaagde" hulphond was, en de andere was van een blinde persoon, dat was een echte geleidehond. Dan mocht de hond met een ziende persoon mee om lekker los te lopen, te spelen, en naar hartenlust te snuffelen. Heel soms kwam ik de blinde bazin ook tegen en liet ze de hond los. Hij had een belletje om zodat ze hem kon horen, maar ze zei wel dat ze het eng vond, omdat ze zonder hond niet makkelijk thuis zou kunnen komen. Maar zelfs zij ging af en toe naar het park, op een bankje zitten, hond los, ondanks de onzekerheid of de hond zou luisteren, en of ze nog (op tijd) naar huis kon. Omdat de hond dat gewoon nodig had.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Lhasa apso haren bij oogjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^