Tekenplaag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Wist niet goed waar te plaatsen daarom maar hier bij overig.

Hebben jullie ook zoveel last van teken?

In al die jaren dat ik Rasta nu heb (6jr) heeft ie nog nooit een teek of vlo gehad en nu deze week wel 5. (Ieuwww)

ik heb bij de dierenarts pipetjes gehaald in overleg wat ook tegen vlooien en bepaalde vliegen helpt en voor Ziggy ook al heeft hij nergens last van.

ik heb het vermoeden al is dat niet echt gebaseerd op enige kennis dat Rasta nu wat meer vatbaar is vanwege zijn ziekte.

Dat had ik jullie nog niet verteld omdat ik nog niet genoeg wist qua diagnose.

De trimster heeft ontdekt dat ie hele zachte pussige nagels had die ook als een soort kapjes afbraken, verder totaal niet ziek of sloom dus ik maakte me nog niet al te veel zorgen.

Na wat testen en medicatie uitproberen (b)lijkt hij een imuungerelateerde ziekte te hebben, een hele zorg en schrik kan ik jullie vertellen.

Hij staat nu op medicatie en het gaat nu wat beter al zal het nog een tijd duren voor zijn nagels weer normaal zullen zijn, al is er een kans als het nagelbed beschadigd is door de ontstekingen dat de nagels nooit meer helemaal goed zullen worden maar zolang Rasta daar verder geen last van heeft kan ik wel daar mee leven.

Hij staat nu onder controle en is verder gelukkig zijn eigen vrolijke ikje nog, daar ben ik dan wel blij mee.

Hebben jullie daar ervaring mee dat een hond met een medisch probleem wat meer vatbaar zou kunnen zijn voor parasieten zoals teken?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Klopt Petra, weerstand verminderd, hebben wij mensen ook, ik hoop dat je het onder controle kan houden, vraag je dierenarts of die meedenkt om de weerstand om hoog te krijgen, en wat heb je een oplettende trimster gehad.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat vergeet ik....Petra, er is hier ook een invasie van teken, ik gebruik geen chemie en heb de invasie onder controle....juist als het immuumsysteem van je hond aangetast is zou je geen chemie moeten gebruiken....maar dat is een keuze natuurlijk.

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Ik denk eerlijk gezegd niet dat een vlo of teek nou voorkeur heeft voor een hond met verminderde weerstand.

Het is namelijk niet zo dat een op en top gezonde hond ineens geen vlooien of teken meer aantrekt. Het is eerder gewoon een gevalletje pech denk ik.

 

Hier werkte voorheen ook de Serestoband gewoon, maar dit jaar kom ik toch nog teken tegen. Daarom gebruik ik nu voor in de auto (na wandeling in het bos) de Bodyguard anti teken deken,zodat teken die op de vacht lopen dood gaan.

 

Er zijn gewoon enorm veel teken. 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Daar ben ik wel mee eens maar ja wat moet ik anders?

Ik ging af op het advies van de DA die zei dat dit middel wel geschikt was in verband met zijn ziekte dus daar ging ik van uit.

Het middel werkt een maand dus als er iemand een betere suggestie heeft sta ik daar natuurlijk voor open.

Teken handmatig verwijderen ben ik niet handig in want bij de eerste bleef de kop zitten, de tweede had ik geloof ik wel de kop mee.

De andere 3 heeft de trimster verwijderd.

Hij staat nu in continentel clip omdat de trimster me vorig jaar vroeg of ik er voor open stond om met hem dit kapsel te oefenen en misschien later trimwedstrijden mee te doen.

Dat vond ik prima maar dat betekent dus wel dat ie een aardig dikke vacht heeft en ik dus eventuele teken niet goed kan vinden.

Even ter geruststelling voor mensen die zich dat afvragen, nee hij heeft er weinig tot geen hinder van met deze warmte en natuurlijk houd ik daar rekening mee zoals vroeg en laat de wandelingen te plannen en schaduw op te zoeken.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Tja, hier twee kerngezonde, sterke honden die ware teekmagneten zijn.

Het hangt enorm af van het gebied waarin we wandelen. Op sommige plaatsen lopen ze makkelijk meer dan honderd teken per wandeling op, op andere plaatsen slechts enkele. Er is hier een bepaalde heide waar een weg doorheen loopt: aan de ene kant vd weg is de heide vergeven vd teken, daar kan je nu niet wandelen want die krengen lopen zo via je broekspijpen omhoog en binnen enkele minuten zit je vol met teken! Aan de andere kant van de weg valt geen enkele teek je lastig. Dus ja... lijkt me weinig met een zwakke of sterke weerstand te maken, dan toch.

 

Wat ik wel (bij mezelf) gemerkt heb: ze komen sneller naar lichtgekleurde kledij dan naar donkere. Als ik een lichtgrijze jeans draag, heb ik altijd meer teken op m'n broek dan bij een blauwe jeans... Maar daar heeft een hond niet veel aan, natuurlijk. cool

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

508531.jpg510998.jpg    Tekenlaken

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

507193.jpgDe

 onderste foto is van afgelopen week, mijn knapperd.

heey hij is weg, even proberen of ik hem opnieuw kan uploaden.

 

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Is wel gewoon chemisch

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 2 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" De
 onderste foto is van afgelopen week, mijn knapperd.
heey hij is weg, even proberen of ik hem opnieuw kan uploaden.

  "

Offtopic: wat mooooooiiiiii!!!

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 2 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Even over de nagels. Mijn teckel heeft ook een imuunziekte in de nagels. Die waren vaak ontstoken en braken gewoon af of doormidden wat erg pijnlijk was. Ik gebruik hiervoor biozin wat bij haar heel goed werkt. Ze heeft weer mooie stevige nagels.

honden page profiel LoesjeLoesje 2 doggies

honden foto van Loesje

Wat vervelend voor jou en je knapperd. Hoe heet die immuun gerelateerde aandoening?

Ik hoop dat dit snel met medicatie onder controle is. Heeft Rasta hier last van met lopen?

De huid onder de nagels is super gevoelig. Kan je dat op een of andere manier beschermen?

 

Ik geef tot nu toe niets tegen teken; behalve dat Casper sinds kort een band gemaakt door Daniëlle met EM keramiek kralen draagt; wat mij betreft in het kader van baat het niet dan schaadt het niet. Die werkt pas na 4 weken en moet je om de 2 weken nat maken en in de zon laten drogen. https://www.eko4petz.nl/a-48236961/vlooien-en-teken/keramiek-em-kralen-50-stuks/#description

 

 

Casper is nu 6 1/2 jaar en tot voor kort in al die tijd slechts 1 teek. Echter de laatste 2 weken 3 van die walgelijke beesten.

 

Met een soort koevoetje kan je de teken makkelijk verwijderen zonder dat er iets achterblijft.

Zie trouwens dat de koevoetjes bij Zooplus niet op voorraad zijn. Dat zou kunnen inhouden dat er een run op dit product is omdat er veel teken zijn. Ik heb laatst een nieuw setje koevoetjes bij een dierenwinkel gekocht.

http://www.zooplus.nl/shop/honden/ongediertebestrijding/tekentangen/28509

 

Beterschap voor Rasta.

honden page profiel CareanaCareana 2 doggies

honden foto van Careana

Ik heb deze nu, die kan aan een koordje of aan de sleutelbos, ik raak die ielepielige koevoetjes steeds kwijt en ze kosten belachelijk veel voor zo'n klein stukje plastic...

https://cdn.ranzijn.nl/media/catalog/product/cache/0/image/163b81649b7ef7bc8a00b0066e59ae0a/t/e/tekentang.jpg

https://www.ranzijn.nl/frontline-pet-care-teken-tang#.WxhRcYa-mHo

 

honden page profiel luzluz 2 doggies

honden foto van luz

Hier zie je de teken gewoon lopen over de vacht van de Springer wanneer we thuis komen van wandelen.

Ligt ze naast me in de zetel, kruipen ze op mijn armen.

De honden zijn behandeld (chemisch) maar ikke niet...

Nog nooit zoveel teken gehad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is wel gewoon chemisch "

Dat klopt, maar een zo,n dikke vacht heb je grote kans dat je een teek over het hoofd ziet...hier krijgen ze geen extra chemische pipetjes, valt dus wel mee allemaal....na thuiskomst, even erop en dan is dat al genoeg om teek vrij te zijn....

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ik neem even de tijd om te reageren op iedereen.

Hoe die imuunziekte heet weet ik niet, doet er voor mij ook niet echt toe, hij heeft het en belangrijker voor mij is de behandeling en dat het met de medicatie beter wordt.

Biotine tabletten heb ik ook geprobeerd maar ik zag niet echt resultaten er mee.

Zo’n koevoet tekentangetje heb ik nu ook gekocht, Anita de trimster had ze besteld en ik heb ze daar gekocht, alleen tot nu toe nog geen teken meer gezien dus nog niet uit kunnen proberen maar Anita was er erg tevreden mee.

Rasta vindt het niet echt fijn dat ik aan zijn voeten zit maar ja dat had ie voordien ook al wel, hij heeft alleen in het begin een keer gemankt maar verder merk je totaal niks aan hem, tuurlijk is ie wel wat slomer (beetje) maar dat kan aan de warmte liggen, hij is nog steeds happy en geeft ook geen pijn aan of dat ie zich niet lekker voelt.

Anita gaf wel aan dat ie wat meer haarverlies dan anders had dus dat bespreek ik dan maandag als ie weer voor controle moet naar de dierenarts, Ze (DA) vond wel dat het duidelijk verbeterd was, enkele nog minimale pussige puntjes.

ja knappie is het hé, hij is de enige koningspoedel in ons plaatsje en trekt wel de aandacht en krijg verschillende reacties van bah afschuwelijk tot meerendeels van oooooh moooooooii en Ziggy wil nu ook bolletjes zodat ie ook aandacht krijgt hahaha

 

honden page profiel KatKat 2 doggies

Hier elke dag een knoflookbonbon en 1 keer per maand pippetje biospotix natuurlijke olie van bij eco4petz. Voor ik ga wandelen in een bos of zo even spray van biospotix op vacht doen en nog maar 1 keer een teek gezien. Ik raad het echt aan want mijn hond krijgt zo geen chemische ongezonde middelen en is quasi teekvrij

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 2 doggies

honden foto van Sas en haar honden

" Wat vervelend voor jou en je knapperd. Hoe heet die immuun gerelateerde aandoening?

Zou het niet deze ziekte kunnen zijn ? https://www.mcvoordieren.nl/slo-symmetrische-lupoide-onychodystrofie

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Yara

Hier ook ineens 3 teken na 1 wandeling gevonden, terwijl we eerder in 4,5 jaar hooguit 2 teken gevonden hebben.

 

Ik heb wel eens gelezen dat teken eerder op dieren/ mensen zitten met een hogere zuurtegraad (geur).

Of het immuunsysteem hier invloed op heeft weet ik niet, maar de medicatie zou misschien wel kunnen.

 

Yara krijgt inmiddels blikvoer ipv barf, dus ben ook nieuwsgierig of dit bij haar invloed heeft mbt teken.

 

Maar als er gewoon simpelweg veel meer teken zijn is dat natuurlijk ook een logische verklaring.

honden page profiel bartbart 2 doggies

Ik heb er eens 24 van m'n hond afgehaald tijdens en na een wandeling. Voordeel dat ik een witte Golden retriever heb. Daar zie je die krengen dus nog goed op lopen. Alleen nr 25 had ik niet opgemerkt. Ik heb ook z'n koevoetje, even er onder, dan 360° draaien en pop er af.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 2 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Het is gek, maar ik heb dit jaar nog geen 1 teek op bacchus gevonden. Vorige jaren ook niet trouwens. Eerder kreeg hij cd vet, heeft 2x pipet avantix gehad, nu stop van musthave for animals.  Bij hem werkt dit blijkbaar goed. Hij heeft eem dunne vacht dus ik mis echt de teken niet. Mocht het zo zijn dat hij onverhoopt toch last krijgt van teken, dan ga ik iets chemisch geven. Geen avantix ivm katten.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik heb 1 teek gehad op Maylo en toen droeg hij nog geen anti-tekenband (op EM-Basis) nu sinds hij de band weer draagt 0 teken. 

 

Ik gebruik verder geen chemische middelen. Controleer wel mijn hond elke keer. 

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

" Zou het niet deze ziekte kunnen zijn ? https://www.mcvoordieren.nl/slo-symmetrische-lupoide-onychodystrofie "

Bedankt voor je link, het past helemaal, hij staat nu ook op hypoallergene brok dus nou snap ik ook gelijk waarom ik hiermee moest doorgaan.

Volgende forumvraag: Cupidogs, is dit serieus?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^