Dierenarts slaat hond (niet heel hard) met vuist; meedenkers gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Bij ons op de praktijk staat er een bord waar op staat dat een da een huisdier mag weigeren als die niet onder controle te krijgen is. Voor de veiligheid van mens en dier.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Die da had toch zelf een kledder gehad van mij, beetje zonder toestemming mijn hond een zéér slechte ervaring meegeven in zijn leven. En ik was ter plekke die toko uitgewandeld, héél gauw weg wezen daar. "

Maar ik denk, ben er eigenlijk zeker van, dat jij je hond helemaal onder controle hebt bij de dierenarts,

en dat die dus ook geen enkele redenen zou hebben om dat te doen.

P.S. honden slaan hoort uiteraard niet.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je hond is nog erg jong en je schrijft dat ie al erg vaak naar de DA moest... wat scheelt er met de hond? Blessures? Pijn? Ziekte?

Misschien heeft het ene met het andere te maken (pijn/ongemak - hyper gedrag).

 

- Je kan je hond een Y-tuigje aandoen, zodat je hem beter kan begrenzen (hou hem vooraan op de borst en hou 'm stevig laag), zodat ie niet kan opspringen.

- Je kan de DA ook vragen om de hond te behandelen op de grond ipv op een tafel, dat helpt bij sommige honden wel.

- Ik weet niet wat de behandeling precies inhoudt, maar misschien valt ook hier wat aan te passen? Zodat de hond niet te lang in spanning hoeft te blijven (bijvoorbeeld dat ie in de auto blijft bij al je praktische besprekingen met de DA en enkel even binnen moet voor de behandeling zelf.

- Probeer zelf rustig en kordaat te blijven. Het is niet de bedoeling de hond de schrik van zijn leven te bezorgen of extra pijn te doen, maar af en toe (bijvoorbeeld bij verzorging van pijnlijke wonden) mag je best ook even 'doorpakken'. Hup, snel je ding doen en klaar!

 

 

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Radeloos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^