Dierenarts slaat hond (niet heel hard) met vuist; meedenkers gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Nogmaals,  het is niet de dierenarts zijn taak om andermans hond op te voeden. 
 
Hoevaak lees je niet dat er geschopt wordt op loslopende honden als die een eigen al dan niet aangelijnde hond benaderen?  Dat is wel allemaal ok?  Situatie hier is niet anders hoor. 
Je moet wat als een eigenaar niet in staat is zijn hond manieren te laten hebben.  "

En ik moet zeggen dat ik ongelooflijk veel honden ken die gewoon niet luisteren. Niet alleen eigen gereide rassen maar ook Border Collies. En dan staat zo'n baas daar: "Zit, zit, zit, zit, ga zitten... Ach laat maar."

Bij mijn honden (nu bij Momo iets anders omdat die wat doof begint te worden) is het op zijn ergst "zit,... ZIT en dan BRUL; LUISTEREN!!" En dat is dan ook eigenlijk nooit nodig.

 

Maar als men dan mijn honden ziet dan ligt dat aan de hond of aan het ras; nooit aan de opvoeding. Kuch.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" En ik moet zeggen dat ik ongelooflijk veel honden ken die gewoon niet luisteren. Niet alleen eigen gereide rassen maar ook Border Collies. En dan staat zo'n baas daar: "Zit, zit, zit, zit, ga zitten... Ach laat maar."
Bij mijn honden (nu bij Momo iets anders omdat die wat doof begint te worden) is het op zijn ergst "zit,... ZIT en dan BRUL; LUISTEREN!!" En dat is dan ook eigenlijk nooit nodig.
 
Maar als men dan mijn honden ziet dan ligt dat aan de hond of aan het ras; nooit aan de opvoeding. Kuch. "

Ja,  zo zijn er veel. 

Nu, mijne hebben ook wel eens bananen in de oren hoor,  daar niet van.  Eergisteren rende Runar nog de straat op net op het moment dat er iemand met een mopshondje voor bij kwam.  Dan moet ik hem toch wel gaan halen en komt hij niet zelf terug. 

Maar als ik hem dan heb,  dan is klaar echt wel klaar. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ik ben zelf absoluut geen geweldadig iemand en zal zelden een klap uitdelen(al heb ik die aandrang wel als je weer leest dat een hond op een afschuwelijke manier gekookt is in een bloedhete wagen) , ook het geitenwollensokken gezever ben ik niet van.

Maar ik vind het og steeds dat een da geen hond heeft te slaan zacht of hard maakt toch niet uit?

Ts had wellicht zelf iets meer moeten doen de hond in bedwang te houden. 

Want fijn is het niet als een hond tegen je opspringt.

De da had tal van andere mogelijkheden behalve slaan. 

Het maakt vaak al veel indruk om een  hond bij z'n nekvel te nemen (sorry hp dat mag natuurlijk ook nietsealed

Als deze da het al doet bij een stuiterende puber hoe zal dat zijn met een hond dat niet behandeld wilt worden uit angst,? 

Ik krijg mijn 54kilo hond er niet meer binnen hoor. 

 

Oh ja ik ben ook nog zo iemand die wél maat 36 uitsteekt als er een losloper op mijn aangelijnd hond afstormd. 

Het welzijn van mijn hond, wat tot mijn gezin behoord gaat namelijk voor dat van een andere hond. 

 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Denk zomaar dat de dierenarts zijn eigen welzijn,  waarvan hij nog eens financieel afhankelijk is,  ook voor neemt op dat van een ongeleid projectiel.  

 

Nu ja,  ken een dierenarts die zo'n zeemzoete gevallen van eigenaars gelijk de deur wijst.  Die heeft geen zin in zo'n gedoe.  Zo kan het ook gelukkig ;) 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" En ik moet zeggen dat ik ongelooflijk veel honden ken die gewoon niet luisteren. Niet alleen eigen gereide rassen maar ook Border Collies. En dan staat zo'n baas daar: "Zit, zit, zit, zit, ga zitten... Ach laat maar."
Bij mijn honden (nu bij Momo iets anders omdat die wat doof begint te worden) is het op zijn ergst "zit,... ZIT en dan BRUL; LUISTEREN!!" En dat is dan ook eigenlijk nooit nodig.
 
Maar als men dan mijn honden ziet dan ligt dat aan de hond of aan het ras; nooit aan de opvoeding. Kuch. "

Vandaag ook bij het schapendrijven een snuffelaar van 14 maanden. Die mensen hadden die hond helemaal niet onder controle dat zag ik al toen ik aan kwam fietsen met Maybe ze werden gewoon over de weg heen getrokken foot-in-mouth Dan denk ik ook bij mezelf misschien wordt het tijd om je hond op te gaan voeden

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Denk zomaar dat de dierenarts zijn eigen welzijn,  waarvan hij nog eens financieel afhankelijk is,  ook voor neemt op dat van een ongeleid projectiel.  
 
Nu ja,  ken een dierenarts die zo'n zeemzoete gevallen van eigenaars gelijk de deur wijst.  Die heeft geen zin in zo'n gedoe.  Zo kan het ook gelukkig ;-)  "

Dacht ik ook:dierenarts is waarschijnlijk blij als zo'n klant weg blijft.

(ik ben dat ook)

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Vandaag ook bij het schapendrijven een snuffelaar van 14 maanden. Die mensen hadden die hond helemaal niet onder controle dat zag ik al toen ik aan kwam fietsen met Maybe ze werden gewoon over de weg heen getrokken  Dan denk ik ook bij mezelf misschien wordt het tijd om je hond op te gaan voeden "

Haha! Dat had ik met Elsa kunnen zijn. We werken er hard aan en het gaat steeds beter... maar als ze weet dat de schapen al op enkele meters zijn dan hangt ze nog in de riem en droogzwemt meer dan dat ze loopt. Gek genoeg gedraagt ze zich onmiddellijk als ik haar dan los klik. Maar komt goed. In alle andere situaties doet ze dat niet en kan al netjes aan de voet lopen. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Haha! Dat had ik met Elsa kunnen zijn. We werken er hard aan en het gaat steeds beter... maar als ze weet dat de schapen al op enkele meters zijn dan hangt ze nog in de riem en droogzwemt meer dan dat ze loopt. Gek genoeg gedraagt ze zich onmiddellijk als ik haar dan los klik. Maar komt goed. In alle andere situaties doet ze dat niet en kan al netjes aan de voet lopen.  "

Hahaha als ik op het veld loop doet Maybs dit ook idd. Maar die hond had nog nooit schapen gezien en was nog niet eens bij de wei. Continu blaffen tot vervelends aan toe en die mensen proberen hem te kalmeren en te sussen. Als Maybe zit te piepen om de schapen dan loop ik haar ook niet te betuttelen dat ze stil moet zijn maar ben ik gewoon kort en duidelijk en dan is het ook klaar. Die mensen hadden nog niet zoveel pap gegeten van opvoeding mijn inziens sealed

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dat dit zou komen door 'spanning' is de visie van de TS. Maar we moeten niet vergeten dat tegenwoordig alles 'stress' en 'spanning' wordt genoemd.
 
Maar misschien heb ik wel een vertekend beeld door mijn honden en de honden in mijn omgeving die met opspringen juist enthousiasme en blijdschap laten zien. "

Ik kan even goed nu andere stukken van haar tekst vet drukken en hier tonen maar ik denk dat we beiden wel kunnen lezen dus dat zal ik maar laten.  Zoals je zegt het is maar net wat jij uit OP haalt. 

honden page profiel RenateRenate

" Ochja de opvoedende tik daar is al menig kind aan dood gegaan of wacht... "

 



Maar is het de taak van de DA om die tik uit te delen? Ik zou er toch ook niet mee lachen als mijn DA zo zou reageren. Anderzijds is het wel de taak van de eigenaar om zijn hond onder controle te hebben, ook en vooral bij de DA.
In deze situatie vraag ik mij af: jankte de hond? Van pijn of van schrik?
Je schrijft dat je hond daarna wel rustig werd dus misschien had hij dit toch even nodig? Ik weet het niet, ik ken je hond niet, noch je DA maar ik kan mij goed voorstellen dat het heel raar aankomt als je DA je hond zo "behandelt". Al bij al zou ik er nu ook niet te zwaar aan tillen en als je er een slecht gevoel bij hebt, een andere DA zoeken.
Een klacht indienen heeft waarschijnlijk geen zin, het is jouw woord tegen het zijne.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ik keur het niet goed dat je DA je hond geslagen heeft. Maar hoe kan je hond nu constant opnieuw tegen de dierenarts aanspringen? Je had hem toch aan de lijn neem ik aan of hij had een halsband/tuigje om, dan kan je er toch voor zorgen dat je hond niet tegen da DA kan springen... 
Opspringende honden zijn gewoon ongelooflijk irritant en die nagels kunnen pijn doen. Dat je je hond positief wilt opvoeden oké, maar daarbij moet je andere mensen niet tot last zijn.. Ik geloof niet direct dat de DA direct zou slaan omdat hij een keertje opsprong. 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Er.spelen zoveel factoren mee in dit verhaal, vind ik persoonlijk.
De DA heeft misschien een moeilijke dag, veel opspringende honden, een dier moeten laten inslapen, lastige klanten, .......gehad die dag. Zeg niet dat dit zo is maar wij zijn allemaal maar mensen en reageren veelal impulsief.
Misschien kan je bij het volgend bezoek even aanhalen dat je zijn reactie op het gedrag van je hond niet prettig vond.
Vaak kan een goede communicatie veel ophelderen.
;-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Die da had toch zelf een kledder gehad van mij, beetje zonder toestemming mijn hond een zéér slechte ervaring meegeven in zijn leven.
En ik was ter plekke die toko uitgewandeld, héél gauw weg wezen daar.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik zou dit absoluut niet accepteren van een dierenarts. Hoe hard die vuistslag dan ook geweest mag zijn, ik vind dit echt niet kunnen. Als mijn hond niet mee zou werken (wat ook wel een zo is maar dan uit angst) vind ik het normaal dat de dierenarts dan met mij overlegt hoe we dit aan gaan pakken. Meestal komt dit er bijvoorbeeld op neer dat ik haar stevig vasthoud, er eventueel een assistent bij komt voor het geval dat het mis gaat, en de dierenarts de handelingen uitvoert. Dit heeft er ook weleens in geresulteerd dat ik behoorlijke krassen op mijn buik had omdat mijn hond zich verzette maar dat is dan ook mijn keuze. 

 

Ik snap best dat de dierenarts hier niet op zit te wachten aangezien die dan constant onder de verwondingen zit maar overleg dit dan met de eigenaar. Geef aan dat de hond te druk is en dat behandeling niet mogelijk is of wat de alternatieve zijn zoals bijvoorbeeld een assistent erbij. Als hij bijvoorbeeld vooraf aangegeven had de hond een tik te gaan geven had je daar nog toestemming voor kunnen geven (had ik overigens ook verkeerd gevonden maar dan zit je als eigenaar blijkbaar wel op één lijn met de dierenarts).

 

Ik ben wel voor een consequente maar ook voor een rustige aanpak. Zo had ik in de tijd dat mijn hond nog extreem angstig was een dierenarts die haar geen enting wilde geven omdat ze mijn hond te angstig vond, met deze aanpak was ik het niet eens, liever een minder leuke ervaring dan één of andere nare ziekte. Dat is dan maar even zo, en dat moeten ze ook leren, dat iets soms simpelweg móét. Ik verbaas me er eerlijk gezegd wel over hoeveel mensen hier aangeven weleens een tik te geven of te schreeuwen tegen hun hond. Misschien is mijn hond wel heel makkelijk maar dat is hier echt nog nooit nodig geweest (dit bedoel ik niet als verwijt maar zet me wel aan het denken). 

 

Ik denk dat je niet zo zeer op de verkeerde weg bent maar ook omdat je er zelf aan twijfelt is het misschien goed om na te denken over grenzen die je stelt en of en hoe je deze aan zou willen passen. Er is niet zo zeer iets goed of fout, iedereen doet het anders en het is een kwestie van een aanpak zoeken die voor jou maar ook niet onbelangrijk voor jouw omgeving werkt. Zo wil ik bijvoorbeeld absoluut niet dat mijn hond andere tot last is, als ze los is moet ze komen als ik haar roep, aan de lijn mensen en honden in principe negeren etc. Ook het opspringen bij de dierenarts zou hier voor mij onder vallen, dat is tenslotte ook een menswink

 

Ik vind het overigens ook belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het gedrag, bij angst ben ik heel voorzichtig in het corrigeren omdat de hond hier in feite niks aan kan doen, dan ben ik meer bezig met het begrenzen. Bij overenthousiast gedrag zou ik dan weer wat strenger optreden.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Die da had toch zelf een kledder gehad van mij, beetje zonder toestemming mijn hond een zéér slechte ervaring meegeven in zijn leven. En ik was ter plekke die toko uitgewandeld, héél gauw weg wezen daar. "

 



Ik snap ook niet dat ze een dierenarts goed aan het praten zijn die een klap uit deelt , of nee het was een stomp.
Slaan wordt in een klap goed gepraat.

Zo af en toe had ik er een stagiaire bij die als reactie een klap uit deelde.
Die kreeg een waarschuwing, bij herhaling kon de spullen gepakt worden want als de drempel zo laag is weet je dat het veel vaker gebeurt.

Met dieren moet je geduld hebben, consequent zijn en creatief want er is altijd wel een mogelijkheid om als nog een dier te behandelen.
Met rust, niet met opgefokt een klap uit delen.




honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  

Ik snap ook niet dat ze een dierenarts goed aan het praten zijn die een klap uit deelt , of nee het was een stomp.
Slaan wordt in een klap goed gepraat.
. "

Voor zover ik gelezen heb, heeft hier niemand het gedrag van de dierenarts goed gepraat....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  

Ik snap ook niet dat ze een dierenarts goed aan het praten zijn die een klap uit deelt , of nee het was een stomp.
Slaan wordt in een klap goed gepraat.

Zo af en toe had ik er een stagiaire bij die als reactie een klap uit deelde.
Die kreeg een waarschuwing, bij herhaling kon de spullen gepakt worden want als de drempel zo laag is weet je dat het veel vaker gebeurt.

Met dieren moet je geduld hebben, consequent zijn en creatief want er is altijd wel een mogelijkheid om als nog een dier te behandelen.
Met rust, niet met opgefokt een klap uit delen. "

Precies!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

da hoeft hond niet op te voeden of te slaan

da moet verstandig zijn en geduldig

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Die had van mij een klacht gekregen en daar zette ik nooit nog een voet binnen. Wat voor een dierenarts is dat, echt de manier om een hond grenzen op te leggen en nog meer angst te laten krijgen van de dierenarts.

Niemand komt aan mijn hond, echt niemand. Mijn hond is ook heel actief en springerig, mijn dierenarts is steeds even lief, ze zegt dan "ze houdt er ook niet van om op de tafel te moeten, dus doen we dat niet". Gaat ze mee op de grond zitten met mijn hond en knuffelt haar eerst.

Je vooral niet laten wijsmaken dat jij geen goed baasje bent, zoek gewoon een andere dierenarts en doe verder zoals je bezig bent. Klopt toch echt wat ze zeggen, dat veel dierenartsen geen greintje verstand hebben van hondengedrag.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Als een hond dermate druk bij de DA is dat hij zijn werk niet goed kan doen is heel lastig, misschien is het mogelijk de hond van te voren iets kalmerends te geven?

Slaan in dit geval is nooit goed, en de DA wist dat, gezien zijn vele sorry"s. Maar dit alles goed?, nee, het geeft echter wel aan dat de man uit zijn slof schoot en er spijt van had.

Om dan gelijk te zeggen dat mensen deze DA zelf verwondingen toe zouden hebben gebracht, zelfs een mod(!) getuigt van veel agressie,en domheid en ik vind dat heel ver gaan.


honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Als een hond dermate druk bij de DA is dat hij zijn werk niet goed kan doen is heel lastig, misschien is het mogelijk de hond van te voren iets kalmerends te geven?

Slaan in dit geval is nooit goed, en de DA wist dat, gezien zijn vele sorry"s. Maar dit alles goed?, nee, het geeft echter wel aan dat de man uit zijn slof schoot en er spijt van had.

Om dan gelijk te zeggen dat mensen deze DA zelf verwondingen toe zouden hebben gebracht, zelfs een mod(!) getuigt van veel agressie,en domheid en ik vind dat heel ver gaan. "

Ja want dat zijn geen normale mensen innocent.

En troost je, het is bij wijze van spreken, want ik geloof dat ik allang vertrokken ben voor zo'n situatie ooit zou ontstaan hoor. 

Maar als íemand op deze manier mijn hond behandeld, durf ik idd niet voor mijn reactie in te staan.

Ik zeg niet dat dat goed is, maar ik ben ook maar een mens.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als een hond dermate druk bij de DA is dat hij zijn werk niet goed kan doen is heel lastig, misschien is het mogelijk de hond van te voren iets kalmerends te geven?

Slaan in dit geval is nooit goed, en de DA wist dat, gezien zijn vele sorry"s. Maar dit alles goed?, nee, het geeft echter wel aan dat de man uit zijn slof schoot en er spijt van had.

Om dan gelijk te zeggen dat mensen deze DA zelf verwondingen toe zouden hebben gebracht, zelfs een mod(!) getuigt van veel agressie,en domheid en ik vind dat heel ver gaan. "

Ach ja. Het "kom niet aan mijn hond, ongeacht wat de hond aan het doen is" syndroom. Zo kreeg ik een klap met een opgerolde hondenriem in mijn gezicht van een bazinnetje omdat ik haar hond een trap van Elsa af gaf omdat die enkele seconden daarvoor Momo een aantal keren fiks pijn had gedaan waardoor ze moest piepen (wat die bikkel eigenlijk nooit doet) en enkele maanden daarvoor Elsa (die toen nog een kleine pup was) fiks in het hoofd had gebeten en de straat had opgejaagd in mijn eigen tuin waar hij niets te zoeken had.

Ze had de hond onder controle moeten hebben, in moeten grijpen of aangelijnd moeten houden. Nee.. in plaats daarvan ging ze mij slaan omdat ik mijn honden beschermde.

 

Dit verhaaltje is eigenlijk hetzelfde. Zij hoort die hond in bedwang te houden. Het was geen angst, stress of spanning maar gewoon geen enkele controle over het gedrag van de hond. De DA had niet moeten slaan maar hen weg moeten sturen. Maar dan nog.. die DA in elkaar gaan slaan omdat die de hond corrigeerde met één enkele, niet harde, tik?

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber



Valt er een hond aan dan is het natuurlijk iets anders maar een blije hond een corrigerende tik geven is echt niet meer van deze tijd.

Zeker een dierenarts niet omdat deze juist beter moet weten.

We zijn er allemaal niet bij geweest dus misschien was er wel meer aan de hand.

Ik vraag me af, als er een hond blij tegen je op springt, of je dan een vuist maakt en de hond er meer een tik geeft?

Of je niet boos wordt op mensen die jou hond zo maar een tik geven omdat je hond tegen iemand op springt.
Boos worden snap ik maar slaan.

En een dierenarts in elkaar slaan is ook iets anders dan laten schrikken door een tik terug te geven.





honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oké van vuistslag op de neus naar corrigerende tik. 

Een hond die mogelijks gevaar vormt voor een andere hond of een hond die bij de dierenarts opspringt. Ja inderdaad volledig hetzelfde hp-frusty

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Oké van vuistslag op de neus naar corrigerende tik. 
Een hond die mogelijks gevaar vormt voor een andere hond of een hond die bij de dierenarts opspringt. Ja inderdaad volledig hetzelfde  "

Van 'slaat met de vuist, niet heel hard' naar een vuistslag op de neus.

Van 'constant tegen de DA op blijven springen' naar een keer tegen iemand opspringen..

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ik vraag me af of TS eigenlijk nog gaat reageren... Zou toch wel willen hoe de hond zich nu precies gedroeg, hoe vaak hij bleef opspringen en wat zij deed om hem kalm te houden. Want ik kan me echt niet voorstellen dat je een hond nog niet even tegen kunt houden om tegen iemand op te springen.
En hoe het nu afgelopen is met de DA vraag ik me ook af. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Van 'slaat met de vuist, niet heel hard' naar een vuistslag op de neus.
Van 'constant tegen de DA op blijven springen' naar een keer tegen iemand opspringen.. "

Sorry maar een vuistslag = slaan met de vuist. Hard of zacht blijft een vuislag. Dus wel degelijk hetzelfde. Een hond die opspringt tegen dierenarts kan je haast niet anders opvatten dan dat er staat. Problemen met begrijpend lezen vandaag liz?

 

"Een vuistslag of stoot is een slaande beweging met dichtgeknepen hand."

Bron: encyclopedie 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

" Ja want dat zijn geen normale mensen .

En troost je, het is bij wijze van spreken, want ik geloof dat ik allang vertrokken ben voor zo'n situatie ooit zou ontstaan hoor. 

Maar als íemand op deze manier mijn hond behandeld, durf ik idd niet voor mijn reactie in te staan.

Ik zeg niet dat dat goed is, maar ik ben ook maar een mens. "

 


En de dierenarts is geen mens. Die dus niet naar het herhaaldelijk besprongen te worden een keer uit vliegt.

(dit wil niet zeggen dat ik het goed keur.)
Naar mijn in ziens had de da eerder moeten ingrijpen door middel van assistent erbij roepen of afzien van behandeling. kom maar terug als u haar onder controle heeft.

Ik snap dat de topic starter al geen fijn gevoel bij deze da had voor dit incident
( luister altijd naar je gevoel). Zoek een andere of ga naar je oude da terug.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

"  
En de dierenarts is geen mens. Die dus niet naar het herhaaldelijk besprongen te worden een keer uit vliegt.

(dit wil niet zeggen dat ik het goed keur.)
Naar mijn in ziens had de da eerder moeten ingrijpen door middel van assistent erbij roepen of afzien van behandeling. kom maar terug als u haar onder controle heeft.

Ik snap dat de topic starter al geen fijn gevoel bij deze da had voor dit incident
( luister altijd naar je gevoel). Zoek een andere of ga naar je oude da terug. "

Ik geloof niet dat ik ergens gezegd heb dat het geen mens is?

 

Ik raad zelfs nog aan dat ze uit moet leggen waarom ze daar nooit meer zou komen, zodat hij er iets mee kan doen.

 

En ja, ik verwacht dat een da wel wat andere manieren kent om dit op te lossen dan waar hij nu voor koos. 

Zoals oa de opties die je zelf al aangeeft .

Anders is toch echt het verkeerde beroep gekozen.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

En ja, ik verwacht dat een da wel wat andere manieren kent om dit op te lossen dan waar hij nu voor koos. 
Zoals oa de opties die je zelf al aangeeft .
Anders is toch echt het verkeerde beroep gekozen. "

Ik ben wel benieuwd naar de reacties wanneer een lid hier is weggestuurd bij de DA omdat de hond geen enkele manieren is bijgebracht...

 

Bij het schapendrijven wordt er hier weleens iemand naar huis gestuurd om de hond eerst eens een beetje te leren luisteren. De ellende die dat oplevert... wil je niet weten. Men wil geen kwaad woord over de eigen hond accepteren.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Radeloos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^