Welk honden ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel henkhenk

Hallo mede honden liefhebbers,

ik zoek een derde hond heb nu een hond uit Bosnië van 2 en 22 kg zwaar en een kooiker van 11 jaar en 10 kg zwaar.

ik wou nu graag een derde hond maar wel graag een hele grote ik dacht eerst aan een kangal maar dat word door veel mensen afgeraden en die zijn heel zelfstandig en wil wel graag gewoon kunnen knuffelen met mijn hond welk ras is dan geschikt voor mij?

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Je kan elk ras knuffelen. Ik zou uitzoeken wat voor eigenschappen je zoekt in een volgende hond en dan kijken wat voor ras daar bij past. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

wat kan je de derde hond bieden, groot ras, kortharig , langharig, veel wandelen, niet te veel wndelen.....bedenk dat een groot ras altijd duurder is, in aanschaf, voeding en vooral dierenarts kosten, ruimte in huis, ruimte in de auto....

honden page profiel henkhenk

Geld is niet een probleem zijn niet rijk maar wel flink boven gemiddeld ik vind grote rassen mooi we doen elke dag sowieso een wandeling van 1,5 tot 2 uur soms een uitzondering dat het niet lukt. Ik wil een hond die een allemansvriend is op neutraal terrein waaks of niet maakt me niks uit. Maar is een kangal echt zo moeilijk als dat iedereen zegt?

honden page profiel henkhenk

Willemijn, ik zie dat je zelf baasje bent van een newfy hoeveel eet zo’n hond dan per dag?

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 2 doggies

honden foto van Witte Draak

Of Kangals moeilijk zijn, hangt af van wat jij ziet als moeilijk. Als jij zoekt naar een allemansvriend, dan is een Kangal geen handige keus omdat zij van nature niks moeten hebben van vreemden. Het wordt moeilijk als je een Kangal wil houden in een situatie waar hij altijd vriendelijk moet zijn naar vreemden. Dat zit gewoon niet in zijn aard. Er zullen uitzonderingen zijn die wel allemansvriend zijn, maar dat zijn dus uitzonderingen die de regel bevestigen. 

 

Als je zoekt naar een grote vriendelijke reus, dan kun je denken aan de Newfoundlander, Landseer en Leonberger, of als je kortharig wil, een Duitse dog, Engelse mastiff of Bullmastiff. 

Bedenk je wel dat reuzenrassen gemiddeld niet oud worden, duur zijn in aanschaf en onderhoud (voer, verzekering, medische kosten) en vaak kwijlen hp-wink Oh, en natuurlijk de vachtverzorging bij langharige rassen. Daar moet je maar net tegen kunnen en zin in hebben. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Kangals zijn vrij zelfstandige honden die kuddes bewaken. Zoals ik begrijp zijn het niet de meest makkelijke honden. Hier woonde er 1 in de buurt maar die is uiteindelijk herplaatst. 

 

Mijn zus heeft zelf een Bullmastiff die voornamelijk bij mij is opgegroeid. Eddy is een lieve lobbus maar sinds dat hij 2 jaar is zeer waaks. Hij slaat aan als er iemand aanbelt of langs loopt en geloof me hij zal s avonds zeker mij of mijn zus beschermen. 

 

Echter staat de Bullmastiff daar ook bekend om. Ook staan ze er om bekend dat ze gewoon lief zijn en voornamelijk voor de mensen die ze goed kennen. Ze zijn wel lui en zeker na een goede wandeling kunnen ze heerlijk languit liggen te snurken.  Het is een imposante hond om te zien maar zullen zelf eerder ergens van schrikken dan andersom XD. 

 

Eddy is bijv. Echt een groot watje en een Bullmastiff staat daar ook bekenf om. Ze zijn vaak voor de vreemste dingen bang...zo is Eddy bang voor schuifdeuren. Vraag me niet waarom maar hij gaat helemaal plat als hij zo n ding ziet of hoort. 483169.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Willemijn, ik zie dat je zelf baasje bent van een newfy hoeveel eet zo’n hond dan per dag? "

Ik heb er twee, meer dan een kilo per dag aan vlees ieder....newfoundlanders zijn niet voor iedereen weggelegd, ze hebben een goede verzorging nodig.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

510167.jpg   Dit is nog een kleine puber die al 70 kilo weegt.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Oh! En de Sint Bernard natuurlijk. Maar dat zijn echt kwijlmonsters. Wel enorme knuffelberen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

De newfoundlander is een vriendelijke hond voor iedereen, dieren kinderen mensen, en toch zijn het geen allermans vrienden.....ze zullen niet zomaar met iemand mee gaan....zijn alert thuis als er vreemden komen, zijn geen blaffers...maar dar komt ook omdat ik de baas ben, ik hou niet van blaffende honden.

honden page profiel henkhenk

Hahah ja onze  hond uit Bosnië is ook bang voor zulk soort dingen bijvoorbeeld een slagboom dan springt ze meteen een meter naar achter. Blaffen in huis is niet erg als ze buiten op neutraal terrein maar niet agressief zijn. Ik snap ook dat je dat bijna altijd wel kan verhelpen door een goede socialisatie maar ik denk dat je bij een kangal dat er toch wel moeilijk uit krijgt.

honden page profiel henkhenk

Heb inderdaad liever niet te veel kwijl

honden page profiel henkhenk

Allemaal bedankt voor de reacties ik ga sowieso nog even kijken naar newfoundlanders en bull mastiffs vind het allebij prachtige beesten. In mijn straat woont er ook een ik vind het altijd zo’n prachtig beest die newfoundlander het is echt net een beer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Heb inderdaad liever niet te veel kwijl "

Henk, als je je honden leert om niet te bedelen, kwijlen ze niet in huis....een goede verzorging, conditie en voeding, mijn oudste is nu 12 en nog gezond....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Allemaal bedankt voor de reacties ik ga sowieso nog even kijken naar newfoundlanders en bull mastiffs vind het allebij prachtige beesten. In mijn straat woont er ook een ik vind het altijd zo’n prachtig beest die newfoundlander het is echt net een beer. "

Nogmaals kijk niet naar het mooie, een newfounflander heeft veel verzorging nodig en daar zal je tijd in moeten steken....

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Trouwens even een waarschuwing; er zijn fokkers die bijvoorbeeld hun Sint Bernards adverteren als 'dry mouth', droge lippen. Dat is complete onzin en een marketingtruc om meer geld te kunnen vragen voor pups. 

 

Het is wel zo dat je de hoeveelheid kwijl zelf zoveel mogelijk kunt beperken door geen tussendoortjes te geven en bedelen niet aan te leren of toe te staan. Door de vorm van de lippen kom je bij veel reuzenrassen niet onder de kwijl uit, maar je kunt het wel redelijk goed beperken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

477179.jpg    Henk, je moet wel de ruimte hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier geen kwijlhonden hoor.smile

honden page profiel henkhenk

Ja ik let sowieso erg op het karakter daarvoor ga ik nu dus ook niet meer voor een kangal. Bedankt

honden page profiel henkhenk

Altijd zo belachelijk liegen om het geld 

honden page profiel henkhenk

En dan zeker als het om een hond gaat

honden page profiel henkhenk

510169.jpg

Mijn hond met mijn kat

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Mijn hond met mijn kat "

Wat een heerlijk stel, Henk.....

honden page profiel henkhenk

Ja het is altijd geweldig hoe ze bij elkaar liggen

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Aivar - de grote vriendelijke reu(s)

Een grote jongen van 10 maanden oud. Paspoort is aanwezig met gezondheidsverklaring. Ook is hij ingeënt, gechipt en recent ontwormt. Hij is dol op knuffelen en belly rubs en is zeer vriendelijk tegen iedereen. Hij houdt ook van spelen met andere honden en kan goed overweg met katten. Wel heeft hij ruimte nodig in de omgeving waar hij los kan rennen en spelen om zijn energie kwijt te raken. Het is een rustige hond met een lief karakter en sloopt niks wanneer hij even alleen thuis is. Hij is ook slim en leert snel wat je van hem verwacht.

Aivar zoekt een nieuw baasje die van grote stevige honden houdt en buiten actief is. Door zijn enthousiasme is hij mogelijk niet erg handig met te kleine kinderen.

$_86.JPG$_86.JPG

honden page profiel henkhenk

Wauw wat een prachtige hond!

 

honden page profiel henkhenk

Ik denk dat onze Bosniër laika daar echt geweldige vriendjes mee zou worden die kan namelijk ook uren rennen

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wat als ze geen vriendjes worden, heb je dan de mogelijkheid om ze apart te zetten, als je 2 honden hebt waarbij het goed gaat, kan (hoeft niet) een derde alles verstoren.

honden page profiel henkhenk

Onze huidige 2 honden doen elkaar niks maar zijn ook geen vriendjes toen laika puppy was heeft de oude hond eerst heel dominant gedaan en altijd happen dus nu neemt laika Bruno de oudere hond heel serieus en spelen ze nooit daar heeft Bruno waarschijnlijk ook geen zin in. En laika is eigenlijk met elke hond vriendjes niet altijd meteen maar na een paar minuten met elke hond dus daar ga ik vanuit en ja ik zou ze apart kunnen zetten.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Welke hond past bij ons?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^