Met de handen in het haar: nog stééds giardia!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CheronaCherona

Hi iedereen,

Ik word he-le-maal gek.
Mijn lieve labrador George is inmiddels 22 weken oud, en heeft al vanaf dag 1 giardia. We hebben er ALLES aan gedaan, maar het blijft maar terug keren.

We zijn inmiddels 3 antibiotica-kuren (metrobactin) verder, waarvan de laatste 10 dagen duurde. Ik heb giardax geprobeerd op aanraden van enkele hier, ook daar heb ik 60 tabletten van opgemaakt, maar dat haalde niets uit. Ik doe psylliumvezels bij zijn eten, ik stoom dagelijks het hele huis (alles waar hij bij kan tenminste) en was iedere 3 dagen zijn speeltjes met detol. Hij krijgt niets behalve zijn brokken (doglovers gold classic) en ik loop zelfs niet meer door het gras, maar puur en alleen door de woonwijk op de stoep. 

Ik weet gewoon écht niet meer wat ik hiermee aan moet.

Nu las ik vaak dat veel hondjes goed reageren op KVV, dus vandaag voor het eerst ontbijt en lunch vers vlees gegeven.. en net leek het wel een slachtveld op straat yell heb 3 poepzakjes moeten gebruiken, en nog lag er dan nog een deel op de stoep wat ik er niet af kreeg (gelukkig gaat het regenen zo)

Nu maandag dus weer opnieuw naar de dierenarts uiteraard.. hp-frusty 

Iemand dezelfde ervaring?
Alle tips zijn welkom! hp-heart

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ach, ik kan me voorstellen dat je er een beetje radeloos van wordt als het zó lang duurt! Jeetje, ook niet fijn voor George :(

Ik heb er (gelukkig) geen ervaring mee en dus ook geen tips, maar ik hoop echt dat je iets vindt dat werkt.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Giardia zal nooit over gaan als de hygiëne niet goed is en/of dat buiten de besmetting blijft bestaan. Laat geen snaptest meer doen maar laat een bloedtest doen als je hond bijna geen diarree meer heeft en de snaptest wel positief aan blijft geven. Snaptesten kunnen vals positief geven. Dat houd in dat de hond geen giardia meer heeft maar de snaptest blijft positief aan geven....Zoals bij onze hond gaf de snaptest vals positief en bij de bloedtest bleek hij geen giardia meer te hebben! De snaptest werd steeds door DA A gedaan en aangezien de hond maar volgepompt werd door deze DA met al die troep aan medicatie ben ik voor een second opinion naar een andere DA gegaan die dus aangaf dat de snaptest vals positief aan kon geven en de bloedtest deed. Gelukkig maar anders had mijn hond voor de 5e keer die troep aan medicatie gekregen. Weet overigens dat te veel aan psyllium ook diarree kan geven. Na de bloedtest moest mijn hond over op Royal canin gastro intestinal om de darmen op de juiste manier te ondersteunen. Het laatste beetje diarree was daarmee ook verleden tijd.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Oh wat ontzettend vervelend, Giardia is ook ontzettend hardnekkig.

 

Heb een pup gehad die er ook weken mee aan het vechten was, hebben toen ook van alles geprobeerd en kreeg op een gegeven moment een spuit van de dierenarts die 1 week werkte (weet de naam helaas niet meer) en toen was het daarna echt over, terwijl wij ook meerdere antibioticakuren daarvoor hadden geprobeerd en het ging gewoon niet over. 

honden page profiel Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP) 3 doggies

honden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)

Zeer herkenbaar wat je schrijft. 

Toen wij onze pup ophaalden, had ze ook giardia.

We zijn er ook maanden mee bezig geweest om het weg te krijgen, maar het is uiteindelijk gelukt gelukkig.

Wij gaven haar op een gegeven moment vers vlees wat speciaal voor honden met maagdarmklachten is en probiotica. En dat hielp.

Als je wilt, kan ik morgen even naar de dierenartsenpraktijk bellen om te vragen hoe dat verse vlees heet. De praktijk is nu gesloten.

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Bedenk me net dat honden die al geruime tijd last hebben van de darmen mogelijk ook vaak een tekort hebben aan B12. Hierdoor gaan ze ook aan de diarree. Giardia kan ook er voor zorg dragen dat de hond een B12 gebrek krijgt. Om de B12 helder te krijgen kan bloed geprikt worden.  

Een giardia besmetting heeft ook te maken met een verlaagde weerstand van de hond. Vuile pens helpt de darmbacteriën voor gezonde darmen.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Vergeet niet als de hond gepoept heeft  de kont goed schoon te maken.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden 3 doggies

honden foto van Sas en haar honden

Heb nog een stukje gevonden op barfplaats over diatomeeënaarde en giardia. Lees het maar eens, vooral wat Annemarie Rijnveld schrijft : https://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=114320&start=15

honden page profiel JamaicaJamaica

1 kuur metrobactin en 3 kuren panacur achter elkaar schijnt goed te werken, maar weet je wel zeker dat het nog steeds giardia is? Ik heb hier een hond die metrobactin kreeg voor maagdarminfectie. Daarna werd haar ontlasting niet meer vast, juist door de antibiotica. Ze krijgt nu veendrenkstof en sana-pron(probiotica). Nu is haar ontlasting al veel beter.

honden page profiel CheronaCherona

Thanks iedereen!

 

Zojuist weer 3 ontlastingen van George naar de dierenarts gebracht, wederom dus een snaptest. Ik word zo gebeld over de uitslag. Bij 1 van de ontlastingen zat zelfs weer bloed en slijm.

Ik heb wel aangegeven dat ik niet heel gelukkig word van WEER een antibioticakuurtje, aangezien ik toch hoop dat er nog iets anders te doen valt.

Ik houd jullie op de hoogte als de DA terugbelt.

honden page profiel CheronaCherona

" Heb nog een stukje gevonden op barfplaats over diatomeeënaarde en giardia. Lees het maar eens, vooral wat Annemarie Rijnveld schrijft : https://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=114320&start=15 "

Interessant! Dit klinkt wel erg goed. Ga me er even in verdiepen! :)

honden page profiel Bink_the_BernerBink_the_Berner

honden foto van Bink_the_Berner

Neem eens contact op met een klassiek homeopaat? Wij hebben goede ervaring met Liesbeth Ellinger, haar praktijk (Centaurea) zit in Apeldoorn. 

 

Heel veel succes, hoop dat het snel onder de duim is, dit kan nooit goed zijn!

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

" Thanks iedereen!
 
Zojuist weer 3 ontlastingen van George naar de dierenarts gebracht, wederom dus een snaptest. Ik word zo gebeld over de uitslag. Bij 1 van de ontlastingen zat zelfs weer bloed en slijm.
Ik heb wel aangegeven dat ik niet heel gelukkig word van WEER een antibioticakuurtje, aangezien ik toch hoop dat er nog iets anders te doen valt.
Ik houd jullie op de hoogte als de DA terugbelt. "

Ik had deze keer toch echt een bloedtest voor het lab laten nemen...zo verging het mijn hond ook...en al die antibiotica ed is ook een aanslag op de darmen. Je houd er zo straks een chronisch darmpatient aan over....

honden page profiel CheronaCherona

Zojuist gebeld door de DA.

THANK GOD, giardia-vrij! :D 

Waarschijnlijk een allergie + zwakke darmen (duh, na al die zooi), dus voorlopig even op hypoallergene voeding.

Ook is de diatomeeënaarde onderweg, want dat klonk wel héél goed! :) Maar eerst even gewoon op z'n nieuwe voer zonder toevoegingen.

Bedankt iedereen voor de tips! Heb er veel aan gehad! :)

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Oh wat een heerlijk nieuws, super !!!

 

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Fijn nieuws succes verder 

honden page profiel CheronaCherona

Hi iedereen! Even een update over George laughing.

 

Na een weekje op dieetvoeding van de dierenarts ging het steeds beter, redelijk goede poepjes maar zeker geen giardia meer. 

Inmiddels in overleg overgestapt naar Farmfood fresh, dus vers vlees en dit gaat eigenlijk nog veel beter! Van Farmfood zelf een ontzettend uithebreid en persoonlijk stappenplan ontvangen en ik heb er alle vertrouwen in dat George over een paar weekjes een prima darmflora heeft kunnen opbouwen!

Ook geef ik hem dagelijks diatomeeenaarde door zijn voer, gewoon om er zeker van te zijn dat die vervelende parasieten geen kans meer krijgen. 

 

Al met al dus helemaal top!

 

Nu ben ik wel nog benieuwd: heeft iemand hier ervaring met het hebben van een groeiachterstand bij de hond? Hij is niet te dun want zijn ribben zijn niet zichtbaar, maar hij is wel vrij klein als ik hem vergelijk met leeftijdsgenootjes. Hij is 17 kilo en 24 weken, waar het gemiddelde voor een labrador reu op 23,3 kg ligt op deze leeftijd. 

Zolang hij maar gezond is ben ik helemaal happy hoor, maar ik ben benieuwd of hij nog een groeispeurt zal gaan maken aangezien hij toch al 5,5 maand oud is inmiddels. Iemand hier ervaring mee?

 

O en even een fotootje erbij! Want dat is natuurlijk altijd leuk. (Z’n tuigje is te groot, haha I know. Medium is te klein, en large.. te groot dus.)

509761.jpg

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Zeer mooi hoop zo verder goed gaat fijn 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Java van het forum hier heeft volgens mij groaiachterstand naar aanleiding van giardia gehad. Misschien kun je even contact opnemen maar de vraag is of je er veel aan kan doen.

 

Het is trouwens ook wel een ras met veel groteverschillen. Ik heb zelf een golden die 7/8 kg zwaarder is dan een golden van zijn leeftijd. Ook zeker niet te zwaar, maar wel breder gebouwd (bredere borst en kop) moeilijk op foto's te zien maar ik hoor van mensen ook dat die van mij gespierder is. Tsja.. allemaal gewicht natuurlijk. Ik zou het gewoon afwachten, misschien komt het groeien nu hij beter eet. Zeker niet meer gaan voeren, dan groeit ie alleen de breedte in.

 

Edit: Ze groeien trouwens ook nog wel even door.die van mij nog steeds aan het groeien en hij is 27 april 1 geworden. Als ik hem nu zie vergeleken met 2/3 weken geleden... gewoon even afwachten!

Volgende forumvraag: Pup en poes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^