Pup en poes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

Ik zit met een enorm schuldgevoel. Onze pup van 4 maanden gedraagt zich de laatste weken steeds dominanter naar onze poes met haar kittens. Dit tot het fysieke aan toe! De poes wordt gebeten en de hond wordt behoorlijk gekrabd. Dit gebeurd op dagelijkse basis. Ook probeert de hond bij de kittens te komen en hapt naar ze. Ik weet niet wat ik kan doen om dit te voorkomen. Uit elkaar houden is geen optie want de poes moet gewoon bij haar kittens kunnen, zodat de kittens melk krijgen. De hond kan niet naar boven want daar spelen de kids. En bovendien zou hij gaan slopen. Dus ik blijf continue op mn hoede. Deze strijd is al een poos aan de gang en ik zie gewoon geen andere uitweg om de pup weg te doen voordat er serieuze problemen ontstaan. T is nu ook al voorgekomen dat de hond naar mij hapte op het moment dat ik ze uit elkaar wilde halen. De pup is ook heel lief hoor. Hij kan alleen niet samen met de poezebeestjes. Kan dit gedrag nog veranderen? Of moet ik voor het ergste vrezen. Ik wil m niet kwijt, maar dit kan zo toch ook niet langer. Veiligheid hoort voorop te staan. Iemand dezelfde ervaringen gehad? Of heeft iemand tips hoe hiermee om te gaan?

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Als ik het goed begrijp heb je een puppy die niet met de katten kan en niet met de kinderen.

Kan moederpoes met haar kittens niet in een andere veilige ruimte?

Hoe oud zijn de kittens? Moederpoes moet zo min mogelijk stress ervaren in deze tijd want door stress kan dit overgedragen worden aan de kittens waardoor deze hun hele leven zenuwachtiger kunnen blijven dan wanneer moeder relaxed heeft kunnen voeden.

Wat voor hond is het? Hoe oud? Waar komt hij/zij vandaan?
Als een jonge hond al niet met de katten en kinderen kan lijkt het me een lastige situatie.

Kan de hond desnoods uit logeren tot de kittens de deur uit zijn en moeder bijgekomen is.

Ook zou je miss een cursus kunnen doen of een gedragstherapeut kunnen inschakelen om het punt met de kinderen aan de pakken. Je wil natuurlijk niet dat de kinderen gewond raken.

Als de hond ook sloopgedrag vertoont zou ik hier ook mee aan de slag gaan, dit kan een teken van verlatingsangst zijn.

honden page profiel JoyceJoyce

Dankjewel voor je begripvolle antwoord. De pup is een American stefford/ labrador. Hij kan opzicht wel goed met de kinderen alleen wil ik ze liever niet alleen laten met de pup gezien de situatie. De kinderen zijn natuurlijk druk waardoor de pup ook enthousiast wordt wat begrijpelijk is. Dit vind ik niet erg maar houd daar wel liever toezicht op.  Ik heb moederpoes al geprobeerd in een andere ruimte te zetten echter gaat ze dan haar kittens verslepen. In de woonkamer doet ze dit niet. Ik maak me ook zorgen dat moederpoes gestrest raakt en dit ten nadelen van haar kittens gaat. Een gedragstherapeut is misschien wel iets om te overwegen. Wat kan ik me hierbij voorstellen? Komt zo iemand aan huis? Of moeten we daar naartoe? Sorry voor de vele vragen. Ik ben daar wel nieuwschierig naar.

honden page profiel JoyceJoyce

De hond is 4 maanden en komt uit een nestje waar vader en moeder samenleefde. Geen officiële fokkers. Gewoon een gezin.

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kat + aanhang in een doos naar de schuur of zolder waar de hond niet heen kan. Voor iedereen het rustigst. Feit dat de pup überhaupt de kans krijgt om te happen en bij het nest kan komen is al een teken dat hij veel te ver kan gaan. 

 

 

 

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Dankjewel voor je begripvolle antwoord. De pup is een American stefford/ labrador. Hij kan opzicht wel goed met de kinderen alleen wil ik ze liever niet alleen laten met de pup gezien de situatie. De kinderen zijn natuurlijk druk waardoor de pup ook enthousiast wordt wat begrijpelijk is. Dit vind ik niet erg maar houd daar wel liever toezicht op.  Ik heb moederpoes al geprobeerd in een andere ruimte te zetten echter gaat ze dan haar kittens verslepen. In de woonkamer doet ze dit niet. Ik maak me ook zorgen dat moederpoes gestrest raakt en dit ten nadelen van haar kittens gaat. Een gedragstherapeut is misschien wel iets om te overwegen. Wat kan ik me hierbij voorstellen? Komt zo iemand aan huis? Of moeten we daar naartoe? Sorry voor de vele vragen. Ik ben daar wel nieuwschierig naar. "

 




Zo'n gt (gedragstherapeut) komt normaal gesproken aan huis en bespreekt dan met jou het probleem zodat jullie samen een plan van aanpak kunnen maken.

Zoek wel naar een gediplomeerde gedragstherapeut. In NL is dit geen beschermde titel en kan iedereen zich zo noemen. Zelfs mijn dementerende oma van 88 ;-)

Als je uit NL komt beveel ik Quiebus of Martin Gaus aan. Deze trainen op een voor de hond zo fijn mogelijke manier zonder correcties. Ook Monique bladder is goed.


Blijf iig zover mogelijk weg van iemand die volgens de Cesar Milan, Ying Yang methode of roedelmethode werkt. Hierbij worden er veel correcties gebruikt en wordt de hond bang gemaakt.


Is er geen andere plek in huis waar de pup heen kan of desnoods uit logeren?

honden page profiel Loes, baasje van Rori & RaicoLoes, baasje van Rori & Raico 3 doggies

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

" Kat + aanhang in een doos naar de schuur of zolder. Dag kat. 

 

 

 

  "

 




Als moederpoes hierdoor meer stress ervaart, is dit ten nadelen van de kittens. Ik zou er dan voor kiezen om de hond te verplaatsen.
Moederpoezen zijn al snel gestresst en dit moet zoveel mogelijk beperkt worden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  


Als moederpoes hierdoor meer stress ervaart, is dit ten nadelen van de kittens. Ik zou er dan voor kiezen om de hond te verplaatsen.
Moederpoezen zijn al snel gestresst en dit moet zoveel mogelijk beperkt worden. "

Jammer voor de kat. Lekker in een bakkie naar de zolder, voor iedereen rustig. 

honden page profiel JoyceJoyce

In een bakkie naar de zolder? Beetje stomme opmerking dit...

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Wij hebben een Amerikaanse Bulldog van 15 weken en 3 katten van 2 jaar (2 zusjes) en 3 jaar oud.

 

In het begin was het voor allen wennen maar wij hebben een kattenluikje in de woonkamerdeur gemaakt zodat de katten naar boven kunnen gaan als ze niet samen met de hond willen zijn en dat geeft veel rust. Ze zitten dus niet gedwongen in dezelfde kamer. 

 

De puppy daagt de katten vaak uit maar wordt door een flinke pets op zijn neus wel op de plaats gezet door de katten, de puppy zelf doet niet happen of iets dergelijks, na zo'n pets dan druipt hij wel af.

 

Ik ga ervan uit dat je de poes al had voordat de hond erbij kwam, dan had je hier toch wel iets in mogen verdiepen hoe je eventuele problemen tussen hond en kat zou kunnen oplossen, de kans dat het ooit vriendjes worden is namelijk vrij klein maar het kan wel.

Ik snap heel erg goed dat je de hond niet alleen met de kinderen laat, ik zou onze puppy ook nooit alleen met ons zoontje laten maar om er nu al over te denken om de hond te herplaatsen vind ik persoonlijk wel wat snel. Als de kittens dadelijk groter zijn en herplaatst (neem aan dat je ze niet allemaal zelf houdt) dan wordt het vanzelf ook wat rustiger in huis.

 

honden page profiel JoyceJoyce

Klinkt beschuldigend als je zegt: je had je hier wel eens in mogen verdiepen. We hebben het hondje een weekje op proef gehad om te kijken of de hond en de kittens samen konden. Er waren toen geen problemen en alles verliep soepel. Ook heb ik me ingelezen van te voren maar dat betekend niet dat je al voorafgaand kunt weten wat er gebeuren gaat. En dat gedrag eventueel nog kan gaan omslaan. Dat zal je moeten ervaren ben ik bang. Herplaatsen zou ik alleen doen als ik geen veiligheid meer kan garanderen voor mn gezinsleden inclusief dieren. Dus denk niet dat ik dit makkelijk of snel overweeg. Het doet mij ook pijn als ik hem weg moet doen. Maar het is ook niet ok als er dagelijks gevochten wordt. Hij is nu nog klein. Maar wordt steeds groter. Ik denk altijd je kunt je zoveel verdiepen wat je wilt. Elke hond is anders. Ik heb toevallig een dominante hond wat pas sinds een paar weken merkbaar wordt. T is al moeilijk genoeg allemaal. Ik zoek naar op oplssingen.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Volgens mij kan er pas over dominantie gesproken worden als de hond zo goed als volwassen is en zijn karakter gevormd is. 

 

Wat nu gebeurd zijn gewoon puppystreken en die horen erbij, zoals ik al zei, die van ons daagt ook vaak de katten uit en krijgt dat een flinke pets op zijn neus. 

 

Het is niet beschuldigend bedoelt maar katten en honden samen gaat logischerwijs vaak niet gemakkelijk samen, ze spreken tenslotte een hele andere taal en dat is dan een kwestie van aanpassen van beide kanten. 

Daarom het beste een oplossing zoeken waardoor ze niet gedwongen in dezelfde ruimte moeten zitten en ieder zijn rust kan pakken als daar behoefte aan is. 

 

Wat anderen al aangaven is het het beste om moederpoes met kittens in een andere ruimte te plaatsen waar ze rustig kan zogen en de kittens verder ook geen gevaar lopen, als de kittens het nest kunnen verlaten en moederpoes weer alleen is dan zal het ook een stuk rustiger worden in huis. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Als het niet mogelijk is de dieren uit elkaar te houden, wees dan streng naar je pup. Hij/zij heeft uit de buurt van de katten te blijven. Bedenk ook eens of je het nestje misschien in de hoogte kunt verplaatsen naar een plek waar je pup er niet bij kan?

 

Ik heb geen verstand van kittens. Hoe oud zijn ze? Lopen ze al rond? Hoe lang blijven ze nog?

 

Waarschijnlijk gaat het inderdaad makkelijker als de kittens ieder naar hun eigen huisje gaan. Toch moet je pup ook met je oudere kat om kunnen gaan. Leer je pup dat waar de kat is, een no-go area is voor de pup. Ja, je zult je pup non stop in de gaten moeten houden maar dat moet toch al ongeveer op die leeftijd.

Wees steng en consequent. Regel eventueel iets met benches of traphekjes zodat zowel pup als kittens de woonkamer kunnen verkennen, maar dan om de beurt.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik vind het persoonlijk niet verstandig om een pup te nemen op het moment dat je kat zwanger is of al kittens heeft. Indien je de pup had voor je kat zwanger was, vind ik het niet verstandig om je kat zwanger te laten worden wanneer je net een pup erbij hebt. Een pup geeft sowieso stress, ook al ging het eerst goed met de kittens. Op dit moment zou ik echt de hond even ergens anders laten logeren of in een andere kamer zetten of ideaal gezien met een hekje zorgen dat hij niet in de buurt van de kat kan komen. 

 

Deze situatie lijkt mij te veel risico en stress voor de kittens, dus ik zou echt proberen te voorkomen dat de hond daar nog bij kan. Ik zou zelf de kittens en moederpoes ook niet verplaatsen. Zij zijn het meest kwetsbaar op dit moment en waren er het eerst. Je pup moet zich leren aanpassen aan de huisgenoten die er al zijn. Wanneer de kittens verhuizen op 3 maand kun je dan echt beginnen met je hond aan je kat te laten wennen. Maar voor die paar maanden zou ik even een tussenoplossing zoeken waarbij de moederkat zo weinig mogelijk stress heeft. 

honden page profiel JoyceJoyce

Ik bedoelde ook meer dat de pup dominant is naar de kat en haar nestje. Het mogen dan best puppystreken zijn, maar fysieke aanvallen zijn niet ok. Ik wil voorkomen dat er straks gewonden vallen. Het gaat er hard aan toe.Daarbij raken de kittens ook nerveus/angstig ervan. En nogmaals ik kan het nestje niet verplaatsen omdat moederpoes de kittens dan gaat verslepen en op veilige plekjes probeerd te verstoppen om ze te beschermen. Dit was ook mijn eerste idee om de situatie tot rust te brengen.. Echter heb ik dit geprobeerd, moederpoes verstopte de kittens in de wasmand,een andere zat achter de kledingkast verstopt enz..Ik heb nu een ijzeren omheining gekocht waar de kittens inzitten met moederpoes zodat ze afgezonderd zijn. Maar daar ramt de pup ook tegenop om erbij te komen. Het is gewoon een hele moeilijke sitatie en ik vraag me af of ik deze situatie nog wel tot rust kan brengen. 

honden page profiel JoyceJoyce

" Ik vind het persoonlijk niet verstandig om een pup te nemen op het moment dat je kat zwanger is of al kittens heeft. Indien je de pup had voor je kat zwanger was, vind ik het niet verstandig om je kat zwanger te laten worden wanneer je net een pup erbij hebt. Een pup geeft sowieso stress, ook al ging het eerst goed met de kittens. Op dit moment zou ik echt de hond even ergens anders laten logeren of in een andere kamer zetten of ideaal gezien met een hekje zorgen dat hij niet in de buurt van de kat kan komen. 
 
Deze situatie lijkt mij te veel risico en stress voor de kittens, dus ik zou echt proberen te voorkomen dat de hond daar nog bij kan. Ik zou zelf de kittens en moederpoes ook niet verplaatsen. Zij zijn het meest kwetsbaar op dit moment en waren er het eerst. Je pup moet zich leren aanpassen aan de huisgenoten die er al zijn. Wanneer de kittens verhuizen op 3 maand kun je dan echt beginnen met je hond aan je kat te laten wennen. Maar voor die paar maanden zou ik even een tussenoplossing zoeken waarbij de moederkat zo weinig mogelijk stress heeft.  "

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Ik bedoelde ook meer dat de pup dominant is naar de kat en haar nestje. Het mogen dan best puppystreken zijn, maar fysieke aanvallen zijn niet ok. Ik wil voorkomen dat er straks gewonden vallen. Het gaat er hard aan toe.Daarbij raken de kittens ook nerveus/angstig ervan. En nogmaals ik kan het nestje niet verplaatsen omdat moederpoes de kittens dan gaat verslepen en op veilige plekjes probeerd te verstoppen om ze te beschermen. Dit was ook mijn eerste idee om de situatie tot rust te brengen.. Echter heb ik dit geprobeerd, moederpoes verstopte de kittens in de wasmand,een andere zat achter de kledingkast verstopt enz..Ik heb nu een ijzeren omheining gekocht waar de kittens inzitten met moederpoes zodat ze afgezonderd zijn. Maar daar ramt de pup ook tegenop om erbij te komen. Het is gewoon een hele moeilijke sitatie en ik vraag me af of ik deze situatie nog wel tot rust kan brengen.  "

Hoe lang is de pup nu bij jou? 

Als hij nog niet lang bij jou is, nog niet volledig gewend is en er nog geen heel sterke band is, denk ik dat herplaatsing misschien niet zo'n slecht idee is in deze situatie. 

honden page profiel JoyceJoyce

Ben ik met je eens. We wisten dat de poes in verwachting was. We hebben met de dierenarts overlegt of een pup kwaad kon en zij gaven eigenlijk aan dat het juist goed was omdat ze zo van jongs af aan, aan elkaar konden wennen. De pup kwam toevallig op ons pad. Hier waren we niet naar opzoek. Als ik dit achteraf had geweten had ik dit absoluut ook anders aangepakt.

honden page profiel JoyceJoyce

De pup is ongeveer 2 maanden bij ons. 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Wat sneu voor de poes en haar kittens. Bij mij zou de hond geen kans krijgen om ze te pakken, zou hem leren!

 

Poes was er trouwens eerder dan de hond, dus die ging ik niet verstoppen, die heeft rust nodig, en moet zich veilig voelen, ook de kittens.

Kun je geen pup ren neerzetten, zodat de hond er niet bij kan?

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Ben ik met je eens. We wisten dat de poes in verwachting was. We hebben met de dierenarts overlegt of een pup kwaad kon en zij gaven eigenlijk aan dat het juist goed was omdat ze zo van jongs af aan, aan elkaar konden wennen. De pup kwam toevallig op ons pad. Hier waren we niet naar opzoek. Als ik dit achteraf had geweten had ik dit absoluut ook anders aangepakt. "

Wat jammer dat je dierenarts of iemand anders uit je omgeving je daar niet beter advies in gegeven heeft. Ik begrijp ook goed hoe moeilijk de situatie nu is. Ik denk dat jij het best kunt inschatten wat de beste oplossing is en of herplaatsing het best is (hoe moeilijk de beslissing ook is). Jij ziet hoe de pup reageert en hoe de kat en kittens reageren en welke risico's er zijn. Een gedragstherapeut zou zeker kunnen helpen, maar meestal duurt dat ook wel een tijdje en hebben die geen kant-en-klare oplossing, terwijl die er eigenlijk wel zou moeten zijn op dit moment. Tenzij je eerst een tijdelijke oplossing vindt natuurlijk. Is het geen optie om met een puppieren of traphekje een deel van de ruimte af te zetten? En dan de pup ook op voldoende afstand te houden daardoor, dus niet een ren vlakbij het nest. De kat kan er dan overspringen om bij haar kittens te komen.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Sneu voor de hond en de kat en kittens. Eerst is het onhygiënisch dat ie nog niet zindelijk is, dan is het lastig dat ie nog niet alleen kan zijn en nu moet ie misschien weg omdat hij de kat en kittens lastig valt. 

En het is stafford. Niet stefford. 

Ook echt onzin dat je pup dominant is. Ik zei het gisteren ook al ergens anders. Zo makkelijk, als men wat uitdagingen met een pup of hond heeft roept men gelijk "ooh jah dominant".

Echt onzin. Het is gewoon een pup en afhankelijk van ras en karakter hebben die zo hun dingetjes en streken. 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

" Ben ik met je eens. We wisten dat de poes in verwachting was. We hebben met de dierenarts overlegt of een pup kwaad kon en zij gaven eigenlijk aan dat het juist goed was omdat ze zo van jongs af aan, aan elkaar konden wennen. De pup kwam toevallig op ons pad. Hier waren we niet naar opzoek. Als ik dit achteraf had geweten had ik dit absoluut ook anders aangepakt. "

Hoi Joyce,

Ik zou de moeder poes heel goed beschermen.

Ook natuurlijk de kittens.

Met allemaal mag beslist niets gebeuren.

Dat zul je je zelf nooit kunnen vergeven.

dat recht hebben moederpoes en de kittens.

Ook wat wordt geschreven om de moeder poes en kittens helemaal weg uit het zicht zoals zolder....

Zo worden het geen lieve stabiele kittens-volwassen poezen.

Zeer binnen kort wordt het gebied groter voor de kittens en gaan op ontdekking tocht..

Dat verdient ook de moeder poes niet vind ik persoonlijk.

Als het al die tijd een lieve huis poes is geweest dan verdient ze haar plek die ze altijd heeft gehad.

De pup is erbij gekomen om jullie gezin aan te vullen.

Niet om de poes te vervangen of te verstoten.(naar de zolder of naar buiten)

Voor nu tijdelijk is een grote ren waarvan de boven kant dicht is een oplossing.

maar zo te horen hoe het nu gaat echt nooit alleen met elkaar laten.

Ik hoop ontzettend dat het lukt om de pup te socialiseren met de moeder poes en de kittens.

Na een paar weken zijn alle kittens hopelijk voorzien van een lief baasje.

Hopelijk kunnen de poes en pup dan ondertussen met elkaar opschieten.

Zorg ook voor plekken waar ze boven op kan zitten overal in huis ook in de kamer.

En in huis misschien echt stevige(!!!!) kinder/hekjes  in de deur posten.

Wij hebben van ijzeren deurroosters twee super stevige hekjes gemaakt.(bestaan in twee maten en dan een omlijsting maken)

Vond het mooier dan altijd kinder rekjes en echt super stevig!!!!!!

Een sterke hond kan deze op een gegeven moment toch kapot maken die kinder rekjes.

Zodat de poes ook daar heen weg zou kunnen.

Ga je weg dan beslist scheiden van elkaar.

evt deur knoppen omhoog zetten.

De pup wordt groter en sterker.

En hier is wel echt een regel!!

Stel dat het niet zou lukken met het laatste dier wat er bij komt.

Hoe moeilijk dat ook zou zijn dan gaat deze helaas weer weg!!!

Gelukkig nog nooit gebeurd!!!

wel grotere roedels altijd gehad met  oa 4grote honden en drie poezen.

nu drie poezen en 2 Newfoundlanders.

Ben zelf een super dieren vriend(in) maar zou niet willen dat er hulpeloze slachtoffer(tjes) vallen.

Ik hoop echt dat het gaat lukken en wens je echt veel succes toe!!!!!!

 

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Kun je geen pupkennel om het stuk waar de kittens verblijven zetten? En de pup leren dat hij bij de kittens vandaan moet blijven. Het is een jonge hond, die moet leren wat ok is en wat niet. Onze pup belaagde ook 1 kat die niet zelf van zich afbeet/sloeg. Aan ons om in te grijpen als de hond het blazen van de kat negeerde en maar door bleef gaan. Maar dan heb ik het over een volwassen kater, ik vind het zorgelijk dat de drukke, (grote) pup bij de kwetsbare kittens kan komen en de kans krijgt om lomp te doen. 

Als de kittens vrij door huis gaan lopen of op momenten dat je dat wilt gaan doen dan zou ik zorgen dat je de jonge hond daarbij weg houdt. Laat de hond uit, of zorg dat hij aan de lijn is zodat je zijn gedrag kunt sturen. 

Oefenen met aandacht op jou op de momenten dat hij de focus te veel legt op de kittens, en zodra hij wel reageert op jouw stem, piepspeeltje of wat dan ook om zijn aandacht te trekken een voertje erin (bij een x labrador lijkt met voer belonen me wel een goed beloningsmiddel)

Met mijn opgroeiende hond en de kat(ten) is het helemaal goed gekomen, maar in de pup tijd hebben we wel ook grenzen moeten stellen m.n. voor de kat die niet voor zichzelf op wilde komen. Naarmate de pup ouder werd ging het goed, lagen ze bij elkaar op de bank en verzorgden ze elkaar. Maar hadden wij in aanvang er niet in gestuurd, dan had het haat en nijd gebleven gok ik.

honden page profiel JoyceJoyce

" Sneu voor de hond en de kat en kittens. Eerst is het onhygiënisch dat ie nog niet zindelijk is, dan is het lastig dat ie nog niet alleen kan zijn en nu moet ie misschien weg omdat hij de kat en kittens lastig valt. 
En het is stafford. Niet stefford. 
Ook echt onzin dat je pup dominant is. Ik zei het gisteren ook al ergens anders. Zo makkelijk, als men wat uitdagingen met een pup of hond heeft roept men gelijk "ooh jah dominant".
Echt onzin. Het is gewoon een pup en afhankelijk van ras en karakter hebben die zo hun dingetjes en streken.  "

Wat een hoop verwijten en vooroordelen ???? t laatste wat ik wil is mn pup wegdoen. Maar veiligheid moet wel voorop staan.Het feit dat ik hier advies kom vragen doe ik om te leren hoe ik dingen beter kan aanpakken en om van ervaringen van anderen te kunnen leren. Ik ben ook maar een mens net als jij.Als ik niet van mn beestje hield dan kwam ik niet hier en had ik hem wel al weg gedaan. Jammer dat als men advies komt vragen er meteen zo veroordelend gereageerd wordt. Ik doe er alles aan om te proberen een veilige omgeving te creëren voor alle gezinsleden. Ik zie mn pup helemaal niet tot last! Dat hij jankte daar kwam ik advies om vragen omdat het fijn voelt als je van ervaren baasjes tips en advies kan krijgen waar ik mogelijk van kan leren.Maar als ik dus advies vraag is dat ook niet goed? Hij gedraagt zich ook dominant naar de poes, betekend niet dat ik hem daarom niet meer lief vind zeg! Oh ja en sorry dat ik stefford schreef ;). Om even te reageren op andere antwoorden: ik heb inmiddels een aparte plek in de keuken kunnen maken waar de kittens en moederpoes voorlopig genoeg ruimte hebben en waar de pup niet bij kan. Tussendoor laten we de kittens even vrij door de woonkamer gaan en ruilen we om met de pup, die dan even de keuken ingaat. T is nog even  aankijken of dit gaat werken. Voor nu is het een tussenoplissing.Ben nog steeds dankbaar als mensen een idee of advies hebben. We laten de pup en poes uiteraard nooit alleen samen. 

honden page profiel JoyceJoyce

" Wat sneu voor de poes en haar kittens. Bij mij zou de hond geen kans krijgen om ze te pakken, zou hem leren!
 
Poes was er trouwens eerder dan de hond, dus die ging ik niet verstoppen, die heeft rust nodig, en moet zich veilig voelen, ook de kittens.
Kun je geen pup ren neerzetten, zodat de hond er niet bij kan? "

Ik heb nu idd een ren neergezet in de keuken die de boel afsluit naar de woonkamer. Beetje raar uitgelegd maar je moet het zien om te begrijpen wat ik bedoel. Alle diertjes hebben nu voldoende ruimte en een afscheiding om bij elkaar te komen. Voorlopig even aankijken hoe dit gaat werken. Bedankt voor de tip!

honden page profiel JoyceJoyce

" Hoi Joyce,
Ik zou de moeder poes heel goed beschermen.
Ook natuurlijk de kittens.
Met allemaal mag beslist niets gebeuren.
Dat zul je je zelf nooit kunnen vergeven.
dat recht hebben moederpoes en de kittens.
Ook wat wordt geschreven om de moeder poes en kittens helemaal weg uit het zicht zoals zolder....
Zo worden het geen lieve stabiele kittens-volwassen poezen.
Zeer binnen kort wordt het gebied groter voor de kittens en gaan op ontdekking tocht..
Dat verdient ook de moeder poes niet vind ik persoonlijk.
Als het al die tijd een lieve huis poes is geweest dan verdient ze haar plek die ze altijd heeft gehad.
De pup is erbij gekomen om jullie gezin aan te vullen.
Niet om de poes te vervangen of te verstoten.(naar de zolder of naar buiten)
Voor nu tijdelijk is een grote ren waarvan de boven kant dicht is een oplossing.
maar zo te horen hoe het nu gaat echt nooit alleen met elkaar laten.
Ik hoop ontzettend dat het lukt om de pup te socialiseren met de moeder poes en de kittens.
Na een paar weken zijn alle kittens hopelijk voorzien van een lief baasje.
Hopelijk kunnen de poes en pup dan ondertussen met elkaar opschieten.
Zorg ook voor plekken waar ze boven op kan zitten overal in huis ook in de kamer.
En in huis misschien echt stevige(!!!!) kinder/hekjes  in de deur posten.
Wij hebben van ijzeren deurroosters twee super stevige hekjes gemaakt.(bestaan in twee maten en dan een omlijsting maken)
Vond het mooier dan altijd kinder rekjes en echt super stevig!!!!!!
Een sterke hond kan deze op een gegeven moment toch kapot maken die kinder rekjes.
Zodat de poes ook daar heen weg zou kunnen.
Ga je weg dan beslist scheiden van elkaar.
evt deur knoppen omhoog zetten.
De pup wordt groter en sterker.
En hier is wel echt een regel!!
Stel dat het niet zou lukken met het laatste dier wat er bij komt.
Hoe moeilijk dat ook zou zijn dan gaat deze helaas weer weg!!!
Gelukkig nog nooit gebeurd!!!
wel grotere roedels altijd gehad met  oa 4grote honden en drie poezen.
nu drie poezen en 2 Newfoundlanders.
Ben zelf een super dieren vriend(in) maar zou niet willen dat er hulpeloze slachtoffer(tjes) vallen.
Ik hoop echt dat het gaat lukken en wens je echt veel succes toe!!!!!!
  "

Bedankt voor je advies! 

Wat fijn dat jouw honden en poezen samen een manier hebben gevonden om samen te leven. Hoop dat dat hier ook ooit lukken gaat. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Ik heb nu idd een ren neergezet in de keuken die de boel afsluit naar de woonkamer. Beetje raar uitgelegd maar je moet het zien om te begrijpen wat ik bedoel. Alle diertjes hebben nu voldoende ruimte en een afscheiding om bij elkaar te komen. Voorlopig even aankijken hoe dit gaat werken. Bedankt voor de tip! "

Fijn dat je een oplossing hebt kunnen vinden. Ik duim dat het op deze manier goed werkt voor iedereen smile

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Joyce,

Misschien kun je inderdaad de pup aangelijnd in de buurt van de ren laten komen.

Zodat jij hem kan corrigeren/afleiden.

Misschien samen met je pup in de keuken op de grond gaan zitten.

Belonen voor goed gedrag.

Hem afleiden van de poes en kittens maar wel aan de riem zodat hij niet op de ren af kan stormen.

Als het goed gaat steeds een beetje dichterbij en vertellen hoe lief de poezen zijn en ook natuurlijk hij!!!

Afleiden evt met een lekkere kluif alleen op dat moment  en als het lukt steeds wat dichterbij maar beslist niets overhaasten!!

In de buurt van de poezen moet echt juist iets positiefs worden.

Als de pup afgeleid is dan geeft dat veel minder stress voor de moederpoes.

En kan zij ook wennen aan die nieuwe indringer in haar huis!

Dat is nl ook heel belangrijk dat de moederpoes en jouw pup de aankomende weken toch elkaar blijven zien al is de pup aangelijnd!!(echt ten alle tijden onder begeleiding!!)

Anders heb je straks een gat van een paar weken met de moederpoes met socialiseren met elkaar dan moet je niet willen.

Want het klikt nu al  niet zo.

De kittens zijn over een paar weken weg maar hopelijk kunnen zij met hun 2e met veel begeleiding met elkaar leren leven

En nog steeds aangelijnd totdat het goed gaat.!!

En nogmaals zet evt de deurgrepen omhoog.

Zodat hij niet in een onbewaakt moment bij de poes en of kittens kan.

ik hoop dat de pup en moederpoes kunnen wennen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Pup dominant?

 

Je pup heeft geen idee betreft regels en grenzen. 

Je zal je pup goed moeten begeleiden en op voeden.

 

Opvoeden is regels hebben, duidelijk en consequent zijn.

 

Ik zou een puppy ren, om je moederpoes en je  kittens doen.

 

Ik fok zelf Perzen, mijn hond is super lief naar mijn poezen en kittens maar heb toch, voor de rust van de moeder een puppy ren om de werpkist.

Dagelijks nemen we de kittens op schoot, waarbij Luca gelijk gaat moederen, de moeder poezen vinden dit prima.

 

Als de kittens gaan kruipen, ben ik ook bang dat er iemand op staat, vandaar ook voor de veiligheid het rennetje.

 

Door het hekje,  voorkom dat je pup de poezen kan lastig vallen en zo leert je pup gelijk, dat hij niets met de poezen hoeft en niet kan, door het rennetje. Dit is heel duidelijk voor hem, dit is een grens stellen.

 

Zet een kattenbak, het voer voor je poes in het rennetje.

Als ze eruit wilt, kan ze er overheen springen of je zet aan beide kanten een opstapje.

Zo doe ik het voor mijn poezen.

 

432787.jpg

Dat hij hapte, was waarschijnlijk opwinding, stres.477011.jpg

 

Op de foto nog het oude hekje, inmiddels een betere, met deurtje en groter

Volgende forumvraag: Piepen in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^