Puppy bijt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanaJana

Dag hondenvrienden, Voor degene die mijn vorig berichtje (al een paar maanden terug) hebben gelezen en zich afvragen hoe het tussen onze 2 hondjes gaat: super! Het zijn dikke vriendjes geworden en de oudere hond heeft veel aan onze puppy nu en is gelukkiger als ervoor!:) Nu hebben we nog 1 probleem met onze puppy van ondertussen 7, bijna 8 maand. Ze bijt continu! Onze zetel is ondertussen al gesneuveld en nu heeft ze gevonden hoe ze de halsband van de oudere hond zijn nek kan doen en bijt ze ook hier aan. Ze weet dat ze beide niet mag doen en zal het ook nooit doen als wij het zien! Maar altijd achter de rug! Nochtans heeft ze genoeg botjes rondslingeren om aan te knabbelen en genoeg speelgoed waar ze ook graag alleen mee speelt! Volgens mij heeft ze ook al haar tandjes gewisseld (kan dit? Ik heb er toch al heel lang geen meer gevonden). Mijn vraag is nu, waar zou dit aan kunnen liggen en wat kunnen we hier aan doen? Telkens als we het zien zeggen we hier steeds iets op. Ze doet het enkel als ze alleen thuis zijn en dan kunnen we er uiteraard niks op zeggen. Een bench is geen optie aangezien onze oudere hond dit niet kent en daar volgens ons ook slecht op gaat reageren. Ik vind het ook nogal zielig als de puppy in de bench moet en de oudere hond gewoon mag los lopen. Of zou dit volgens jullie geen probleem zijn voor de honden? Alvast bedankt!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe lang zit de puber alleen en wat voor activiteit krijgt die voordat je weg gaat?

Het kan gewoon pure verveling zijn, en dan ook nog in de puberteit.

honden page profiel JanaJana

Ik werk 's nachts en mijn man overdag. Ze zitten dus 's morgens een 2 a 3 uurtjes alleen als ik moet werken. Mijn man gaat altijd een korte wandeling met hen doen voor hij vertrekt. Heel veel word er dus niet mee gedaan omdat hier meestal ook geen tijd voor is. In begin beet ze aan de zetel, maar toen was dit vooral omwille van haar tandjes die wisselde en dat ze niet genoeg botjes had. Nu doet ze het enkel en alleen als ze allleen thuis is. De rand van de zetel is natuurlijk ook al afgeknabbeld ondertussen en dat ziet er misschien ook aanlokkelijker uit nu om aan te knabbelen. Maar zolang ze dit nog doet komt er uiteraard geen nieuwe zetel :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Lijkt me een vorm van verlatingsangst of verveling. 

Sowieso zou ik geen halsbandje of tuigje om laten als je er niet bent. Een hond kan zich er makkelijk aan ophangen met alle gevolgen van dien.

 

Hoe hebben jullie het alleen zijn opgebouwd? 

Is er niet een mogelijkheid een half uur eerder uit bed te gaan en de hond ook geestelijk zn uitdaging te geven?

Of jij een half uur later naar bed zodat je de hond nog wat kan bieden.

honden page profiel JanaJana

" Lijkt me een vorm van verlatingsangst of verveling. 
Sowieso zou ik geen halsbandje of tuigje om laten als je er niet bent. Een hond kan zich er makkelijk aan ophangen met alle gevolgen van dien.
 
Hoe hebben jullie het alleen zijn opgebouwd? 
Is er niet een mogelijkheid een half uur eerder uit bed te gaan en de hond ook geestelijk zn uitdaging te geven?
Of jij een half uur later naar bed zodat je de hond nog wat kan bieden. "

We hebben ze van in begin af en toe alleen gelaten, eens 5 minuten, eens 15 minuten, ... dit ging altijd goed!:)

Mijn man moet nu al om 5u30 opstaan en ziet het echt niet zitten om nog vroeger op te staan. Ik ga nooit direct slapen en ga eerst nog met hun wandelen en wat spelen voor ik ga slapen. Ik probeer ook op het werk te regelen dat ik niet veel nachten na elkaar heb of tussen 2 reeksen toch een paar dagen thuis ben om haar dan alle aandacht te geven. In het begin dat ze bij ons was ging dit niet en dan merkte we echt dat ze hier ongelukkig van werd. Nu probeer ik hier wel op te letten dat het niet vele ochtenden na elkaar is dat ze alleen thuis zitten :) 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Maar aandacht geven (edit: of enkel aanwezigheid van een mens in huis) is niet hetzelfde als uitdaging en beweging geven. Je puber verveelt zich waarschijnlijk gewoon. Als er niemand thuis is, is er niemand om hem te corrigeren, dus kan hij zich lekker laten gaan. 

Je zegt: 'Heel veel word er dus niet mee gedaan omdat hier meestal ook geen tijd voor is.'

Dat is natuurlijk niet eerlijk tegenover de honden. Jullie hebben voor ze gekozen, dan moet je er ook tijd voor maken. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Maar aandacht geven (edit: of enkel aanwezigheid van een mens in huis) is niet hetzelfde als uitdaging en beweging geven. Je puber verveelt zich waarschijnlijk gewoon. Als er niemand thuis is, is er niemand om hem te corrigeren, dus kan hij zich lekker laten gaan. Je zegt: 'Heel veel word er dus niet mee gedaan omdat hier meestal ook geen tijd voor is.'Dat is natuurlijk niet eerlijk tegenover de honden. Jullie hebben voor ze gekozen, dan moet je er ook tijd voor maken.  "

Ik vrees dat er inderdaad meer mee gedaan moet worden.  Hersenwerkjes, spelen, wandelen, fietsen, zwemmen, er zijn zoveel dingen die je kan doen met je hond.

 

Een hond heeft een uitdaging nodig, hij moet geestelijk of lichamelijk moe worden.  Lichamelijk zal niet lukken, jouw fysiek kan niet tippen aan de hond, je hebt ook het nadeel dat je bij je hond uithoudingsvermogen kweekt, waardoor het nog langer duurt voor hij fysiek moe is.

 

Doe dus zaken met je hond die een uitdaging vormen, een speurspelletje bv. en meer wandelen waarbij hij zijn neus kan volgen.  Ook van nieuwe geuren ontdekken kan je hond geestelijk moe zijn.  Laat hem dus naar hartelust snuffelen.

 

Zoals gezegd; jij hebt voor de honden gekozen, jij zal ze dus gelukkig moeten maken en tijd vrij maken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We hebben ze van in begin af en toe alleen gelaten, eens 5 minuten, eens 15 minuten, ... dit ging altijd goed!:-)
Mijn man moet nu al om 5u30 opstaan en ziet het echt niet zitten om nog vroeger op te staan. Ik ga nooit direct slapen en ga eerst nog met hun wandelen en wat spelen voor ik ga slapen. Ik probeer ook op het werk te regelen dat ik niet veel nachten na elkaar heb of tussen 2 reeksen toch een paar dagen thuis ben om haar dan alle aandacht te geven. In het begin dat ze bij ons was ging dit niet en dan merkte we echt dat ze hier ongelukkig van werd. Nu probeer ik hier wel op te letten dat het niet vele ochtenden na elkaar is dat ze alleen thuis zitten :-)  "

Wat doen jullie daags allemaal met de hond?

Ben je bekend met hersenwerkjes? Als je Facebook hebt, kun je je aanmelden op de pagina 'hersenwerk voor honden'. Het is de bedoeling dat je een soort van puzzels samen met je hond doet.

Dat wil zeggen: snoepjes of het voer verstoppen in bijvoorbeeld een verfrommelde handdoek, tussen een hoopje bladeren van de boom, tussen proppen krantenpapier oid. Je kan het zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt, je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Bij hersenwerkjes zorg je ervoor dat je het koppie van je hond aan het werk zet. Geestelijke uitdaging bied de hond vaak veel meer rust dan alleen maar saai bewegen.

Zelfs snuffelen op straat zorgt voor rust in het koppie. Belangrijk dus ook om de hond vaak lekker gewoon uit te laten snuffelen tijdens het wandelen. 

465210.jpg

454008.jpg

honden page profiel JanaJana

Eerst en vooral, wij hebben inderdaad gekozen voor onze honden en doen er alles aan wat in onze mogelijkheden ligt om hen gelukkig te maken!:) mag ik ook nog even benadrukken dat zij mijn eerste puppy is en ik hier dus geen ervaring mee heb? Vandaar dat ik dus aan jullie raad en advies kom vragen!:)

Als ik thuis ben ga ik er mee wandelen, nieuwe plaatsen ontdekken, speel ik ermee, ... maar als ik in een reeks nachten zit is hier gewoon niet veel tijd voor. Ik werk 10u per nacht, ik moet uiteraard nog genoeg slapen en heb ook nogal veel slaap nodig (9u). De overige 5u maak ik eten, eet ik, douch ik mezelf, maak ik mij klaar om te gaan werken en de tijd die ik nog over heb probeer ik met hen bezig te zijn :) al een geluk dat ik maar een 14 nachten moet werken in de maand. Dit is ook de reden dat ik mijn nachten probeer te spreiden voor de honden.

Mijn man heeft ook enkel de momenten dat ik met hen kan spelen vrij, meestal ben ik het die dan met de honden bezig is aangezien ik ook voor de honden bewust gekozen heb!:) hij was uiteraard ook akkoord!;) 

Die hersenwerkjes lijken wel interessant, dat ken ik nog niet echt. Ik zal er is wat rond opzoeken en uitproberen!:) dank u voor de tip Ruby88!:) 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Eerst en vooral, wij hebben inderdaad gekozen voor onze honden en doen er alles aan wat in onze mogelijkheden ligt om hen gelukkig te maken!:-) mag ik ook nog even benadrukken dat zij mijn eerste puppy is en ik hier dus geen ervaring mee heb? Vandaar dat ik dus aan jullie raad en advies kom vragen!:-)
Als ik thuis ben ga ik er mee wandelen, nieuwe plaatsen ontdekken, speel ik ermee, ... maar als ik in een reeks nachten zit is hier gewoon niet veel tijd voor. Ik werk 10u per nacht, ik moet uiteraard nog genoeg slapen en heb ook nogal veel slaap nodig (9u). De overige 5u maak ik eten, eet ik, douch ik mezelf, maak ik mij klaar om te gaan werken en de tijd die ik nog over heb probeer ik met hen bezig te zijn :-) al een geluk dat ik maar een 14 nachten moet werken in de maand. Dit is ook de reden dat ik mijn nachten probeer te spreiden voor de honden.
Mijn man heeft ook enkel de momenten dat ik met hen kan spelen vrij, meestal ben ik het die dan met de honden bezig is aangezien ik ook voor de honden bewust gekozen heb!:-) hij was uiteraard ook akkoord!;-) 
Die hersenwerkjes lijken wel interessant, dat ken ik nog niet echt. Ik zal er is wat rond opzoeken en uitproberen!:-) dank u voor de tip Ruby88!:-)  "

Het is jammer dat deze rekensom niet voor de aanschaf is gemaakt. 
Dit heeft verder niet veel te maken met of het een pup is of niet, maar gewoon weg met 'het hebben van een hond'. Als jullie niet meer tijd aan de honden willen besteden dan nu het geval, kunt je op zoek gaan naar iemand die elke dag een paar uren fulltime lekker met de honden bezig zal zijn. Een leuke 'oppas/uitlater', liefst eentje aan wie je de komende jaren wat hebt, zodat zowel jullie als de hond er een goede vertrouwensband mee heeft. Zodat je in de tijd die je zelf hebt toe kan met kleinere wandelingen, (hersen)spel, e.d. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Voor als je weg bent, kun je ook eens wat papierwerk op de grond laten. Gewoon een theedoosje, wcrollen, etc. Die gewoon lekker verscheurd mogen worden. Kan wel alleen als er daadwerkelijk enkel verscheurd wordt, en niet alles ook opgegeten wordt. Dan kan  de hond toch even lekker bezig zijn.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Grote kans natuurlijk dat een pup het wel op eet. Dan is een gevulde kong veiliger. Of snoepjes verstoppen, dat deed ik voor mijn 1e pup. 

Volgende forumvraag: Verlatingsangst pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^