10 maand oude labrador met conditie problemen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

Goedenavond,

 

Onze 10 maand oude Labrador is 2 weken geleden ineens veranderd van een levenslustig hondje die niet moe te krijgen is naar een hondje die na 10 minuten wandelen helemaal gesloopt is en achter je aan sjokt. Hij wilt nog heel graag spelen maar is na een paar keer achter de bal aan rennen klaar mee en gaat liggen. Als hij na een paar minuten wandelen begint te hijgen en als hij dan snuffelt maakt hij ook een knorrend geluid wat hij hiervoor nooit heeft gedaan.

 

Ik ben al een paar keer bij de dierenarts geweest en Jip heeft een bloed test en urinetest gehad waar niets op was te vinden. Hart en longen klinken goed maar de dierenarts gelooft niet dat er ergens iets vast kan zitten en geeft aan dat het knorrende geluid bij snuffelen erg normaal is.

 

Maandag ga ik weer naar de dierenarts om toch een scan te maken van zijn buik en strottenhoofd.

 

heeft iemand dit eerder meegemaakt of ideeen wat het eventueel nog zou kunnen zijn?

 

 

groet,

 

nik

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Als jouw hond voorheen geen knorrende geluiden maakte bij het snuffelen en nu wel, dan is dat niet normaal.

Ook het slome sjokkende gedrag vind ik voor een 10 maanden oude hond niet normaal. Ik zou zo niet 1,2,3 weten wat er aan de hand zou kunnen zijn, maar ik zou zeker voor een second opinion naar een andere DA gaan of bij je eigen DA hammeren op verder onderzoek. Dit is niet goed.

Verder een upje voor je en hoop dat er andere zijn die je misschien meer kunnen vertellen.

Hoop dat je er snel achter komt was er loos is met jouw hondje.

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Wij hebben een soort gelijk probleem met onze 10 maanden oude Jack Russel gehad. Hij at weinig en had eigenlijknergens zin meer in. Hij had dus wel degelijk iets vast zitten in zijn darmen. Net op tijd geopereert want de darm stond op springen. Gelukkig kan ik nu twee weken na de operatie zeggen dat het goed gaat met hem. Moeten hem echt indammen omdat hij denk dat het weer goed is. Dit hoeft bij jou niet het geval te zijn maar ik zou voor een second opinion gaan. Heel veel sterkte

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Franse hartworm? Daar doen de verschijnselen me aan denken - hoewel vaak het eerste waar je Franse hartworm door opmerkt is dat je hond soms kucht, maar vermoeidheid, kortademigheid kan er ook op wijzen.

Je kunt de ontlasting laten controleren (in NL bij Het Woud: http://wormbestrijding.nl/wormbestrijding-bij-honden/wormen-bij-de-hond/franse-hartwormen-hond/ ) en in een gevorderd stadium is er ook iets op een longfoto te zien. De behandeling is lastig, kan lang duren en zeker niet zonder risico's, hiervoor moet je een goed plan opstellen met je DA. Hoe lastig het kan zijn om er weer vanaf te komen, lees je hier.

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Ik ben geen dierenarts dus zou zo niet weten wat het is. Wel vind ik het zeer zorgwekkend dat een jonge labrador geen energie meer heeft. Ik zou dus, zoals hier al gezegd, naar een andere dierenarts gaan of verder onderzoek eisen. Zo snel mogelijk. Sterkte ermee. Echt rot zoiets. 

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

Hieronder ook een link met een video van het geluid Jip maakt.

graag jullie mening.

 

https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0qJtdOXmIxDiWO

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Wat een raar geluid, lijkt wel of hij iets in zijn keel of maag heeft zitten wat er duidelijk niet hoort te zitten. Geen idee of hij iets vreemds heeft opgegeten?

 

Zou dit zeker verder laten onderzoeken, er zit hem iets goed dwars.

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

" Wat een raar geluid, lijkt wel of hij iets in zijn keel of maag heeft zitten wat er duidelijk niet hoort te zitten. Geen idee of hij iets vreemds heeft opgegeten?
 
Zou dit zeker verder laten onderzoeken, er zit hem iets goed dwars. "

Dat zeg ik ook al vanaf het begin maar ze hebben tot nu toe na het bloed en urineonderzoek alleen een rontgenfoto van de longen gemaakt terwijl hij bij bewust zijn was en wat bewegelijk. Resultaat is dat zij niet een hele duidelijk röntgen hebben kunnen maken. Ze zagen wat witte vlekken op de echo wat misschien kon duiden op wormen en daar heeft hij maandag een kuur voor gekregen. Wat betreft deze video heb ik de onderstaande mail gekregen van de dierenarts. Zij hebben eerder aangegeven dat zij hun handen in het vuur steken dat hij niets vast in de strot heeft zitten.

 

het probleem is alleen dat hij deze geluiden nog nooit eerder heeft gemaakt en sinds hij dit doet zijn conditie drastisch achteruit is gegaan.

 

Hallo Nik,

Wat ik zie is een reu die geuren en indrukken vanuit de omgeving opneemt. Ze hebben een "reukorgaan" in de bek, daarvoor zuigen ze lucht via de bek naar binnen om te testen op specifieke geuren. Door het in ademen via de bek gaat het zachte gehemelte "klapperen" waardoor het geluit ontstaat. Voor mij oogt dit volledig normaal.
Ik begrijp dat je nog geen verschil van de behandeling ziet?

 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Is je hond dan nog steeds zo moe en sloom. Het was vorige week ook wel heel warm, de mijne was toen ook loom en had weinig zin om te wandelen.

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

" Is je hond dan nog steeds zo moe en sloom. Het was vorige week ook wel heel warm, de mijne was toen ook loom en had weinig zin om te wandelen. "

Dit speelt al bijna 3 weken. Het was met het warme weer wel iets heftiger maar dat is ook logisch. Maar ook met dit weer is Jip ook na zo’n 10 minuten wandelen al uitgeput.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Dat geluid wat de dierenkliniek beschrijft is volgens mij heel anders. Als Penny heel erg intensief snuffelt (als ik bijvoorbeeld snoepjes verstop) 'knort' zij ook, maar dat klinkt echt niet hetzelfde als wat jouw hond doet.

 

Ik weet verder niet wat het kan zijn, maar ik zou het goed laten onderzoeken.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Dat geluid wat de dierenkliniek beschrijft is volgens mij heel anders. Als Penny heel erg intensief snuffelt (als ik bijvoorbeeld snoepjes verstop) 'knort' zij ook, maar dat klinkt echt niet hetzelfde als wat jouw hond doet.
 
Ik weet verder niet wat het kan zijn, maar ik zou het goed laten onderzoeken. "

Dat geluid maakt Diesel ook wat jij omschrijft, maar idd, heel anders dan bij deze hond.

Anders eens naar een andere da.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Een grashaar in de neus

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Een grashaar in de neus "

Die zijn er toch nog niet?

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

" Een grashaar in de neus "

Dat zou nu ik mij heb ingelezen best kunnen. Die zijn er vanaf april en gezien de problemen zou het mogelijk zijn. Ik ben in maart al bij de dierenarts geweest omdat Jip constant aan het Niezen was en veel aan het snuiven met de neus, toen werd er verteld dat hij verkouden zal zijn. Ik vraag mij af of het 1 met het ander te maken kan hebben.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Die zijn er toch nog niet? "

Neen klopt, maar wat wel is ze waarschuwen mensen voor extreem pollen in de lucht door het extreem warme weer. Kan voor honden ook gelden niet?. Denk gewoon maar mee na he. Ik zag zondag nog het stuifmeel uit de hele grote spar van de buren vliegen. Als mensen hun neus verstopt geraakt hierdoor waarom niet een hond en zekers een lab die met zijn neus de grond af speurt.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

Aan je profielfoto zie ik een guitige lab maar zie ik wel een karaktertje erin. Keileuk, geen sloefje. Een echt bruintje.

 

Ik hoop dat het iets simpel is dat snel opgelost is

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

" Aan je profielfoto zie ik een guitige lab maar zie ik wel een karaktertje erin. Keileuk, geen sloefje. Een echt bruintje.
 
Ik hoop dat het iets simpel is dat snel opgelost is "

Daar is geen woord aan gelogen :-) daarom is het ook zo moeilijk om te zien dat hij zo slecht te pas is. 

 

Ik hoop ook dat er snel iets gevonden wordt. Ik ga morgen een andere dierenarts raadplegen die misschien iets meer wilt doorpakken.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Ik zou toch eens naar een andere dierenarts gaan. 

Misschien heeft je hond een stembandverlamming .larynxparalyse.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Dat zeg ik ook al vanaf het begin maar ze hebben tot nu toe na het bloed en urineonderzoek alleen een rontgenfoto van de longen gemaakt terwijl hij bij bewust zijn was en wat bewegelijk. Resultaat is dat zij niet een hele duidelijk röntgen hebben kunnen maken. Ze zagen wat witte vlekken op de echo wat misschien kon duiden op wormen en daar heeft hij maandag een kuur voor gekregen. Wat betreft deze video heb ik de onderstaande mail gekregen van de dierenarts. Zij hebben eerder aangegeven dat zij hun handen in het vuur steken dat hij niets vast in de strot heeft zitten.
 
het probleem is alleen dat hij deze geluiden nog nooit eerder heeft gemaakt en sinds hij dit doet zijn conditie drastisch achteruit is gegaan.
 
Hallo Nik,Wat ik zie is een reu die geuren en indrukken vanuit de omgeving opneemt. Ze hebben een "reukorgaan" in de bek, daarvoor zuigen ze lucht via de bek naar binnen om te testen op specifieke geuren. Door het in ademen via de bek gaat het zachte gehemelte "klapperen" waardoor het geluit ontstaat. Voor mij oogt dit volledig normaal.Ik begrijp dat je nog geen verschil van de behandeling ziet?
 
  "

Echt? Gewoon een kuurtje tegen longwormen meegekregen zonder duidelijke diagnose welke longworm? Franse hartworm, een andere hartworm? Ik hoop toch wel dat je wel advies meegekregen over het risico van zo'n behandeling? Allergische reacties vanwege het afsterven van de wormen. De noodzaak om na afloop van de behandeling opnieuw de ontlasting te controleren? Dat het maanden kan duren voor je hond echt vrij van wormen is en uit de gevarenzone bent? Dat je hond zich heel rustig moet houden omdat stervende wormen kunnen losschieten en een hartinfarct of longembolie kunnen veroorzaken? Hoe lastig het allemaal kan zijn lees je hier.

 

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

Goedenavond,

 

vandaag naar een andere dierenarts gegaan nadat ik het filmpje had doorgestuurd, deze gaf direct aan dat het niet goed was en Jip zo snel mogelijk moest komen.

 

eenmaal bij de dierenarts wist hij ons direct te vertellen dat het geluid uit zijn keel komt en denkt dat hij daar ergens iets vast heeft zitten. De vermoeidheid was dan ook te verklaren omdat Jip moeite heeft met ademen en vooral het heigen en daardoor zijn warmte niet kwijt kan.

 

Zaterdag wordt er een scopie uitgevoerd en hopelijk wordt het probleem dan gevonden.

 

ik houd jullie nog op de hoogte. 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ben benieuwd.

 

Succes morgen, hopelijk kunnen ze hem verlossen van wat hem dwars zit.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Goed dat je voor een 2nd opinion gegaan bent.

Ik hoop dat zaterdag duidelijk wordt wat er mis is en dit snel verholpen kan worden.

Sterkte.

honden page profiel PierkePierke

honden foto van Pierke

" Goedenavond,
 
vandaag naar een andere dierenarts gegaan nadat ik het filmpje had doorgestuurd, deze gaf direct aan dat het niet goed was en Jip zo snel mogelijk moest komen.
 
eenmaal bij de dierenarts wist hij ons direct te vertellen dat het geluid uit zijn keel komt en denkt dat hij daar ergens iets vast heeft zitten. De vermoeidheid was dan ook te verklaren omdat Jip moeite heeft met ademen en vooral het heigen en daardoor zijn warmte niet kwijt kan.
 
Zaterdag wordt er een scopie uitgevoerd en hopelijk wordt het probleem dan gevonden.
 
ik houd jullie nog op de hoogte.  "

Wouw nog tot zaterdag wachten, arm beestje. Waarom zo lang wachten als hij moeite heeft met ademen en zijn warmte niet kwijt kan. Wat is dat nu weer voor iets. Waarom kan dit niet sneller. 

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

" Wouw nog tot zaterdag wachten, arm beestje. Waarom zo lang wachten als hij moeite heeft met ademen en zijn warmte niet kwijt kan. Wat is dat nu weer voor iets. Waarom kan dit niet sneller.  "

Koningsdag zit er nog tussen. Het probleem speelt al 3 weken en ben eigenlijk al blij dat zaterdag “al” kan.

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Goedenavond,
 
vandaag naar een andere dierenarts gegaan nadat ik het filmpje had doorgestuurd, deze gaf direct aan dat het niet goed was en Jip zo snel mogelijk moest komen.
 
eenmaal bij de dierenarts wist hij ons direct te vertellen dat het geluid uit zijn keel komt en denkt dat hij daar ergens iets vast heeft zitten. De vermoeidheid was dan ook te verklaren omdat Jip moeite heeft met ademen en vooral het heigen en daardoor zijn warmte niet kwijt kan.
 
Zaterdag wordt er een scopie uitgevoerd en hopelijk wordt het probleem dan gevonden.
 
ik houd jullie nog op de hoogte.  "

Wat goed dat je naar een andere DA bent gegaan! Hopelijk hebben jullie zaterdag duidelijkheid en is jullie labrador dan eindelijk weer de oude!

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Koningsdag zit er nog tussen. Het probleem speelt al 3 weken en ben eigenlijk al blij dat zaterdag “al” kan. "

Ho ja, Belgje hier. Weet niet wanneer Koningsdag is.  Dan is zaterdag snel. Duimen staan omhoog hoor.

honden page profiel nik kotterinknik kotterink

honden foto van nik kotterink

" Ho ja, Belgje hier. Weet niet wanneer Koningsdag is.  Dan is zaterdag snel. Duimen staan omhoog hoor. "

Koningsdag is morgen.

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Huh, heeft die DA niet eerst een foto/echo gemaakt maar je direct doorgestuurd voor een scopie? 

Fijn dat ze het nu serieus nemen, maar een scopie gebeurt volgens mij vrijwel altijd onder narcose en echo's of foto's niet. Terwijl goede foto's ook heel veel duidelijkheid kunnen geven. En daar zou ik dus helemaal niet blij mee zijn, die (misschien wel) onnodige narcose. 

 

Misschien helemaal overbodig, maar in een eerder bericht zeg je dit '...maar ze hebben tot nu toe na het bloed en urineonderzoek alleen een rontgenfoto van de longen gemaakt terwijl hij bij bewust zijn was en wat bewegelijk. Resultaat is dat zij niet een hele duidelijk röntgen hebben kunnen maken. Ze zagen wat witte vlekken op de echo wat misschien kon duiden op wormen en daar heeft hij maandag een kuur voor gekregen.'  Een echo is iets heel anders dan een röntgenfoto. Een goede foto is echt noodzakelijk om dingen uit te sluiten.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Hoe is het afgelopen? 

Succes vandaag. 

 

pagina 11 van 2 12
Volgende forumvraag: Witte oren en wit tandvlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^