Giardia

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Wij hebben sinds 3 weken een labrador pup zijn naam is Jesse. Het is nu dus al 3 weken ellende door de giardia. Hij heeft constant diaree. Heeft een kuur van 5 dagen panacur gehad met op dag 3 en 5 de mond wassen met speciale shampoo. kleedjes, speeltjes etc gewassen. De omgeving schoon gehouden maar de diaree blijft. Hij krijgt Specific digestive support natvoer om de darmen niet teveel te belasten. Na een week na de laatste oul geen verbetering. Hij krijgt nu Metrazol voor 5 dagen en korrels pro fibre door zijn eten en specific puppy brokjes omdat hij te weinig weegt. Volgende week weer een feaces onderzoek. Het is een dondersteen waarmee de zaterdag op puppy cursus gaan. Hoop echt dat die rot diaree een keer over gaat. 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Hier in het verleden ook een puppy gehad met giardia, het is echt een vreselijke infectie en moeilijk om vanaf te komen. 

Hij had toen 3 keren een kuur Panacur gekregen en het ging er niet van over, uiteindelijk Metronidazol gekregen en dat hielp heel erg goed, toen was het binnen 1 week helemaal over. 

 

Mag je wel gewoon naar puppy-cursus als de puppy giardia heeft? Ik weet dat ik dat toentertijd niet mocht totdat het helemaal over was. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Bij Senn ging het ook niet met alleen panacur over, heb je geen antibiotica gekregen? Senn heeft trouwens daarna ook nog wel even gerommeld met zijn ontlasting, bleef een tijdje erg wisselend. Maar altijd na testen of de giardia er nog inzit. Het is zo besmettelijk! Ik zou ook even wachten met de puppycursus. Sterkte want het is inderdaad een ellende als je hem al 3 weken ziek hebt.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hij heeft nu antibiotica metrazol vandaag de derde dag dan nog 2 dagen te gaan. Maandag worden we door de dierenarts gebeld hoe het ermee gaat. De puppy cursus is privé zijn geen andere honden bij. Pas bij de vervolgcursus. Hij mag nu al wel in contact met andere honden met voorzorg maatregelen. Hij zit in zijn inprentings periode dus erg belangrijk dat hij met andere honden kennis maakt. Weet je wat ik het ergste vind dat hij zo'n last heeft en ik kan verder niets voor hem doen. Gelukkig is hij er verder niet ziek van. Ontzettend speels, eet en drinkt goed. Alleen het vinden is dat minder maar dat zou minder moeten worden als jij gewisseld heeft. Ben nu ook al bezig om hem alleen te laten want hij was van de week helemaal in paniek doen ik even wat dingen buiten  ging doen. Terwijl mijn man gewoon thuis was. Nooit geweten dat een pup van 10 weken zo hoog kan springen. Heb contact gehad met de trainer en die heeft verteld dat dit normaal puppy gedrag is. Dus nu elke keer even naar buiten en na een minuut weer terug en hem geen aandacht geven als hij te enthousiast reageert. Ze had veel meer maar dan blijf ik typen. Bedankt voor jullie reactie.

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

Java had ook Giardia als pup en dat ging na 3 kuren pas over. Ze kreeg metrobactin en panacur tegelijk. 

Vergeet ook niet de voer en drinkbakjes iedere dag schoon te koken, en de pup zelf te wassen. Java is vaak in bad gegaan, om de 3 dagen en als de kuur voorbij was weer. De vloeren en de bench maakten wij om de dag schoon met medische dettol, die zo lekker naar ziekenhuis ruikt.

Je zegt dat je nu shampoo hebt voor zijn mond, dit vind ik vreemd. Bedoel je niet voor de kont? 

 

Ook nog een tip is Sanofor. Giardia tast de darmen aan en je pup kan naderhand dus veel hebben aan Sanofor. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" De puppy cursus is privé zijn geen andere honden bij. Pas bij de vervolgcursus. Hij mag nu al wel in contact met andere honden met voorzorg maatregelen. Hij zit in zijn inprentings periode dus erg belangrijk dat hij met andere honden kennis maakt.  "

Ik mag toch hopen dat dit dan niet op het terrein van de hondenschool plaats gaat vinden. Giardia is zo ontzettend besmettelijk... Alle honden die na jullie komen lopen dan een risico op besmetting. Je ziet zelf hoe erg de ziekte is. Wil je dan echt andere pups en honden daaraan blootstellen omdat je de inprentingsperiode van jouw pup belangrijker vindt dan de gezondheid van die andere dieren?

 

Als je privéles hebt maakt dat dus ook geen flikker uit voor het contact met andere honden.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Kwalijke zaak. Beterschap gewenst.

Goede fokker?

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Kwalijke zaak. Beterschap gewenst.
Goede fokker? "

Wat is een goede fokker?

 

Bij mijn fokker mogen andere honden absoluut niet in de buurt van de pups of de moederhond komen. Pupkijkers moeten de handen en onderarmen ook ontsmetten voor zij aan de pups mogen zitten.

Hier op HP las ik echter dat een goedgekeurde fokker een ander lid uitnodigde om met haar hond bij de pups te komen kijken... ik schrok daar toch wel van. Die hond zou maar net een besmetting hebben opgelopen en nog geen symptomen hebben... Dan kan je dus een pup met Giardia meekrijgen. Het hoeft dus geen broodfokker te zijn maar kan ook iemand zijn met eens in de zoveel tijd een nestje, volgens de regels, lekker in de huiskamer maar niet zo doordacht.

 

En dan heb je ook nog de trend om pups al bij de fokker te gaan socialiseren... ook daar loop je risico's door.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ik ga uit van wat de dierenartsen zeggen en helemaal wat de trainer zegt. Natuurlijk heb ik gemeld dat hij giardia heeft is geen probleem aparte ruimte die gereinigd wordt. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heel vervelend.

 

Maak de anus van je hond goed schoon na het poepen. Mocht je hond er aan likken, dan kan elke keer een herbesmetting plaatsvinden.

De Giardia met langdurig medicatiegebruik heeft een nadelige invloed op de lichamelijke ontwikkeling en weerstand van je hond. 

 

Ruim de poep van je hond altijd op. Giardia is extreem besmettelijk. Neem een schepje mee, omdat diarree moeilijk op te ruimen is.

 

Ik hoop dat Jesse hier nu snel van af komt. Als de Giardia eindelijk onder controle is, vraag je dierenarts of bloedonderzoek nodig is in verband met de vele medicatie, die je hond gehad heeft.

 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Dank je wel ga dat zeker doen

honden page profiel RickRick

Vraag aan je da om metrobac dit werkt goed ertegen in samenwerking met die panacur

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik mag toch hopen dat dit dan niet op het terrein van de hondenschool plaats gaat vinden. Giardia is zo ontzettend besmettelijk... Alle honden die na jullie komen lopen dan een risico op besmetting. Je ziet zelf hoe erg de ziekte is. Wil je dan echt andere pups en honden daaraan blootstellen omdat je de inprentingsperiode van jouw pup belangrijker vindt dan de gezondheid van die andere dieren?
 
Als je privéles hebt maakt dat dus ook geen flikker uit voor het contact met andere honden. "

Ik ben ook van mening dat de pup rust nodig heeft. 

Giardia steekt vaak de kop op doordat het immuunsysteem minder is door stress en van zo'n puppycursus komt ook weer stress en vermoeidheid. 

Je ging toch ook niet naar school als je ziek was..

 

Java is pas met 15 weken oud begonnen aan de puppycursus. 

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Zou de cursus ook even laten schieten. Lizzy heeft het ook gehad en dat was na twee kuurtjes meteen na elkaar over gelukkig. Alle speeltjes wassen, wat niet gewassen kan worden weggooien, dweilen met biotex, bench schoonmaken met stoomreiniger, elke 5 dagen de hond wassen. En dat dan x2, want als je andere huisdieren hebt moeten die ook behandeld worden alsof ze besmet zijn. 

 

En als ik dan op de puppycursus blootgesteld word aan een andere hond of een veld of ruimte met giardia, daar zou ik dan wel sjagrijnig van worden. 

honden page profiel SofieSofie

Hier ook een 4 jarige hond met Giardia cry 2 maand geleden had ze ineens bloederige diarree. Dierenarts dacht dat ze een darmontsteking had en we moesten antibiotica toedienen.

Echte diarree had ze niet meer, maar ook niet vast zoals voorheen. Omdat ik met vroegere huisdieren reeds ervaring had met Giardia zijn de alarmbellen gaan luiden.

Ik word weer panisch als ik eraan denk. Ze slaapt op bed en elke dag wordt haar extra overtrek uitgekookt, poten en poep wassen voordat ze mee boven gaat.

Alle dagen stomen, ontsmetten met Hac ( Dettol doet niets aan Giardia).

Ik vrees dat wijzelf ook besmet zijn, ga met de huisarts contact opnemen voor een behandeling.

Giardiacysten zitten in ons gras, overal.

Ze snuffelt vaak dus ik gok dat ze moeilijk te behandelen zal zijn wegens continue herbesmetting.

Giardia komt trouwens heel veel voor bij honden en katten.

Ik probeer me te troosten met die gedachte, ze kan het al jaren gehad hebben zonder symptomen. Veel mensen denken, geen diarree dus geen Giardia, maar zo is het helaas niet.

Wij moeten 10 dagen Stomorgyl geven, de hond van mijn moeder wordt ook meebehandeld wegens vaak contact.

Gedurende de behandeling kont ze niet buiten ( behalve in de tuin uiteraard).

Veel sterkte en verwacht niet dat je er snel vanaf bent helaas :( 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo het is echt een heel vervelende parasiet onze pup heeft nu 5 dagen stormogyl gehad en het gaat iets beter. De komende 3 dagen weer poep verzamelen voor een snaptest en nu maar hopen dat het er niet meer in zit. Hij doet het verder erg goed is ontzettend speels en vind graag in van alles en nog wat. Het is jammer dat er geen afdoende behandeling is zonder dat je hele leven over hoop ligt. Ik werd er in ieder geval niet blij van. Zielig voor de pup en lastog voor de baas.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo het is echt een heel vervelende parasiet onze pup heeft nu 5 dagen stormogyl gehad en het gaat iets beter. De komende 3 dagen weer poep verzamelen voor een snaptest en nu maar hopen dat het er niet meer in zit. Hij doet het verder erg goed is ontzettend speels en vind graag in van alles en nog wat. Het is jammer dat er geen afdoende behandeling is zonder dat je hele leven over hoop ligt. Ik werd er in ieder geval niet blij van. Zielig voor de pup en lastog voor de baas. Ik wens je veel sterkte.

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

" Kwalijke zaak. Beterschap gewenst.
Goede fokker? "

wat een rare vraag?

Ze kunnen het zo makkelijk buiten oplopen, zelfs via het gras of hun eigen vacht! Je kan als fokker heel hard je best doen om van alles te voorkomen, en je pups voor alles te beschermen, maar ik vind het ook heel belangrijk dat de fokker een keer met de pups naar buiten gaat (evt aan een riempje). En natuurlijk ga je dan niet naar een hondenveld of een plek waar veel honden lopen, liefst gewoon voor of naast huis. Maar ook daar kunnen ze het oplopen. Er hoeft maar 1 verkeerde drol te liggen. Er staat geen bordje bij he.... 

en ook volwassen honden lopen het op... heb het zelf gezien in mijn omgeving (gelukkig zelf nooit meegemaakt) dus dat heeft dan toch niks te maken met de fokker? 

 

Overigens vind ik (behalve dus als een pup ziek is, ivm het in gevaar brengen van andere pups) de socialisatie van mijn pup belangrijker dan het feit dat er risico’s zijn buiten... tja heel sneu als ie ziek word van iets, en zal er alles aan doen om het te voorkomen, of om hem beter te maken, risico’s zijn er helaas altijd. Maar ik vind het veel erger als mijn pup niks gewent is omdat ik (of de fokker) hem in een glazen kastje heeft gezet om hem ‘te beschermen’.... 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" wat een rare vraag?
Ze kunnen het zo makkelijk buiten oplopen, zelfs via het gras of hun eigen vacht! Je kan als fokker heel hard je best doen om van alles te voorkomen, en je pups voor alles te beschermen, maar ik vind het ook heel belangrijk dat de fokker een keer met de pups naar buiten gaat (evt aan een riempje). En natuurlijk ga je dan niet naar een hondenveld of een plek waar veel honden lopen, liefst gewoon voor of naast huis. Maar ook daar kunnen ze het oplopen. Er hoeft maar 1 verkeerde drol te liggen. Er staat geen bordje bij he.... 
en ook volwassen honden lopen het op... heb het zelf gezien in mijn omgeving (gelukkig zelf nooit meegemaakt) dus dat heeft dan toch niks te maken met de fokker? 
 
Overigens vind ik (behalve dus als een pup ziek is, ivm het in gevaar brengen van andere pups) de socialisatie van mijn pup belangrijker dan het feit dat er risico’s zijn buiten... tja heel sneu als ie ziek word van iets, en zal er alles aan doen om het te voorkomen, of om hem beter te maken, risico’s zijn er helaas altijd. Maar ik vind het veel erger als mijn pup niks gewent is omdat ik (of de fokker) hem in een glazen kastje heeft gezet om hem ‘te beschermen’....  "

Meningen verschillen.

 

Een pup bij de fokker is een baby. Een baby heeft behoefte aan rust, warmte en geborgenheid. Als het mooi weer is en ze lekker buiten in een ren op het eigen terrein mogen rommelen in de laatste 2 weken dat ze daar zijn is dat natuurlijk heerlijk.

 

Maar voor mij hoeft al dat gesleep met piepjonge pups niet. Het socialiseren doe ik zelf wel. Ik hoef geen kant-en-klaar product mee naar huis dat al netjes aan de lijn loopt, redelijk zindelijk is, gewend aan autorijden, verkeer, het stadscentrum en meer van dat soort poespas. Ook dat constante oppakken, aaien en op schoot hebben vanaf dag 1 zie ik gewoon niet zitten. Mag een pup in Godsnaam nog gewoon pup zijn? Mag daar vooral de nadruk op liggen? Met de dagelijkse verzorging en de pupkijkers gaan ze al genoeg door handen heen en dat gaat ook lang niet altijd goed, zelfs niet bij de meest doorgewinterde fokkers. Er is maar één onhandige pupkijker (of lomp kind van de gelegenheidsfokker) nodig om je pup al in het nest een trauma te bezorgen.

honden page profiel SofieSofie 3 doggies

Giardia kan je NIET tegenhouden helaas.

Het zit werkelijk overal. Gras, stoep, water. Zelfs vogels zijn drager. Er moet maar 1 vogel in je tuin een drolletje laten vallen en het is al gebeurd.

Als je met je hond bij de trimmer gaat kunnen ze het hier ook oplopen.

Ik heb er nu voor de derde keer mee te maken. 

De eerste 2 keer woonden we elders. Ik dacht nieuwe tuin, van op 0 beginnen.

Ik ben het strijden echt moe. Ik heb een slechte heup en stoom elke dag. Elke dag hond wassen, beddengoed koken ( ze slaapt bovenop bed, op haar eigen overtrekje).

En ze voelt het aan, vroeger kreeg ze veel meer knuffels van ons.

Onbewust vermijd je dit meer omdat je bang bent besmet te geraken bij een toevallig likje.

Ik denk dat we het gewoon nooit kunnen vermijden.

Zelfs als ze geen diarree hebben kunnen ze giardia hebben. Zo verloopt het vaak onopgemerkt.

Wat hier wel opvallend was: enorme stinkende winden, net rotte eieren en wisselende stoelgang. Vaak hard maar ook iets minder vast tot op het laatste echt bloederige diarree.

Ook braken deed ze regelmatig. 

Ik zou zeker iedere huisdiereigenaar adviseren 2 jaarlijks de drollen te laten onderzoeken.

3 dagen verzamelen omdat de cystes niet elke keer uitgescheiden worden.

Op die manier kun je tijdig ingrijpen.

 

honden page profiel SofieSofie 3 doggies

" Hallo het is echt een heel vervelende parasiet onze pup heeft nu 5 dagen stormogyl gehad en het gaat iets beter. De komende 3 dagen weer poep verzamelen voor een snaptest en nu maar hopen dat het er niet meer in zit. Hij doet het verder erg goed is ontzettend speels en vind graag in van alles en nog wat. Het is jammer dat er geen afdoende behandeling is zonder dat je hele leven over hoop ligt. Ik werd er in ieder geval niet blij van. Zielig voor de pup en lastog voor de baas. Ik wens je veel sterkte. "

Hou je ons op de hoogte? Mijn hond moest een behandeling van 10 dagen,maar de drollen zijn nog niet zoals vroeger. Geen diarree maar toch. Ik hoop dat we er vanaf geraken. Het vele stomen en uitkoken eisen hun tol lichamelijk. Weet je dat ik nu elke keer als ze buiten gaat, de waterkoker meeneem? Zo kan ik na opnemen van de drol alles overgieten met kokend water :o Ik had al een dwangstoornis mbt poetsen, nu is het alleen maar erger geworden.

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

" Meningen verschillen.
 
Een pup bij de fokker is een baby. Een baby heeft behoefte aan rust, warmte en geborgenheid. Als het mooi weer is en ze lekker buiten in een ren op het eigen terrein mogen rommelen in de laatste 2 weken dat ze daar zijn is dat natuurlijk heerlijk.
 
Maar voor mij hoeft al dat gesleep met piepjonge pups niet. Het socialiseren doe ik zelf wel. Ik hoef geen kant-en-klaar product mee naar huis dat al netjes aan de lijn loopt, redelijk zindelijk is, gewend aan autorijden, verkeer, het stadscentrum en meer van dat soort poespas. Ook dat constante oppakken, aaien en op schoot hebben vanaf dag 1 zie ik gewoon niet zitten. Mag een pup in Godsnaam nog gewoon pup zijn? Mag daar vooral de nadruk op liggen? Met de dagelijkse verzorging en de pupkijkers gaan ze al genoeg door handen heen en dat gaat ook lang niet altijd goed, zelfs niet bij de meest doorgewinterde fokkers. Er is maar één onhandige pupkijker (of lomp kind van de gelegenheidsfokker) nodig om je pup al in het nest een trauma te bezorgen. "

Je maakt er weer een prachtig verhaal van Liz :D maar dat was totáál niet wat ik zei. En je mist de essentie.... ;) het ging immers niet om de socialisatie van de pup, het ging om giardia. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Je maakt er weer een prachtig verhaal van Liz :-D maar dat was totáál niet wat ik zei. En je mist de essentie.... ;-) het ging immers niet om de socialisatie van de pup, het ging om giardia. 
  "

Ja, wij botsten wel vaker omdat je iets schreef wat je niet bedoelde en dat vervolgens vergeet of gewoon ontkent.

Een quote dan maar:

maar ik vind het ook heel belangrijk dat de fokker een keer met de pups naar buiten gaat (evt aan een riempje). En natuurlijk ga je dan niet naar een hondenveld of een plek waar veel honden lopen, liefst gewoon voor of naast huis.  
  
Overigens vind ik (behalve dus als een pup ziek is, ivm het in gevaar brengen van andere pups) de socialisatie van mijn pup belangrijker dan het feit dat er risico’s zijn buiten... tja heel sneu als ie ziek word van iets, en zal er alles aan doen om het te voorkomen, of om hem beter te maken, risico’s zijn er helaas altijd. Maar ik vind het veel erger als mijn pup niks gewent is omdat ik (of de fokker) hem in een glazen kastje heeft gezet om hem ‘te beschermen’....  "

Als je het niet over de socialisatie bij de fokker wilt hebben moet je daar ook niet zo uitgebreid over gaan schrijven.

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

‘Voor of naast het huis’ is een ander verhaal als in de auto, stadscentrum, verkeerd en meer van dat soort poespas ;)  en het ‘evt aan een riempje’ is ook iets anders dan een kant en klaar product wat al aan de riem kan lopen. 

En dat heeft niks te maken met anders bedoeld, want het staat er écht letterlijk zo Liz. Maar begrijpend lezen kan natuurlijk best moeilijk zijn. Zullen we gewoon weer doorgaan zoals het ging, en elkaar gewoon uit de weg gaan? Dat lijkt me niet alleen beter voor ons, maar vooral ook voor andere forummers... die zitten niet te wachten op dat soort geneuzel elke keer, denk ik ;) het voegt nl niet zoveel toe. 

honden page profiel mivymivy

honden foto van mivy

" Als je het niet over de socialisatie bij de fokker wilt hebben moet je daar ook niet zo uitgebreid over gaan schrijven. "

De laatste alinea ging over de socialisatie die ik zelf doe. Nogmaals, begrijpend lezen is niet ieders sterkste kant ;) 

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ik snap precies wat je bedoelt dat doe ik dus ook met de waterkoker er achteraan. maak ook nog steeds zijn kont schoon als hij gepoept heeft. Ik ben trouwens bang dat de giardia er nog in zit want zijn ontlasting blijft zacht en ruikt ook nog steeds heel erg. Wordt er moedeloos van. Donderdag weten we meer maar ik vrees dat het niet goed is. Ik ben doodmoe van alles en daarbij komt dan ook nog eens de training met een pup die zo eigenwijs is als maar zijn kan. 

honden page profiel SofieSofie

Kun je geloven dat ik meer gerust zou zijn mocht het in huis gebeuren? In het gras dan blijft het erin, op de vloer kan je stomen.

Succes ermee en hou me op de hoogte.

Volgende forumvraag: Geen zin in eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^