Toch wat moeilijkheden (match gevonden)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" volgens mijn vriend is het niet om te 'pronken' om te laten zien hoe goed hij zo'n hond 'aan kan' het is nog persoonlijker...
Mijn vriend voelt zich alsof hij ook zo'n stoer uiterlijk heeft (kickboxer geweest, tattoos enzo) en zacht is vanbinnen, en hij wilt dat mensen gaan zien dat zulke honden, ondanks hun stoere uiterlijk hele lieve, aanhankelijke, man's best friend's zijn.. en nét niet als gevaarlijke honden...
hij maakt het bijna zo persoonlijk als dat als ik die amstaff afwijs, bijna hem afwijs... "

Ik begrijp volledig hoe je vriend denkt, hij ís niet stoer maar wil wel een stoere hond, zo kan hij laten zien dat die hond ook heel erg lief is.

 

Helaas zal hij toch rekening moeten houden met het karakter (DNA, genen) van die hond.

 

Wij hebben zelf Dogo Argentino's, stoere, "gevaarlijke" honden.  Ze zijn ongelooflijk lief, écht waar, maaaaaar .... het karakter zit erin en blijft erin.

Wat bv. bij een andere hond afloopt met een beetje uitvallen en brullen, zal bij hen een gevecht worden.  Ze laten zich niet doen, valt een hond hen lastig, zullen ze heel makkelijk niet alleen maar uithalen, maar die hond ook op zijn plaats zetten, mét of zonder brokken.

 

Dat is iets waar je áltijd rekening zal moeten mee houden, elke wandeling, elke keer je met hem op straat gaat.  Je wandelt met je hond, maar je moet steeds één oog op de hond houden en één oog op de weg... houd daar aub rekening mee.  Denk niet dat ik overdrijf, mijn ervaring heeft me geleerd dat het karakter heel erg meeweegt in de hond zijn acties, hoe zacht en lief hij ook kan zijn en hoe zacht je hem ook opvoedt.

 

Mijn honden zijn lieverds, watjes bij ons, maar met "lastige" honden helemaal niet, en zulke honden en onverantwoorde baasjes, kom je overal tegen.

honden page profiel Myrthe en DiegoMyrthe en Diego 3 doggies

honden foto van Myrthe en Diego

" Haha zelf dan ook maar een Vito kaart trekken  dan moeten jullie wel opzoek naar wat anders 
  "

Inderdaad! Jouw veto is zelfs nog sterker want jij zal voor het overgrote deel de hond opvoeden , uitlaten, verzorgen en gezelschap houden. Dan lijkt het me niet meer dan logisch dat ook (vooral) jij helemaal achter de raskeuze moet staan!!

 

En verder, volgens mij zijn een pup en herplaatser allebei prima in jullie situatie. Als herplaatser zou ik wel een Nederlandse gezinshond nemen. Blijf lekker die sites doorzoeken, wie weet vind je wat, en anders kun je alsnog voor een pup gaan.

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Mochten jullie uiteindelijk voor een American Staffordshire terriër gaan, dan zou ik juist voor een welopgevoede herplaatser kiezen. Het karakter is al bekend, de hond is al gevormd en het is dus bekend of de hond tolerant is voor kinderen, katten en andere honden. Bij een pup is het maar afwachten hoe dat uitgroeit. 

Je zou hier eens kunnen kijken voor volwassen staffords (met stamboom en doorgaans goed opgevoed):

http://www.herplaatsingstaffords.nl/staffords/American-Staffordshire-Terriers/

 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Inderdaad! Jouw veto is zelfs nog sterker want jij zal voor het overgrote deel de hond opvoeden , uitlaten, verzorgen en gezelschap houden. Dan lijkt het me niet meer dan logisch dat ook (vooral) jij helemaal achter de raskeuze moet staan!!
 
En verder, volgens mij zijn een pup en herplaatser allebei prima in jullie situatie. Als herplaatser zou ik wel een Nederlandse gezinshond nemen. Blijf lekker die sites doorzoeken, wie weet vind je wat, en anders kun je alsnog voor een pup gaan. "

Precies aangezien jij het meest zal gaan doen met de hond zal ik toch zeker pleiten voor een andere hond helemaal als je zelf al denkt dat dat beter is. 

 

Wanneer en wat gaat je vriend doen met de hond en wanneer en wat ga jij doen met de hond zet dat eens tegen mekaar op. Het moet uiteindelijk een hond zijn voor jullie samen maar jij heb evenveel VITO recht als hij wink

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Misschien kan je zeggen wat je vriend met de hond zal gaan doen?

 

Zal hij hem opvoeden?  Hoe dan?  Zal hij de hond straffen?  Hoe dan?  Kortom, hoe ziet hij de opvoeding van een hond?

 

Onze dames gedijen goed in een opvoeding met zachte hand, 95% belonen - 5% straf bij wijze van spreken.  Een harde hand werkt heel dikwijls averechts bij karaktervolle honden...

 

En net zoals onze meiden, is een Amstaff, karaktervol.  Jullie zijn, hopelijk, niet echt leken in de hondenwereld want als beginner zal je anders nog voor verrassingen komen te staan, zaken waar jullie absoluut nooit aan gedacht hebben.

 

Heb je je vriend onze opmerkingen reeds laten lezen?  Hoe reageert hij?

honden page profiel Manon - Suus & IsaManon - Suus & Isa 3 doggies

honden foto van Manon - Suus & Isa

Om even een andere optie te geven.

 

Om op te sommen: jij bent veel thuis en wilt graag vanalles met de hond ondernemen, en je neigt naar een hond welke in de lijn border collie ligt. Jouw vriend vindt alleen een stoer uiterlijk belangrijk. Hebben jullie al gedacht aan een Australien Kelpie? Stoere honden om te zien, maar wel heel erg sociaal, goed trainbaar en leergierig. Deze honden hebben echter niet alleen fysieke uitdaging nodig maar ook mentale!! Het zijn erg intelligente honden.

 

Jullie moeten het wel echt eens worden, want als ik lees hoe jij je vriend omschrijft, ben ik bang dat de aankomende hond straks ook een herplaatser wordt als daar niet goed tevoren over nagedacht wordt..Je neemt een levende ziel met emoties en alles wat daarbij hoort in huis....

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

"  

Ik vind het vooral voor jou heel sneu om te lezen dat je eigenlijk niet achter het ras staat maar er wel -zoals ik het begrijp- de meeste tijd mee gaat doorbrengen en de meeste opvoeding/verzorging op je gaat nemen. 

Maar dat je vriend hier totaal geen rekening mee houd en kostte wat kost zijn zin wil doordrukken. 

 

Je vriend komt met allerlei argumenten waarvan zoals eerder genoemd mijn haren overeind gaan staan. Waardoor hij in mijn ogen al  niet een geschikte amstaff baas is. En dan sta jij al niet achter het ras. 

 

Ik denk niet dat dat helemaal eerlijk is tegenover de hond. 

 

Het lijkt me dat er gewoon een hond komt waar jullie beide achter staan want honden voelen heel goed aan of ze wel of niet gewenst zijn zeg maar. 

 

Daarbij komt ook nog dat als je nu een amstaff neemt dat je er heel moeilijk een 2e hond bij kan nemen. Want vaak accepteren ze dat gewoon niet. Dus er kan zeer waarschijnlijk over een paar jaar ook geen hond naar jou wens bijkomen. Als je uberhaupt al een 2e hond zou willen natuurlijk. 

 

Natuurlijk is het met training te begeleiden en sturen. Je kan de amstaff leren om andere honden te negeren bijvoorbeeld. Maar dat is geen '100% waterdichte' oplossing. Jou hond kan (aan de riem) andere honden negeren maar er lopen ook andere honden op straat die niet zo goed luisteren en gewoon naar jou hond toe rennen. En dan moet jij stevig genoeg in je schoenen staan om je eigen hond te houden en met de hele situatie om te gaan. 

 

Geen idee of je hier ook over nagedacht hebt maar staffords staan gewoon niet zo fijn bekend bij de meeste mensen. Dus je loopt de kans dat je te pas en te on pas opmerkingen over je hond naar je hoofd krijgt. Er zijn heel veel mensen (onterecht) bevooroordeeld over dit soort rassen. Wat soms best tot een confrontatie kan leiden... 

Misschien is dat ook een puntje om over na te denken. 

 

Jou voorkeur gaat uit naar een border collie en een amstaff staat daar heel ver vandaan. Dus ik zou het zo jammer vinden als jullie een amstaff zouden nemen en het gewoon niet klikt met jou en de hond. Omdat het totaal niet is wat jij verwacht van een hond. 

 

Hoe het voor de rest specifiek genetisch zit zou ik zo 1 2 3 niet weten. Het is vooral een hele ingewikkelde wereld en dat heb ik ook nog niet helemaal uitgevonden. 

 

Maar of een amstaff het nu in mindere mate heeft of niet... nogsteeds is het geen hond om lekker sociaal los te lopen met andere honden. Dat hond intolerante is zeker nog meer dan genoeg aanwezig. 

En je hebt altijd uitzonderingen... maar daar kan je bij de aanschaf van een bepaald ras niet vanuit gaan.  "

 

Denies & Puk, je doet echt enorm je best en wat heb jij een moeite genomen om topic-schrijfster te helpen, ook velen anderen hier doen erg hun best! Echter het lijkt mij niet echt over te komen bij topic-schrijfster. Sorry, maar dat is mijn mening! Ik heb verder niets toe te voegen, ben het helemaal eens met de adviezen die hier al gegeven zijn, maar het kan toch niet zo moeilijk zijn om hier het advies uit te halen. Tuurlijk is het een advies, maar topic-schrijfster neem het aan! Ik word er bijna moe van als ik dit allemaal lees.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik hoopte dat die veto nog bespreekbaarder zou zijn als ik enkele concretere rassen kon opnoemen

Dan is het handig om te weten wat je vriend in het werkelijke leven met de hond zou willen ondernemen, en wat hij dagdagelijks aan de hond te bieden heeft.

Want tot nu toe lees ik alleen een soort 'droomidee' of projectie van zichzelf op de hond, maar dat is natuurlijk niet hoe je in praktijk je dag en je leven samen invult.Dus vraag hem eens naar heel concrete zaken, die passen in jullie werkelijke leven en omgeving.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"   Denies & Puk, je doet echt enorm je best en wat heb jij een moeite genomen om topic-schrijfster te helpen, ook velen anderen hier doen erg hun best! Echter het lijkt mij niet echt over te komen bij topic-schrijfster. Sorry, maar dat is mijn mening! Ik heb verder niets toe te voegen, ben het helemaal eens met de adviezen die hier al gegeven zijn, maar het kan toch niet zo moeilijk zijn om hier het advies uit te halen. Tuurlijk is het een advies, maar topic-schrijfster neem het aan! Ik word er bijna moe van als ik dit allemaal lees. "

 

Ik hoop ook echt van harte dat ze iets met het advies van iedereen doen. Ik krijg de indruk van beide (TS en vriend) dat ze totaal niet weten wat een amstaff qua karakter en 'gebruiksaanwijzing' in houd. Maar dat ze ook totaal niet weten wat ze nu wel zoeken in een hond. Behalve dat hij een amstaff wil en zij een border collie. 

 

Op concrete vragen krijg ik helaas geen antwoord dus ik kan ze ook niet verder helpen. 

 

Hopelijk gaan ze inzien wat een amstaff werkelijk inhoud en kijken ze verder dan wat opvoedingssites en algemene sites. 

 

Het zijn prachtige honden om te zien. Naar een mens hebben ze een gouden karakter. Maar onderschat hun karakter niet tegenover andere honden. En is TS wel instaat om aan de ene kant een knuffelbeer in huis te hebben en aan de andere kant een compleet andere hond op straat te zien. Ze zal niet de eerste zijn die bang wordt van haar eigen hond op die manier. 

 

En als die vriend het zó extreem persoonlijk neemt.. waarom zou je dan uberhaupt zn hond nemen. Je krijgt een enorme berg shit over je heen als je met zn hond loopt. Ik ben het daar niet mee eens en vind dat onterecht maar het gebeurd wel. En als je het zó persoonlijk neemt dan lijkt het me dat je continu heel opgefokt op straat loopt. Iets dat zn soort hond perfect aanvoelt. 

 

Daarbij vraagt TS om bepaalde handvaten en wat ze kan verwachten maar ik kan wel vertellen dat zn hond hondintolerant kan worden en aan de riem moet(heel beknopt) maar dan nog weet TS niet wat ze aan de riem heeft. Dan weet ze nog niet hoe zn hond in elkaar steekt en waar alles vandaan komt. Daar moet ze echt zelf haar huiswerk in doen en verder kijken dan wat algemene info websites. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Mochten jullie uiteindelijk voor een American Staffordshire terriër gaan, dan zou ik juist voor een welopgevoede herplaatser kiezen. Het karakter is al bekend, de hond is al gevormd en het is dus bekend of de hond tolerant is voor kinderen, katten en andere honden. Bij een pup is het maar afwachten hoe dat uitgroeit. 
Je zou hier eens kunnen kijken voor volwassen staffords (met stamboom en doorgaans goed opgevoed):
http://www.herplaatsingstaffords.nl/staffords/American-Staffordshire-Terriers/
  "

 

Dit is geen aanval.. en ik snap zeker dat je dit berichtje goed bedoeld maar ik vind hem ook erg 'gevaarlijk'. 

 

Uit alle berichten vind ik blijken dat er erg weinig kennis is over de aard van dit ras. 

Stel dat hun nu een amstaff nemen die -tot dan toe- tolerant is naar andere honden is dat géén garantie dat dat bij hun ook zo is. Het kan ineens omslaan. 

 

Dan moet je als baas wel weten wat je aan de riem hebt en hoe je daar mee om moet gaan. 

 

Ik hoop dat je een beetje begrijpt hoe ik het bedoel. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

"  
Dit is geen aanval.. en ik snap zeker dat je dit berichtje goed bedoeld maar ik vind hem ook erg 'gevaarlijk'. 
 
Uit alle berichten vind ik blijken dat er erg weinig kennis is over de aard van dit ras. 
Stel dat hun nu een amstaff nemen die -tot dan toe- tolerant is naar andere honden is dat géén garantie dat dat bij hun ook zo is. Het kan ineens omslaan. 
 
Dan moet je als baas wel weten wat je aan de riem hebt en hoe je daar mee om moet gaan. 
 
Ik hoop dat je een beetje begrijpt hoe ik het bedoel.  "

Oh, ik voel mij heus niet aangevallen door je reactie hoor. 

Ik zeg toch niet voor niets 'mochten jullie uiteindelijk voor een amstaff gaan', er dus van uitgaande dat ze zich in het ras verdiept hebben en bewust kiezen voor het karakter, inclusief de aangeboren vechtlust van dit ras. Een volwassen herplaatser is in mijn ogen dan nog altijd een meer veilige keuze. Sandra (van de Staffordherplaatsing) selecteert streng, als je niet geschikt bent krijg je dat echt wel eerlijk te horen. De meeste staffords kunnen niet met andere honden overweg en dit wordt dan ook niet onder stoelen of banken gestoken. Daar worden potentiële baasjes degelijk over ingelicht. Fokkers daarentegen, en zeker ook de fokkers die met stamboom en volgens alle regeltjes fokken, kunnen hier nogal laconiek over doen waardoor pupkopers mogelijk een verkeerd beeld krijgen. Pupkopers kopen zo'n leuk, stoer staffpupje en verwachten hem met socialisatie en opvoeding tot de ideale gezinshond om te vormen die gewoon gezellig met andere honden om kan gaan. In mijn ogen is juist deze groep enorm 'gevaarlijk'. Want er komt een dag dat dat lieve pupje zich naar zijn aangeboren aard gaat gedragen en 'plotseling' het buurthondje in tweeën scheurt ('dat doet ie anders nooit!') of anderszins betrokken raakt bij een ernstig bijtincident. En dát is nu juist iets dat mijns inziens te allen tijde voorkomen moet worden, zo'n situatie kent alleen maar verliezers. 

Zolang je als potentiële hondeneigenaar niet onder ogen wil zien wat de aangeboren eigenschappen zijn van een bepaald ras, of denkt dit wel even 'weg te kunnen socialiseren' of in dit specifieke geval 'aan te kunnen tonen dat ze echt wel lief en onschuldig zijn in plaats van gevaarlijke moordmachines', dan ben je in mijn ogen sowieso niet geschikt voor het aanschaffen van welke hond dan ook. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Oh, ik voel mij heus niet aangevallen door je reactie hoor. 
Ik zeg toch niet voor niets 'mochten jullie uiteindelijk voor een amstaff gaan', er dus van uitgaande dat ze zich in het ras verdiept hebben en bewust kiezen voor het karakter, inclusief de aangeboren vechtlust van dit ras. Een volwassen herplaatser is in mijn ogen dan nog altijd een meer veilige keuze. Sandra (van de Staffordherplaatsing) selecteert streng, als je niet geschikt bent krijg je dat echt wel eerlijk te horen. De meeste staffords kunnen niet met andere honden overweg en dit wordt dan ook niet onder stoelen of banken gestoken. Daar worden potentiële baasjes degelijk over ingelicht. Fokkers daarentegen, en zeker ook de fokkers die met stamboom en volgens alle regeltjes fokken, kunnen hier nogal laconiek over doen waardoor pupkopers mogelijk een verkeerd beeld krijgen. Pupkopers kopen zo'n leuk, stoer staffpupje en verwachten hem met socialisatie en opvoeding tot de ideale gezinshond om te vormen die gewoon gezellig met andere honden om kan gaan. In mijn ogen is juist deze groep enorm 'gevaarlijk'. Want er komt een dag dat dat lieve pupje zich naar zijn aangeboren aard gaat gedragen en 'plotseling' het buurthondje in tweeën scheurt ('dat doet ie anders nooit!') of anderszins betrokken raakt bij een ernstig bijtincident. En dát is nu juist iets dat mijns inziens te allen tijde voorkomen moet worden, zo'n situatie kent alleen maar verliezers. 
Zolang je als potentiële hondeneigenaar niet onder ogen wil zien wat de aangeboren eigenschappen zijn van een bepaald ras, of denkt dit wel even 'weg te kunnen socialiseren' of in dit specifieke geval 'aan te kunnen tonen dat ze echt wel lief en onschuldig zijn in plaats van gevaarlijke moordmachines', dan ben je in mijn ogen sowieso niet geschikt voor het aanschaffen van welke hond dan ook.  "

 

Volledig mee eens! Dit is ook precies wat ik steeds probeer uit te leggen. 

 

Gelukkig selecteren hun de potentiele bazen streng en zijn ze open en eerlijk over de aard van de hond. Het klinkt als een goede organisatie. 

honden page profiel PlouchigWolkskePlouchigWolkske

Hoi allemaal,

Bedankt voor al jullie reacties, dankzij jullie zijn we toch een beetje verder gaan scrollen door allemaal herdertypes en denken we daaruit onze droomkeuze gemaakt te hebben.

Ik ben er van overtuigd dat dat voor ons wel een verstandige keuze is.

Groetjes,

PlouchigWolkske smilesmile

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat super dat jullie er samen uitgekomen zijn! 

 

Veel geluk en plezier met de nieuwe hond!laughing

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ik ben benieuwd voor welk ras jullie nu gekozen hebben dan? 

honden foto van AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi)

Fijn dat jullie de adviezen hebben gevolgd! Welk ras is het geworden?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hoi allemaal,
Bedankt voor al jullie reacties, dankzij jullie zijn we toch een beetje verder gaan scrollen door allemaal herdertypes en denken we daaruit onze droomkeuze gemaakt te hebben.
Ik ben er van overtuigd dat dat voor ons wel een verstandige keuze is.
Groetjes,
PlouchigWolkske  "

fijn dat jullie eruitkwamen en ik wil geen spelbreker zijn maar bedenk dat ook niet elke herder met vreemde honden om kan/wil gaan. En om het nog lastiger te maken en dat geldt eigelijk voor veel (misschien wel alle) rassen, eenmaal volwassen hebben veel honden hier ook geen behoefte aan.

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^