Acana,orijen worden aangeklaagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

http://truthaboutpetfood.com/lawsuit-filed-against-champion-pet-food-acana-and-orijen/

(Google vertaling,beetje krom nederlands)

 

. De rechtszaak bevat resultaten van het testen van zware metalen en omvat de resultaten dat dit droge hondenvoer BPA bevat - een chemische stof die doorgaans niet wordt geassocieerd met droog / verbrokkeld voedsel voor gezelschapsdieren.

Dit is een Class Action-rechtszaak die momenteel consumenten in Minnesota, Californië en Florida vertegenwoordigt. De consumenten klagen Champion Pet Food aan "vanwege hun nalatige, roekeloze en / of opzettelijke praktijken van het verkeerd voorstellen van en het niet volledig bekendmaken van de aanwezigheid van zware metalen en toxines in hun huisdiervoeding die in de Verenigde Staten wordt verkocht. Eisers vragen om zowel voorlopige als monetaire hulp ten behoeve van de voorgestelde klassen (hieronder gedefinieerd), inclusief het verplicht stellen van volledige openbaarmaking van al deze stoffen in marketing, reclame en etikettering en het herstellen van gelden voor de leden van de voorgestelde klassen. "

De rechtszaak beweert dat Champion-huisdierenvoeders (Acana en Orijen) "arseen, kwik, lood, cadmium bevatten" waarvan bekend is dat ze gezondheidsrisico's voor mensen en dieren, inclusief honden, inhouden en interessant voor een verbrokkeld huisdiervoer ... het proces beweert het droge voedsel voor huisdieren bevatte "BISPHENOL A (" BPA ")" .

De rechtszaak bevatte deze tabel met resultaten van laboratoriumuitslagen in huisdiervoeders Acana en Orijen:

Met de geleverde heavy metal-resultaten lijken de niveaus in het Champion Pet Food lager dan wat de autoriteiten erkennen als een 'Maximaal aanvaardbaar niveau van mineralen in voer'.

Als voorbeeld: de publicatie van de National Research Council (NRC) Mineral Tolerances for Animals 2005 zijn de richtlijnen die de FDA oplegt.Binnen deze publicatie (die een beloning is voor publicatie, niet voor gratis openbare toegang) biedt de NRC een overzicht van het maximaal aanvaardbare niveau voor meerdere soorten. Honden en katten worden niet vermeld in het NRC-overzicht. De soorten die het dichtst in de NRC-publicatie worden vermeld, zijn knaagdieren.

Voor knaagdieren is het maximaal toelaatbare niveau van arsenicum: 30 mg / kg.

Het hoogste niveau van arseen gevonden in de Acana en Orijen hondenvoer was 3256,40 mcg / kg (microgram per kilogram). Het converteren van microgram naar milligram, het hoogste niveau of arseen gevonden in Acana en Orijen hondenvoer was 3.2564 mg. Ver beneden het NRC-tolerantieniveau voor knaagdieren en we kunnen aannemen dat honden en katten.

Dat gezegd hebbende, veel van de NRC geraadpleegd wetenschap hun maximaal aanvaardbare niveaus zijn vastgesteld op waren gebaseerd op korte termijn onderzoek. Er werd / wordt weinig aandacht besteed aan katten en honden die huisdiervoeding consumeren met hogere niveaus van zware metalen gedurende hun hele leven. De NRC Mineral toleranties 2005 publicatie bleek dat honden die “2,3 en 4,6 mg per dag per kilogram lichaamsgewicht” slechts “ 183 dagen “ ervaren ‘verminderde gewichtstoename en voedselinname’; 183 dagen is geen eerlijke overweging om de gezondheid van huisdieren te bepalen wanneer blootstelling jaren zou kunnen zijn.

Advocaten zullen moeten protesteren tegen de gezondheidsrisico's van zware metalen die in de rechtszaak worden aangehaald.

Maar hoe zit het met de BPA gevonden in de Champion huisdiervoeders ... verbrokkelen huisdiervoeders? De meeste dierenvoeding consumenten begrijpen dat ingeblikte huisdieren voedingsmiddelen BPA kunnen bevatten ... maar niet droog / verbrokkeld huisdiervoer.

De rechtszaak luidt: "Gedaagden brengen het besmette hondenvoer op de markt als" biologisch geschikt "en gebruiken" verse regionale ingrediënten "voor 100 procent uit vlees, gevogelte, vis en / of groenten, zowel op de verpakking van de producten als op de websites van gedaagden. Bovendien besteden gedaagden aanzienlijke web- en verpakkingsruimte aan de marketing van hun DogStar®-keukens, die zij consumenten vertellen "zijn de meest geavanceerde keukens voor huisdieren op aarde, met normen die wedijveren met de menselijke voedselverwerkende industrie."

Waar komt de BPA vandaan als 'verse regionale ingrediënten' worden gebruikt en verwerkt in 'de meest geavanceerde keukens voor huisdieren op aarde'?

Hoeveel BPA werd er in Champion Pet Foods gevonden in vergelijking met hondenvoer in blik?

In 2002 werd in een studie - Bepaling van bisfenol A in ingeblikt voer voor huisdieren - BPA-waarden gevonden in hondenvoer getest van " 11 tot 206 ng / g".

Nanogram per gram (ng / g) resultaten vermeld in dit onderzoek is hetzelfde als microgram tot kilogram (ug / kg) zoals vermeld in de rechtszaak.

De rechtszaak noemt het testen van Orijen- en Acana BPA-niveaus van nul tot 102,70 ug / kg. Niet zo hoog als de resultaten van ingeblikt voedsel voor huisdieren, maar significant hoog voor wat een verbrokkeld voedsel voor gezelschapsdieren zou moeten bevatten.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

505807.jpg

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Om eerlijk te zijn geloof ik hier niet zo in. Als je het onderzoek leest dan zijn het eigenlijk geconcludeerd brokken met een hoog vlees/vis percentage. De natuurlijke gifstoffen komen van vers vlees en vis. Brokken die wel goed uit dit onderzoek komen zijn vooral merken van de goedkope brokken (pedigree, purina, iams, hills, etc). Ben zelf van mening dat vulmiddelen misschien wel slechter voor je hond zijn dan natuurlijke gifstoffen. Vulmiddelen breekt je hond slechter af dan natuurlijke gifstoffen. Daarbij ligt het percentage nog altijd onder de wettelijke norm. 

 

Heb zelf de conclusie getrokken om gewoon Acana te blijven voeren met soms een zak Orijen als afwisseling. 

De visbrokken doen wel alleen niet meer.

 

Info: 

https://www.voerwijzer.com/bevatten-orijen-en-acana-teveel-gifstoffen/

https://www.voerwijzer.com/nieuws/onderzoek-naar-gifstoffen-in-honden-en-kattenvoer/

http://www.cleanlabelproject.org/product_category/dry-dog-food/ 

 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Tja pim niet iedereen is zo standvastig gaan er genoeg zijn die in deze hysterie zich gaan laten meeslepen en denken dat ze met een ander merk gezonder gaan voeren (niet dus)...gezond voeren kan enkel door geen brok te voeren en alles zelf samen te stellen ervanuit gaand dat je niet supermakt vlees koopt.
Maar als ik brok geef blijf ik wel bij acana de toegestane waardes worden nergens overschreden en wie gelooft dat merk x een betere vlees afkomst zal hebben dan bij champion petfood.ca is naief

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ook wij geven acana.

Denk je dat je goed doet.

Ook ik blijf het geven en niets uit de supermarkt voorlopig.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik geef ook Acana en Orijen, het vleesgehalte is voor mij belangrijk.

Ik blijf het ook geven en ga geen inferieur voer kopen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

In vis zitten per definitie  veel zware metalen

maar half hp geeft rustig dagelijks ongezuiverde visolie zonder zich ergens zorgen over te maken

 

 

 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik geef ook 50gr acana senior s'morgens met vlees en s'avonds alleen maar vlees.

Vond het interessant om hier te plaatsen.

Vigo wordt 11 hij zal sowieso aan iets dood gaan.

 

Maar niet alle andere brokken zijn inferieur,heb ook jaren dogloversgold gegeven.

Ik wilde een graanvrije brok omdat die niet zo aanzet en de prijs is niet zo belangrijk omdat ik maar zo weinig geef.

Maar in principe als je vlees voert zoals ik maakt het geen drol uit wat voor brok ik als bijvoeding geef.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" In vis zitten per definitie  veel zware metalen
maar half hp geeft rustig dagelijks ongezuiverde visolie zonder zich ergens zorgen over te maken
 
 
 
 
  "

Gelijk en daarom is die van Vigo in de kliko belandtwink

Als je hond gaat sukkelen,laat je jezelf soms een beetje gek maken.

Heb mijn verstand terug....lekkere kvv, brokjes en zorgen dat hij niet dik wordt.

 

De rest is aan de goden zoals jij het soms zo mooi kan zeggen.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Laat je kvv of barf of ander rauw vlees wat jezelf eet maar eens op deze stoffen testen, meeste zullen gaan kosten van de uitslag, en al helemaal bij vis wat voor zooi daar inzit...

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Laat je kvv of barf of ander rauw vlees wat jezelf eet maar eens op deze stoffen testen, meeste zullen gaan kosten van de uitslag, en al helemaal bij vis wat voor zooi daar inzit... "

Daar twijfel ik ook geen moment aan,zelfs mijn eigen voeding zal denk ik niet

zo oké zijn maar vlees heeft gewoon de voorkeur hier als hij dan rotzooi moet eten

dan iets dat hij lekker vindt.

Als hij dood gaat dan heeft hij tenminste wel lekker gegeten in zijn leven.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Brenda ik had erover heen gelezen,dank voor de infohp-thumbsup

Volgende forumvraag: Trovet dpd /Royal canin fibre?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^