Welk hondenras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Goedendag,

 

Mijn vriend en ik willen over ongeveer een half jaar- jaar een nieuwe hond. Nu zou ik graag jullie mening horen over het ras wat het beste bij ons past.

 

Over onze situatie:

Ik werk 4 dagen in de week en mijn vriend 5 dagen, maar hierbij wel vast een dag in de week thuis. Dit betekend dat de hond 3 dagen in de week een aantal uur alleen thuis zal moeten zitten, echter zal hij op deze dagen wel mee met de uitlaatservice gaan. Wat minder belangrijk: wij wonen in een groot huis, onze tuin is niet zo groot (60m2?).

 

Met onze vorige hond wandelde wij 's ochtends en 's avonds 10-15 minuten, rond 12 uur een uur los en rond 6 uur gingen wij vaak een klein uurtje hardlopen/fietsen. Dit betekend dat de hond rond de 2 a 2,5 uur beweging krijgt. Dit schema wordt ook bijgehouden met behulp van de uitlaatservice op de dagen dat wij niet thuis zijn. Echter zou de hond soms ook genoeg moeten hebben aan 3 keer een klein rondje en 1 lang rondje. In het weekend gaan we er soms ook langer op uit. 

Qua sport/training ben ik er nog niet geheel over uit. Ik denk dat ik hierbij vooral ga kijken wat de hond leuk vindt en pas me daaraan aansmile.

 

Wat wij in een hond zoeken is voornamelijk:

- Aanhankelijk en knuffelig

- Kan een paar uurtjes alleen zijn

- Sportief

- Goed trainbaar (hoeft niet slaafs te zijn, maar wil geen constante strijd).

- Liefst middelmaat, maar beetje groter mag ook.

- Rust in huis

 

De rassen die wij nu op het oog hebben zijn:

- Kelpie

- Field trail labrador

- Rhodesian (is ietsje groter dan middelmaat, maar vooruit..)

- (Hollandse) herder

- Welsh corgi pembroke

 

Ik ben benieuwd of jullie wat kunnen vertellen over bovenstaande rassen en onze situatie.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty

honden foto van Daphne: en Bounty

Engelse Cocker Spaniel past hier ook wel bij, als je tegen jachtinstinct kan. Kan wel los mee worden gelopen.
Heerlijk aanhankelijk ras, vind het leuk om voor de baas te werken. Maar kan ook bananen in de oren hebben.

Vraagt wel regelmatig een borstelbeurt en een ritje naar een trimsalon (zo 4x in het jaar).

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Labrador past denk ik het beste, uit je rijtje. Een ridgeback is een stuk harder en eigengereider dan je misschien zin in hebt .

 

Herders zoals kelpies en hollanders zijn behoorlijk fel en niet altijd even sociaal naar soortgenoten en vreemde mensen. Met een uitlaatservice wordt dat lastig. Ditto voor de ridgeback trouwens. 

 

Dus een field trial labrador, een werklijn dus, zou het beste passen uit de honden waar je voorkeur naar uit gaat.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Een field trial Labrador moet je mee werken..Je moet dan bereid zijn om in een jachttraining te investeren..Een field trial zou ik niet willen typeren in 'knuffelig' en hebben bovendien vaak niet de makkelijkste karakters ( ook niet naar andere honden).Ik heb trouwens zelf field trials gefokt en ze zijn vergeleken met de "gewone" Lab.Retr, feller.Ik vind een Golden Retr. in werklijnen dan een stuk stabieler, maar ook hier meet zeker mee gewerkt worden.

Ook een Kelpie zijn werkhonden bij uitstek..De werklijnen wellicht nog meer dan de show, maar toch..

 

Een Hollandse Smous?

Een sportieve aanhankelijke actieve,intelligent hondje en wat ik mij heb horen vertellen ook zeker knuffelig..

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Neem aan dat je met dit schema voor een volwassen herplaatser gaat en niet voor een pup? Mijn ervaring met de rassen uit je lijstje: 

Kelpie: Echte werkhondjes. Ik vind ze ook niet rustig in huis. Zou ik alleen doen als je besluit om er fanatiek mee te sporten. Ik vind ze ook niet heel makkelijk trainbaar. Wel heel slim maar ook zelfstandig. Je zou er dus wel een strijd mee moeten voeren. 

Field trail labrador: Denk dat het ervan afhangt wat voor soort sport je met je hond wil gaan doen. Een labrador vindt andere sporten leuk dan een Kelpie of herder. 

Rhodesian: zoals hierboven al gezegd. Niet altijd sociaal naar andere honden en dat kan een probleem zijn bij de opvang. Hier in de buurt hebben ze wachtlijsten en kunnen ze dus kritisch zijn. Dus veel rassen zijn niet welkom of alleen na een gedragstest. 

(Hollandse) herder: Die zou ik wel vinden passen. Al is dit ook geen middelmaat. Ook hier geldt dat ze niet altijd welkom op de opvang zijn. 

Welsh corgi pembroke: tsja als je geen strijd wil aangaan en iets wat makkelijk trainbaar is zou ik voor een ander ras gaan. Leuke hondjes maar met een eigen wil. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Je hebt je vorige hond dus herplaatst? 

Houd er rekening mee dat een pup (zeker in het begin) nog helemaal niet alleen kan zijn, en de eerste maanden doorgaans ook niet meekan met een uitlaatservice. Of willen jullie voor een volwassen hond gaan? 

Omdat jullie drie dagen per week (!) afhankelijk zijn van een uitlaatservice, zou ik hierin absoluut rekening houden met de raskeuze. Een kelpie, ridgeback, Hollandse herder of corgi zijn dan niet direct rassen waar ik aan zou denken. 

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

Wij hebben een ridgeback in huis van nu 5 maanden. Als je vragen hebt, mag je ze altijd stellen. Een ridgeback is wel een hond die wat jachtinstinct in zich heeft. Nuka is bijvoorbeeld erg gericht op vogels. Als ik hem roep, zal hij eerst de afweging maken of ik wel de leukste/beste optie ben.. innocent

Daar zit heel veel training in maar nog veel belangrijker is het opbouwen van wederzijds respect. 

Qua beweging klinkt het goed. Al zal het hardlopen en fietsen van latere zorg zijn. Ivm het uitgroeien. 

Het enige wat mij nog opvalt, is dat de ridgeback een heel ander karakter heeft dan de andere rassen is jouw lijstje. Misschien nog iets om over na te denken. Ze zijn in mijn ogen niet meteen geschikt voor een uitlaatservice, 3 dagen. 

Daarnaast zijn ze aardig wat groter dan een middelmaat.. Nuka is met 5 maanden 27 kilo en 58cm schofthoogte en niks te dik. 

 

Nog even een toevoeging nav de andere reacties: Ridgeback’s spelen heel heftig en op een hele eigen manier. Dit valt niet altijd goed bij andere honden en vooral ook niet bij andere baasjes. Veel poten, tanden bloot en veel geluid. Daar zit dus ook veel werk in. Leren beheersen bij andere honden. 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Bedankt voor jullie reacties. We gaan voor een pup en geen herplaatser (ook naar aanleiding van onze ervaring met onze vorige hond). Vanzelfsprekend gaan we daar niet gelijk uren mee wandelen en trainen. Ik snap dat er hier mensen zijn op dit forum die misschien geen verstand van honden hebben. Het is niet onze eerste hond, dus dat er tijd vrijgemaakt moet worden voor een pup lijkt me inderdaad niet meer dan logisch.

 

Goed punt dat de hond het karakter moet hebben om mee te kunnen met een uitlaatservice. Ben zelf van mening dat dit ook een kwestie is van een goede uitlaatservice en eigen opvoeding. 

 

 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@Angela: is het niet zo dat ridgebacks sws een geheel eigen karakter hebben;P? 

 

Het is niet zo dat een beetje eigenwijsheid ons afschrikt. We hebben zelf ook boerenfox/jackrussels gehad, maar ik wil wel een hond die trainbaar is in de zin dat hij los kan en een beetje medewerking is wel gewenst..

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Je hebt je vorige hond dus herplaatst? 
Houd er rekening mee dat een pup (zeker in het begin) nog helemaal niet alleen kan zijn, en de eerste maanden doorgaans ook niet meekan met een uitlaatservice. Of willen jullie voor een volwassen hond gaan? 
Omdat jullie drie dagen per week (!) afhankelijk zijn van een uitlaatservice, zou ik hierin absoluut rekening houden met de raskeuze. Een kelpie, ridgeback, Hollandse herder of corgi zijn dan niet direct rassen waar ik aan zou denken.  "

Mag ik vragen waar deze vraag vandaan komt. Ik zie nergens in ts haar tekst dat ze het heeft over een vorige hond die eventueel herplaatst was.

 

Verder past een Corgi prima ik ken vele corgi's die super sociaal en leuk zijn naar andere honden en mensen. Over het algemeen leergierig dus waarom geen Corgi?

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

" @Angela: is het niet zo dat ridgebacks sws een geheel eigen karakter hebben;P? 
 
Het is niet zo dat een beetje eigenwijsheid ons afschrikt. We hebben zelf ook boerenfox/jackrussels gehad, maar ik wil wel een hond die trainbaar is in de zin dat hij los kan en een beetje medewerking is wel gewenst.. "

Dat klopt haha. Ik ken echter flink wat eigenaren die een zo een kwartier staan wachten tot hun hond weer terug komt uit het bos. Die ging dan achter een konijn/vogel/ vul maar in aan. Die honden zouden in mijn ogen niet meer los kunnen. Door het jachtinstinct is dat bij een ridgeback dus zomaar mogelijk..

Het is lastig uit te leggen. Een ridgeback lijkt in het niets op eventuele eigenwijsheid van een jr of boerenfox. Als dit ras een serieuze optie is, zou ik aanraden om eerst kennis te maken. smile

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" Bedankt voor jullie reacties. We gaan voor een pup en geen herplaatser. Vanzelfsprekend gaan we daar niet gelijk uren mee wandelen en trainen. Goed punt dat de hond het karakter moet hebben om mee te kunnen met een uitlaatservice. Ben zelf van mening dat dit ook een kwestie is van een goede uitlaatservice en eigen opvoeding.  "

Toch gedijt een sociaal type hond naar zowel soortgenoten als mensen een heel stuk beter in zo'n grote roedel zonder de baas, dan een heel baasgericht type hond. Bij de rassen die je in je openingspost noemt is de kans mijns inziens vrij groot dat dit geen succes wordt. Een herdershond is nu eenmaal liever met zijn eigen baas aan het werk dan mee te moeten lopen in een grote, vaak wisselende roedel en weinig individuele aandacht (die moet immers verdeeld worden over heel veel honden) en dat dan ook nog eens in afwezigheid van de eigen baasjes. Mijn herdertype zou je daar alvast niet gelukkig mee maken, terwijl mijn spaniël zoiets prima zou vinden. wink Herders hebben verder vaak de neiging om groepen soortgenoten, je raadt het al, te 'herderen'. Niet elke uitlaatservice zit op een dergelijke regelneef te wachten. 

" Mag ik vragen waar deze vraag vandaan komt. Ik zie nergens in ts haar tekst dat ze het heeft over een vorige hond die eventueel herplaatst was.
 
Verder past een Corgi prima ik ken vele corgi's die super sociaal en leuk zijn naar andere honden en mensen. Over het algemeen leergierig dus waarom geen Corgi? "

Ik herinner me een vorig topic van de TS waarin ze overwoog haar toenmalige hondje te herplaatsen. Ik las hier niets meer over in deze openingspost en zodoende vroeg ik mij af ze dit hondje niet meer heeft. 

Denk ook aan de enorm kwetsbare rug van de corgi. Ik zou zo'n hondje persoonlijk echt niet meegeven met het risico dat hij of zij (ernstige) blessures oploopt in mijn afwezigheid. In de meeste uitlaatservices lopen namelijk ook flinke LEO's (Lomp En Onbenullige types) mee. sealed 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Mag ik vragen waar deze vraag vandaan komt. Ik zie nergens in ts haar tekst dat ze het heeft over een vorige hond die eventueel herplaatst was.
 
Verder past een Corgi prima ik ken vele corgi's die super sociaal en leuk zijn naar andere honden en mensen. Over het algemeen leergierig dus waarom geen Corgi? "

https://www.hondenpage.com/hondenforum/219644/beter-plekje-vinden-voor-(buitenlands)-hondje?-of....php

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Is een IJslandse hond niks voor jullie? Dat zijn echte allround honden en bijzonder aanhankelijk en sociaal (ik zou dan wel voor een teefje gaan). Leuk formaatje ook en geen extreme uiterlijke kenmerken die de hond in wat voor opzicht dan ook belemmeren. 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@Angelique

Van het herplaatsen klopt. Wij hebben een buitenlands hondje gehad, welke o.a. absoluut niet alleen kon zijn. We hebben het een jaar geprobeerd, maar hij was veel gelukkig met een hondenmaatje erbij. Deze is bij een vriend van ons herplaatst, waarbij hij veel beter op zijn plek zit. Ik zeg het er maar direct bij: dit betekend niet dat wij verschrikkelijke mensen zijn, wij hebben alles wat in onze macht lag geprobeerd om deze hond te houden en een goed leven te kunnen bieden en zullen een volgende hond ook zeker niet zomaar weg doen. Het is voor ons echt meer dan verschrikkelijk geweest hem te herplaatsen.

 

Misschien ligt het aan mij, maar het valt me op dat mensen best fel kunnen reageren op dit forum. Het is niet zo dat wij er niet over nadenken en ik heb het idee dat we een beter dan gemiddeld huis kunnen bieden. Ik ben niet opzoek naar alleen negatieve ervaringen en al heeft een hond negatieve eigenschappen is het niet zo dat wij direct afgeschrikt zijn.

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zijn jullie bijvoorbeeld bereid om jachttraining te doen? Dan is een Labrador of een Nova Scotia Duck Tolling retriever heel erg leuk! 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@WH Ik heb hem even gegoogled. Super leuk koppie, maar voor de rest is het niet echt een type voor ons. Bedankt voor het meedenken:)

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Een toller lijkt ons ook super leuk inderdaad! 

honden page profiel AngelaAngela

honden foto van Angela

" @Angelique
Van het herplaatsen klopt. Wij hebben een buitenlands hondje gehad, welke o.a. absoluut niet alleen kon zijn. We hebben het een jaar geprobeerd, maar hij was veel gelukkig met een hondenmaatje erbij. Deze is bij een vriend van ons herplaatst, waarbij hij veel beter op zijn plek zit. Ik zeg het er maar direct bij: dit betekend niet dat wij verschrikkelijke mensen zijn, wij hebben alles wat in onze macht lag geprobeerd om deze hond te houden en een goed leven te kunnen bieden en zullen een volgende hond ook zeker niet zomaar weg doen. Het is voor ons echt meer dan verschrikkelijk geweest hem te herplaatsen.
 
Misschien ligt het aan mij, maar het valt me op dat mensen best fel kunnen reageren op dit forum. Het is niet zo dat wij er niet over nadenken en ik heb het idee dat we een beter dan gemiddeld huis kunnen bieden. Ik ben niet opzoek naar alleen negatieve ervaringen en al heeft een hond negatieve eigenschappen is het niet zo dat wij direct afgeschrikt zijn.
 
  "

Het is absoluut niet mijn bedoeling om jullie af te schrikken. Ik noem deze dingen zodat jullie dit mee kunnen nemen tijdens het kiezen van een hond. Een ridgeback heeft natuurlijk òntzettend veel leuke eigenschappenhp-wink maar ook een paar mindere..

Door die ook te benoemen, denk ik dat je juist nog beter bent voorbereid. Alleen maar goede bedoelingen hier hp-thumbsup

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Kelpie, field trial labrador & (hollandse) herder.

 Zijn 3 rassen waar ik met bovenstaand schema niet direct voor zou kiezen. 

 

Voornamelijk omdat je in de ochtend dus 15 min wilt lopen. Maaar vervolgens wel verwacht dat de hond dat een paar uur alleen thuis zit. Wachtend tot de volgende uitlaat beurt.

 

Maar deze honden willen werken..dus die wachten op hun volgende werk moment. En als je dan maar 15 min bent uitgelaten in de ochtend. Nouu dat zou zomaar een sloop hond kunnen worden.

 

Omdat ze dus graag werken.

Met mijn hond loop ik zeker 1 uur of fiets ik voor ik ga werken. Hoewel ze nu oud zat is en het kan zonder. Heb ook ik een werkras. En ik moet daar dan aan voldoen!

 

Mocht je daar iets aan kunnen veranderen dan kan de fiel trail lab nog wel kunnen..de andere heb ik geen ervaring mee.

 

De field.trial labs. Zijn energiek. En willen dus graag werken voor de baas. Staan altijd klaar voor werk. Kunnen over t algemeen even alleen zijn maar dat is natuuelijk ook oefenen.

Wel is een sport aan te raden. Of dat nu echt jachtsport is of speuren. Ze moeten wel echt werken. Buiten het wandelen om.

Iig het is sterk aan te raden!

 

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Qua beschrijving en wat je wilt doen qua beweging (en misschien nog iets voor er bij) vind ik dat de Pembroke die op je lijstje staat prima past. 

Lees je wel goed in, want het zijn geen makkelijke kleine hondjes.

Ze praten veel, oftewel blaffen, om aandacht, om iets duidelijk te maken.. dit zal geen keiharde blaf zijn. Ze blaffen alleen luid als waaksheid. Ze zijn dus wel waaks. 

Je moet rekening houden met de aparte bouw, de lange rug. Er mogen zeker geen grote honden bovenop springen, daarom viel bij mij de uitlaatservice al direct af. 

Ook moet je erg consequent zijn, het zijn pittige hondjes die liever soms even niet luisteren. Ohja, wat ook niet in de rasbeschrijving staat is dat ze graag door poep rollen. Als het even kan bijna dagelijks.

 

 

Maargoed, als je voor een Pembroke gaat heb je nog even de tijd om te researchen want wachtlijsten zijn minimaal 1 jaar tot 3 jaar.

 

 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" @Angelique
Van het herplaatsen klopt. Wij hebben een buitenlands hondje gehad, welke o.a. absoluut niet alleen kon zijn. We hebben het een jaar geprobeerd, maar hij was veel gelukkig met een hondenmaatje erbij. Deze is bij een vriend van ons herplaatst, waarbij hij veel beter op zijn plek zit. Ik zeg het er maar direct bij: dit betekend niet dat wij verschrikkelijke mensen zijn, wij hebben alles wat in onze macht lag geprobeerd om deze hond te houden en een goed leven te kunnen bieden en zullen een volgende hond ook zeker niet zomaar weg doen. Het is voor ons echt meer dan verschrikkelijk geweest hem te herplaatsen.
 
Misschien ligt het aan mij, maar het valt me op dat mensen best fel kunnen reageren op dit forum. Het is niet zo dat wij er niet over nadenken en ik heb het idee dat we een beter dan gemiddeld huis kunnen bieden. Ik ben niet opzoek naar alleen negatieve ervaringen en al heeft een hond negatieve eigenschappen is het niet zo dat wij direct afgeschrikt zijn.
 
  "

Wat fijn dat de hond zo'n goede plek heeft kunnen vinden, en nog bij een bekende ook. Ik ben zelf absoluut niet tegen herplaatsen hoor, het was van mij ook echt niet bedoeld als vervelende opmerking of iets dergelijks, en zo te lezen is zowel het welzijn van de hond als jullie eigen welzijn erop vooruit gegaan. Dan is het dus de juiste keuze geweest.

Goed dat jullie bezig zijn je degelijk verdiepen in de aanschaf van een volgende hond. Volgens mij zit niemand hier om alleen maar negatieve eigenschappen te noemen, maar wel om een realistisch beeld te geven. De rasbeschrijvingen op internet benadrukken helaas vaak alleen maar de leuke kanten van een ras, zonder open te zijn over eventuele valkuilen of moeilijkere kanten. Daar kom je dan als eigenaar soms pas achter als je de hond al hebt; mensen lopen dan regelmatig tegen dingen aan waarvan ze van te voren niet (goed) op de hoogte waren. Het lijkt mij juist erg prettig als je van te voren goed ingelicht bent, ook over lastigere eigenschappen. Voor de raskeuze maar ook als je al voor een bepaald ras gekozen hebt. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik vind een Kelpie niet echt passen; die heeft echt veel beweging nodig en is niet zo van vreemde honden en vreemde mensen. Daar moet je ook echt mee gaan sporten en niet alleen op zondagmorgen.

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@angelique: bedoelde het ook niet naar jou toe hoor. Ik kan wel wat hebben en vraag zelf om een mening. Maar met 2 a 2,5 uur per dag kan je toch best wat honden tevreden houden denk ik zelf.

 

@Lavina: Bedankt voor je reactie, daar heb ik wat aan. Het is ook niet zo dat bovenstaand schema helemaal vast staat, dus dat is een goede tip. Wat doe jij met je hond als je aan het werk gaat dan?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

504898.jpg

Rustig  in huis tongue-out

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

" @WH Ik heb hem even gegoogled. Super leuk koppie, maar voor de rest is het niet echt een type voor ons. Bedankt voor het meedenken:-) "

Wat maakt dat dit ras jullie niet aanspreekt? Bepaalde eigenschappen, het uiterlijk? 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Ik wist niet dat de wachtlijsten zo lang waren voor een Corgi, is inderdaad wel goed om rekening mee te houden. Ik vind jouw corgi trouwens ook echt helemaal geweldig! Heel leuk beest.

 

Een uitlaatservice kan ook vervangen worden door een lieve buurvrouw. Ik was van mening dat menig hond er juist sociaal van wordt, maar als ik jullie allemaal zo hoor kan je beter een bekende vragen voor bovenstaande rassen, dan een uitlaatservice?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik wist niet dat de wachtlijsten zo lang waren voor een Corgi, is wel goed om daar rekening mee te houden.. 
 
Een uitlaatservice kan ook vervangen worden door een lieve buurvrouw. Ik was van mening dat menig hond er juist sociaal van wordt, maar als ik jullie allemaal zo hoor kan je beter een bekende vragen voor bovenstaande rassen, dan een uitlaatservice? "

Een hond wordt alleen sociaal met de juiste opvoeding en sociale honden. 

Als je hond continu met overdreven 'sociale' honden loopt die eigenlijk veel foute eigenschappen hebben is dat niet geschikt.

 

Ik ging zelf met Java een tijd lang iedere dag naar een hondenveld maar die honden leken dan sociaal maar waren dat gewoon niet. Java ging die foute gewoontes overnemen en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

 

Maar een Corgi zou prima met een uitlater mee kunnen, als die met kleinere sociale honden loopt. 

Hier was dat helaas niet te vinden in de buurt.

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@WH ik denk de vacht en de krulstaart. Wij hebben het binnen nogal eens op standje tropisch, lijkt me niet het meest geschikt voor dit ras. En een beetje haren zal je altijd wel hebben, maar volgens mij krijg je bij dit ras er gelijk een gratis tapijt bij..

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" @WH ik denk de vacht en de krulstaart. Wij hebben het binnen nogal eens op standje tropisch, lijkt me niet het meest geschikt voor dit ras. En een beetje haren zal je altijd wel hebben, maar volgens mij krijg je bij dit ras er gelijk een gratis tapijt bij.. "

Een corgi is ook 3x per jaar in de rui, 3 maanden lang per keer. Dus uuuh, als een beetje haren ok is dan is een Corgi niks. tongue-out

Je moet wel (bijna) dagelijks stofzuigen als je geen plukken hond onder de bank wilt vinden. Ik vind dat het wel waard, omdat corgi's zulke leuke knuffelclowns zijn.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Spijt of wennen aan puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^