Welk hondenras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

499233.jpg

Sheltie past opzich ook wel in jullie situatie. Ikzelf heb er 2. Zijn actieve hondjes maar toch niet extreem. Werken graag voor het baasje. En zijn zachtaardig. Die van mij zijn rustig in huis. Enig min puntje is dat ze bij enthousiasme blafferig kunnen zijn. In huis is dit gelukkig niet (die van mij blaffen zelfs niet bij de deurbel). 

 

Verder denk ik aan toller of Markiesje 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" @angelique: bedoelde het ook niet naar jou toe hoor. Ik kan wel wat hebben en vraag zelf om een mening. Maar met 2 a 2,5 uur per dag kan je toch best wat honden tevreden houden denk ik zelf.
 
@Lavina: Bedankt voor je reactie, daar heb ik wat aan. Het is ook niet zo dat bovenstaand schema helemaal vast staat, dus dat is een goede tip. Wat doe jij met je hond als je aan het werk gaat dan? "

Moet ik er even bij zeggen dat ik een husky heb. Maar ik ga zeker 1 uur wandelen voor ik naarmijn werk ga. Liefst waar ze los kan. Of iig 30 minuteneven fietsen. Maar er zijn ook dagen dat ik haar juist eerst train. Wel in het bos als het even kan. Dus ipv 1 uur lopen word het 45 min trainen en 15 echt doorstappen en snuffelen. Met trainen bedoel ik dingen verstoppen. Commando s uitvoeren. Nieuwe trucjes leren..eens kijke of ik in de omgeving nog leuke balans en coordinatie oefeningetjs kan doen. Maar soms ook gewon een balletje gooien en dan komt hij voor 3/4 de terug hahaha.

Bij mijn ras is afwisseling voorabelangrjk. 

 

Maar iets doen voor ik of jeweggaat is zoiezo aan te raden.

 

Dan zijn ze over het algemeen iets rustiger in huis aangezien ze al iets hebben gedaan ipv wachten op het moment tot ze eindelijkkkk iets mogen / kunnen doen..

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

http://www.smoushond.nl/

Vond je omschrijvingen wel hierbij passen..

"

De Hollandse Smoushond is aanhankelijk, vrolijk, vriendelijk en vrij van aard. Honkvast. Niet zenuwachtig, druk, of schrikachtig. Het is een ruigharige, levendige, beweeglijke, krachtig en vierkant gebouwde hond.

  • Hoogte reuen 37-42 cm, teven 35-40 cm. Gewicht 9 a 10 kilogram"

'Geduld' is hierbij wel een schone zaak want de wachttijden zijn aanzienlijk

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@Lavina: en als je aan het werk bent, wordt hij dan door iemand uitgelaten of heeft hij voldoende aan de ronde 's ochtends? Je hebt ook een prachtige hond trouwens!

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Een sheltie lijkt mij ook erg leuk, alleen ze hebben ook zo'n ontzettende vacht.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" @Lavina: en als je aan het werk bent, wordt hij dan door iemand uitgelaten of heeft hij voldoende aan de ronde 's ochtends? Je hebt ook een prachtige hond trouwens! "

Ligt aan mijn werkdag. De ene dag ben ik 5-6 uur weg en de andere ben ik 10-12 uur weg. In het eerste geval blijft ze gewoon alleen thuis. Als ik echt veel file heb vraag ik aan de buurvrouw of ze haar even wil laten plassen. En dan kom ik thuis en loop ik nog eens 1 a 2 uur met haar. En 2x in de week heeft ze hondenschool. Speuren en behendigheid. In de winter was er winterstop en dat merkte ik ook erg aan haar. Ze wou gewoon werken. Dus deed ik dat meer. Maar deze 2 sporten is ze wel echt dol op!

 

As ik echt die lange werkdagen heb..gaat ze zoiezo naar de oppas/buurvrouw. Met haar hond naar t bos en daarna voor amelijk daar slapen. Soms doe ik erna nog een lekkere wandelronde en de andere keer helemaal niks.

 

Soms is mijn vader er en doet die in de middag met haar een lange wandeling. Dan doe ik dat in de avond niet nog eens.

Anders krijgt ze echt een berenconditie die ik niet meer bij kan benen voornamelijk qua tijd.

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Ik vind het wel een hele goede tip om al gelijk 's ochtends een wat intensievere ronde in te plannen. Qua uren is 2 a 2,5 dus prima, maar je kan het het beste spreiden over de dag. Het beste zou ik het dus kunnen omdraaien en het schema (ongeveer) zo maken:

's ochtends half uur hardlopen/fietsen, 12 uur buurvrouw half uur, 6 uur uurtje los laten lopen dan 's avonds klein rondje.

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Ik vind het wel een hele goede tip om al gelijk 's ochtends een wat intensievere ronde in te plannen. Qua uren is 2 a 2,5 dus prima, maar je kan het het beste spreiden over de dag. Het beste zou ik het dus kunnen omdraaien en het schema (ongeveer) zo maken:
's ochtends half uur hardlopen/fietsen, 12 uur buurvrouw half uur, 6 uur uurtje los laten lopen dan 's avonds klein rondje.
 
  "

Yess dat klinkt bij mij al een stuk beter. Voor een hond ook fijner!

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Wel luxe een buurvrouw die drie keer per week een half uur met jouw hond gaat wandelen. Ik wil ook zo’n buurvrouw. 

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Dat gaat hopelijk wel over de hond als deze uitgegroeid en volwassen is? hp-angel Het eerste (half)jaar zal het schema er namelijk heel anders uit (moeten) zien. 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

@Klara: mijn buurvrouw is ook gelijk een van mijn beste vriendinnen en is altijd thuis. Ik heb bij mijn vorige hond iemand gehad die ik wel betaalde, hoef je je toch wat minder schuldig te voelen. Voor een volgende hond zal ik nog even moeten uitzoeken wat ik ga doen. 

 

@WH, ja uiteraard:)

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Super fijn als je die optie hebt toch. Zeker ook met een pup want die moet natuurlijk vaker naar buiten.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Kortharige honden verharen doorgaans ook als de malle trouwens hoor (zeker honden met een ondervacht). hp-shiny Als je minder haren in huis wil kun je beter voor bijvoorbeeld een hond met een krulvacht of een ruwhaar gaan. 

Is een koningspoedel of eventueel een andere waterhond niks? Die zijn ontzettend sportief, intelligent, makkelijk trainbaar en geschikt voor allerlei hondensporten. En ze verharen niet. 

honden page profiel anoniem1989anoniem1989

Nee, daar heb ik niet zo veel mee. De krulvacht is niet echt wat voor mij, qua karakter zijn het volgens mij wel heel leuke honden. Haren in huis is ook weer niet zo'n groot probleem, paar minuutjes stofzuigen per dag kan er ook nog wel bij;). Maar de vachten van de noordelijke rassen zijn toch wel een ander verhaal heb ik het idee. 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik heb een werk type labrador. En voldoet zeker aan jouw lijstje. Mits ze genoeg uitdaging krijgt. Doe ook 1x in de week agillety met haar en dat vind ze geweldig. Maar kan ook rustig een dagje luieren. In huis ook altijd rustig. Maar als pup moet je zeker meer tijd besteden dan de tijden nu op je lijstje.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" @Angelique
Van het herplaatsen klopt. Wij hebben een buitenlands hondje gehad, welke o.a. absoluut niet alleen kon zijn. We hebben het een jaar geprobeerd, maar hij was veel gelukkig met een hondenmaatje erbij. Deze is bij een vriend van ons herplaatst, waarbij hij veel beter op zijn plek zit. Ik zeg het er maar direct bij: dit betekend niet dat wij verschrikkelijke mensen zijn, wij hebben alles wat in onze macht lag geprobeerd om deze hond te houden en een goed leven te kunnen bieden en zullen een volgende hond ook zeker niet zomaar weg doen. Het is voor ons echt meer dan verschrikkelijk geweest hem te herplaatsen.
 
Misschien ligt het aan mij, maar het valt me op dat mensen best fel kunnen reageren op dit forum. Het is niet zo dat wij er niet over nadenken en ik heb het idee dat we een beter dan gemiddeld huis kunnen bieden. Ik ben niet opzoek naar alleen negatieve ervaringen en al heeft een hond negatieve eigenschappen is het niet zo dat wij direct afgeschrikt zijn.
 
  "

Sorry dat hele topic is aan mij voorbij gegaan. Het is echt geen schande om een hond te herplaatsen als je alles al geprobeerd hebt en hij het ergens anders gewoon beter doet ;)

 

Zoals ik het lees gaat de toekomstige hond een prima huisje bij jullie krijgen (:

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Een kelpie zou ik niet voor kiezen als je er niet absoluut zeker mee wilt gaan werken. Dat is een werkhond in hart en nieren.

Zelfde geldt overigens voor de Hollandse Herder, hoewel ik begrepen(van de site van de vereniging) heb dat ze langharen wat milder zijn en ook veel gewoon als actieve huishond gehouden worden.

Hoewel de corgi ook echt een werkhond is, zou die, met je aangepaste schema wel in jullie situatie passen. Denk er wel aan dat fietsen met een corgi niet heel makkelijk is, aangelijnd dan. Je kan niet heel hard fietsen zonder dat hij in galop gaat. 

En zoals eerder geschreven, ik zou vanwege de lange rug inderdaad niet kiezen voor een uitlaatservice. 

De rassen waar jullie voorkeur naar uit gaat, zijn allemaal niet de gemakkelijkste. Dus dat betekent dat ook als je in de prive sferen een uitlaat/oppas vindt dat het wel belangrijk is dat ze wel kennis van hondengedrag hebben.

 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Is een keeshond misschien niet iets? Ken er persoonlijk niet veel van maar volgens mij zijn het ook wel honden die graag werken, niet extreem slaafs zijn en een klein koppig kantje hebben (maar niet zo extreem als een beagle).
Wel zouden het blaffers kunnen zijn, al weet ik niet of dat misschien verschilt per grootte.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Een sheltie lijkt mij ook erg leuk, alleen ze hebben ook zo'n ontzettende vacht. "

Ja. Maar kwa ruiven valt dat best mee. Kortharige honden ruiven harder

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Is een keeshond misschien niet iets? Ken er persoonlijk niet veel van maar volgens mij zijn het ook wel honden die graag werken, niet extreem slaafs zijn en een klein koppig kantje hebben (maar niet zo extreem als een beagle).
Wel zouden het blaffers kunnen zijn, al weet ik niet of dat misschien verschilt per grootte. "

Keeshonden kunnen inderdaad blaffers zijn. Omdat ze waaks zijn aangelegd. Snel wantrouwig. Maar ik merk wel uit ervaring met andere mensen dat voornamelijk de dwerg en kleinkees meer blaffen dan de middenslag en grote. Het waakse zit er sowieso wel wat in bij alle groottes 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Gaat het nu over een pup of volwassen hond?

honden page profiel bentebente

Ik dacht eigenlijk gelijk aan de poedel! Dat zijn actieve honden, heel slim en trainbaar, heel aanhankelijk, en verkrijgbaar in verschillende maten!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Spijt of wennen aan puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^