Schrijf de frustratie van je af topic! Frustratie in de lente..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" En als je een paar keer een bekertje water meeneemt? Lijkt mij ook heel naar,  katten kunnen echt valse krengen zijn.  "

Een bekertje helpt niet is mijn ervaring. Een emmer met 10L koud water welinnocent. De kat van de schuinonder buurvrouw droop letterlijk en figuurlijk af naar beneden en is nooit weer boven gekomen. Maar dat kwam ook door een aardig briefje van mij door haar brievenbus foot-in-mouth. Heb haar netjes maar dringend verzocht om te zorgen dat die katten van haar niet boven kwamen omdat ze in mijn huis kwamen, in m'n bloembakken gingen liggen, voor m'n deur herrieschoppen. 

 

Twee katten en die rotkrengen stondenkeer op keer midden in de nacht of overdag voor mijn voordeur te miauwen. Vliegenmepper, pantoffels, niks hielp. 10L koud water wel voor 1 van de twee. De ander was al weg toen die de emmer zag. 

 

Tja, ik heb echt een hekel aan katten. Komt ook door vervelende ervaringen. Ik loop ook zeker een straat om als ik met Puck wandel, want geheid komen ze me achterna op een niet zo'n aardige manier.

Zelfs de kat van een vriendin heeft me al twee keer aangevallen en dat terwijl ik echt m'n best doe om niet bang te zijn enz.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Hier op de galerij twee katten die niet vluchten maar aanvallen als wij er langs moeten. Ik doe die krengen nog eens wat.  "

Sommige katten zijn verschrikkelijk. Heb met ons vorige teefje en met Peer meegemaakt dat de katten gewoon aan wilde vallen en achtervolgden. Honden helemaal lijp, zij wilde uiteraard die katten grijpen die volgden. Echt sissen die beesten. Doodvermoeiend, proberen zo'n eng uithalend beest weg te houden + een doorgedraaide hond aan de lijn mee te krijgen.

Onze Spot heeft een zwaar beschadigd oog overgehouden van zo'n beest.

Ik word ook niet blij van die agressieve katten of die katten die het verdomme aan de kant te gaan en uithalen.    

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" En als je een paar keer een bekertje water meeneemt? Lijkt mij ook heel naar,  katten kunnen echt valse krengen zijn.  "

Bekertje water? 

Gewoon zoiets:

images?q=tbn:ANd9GcRUfvfbPNWt4erowgS1CNw

sealed

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Frustratie waarom 100 posts als het ook in 1 kan sealed

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Frustratie om mijzelf. Ik dacht vanavond een kort rondje te doen.....wat eindigde bij de DA en een voortand minder bij Maylo. 

 

Ik wilde een kort rondje i.v.m. de hitte dus ik liep via de straat terug waar die herdershond zit. Kijk en zie dat de achterdeur dicht is. O die is niet in de tuin (hoorde ook niks). Dus ik laat Maylo iets langer en wil er langs lopen. 1x een blaf en Maylo schiet ondat ik de riem iets langer liet naar die poort. En die poort is aan de onderkant open (zo n 40cm) 

 

Was binnen 10 sec gebeurd en hij jankte ineens en ik trok hem snel terug. Was dus al gebeurd voordat ik erg erin had. En ik zie Bloed....heel veel bloed. Dus ik dacht eerst dat die hond hem had gebeten. Ik snel als een idioot naar huis. Zag wel een tand langs zijn mond bungelen. 

 

Ik thuis meteen de DA gebeld en we konden langs komen. Gelukkig tijdens de autorit zag ik geen schade op zijn neus of iets. Alleen die tand hing er half uit. Ik dacht dat dat zijn hoektand was. Achteraf was het zijn voortand. 

 

Eenmaal bij de DA begonnen we te speculeren. Of die herdershond heeft net die tand te pakken gehad of Maylo heeft in de poort gebeten en is met zijn tand eronder blijven hangen. Hoe dan ook hij heeft op een of andere manier zijn voortand met wortel en al in 1 beweging eruit getrokken en die bungelde nog wat vast aan wat tandvlees. De DA stond er ook van te kijken....meestal zijn de tanden afgebroken en helemaal de voortand....Maylo was in ieder geval de eerste  hond die hij heeft gezien die dit voor elkaar heeft gekregen.

 

Onderkaak was gelukkig niet gebroken alleens was de holte van het tandvlees een beetje gescheurd. Hij wilde even kijken als dit opzich zelf heelt...anders moeten ze het alsnog hechten maar dan wordt Maylo's gebit gelijk helemaal schoon gemaakt. Maar de DA had er wel goede hoop voor. 

 

Ik voel me er nog slecht over (slechter dan Maylo die had al weer praatjes voor 10) dat ik niet beter heb opgelet. Langs die poort zal ik niet zo snel meer lopen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ooh laura wat een schrik zeg! Ja, niet opletten kan flink ellende veroorzaken. 

Welkom bij de club van slissende hondjes. Puck mist ook een voortand en slist nu als ze blafttongue-out.

Ik heb me er ook lange tijd slecht om gevoelt hoor! Ze sprong van de bank iets wat ze echt nooit deed, maar iemand zat te rommelen bij de voordeur met de brievenbus, ze werd dus helemaal vergrild. Toen klapte ze met haar bekkie op de grond. Paar dagen later lag er naast me in bed een voortandje. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Ooh laura wat een schrik zeg! Ja, niet opletten kan flink ellende veroorzaken. 
Welkom bij de club van slissende hondjes. Puck mist ook een voortand en slist nu als ze blaft.
Ik heb me er ook lange tijd slecht om gevoelt hoor! Ze sprong van de bank iets wat ze echt nooit deed, maar iemand zat te rommelen bij de voordeur met de brievenbus, ze werd dus helemaal vergrild. Toen klapte ze met haar bekkie op de grond. Paar dagen later lag er naast me in bed een voortandje.  "

Hij heeft nog niet geblaft dus ben benieuwd als hij nu slist. Hij voelt zich vandaag wel wat ongelukkig. Hij smakt een beetje steeds maar denk dat het gevoel van ineens een tand weg raar is. Hij eet wel alles zelfs zo graag dat hij zijn pilletje (pijnstiller en ontstekingsremmer) niet eens geproeft heeft. 

 

Maandag moet ik terug voor controle en dan kijken ze als het goed hersteld. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Ja katten..
 
Ik liep vanochtend met May,ook aan een flex, en ze gebruikte ook bijna de volledige 8Meter. Ze ging vast de bocht om maaar bleef opeens staan. Staart ginf hangen, em hoofd was een stuk gefocuster en haar hele houding was gewoon straker. Ja dat kan ik allemaal nog zien als ze een boxht van bosjes omgaat. 
 
Al met al betekent dat gedrag 9-10x KAT.
 
Dus ik zeg; Wacht. Wat ze öp dat moment ook gewoon perfecr doet zonder dat ik een rem ed. In moet drukken.
Goed ik ook de bocht om.
 
Ja hoor een kat,een zwarte met een hoge rug (oke snap ik) maar hij bleef staan.. 
Oke da  houd ik May nog wat korter.. eenmaal voorbij de kat doe ik de riem weer van de rem af en vraag ik haar altijd mee te lopen,duurt soms even maar ze komt wel. Hoef niet te trekken ed.
 
Deze keer ook, nog wel achteruit kijkend naar de kat natuurlijk.
Maaar deze kat liep achter ons aan.
 
Och och wat kan ze daaaar moeite mee!! 
Ze heeft nog een paar keer stil gestaan naar de kat kijkend die er dan ook rustig bij ging zitten,of zijn voorpoot omhoog deed dat ik dacht ren nou niet met een rotvaart naar mijn hond om der een tik ed. Te geven.. vertrouw ze toch niet helemaal..!
 
Al met al heb ik 10-15 min gedaan over 500 meteromdat de kat maarbleeef volgen, voor ongeveer 500 M..
 
Dat was een uitdaging.. "

Heel irritant van katten als ze dat doen! Hier in de buurt ook een paar. Dan denk ik beest, je vindt mijn hond eng, blijft dan uit de buurt en loop de andere kant op! Maar nee, ze moeten volgen tot je hun territorium uit bent. Aargh!

 

Wel goed van May dat ze ze niet pakt!

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina


 
Wel goed van May dat ze ze niet pakt! "

Ja dat heeft ook errg veeel training gekost.

Binnenshuis met katten is nog altijd muilkorf om.. 

Maar ze kan aan de lijn langzaam doorlopen ja.

 

Los was ze er achteraan gegaan. En dan weet ik eigenlijk ook echt niet wat er zou gebeuren. Hooguit als hij een boon in klimt May omhoog zal gaan staan en dan eens komt.. 

 

 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

Ik ben toch wel blij dat ik niet de enige met dat gedoe met katten heeft. Wij worden inderdaad ook regelmatig achtervolgd, heel irritant en Senn maar om kijken. Nu was hij laatst een keer bij de oppas los van de riem geschoten, heel knullig de haak van de riem achter een lantaarnpaal blijven hangen en is open gegaan. Vol achter een kat aan. De eigenaar van die katten kijkt me nog steeds scheef aan, ongeveer 25x excuus aangeboden en uitgelegd. Volgens haar was Senn aggressief... hp-cry

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Oeh, kattenergenissen. Ik doe mee!

Dat achtervolgen ken ik. Hier in de wijk zo-veel katten. Verderop zit een jonkie die altijd achter je aan loopt. Draai ik me om, dan bevriest die. Loop ik door, dan komt hij ook in beweging. Ik heb daar gewoon geen zin in, dus hond kort aan de lijn en achter dat beest aanlopen. Die rent dan ook gelijk terug naar waar die thuishoort. 

 

Ik begrijp gewoon echt niet dat vele katteneigenaren er vrede mee hebben dat hun huisdier anderen tot last is en erger; dat ze een groot risico lopen verwond of gedood te worden. Niet enkel door een hond, maar ook auto's, andere katten en zieke figuren.

In mijn wijk hangen maandelijks nieuwe posters van vermiste katten, jong en oud. Dagelijks zijn er ook gevechten tussen katten. En dan al die honderden zielige berichtjes per dag van mensen: "mijn kat is aangereden, boehoe, hij was nog maar 2 jaar, boehoe". Tja, je hebt dat toch echt aan jezelf te danken. Ik heb enkel medelijden met de kat en de bestuurder.

 

Maargoed, als iemand denkt dat een kat enkel buiten gelukkig kan zijn en niet bij hem, dan is hij in mijn ogen gewoon niet toe aan een kat (of ander huisdier die meer vraagt van je). Als die extra aandacht geven al zo'n hoge drempel is, koop dan gewoon een goudvis.

 

..Zo..Adem in, adem uit... cool

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Ja katten zijn vaak bij mijn ouders ook een probleem katten bij ons komen sommige als de deur naar de tuin openstaat gewoon naar binnen en onze oudste hond heeft echt niks met katten zucht 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb vanochtend weer ruzie gehad...

Laatst kwam ik iemand tegen met een kleine hond aan een rollijn. Penny had geen zin in contact dus ik hield afstand. Die vrouw die met hem liep deed dat eerst ook, maar liet vervolgens toch even het knopje van de riem los. Dat was niet slim want dat hondje stormde op Penny af en Penny viel hem vervolgens bijna aan. Die vrouw schrok daar van en haalde (met moeite) die hond weer bij zich. Vervolgens kreeg ik een hele boze blik. Ik besloot niet te reageren en gewoon door te lopen.

 

Vandaag kwam ik haar dus weer tegen. Ze kwam de bocht om lopen met haar hond. Ik nam meteen afstand en hield de riem kort. Penny was gewoon ontspannen en keek hem niet aan. De vrouw liep eerst door, maar die hond begon te fixeren en ze wilde hem blijkbaar niet mee trekken. Ik bleef gewoon staan en ging er van uit dat ze zich de vorige ontmoeting nog wel herrinerde en dus niet dezelfde fout zou maken. Helaas was dat niet zo. Toen ze uiteindelijk door liep liet ze dat knopje weer los waardoor die hond op Penny af stormde en waardoor Penny die hond weer bijna aanviel. Ik kreeg vervolgens weer een hele boze, vuile blik van haar. Toen kon ik me niet meer inhouden. Ik riep boos 'heb je het nou nog niet geleerd? Er zit een knopje op die riem, hou je hond bij je.' Die vrouw ging er meteen tegen in, riep terug dat haar hond niets deed (want als een soort kanonskogel op Penny af stormen is blijkbaar niets) en dat ik Penny moet opvoeden, vervolgens liep ze door.

 

Penny was daarna weer gestrest en reageerde gespannen op andere honden, echt jameer want het ging eerst heel goed.

 

Ik snap het sowieso niet, het was aanlijngebied, ik hield Penny kort en nam afstand. Waarom is het na al die signalen nog steeds niet duidelijk dat ik Penny niet bij die hond in de buurt wilde?

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Tja.. hier eigenlijk een tegengestelde kleine 'frustratie'.. De laatste tijd lopen er gewoon geen leuke honden in het losloopgebied hier. Oude dikke mopperkonten, honden die geen idee hebben wat ze met een andere hond aan moeten, angstbijters.. Gewoon niet gezellig en leuk. En gewoon zielig voor Elsa. Staat ze daar weer super enthousiast, zo blij te kwispelen dat haar hele kontje alle kanten op zwiept... wil er niet eentje even spelen met haar. Zelfs die hond die vrolijk aan kwam gerend niet; die bevroor en bewoog geen millimeter meer... net als die Labrador die gewoon jankte van enthousiasme toen hij Elsa zag... bevroor ook en wist ook niet wat te doen toen ze eenmaal bij elkaar waren.

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty 3 doggies

honden foto van Daphne: en Bounty

" Tja.. hier eigenlijk een tegengestelde kleine 'frustratie'.. De laatste tijd lopen er gewoon geen leuke honden in het losloopgebied hier. Oude dikke mopperkonten, honden die geen idee hebben wat ze met een andere hond aan moeten, angstbijters.. Gewoon niet gezellig en leuk. En gewoon zielig voor Elsa. Staat ze daar weer super enthousiast, zo blij te kwispelen dat haar hele kontje alle kanten op zwiept... wil er niet eentje even spelen met haar. Zelfs die hond die vrolijk aan kwam gerend niet; die bevroor en bewoog geen millimeter meer... net als die Labrador die gewoon jankte van enthousiasme toen hij Elsa zag... bevroor ook en wist ook niet wat te doen toen ze eenmaal bij elkaar waren. "

Dit is ook mijn frustratie, ik zoek gewoon een leuk speelmaatje voor Bounty. Hij vind alles en iedereen leuk, het is alleen niet wederzijds (de meeste honden vinden hem te enthousiast lijkt het) of de baasjes vinden het geen goed plan om langer dan 1 minuut te spelen..

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Dit is ook mijn frustratie, ik zoek gewoon een leuk speelmaatje voor Bounty. Hij vind alles en iedereen leuk, het is alleen niet wederzijds (de meeste honden vinden hem te enthousiast lijkt het) of de baasjes vinden het geen goed plan om langer dan 1 minuut te spelen.. "

Waar zit jij? Als je in mijn buurt zit gaan we samen wandelen laughing

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mensen die het zielig vinden om met een hond te sporten "want dat doe je alleen voor je eigen plezier, laat de hond lekker hond zijn". Ga wég. 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Mensen die het zielig vinden om met een hond te sporten "want dat doe je alleen voor je eigen plezier, laat de hond lekker hond zijn". Ga wég.  "

Oh god bestaan die ook nog? hp-frusty Want een hond heeft geen fysieke uitdagingen nodig? Sprak laatst iemand die cursussen geeft aan honden en die stelde gewoon kei hard dat aan de riem wandelen voor de hond niks nada oplevert, want ons tempo is veel te laag voor een hond. Welke honden zijn er dan zielig?

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Oh god bestaan die ook nog?  Want een hond heeft geen fysieke uitdagingen nodig? Sprak laatst iemand die cursussen geeft aan honden en die stelde gewoon kei hard dat aan de riem wandelen voor de hond niks nada oplevert, want ons tempo is veel te laag voor een hond. Welke honden zijn er dan zielig?
  "

 

Jazeker, heb er net nog mee in een discussie gezetenhp-shiny Het is heel zielig om je hond op de renbaan te zetten, of ze mee te laten doen aan sportevenementen (met o.a. a-frame, hangtime, trackmill) want de honden kiezen daar zelf niet voor. Uh nee, een hond pakt ook niet zelf zijn flexilijn om een blokje om te gaan.  Aub zeg. 

Ben van 't weekend nog op een evenement geweest. 1 hond wilde een onderdeel niet doen en ging gewoon stilstaan. Prima, aai en op naar het volgende onderdeel, niets aan te doen.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Oh god bestaan die ook nog?  Want een hond heeft geen fysieke uitdagingen nodig? Sprak laatst iemand die cursussen geeft aan honden en die stelde gewoon kei hard dat aan de riem wandelen voor de hond niks nada oplevert, want ons tempo is veel te laag voor een hond. Welke honden zijn er dan zielig?
  "

Maar ik vind dat van die trainer dan ook weer overdreven. 

Ik heb die opmerking ook eens gehad toen ik met Java liep. Ze kon haar energie niet kwijt zo. 

Nouja misschien dat zijn hond op zijn manier dat niet genoeg vind, maar een goede wandeling levert echt wel wat op voor haar. Iets opleveren is meer dan alleen kunnen rennen. Java loopt los net zo traag als vast tongue-out

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

" Maar ik vind dat van die trainer dan ook weer overdreven. 
Ik heb die opmerking ook eens gehad toen ik met Java liep. Ze kon haar energie niet kwijt zo. 
Nouja misschien dat zijn hond op zijn manier dat niet genoeg vind, maar een goede wandeling levert echt wel wat op voor haar. Iets opleveren is meer dan alleen kunnen rennen. Java loopt los net zo traag als vast  "

Dat is inderdaad weer het andere uiterste. Senn loopt wel vlot, los loopt hij ook wel harder dan aan de riem. Maar als ik wandel ben ik ook wel zo gek om stukjes net hem te rennen, gekke heuvel paadjes te kiezen of hekjes te springen dus dan is hij ook wel aardig moe na een flinke ronde. Ik was net met hem aan het leren te fietsen voor het warm werd, dan staat hij daarna juist helemaal te stuiteren ipv dat hij moe ishp-angel

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Dat is inderdaad weer het andere uiterste. Senn loopt wel vlot, los loopt hij ook wel harder dan aan de riem. Maar als ik wandel ben ik ook wel zo gek om stukjes net hem te rennen, gekke heuvel paadjes te kiezen of hekjes te springen dus dan is hij ook wel aardig moe na een flinke ronde. Ik was net met hem aan het leren te fietsen voor het warm werd, dan staat hij daarna juist helemaal te stuiteren ipv dat hij moe is "

Mijn honden kunnen hun energie inderdaad niet kwijt als ze aangelijnd zijn. Ik kan echt niet op wandelen of rennen tegen het spelen van mijn honden als ze los lopen. Onmogelijk. Zelfs als ik met Elsa wandel en ik kom helemaal geen enkele hond tegen die met haar wil spelen, scheurt ze nog steeds keihard van links naar rechts, doet even ergens haar ding en kom dan weer naar mij toe gescheurd. Rent een zijpad in en komt in een sneltreinvaart terug als ik gewoon doorloop. Nee.. daar kan zelfs een hardloper niet tegenop.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Oh god bestaan die ook nog?  Want een hond heeft geen fysieke uitdagingen nodig? Sprak laatst iemand die cursussen geeft aan honden en die stelde gewoon kei hard dat aan de riem wandelen voor de hond niks nada oplevert, want ons tempo is veel te laag voor een hond. Welke honden zijn er dan zielig?
  "

Uiteraard. De meeste mensen zien liever een dikke fatsige hond van al het lekkere eten wat ze krijgen. Alleen dan hebben ze een goed leven gehad.

Pas op als je met je hond sport, want dat is mishandelinghp-frusty.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Zou fijn zijn als ieder zich met zijn eigen hond bemoeid en niet met andermans hond. Laat iedereen zelf weten of ze met de hond wandelingen maken of actief willen sporten met de hond, uiteraard alleen als de hond dit zelf leuk vindt. De ene hond is de andere niet. Hier waren ze alle verschillend, waar de één alle dagen mee ging hardlopen met wederhelft, ging de ander tijdens een doodnormale wandeling van een 6 kilometer een aantal keren liggen. Dus kijk naar de behoeftes van je hond. En laat een ander lekker zelf bepalen wat hij/zij doet met zijn hond.    

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Zou fijn zijn als ieder zich met zijn eigen hond bemoeid en niet met andermans hond. Laat iedereen zelf weten of ze met de hond wandelingen maken of actief willen sporten met de hond, uiteraard alleen als de hond dit zelf leuk vindt. De ene hond is de andere niet. Hier waren ze alle verschillend, waar de één alle dagen mee ging hardlopen met wederhelft, ging de ander tijdens een doodnormale wandeling van een 6 kilometer een aantal keren liggen. Dus kijk naar de behoeftes van je hond. En laat een ander lekker zelf bepalen wat hij/zij doet met zijn hond.    
 
  "

Puck laat zich graag dragen of vervoeren. Ze heeft een hekel aan wandelen. Potje behendigheid doet ze dan wel weer met enorm veel energie.

458095.jpg

460823.jpg

493519.jpg

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Puck laat zich graag dragen of vervoeren. Ze heeft een hekel aan wandelen. Potje behendigheid doet ze dan wel weer met enorm veel energie. "

Haha, nou Peer was ook niet bepaald een fervent wandelaar, alleen strand en stad kon hij waarderen, vooral de stad, daar kon hij wel uren wandelen. Maar ik heb nooit de intentie gehad om hem te tillen, al had hij dat vast een goed plan gevonden. Ik had hem natuurlijk wel in zo'n wandelwagentje kunnen zetten, haha. Net zoals we onze oude Spot weleens meenamen in de bolderkar, maar die was oud en versleten. Behendigheid heb ik nooit met hem geprobeerd, dan moeten ze los en hij was niet zo vriendelijk tegen de meeste soortgenoten. Speuren vond hij ook niets aan, of begreep het niet hp-angel. Apporteren vond hij ook niets, ook teveel beweging, ja bal pakken en kapot kauwen, maar terug brengen, ho maar.

Peer genoot vooral van bankhangen, gezellig terrasje zitten en aandacht, vooral heel veel aandacht. Hij kon tijdens een boswandeling tijden heel tevreden naast een bankje liggen kijken, maar wandelen........   

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Haha, nou Peer was ook niet bepaald een fervent wandelaar, alleen strand en stad kon hij waarderen, vooral de stad, daar kon hij wel uren wandelen. Maar ik heb nooit de intentie gehad om hem te tillen, al had hij dat vast een goed plan gevonden. Ik had hem natuurlijk wel in zo'n wandelwagentje kunnen zetten, haha. Net zoals we onze oude Spot weleens meenamen in de bolderkar, maar die was oud en versleten. Behendigheid heb ik nooit met hem geprobeerd, dan moeten ze los en hij was niet zo vriendelijk tegen de meeste soortgenoten. Speuren vond hij ook niets aan, of begreep het niet . Apporteren vond hij ook niets, ook teveel beweging, ja bal pakken en kapot kauwen, maar terug brengen, ho maar.
Peer genoot vooral van bankhangen, gezellig terrasje zitten en aandacht, vooral heel veel aandacht. Hij kon tijdens een boswandeling tijden heel tevreden naast een bankje liggen kijken, maar wandelen........    "

Hihi lekkere luie hond.

Heb ook nog niet eerder een hond gehad die niet van wandelen hield.

Met plukkie de eerste hond hebben we kilometers gemaakt. Hij was gek op ons, we waren nog kind. Hij liet zich poppenkleertjes aanmeten, ging mee wandelen in de poppenwagen als poppenkind, maar als ie toch echt mee mocht wandelen met de familie en ook nog eens mee mocht in de auto dan was hij de koning te rijk hahaha. Hij liep altijd super goed mee.

 

Doerak ging vooral graag mee naast de fiets maar wandelde ook graag.

 

Puck laat zich dus liever dragen of rijden, heeft een schijthekel aan regen en natte pootjes. Maar wel in voor een potje behendigheid, dat vind ze superleuk om te doen. Helaas gestopt, moest aan m'n eigen krakkemikkige lichaam gaan werken in de sportschool en twee dingen doen is te duur.

Vind het wel jammer hoor dat Puck niet graag wandelt. Dat zorgt er voor dat ik niet snel een lekkere lange wandeling ga maken. Een rugtas met hond erin is uiteindelijk best zwaar en het zweet enorm. Voor een tijdje wel te doen, maar 20 km lukt niet.

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ja dat is het gekke, je zou zeggen dat hij niet van wandelen hield, maar in de stad dus wel. Op vakanties waar de meeste mensen met hun hond(en) natuurgebieden opzoeken, doe ik zelf ook graag, gingen we met hem en Wopper alle stadjes in de omgeving af. Ook leuk hoor, daar niet van. En gelukkig voor Wopper, het maakt haar helemaal niet uit waar ze loopt, die vindt alles leuk. Maar het is wel jammer.

 

Dat zal best dat zo'n klein hondje in een rugzak evengoed nog zwaar is. Al ik een rugzak mee heb met water en koekjes voor de hond, wat drinken en een hapje voor ons, handdoek voor zwemmen en nog wat kleine dingetjes, geef ik die zak al gauw af aan wederhelft, het zweet breekt mij dan heel snel uit.

Maar je hebt inderdaad grote verschillen tussen de ene en andere hond.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik leef nu in t weekeind met zeven honden (mijn nieuwe vriend heeft er drie) en das zooon verschil met mijn honden tongue-out 

Mijn honden willen de hele dag wel op pad en rennen. Zijn chihuahua's vinden wandelen even leuk maar zijn er al gauw klaar mee en zijn deense dog heeft totaal nergens zin in en gaat na 10 minuten liggen. Til dat maar eens op foot-in-mouth 

Overigens zijn alle hondjes prima op gewicht de dog is zelfs wat mager. Maar ik heb toch liever die energie vreters van mij haha krijg ik zelf ook nog wat beweging. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ja dat is het gekke, je zou zeggen dat hij niet van wandelen hield, maar in de stad dus wel. Op vakanties waar de meeste mensen met hun hond(en) natuurgebieden opzoeken, doe ik zelf ook graag, gingen we met hem en Wopper alle stadjes in de omgeving af. Ook leuk hoor, daar niet van. En gelukkig voor Wopper, het maakt haar helemaal niet uit waar ze loopt, die vindt alles leuk. Maar het is wel jammer.
 
Dat zal best dat zo'n klein hondje in een rugzak evengoed nog zwaar is. Al ik een rugzak mee heb met water en koekjes voor de hond, wat drinken en een hapje voor ons, handdoek voor zwemmen en nog wat kleine dingetjes, geef ik die zak al gauw af aan wederhelft, het zweet breekt mij dan heel snel uit.
Maar je hebt inderdaad grote verschillen tussen de ene en andere hond. "

Aaaa in de wijk niet willen lopen en dan in de stad zich bijna wurgen in z'n eigen halsband, grrrrr. Bink en Peer hadden broers kunnen zijn.  

 

Beer doet het ook trouwens. Lekker stilstaan en in de stad lijkt het wel een monster. 

pagina 30 van 34 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3031 32 33 34
Volgende forumvraag: Spalk steekt in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^