Schrijf de frustratie van je af topic! Frustratie in de lente..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  

 

 
Maar ik val in herhaling. "

Ik wist niet dat er ook biggen op Crufts gekeurd konden worden...

 

Ik heb ooit eens een foto gemaakt van mijn moeders hond. Was vaak te zwaar en toen ook. En op 1 van de foto's waar het hoofd er net af viel zag ze er echt uit als een big. Ook omdat het witte korte haar na het trimmen net zo'n roze schijn door liet. Deze foto deed me daar weer aan denken...hp-angel

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

 

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  

 

 
Maar ik val in herhaling. "

Oerlelijk.. 

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

Een frustratie van de lente...
Hooikoorts. bleh ik heb jeukende ogen.
ik slaap in de lente zo erg slechtyell

honden page profiel  Layla Layla 3 doggies

honden foto van  Layla

Ik vond het wel frustrerend dat een mevrouw mij ging vertellen dat haar herder zo naar mijn hond uitviel en lelijk deed, omdat die van mij aangelijnd was (????). En dat ik daar op die momenten niet op kan reageren maar gewoon "oké" zeg..hp-frusty

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik volg ook weer. 

honden page profiel Willemien Willemien 3 doggies

honden foto van Willemien

Ik volg ook weer!

honden page profiel Lise en Fee Lise en Fee 3 doggies

honden foto van Lise en Fee

" Een frustratie van de lente...Hooikoorts. bleh ik heb jeukende ogen.ik slaap in de lente zo erg slecht "

Ooh hooikoorts... VRESELIJK!

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Nou ik ook maar even dan. Ik ben al heel lang op zoek naar een hond, en 10 april word ik geopereerd aan mijn benen waarna ik voor de revalidatie minimaal 3x 15 minuten moet lopen. Ideale situatie voor mij om een hond te nemen (die beslissing is echt niet over een nacht ijs gegaan natuurlijk). Dus maar een beetje kijken wat er voorbij komt. Nou eentje gespot die via een stichting al in Nederland was, qua karakterbeschrijving op de site me ook enorm aansprak, en maar een mailtje gestuurd. Natuurlijk verteld over mijn woonsituatie (momenteel in een studio-appartement met lift) en nog voor er überhaupt een huisbezoek heeft plaatsgevonden, en zonder dat ze weten hoeveel ik met de hond zou ondernemen wijzen ze me af omdat mijn woonsituatie nu niet geschikt is volgens hun, want "het is een jonge middelgrote hond die veel naar buiten moet"

Uh pardon? Dus lange wandelingen, speuren of hoopers, veel trainen en hersenwerk is niet genoeg? Ik bedoel, als zo'n hond zo veel buiten moet zijn hadden ze 'm ook in Griekenland kunnen laten zwerven, moet je kijken hoeveel tijd ie dan buiten heeft zeg.

 

Ergens denk ik, nou goed dan niet, dan zoek ik lekker verder. Maar een deel van mij is dus best pissig embarassed

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

Helaas vinden veel mensen een grote tuin nog steeds belangrijker dan hoeveel je met de hond bezig bent... Want van de god ganse dag in de tuin zitten wordt dat beest gelukkig natuurlijk (not). Begrijpelijk dat sommige honden uit een stichting echt een tuin nodig hebben als ze het gewoon zijn om wat rond te struinen, maar er zijn ook honden die prima binnen kunnen zitten. 

(Veel mensen die ik ken vonden een Mechelaar op een appartement ook mishandeling.. Op één na waren de Mechelaars altijd heel gelukkig bij mij hoor in mijn klein kruipkot. Veel gelukkiger dan beesten die zichzelf maar moeten vermaken in de tuin.)

Als ik jou was zou ik eens op FB kijken in herplaatsgroepen!

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"
 
Ergens denk ik, nou goed dan niet, dan zoek ik lekker verder. Maar een deel van mij is dus best pissig  "

Jammer dat ze er zo over denken. Als je veel met de hond onderneemt is dat beter dan een grote tuin en dan niets metd e hond doen, vind ik persoonlijk. 

 

Maar je zult zeker nog wel ergens een geschikte hond tegenkomen. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Ik volg weer

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Mijn frustratie zijn de amerikaanse puppyquizzen op het internet.

Af en toe maak ik die wel eens voor de lol en om te vergelijken met andere sites,

maar op de amerikaanse sites lijkt het heel erg normaal te zijn dat een dagelijkse wandeling met je hond of 1 uurtje per dag voor een actieve hond gemiddelde tot veel beweging ishp-frusty of nog niet eens een wandeling, maar even de tuin in om te spelen en dan weer naar binnen.

 

dit snap ik dus echt niet. Arran en Aedon zouden allebei hartstikke gek worden als ze maar 1 blokje om gingen per dag of als ze maar een uur per dag uit mochten. 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

"
Gelukkig weet ik wanneer ze de honden uitlaten dus ontwijk ik die tijden. "

Heel vervelend inderdaad hoeveel invloed 1 onverantwoordelijk hondenbaasje kan hebben. Hier is ook zo'n vervelende eigenaar en hij wisselt ook nog eens af qua wandeltijden, dus nadat ik zowat elk uur van de dag geprobeerd had en hem toch maar bleef tegenkomen, ga ik nu daar in het bos niet meer wandelen. Heel jammer, want eigenlijk is dat mijn (en van mijn hond) favoriete omgeving.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik wordt altijd heel erg boos en geirriteerd van mensen die verkeerde adviezen geven en mensen die die adviezen opvolgen.

 

Ik heb hier wel eerder wat geschreven over een kruising pitbull/pointer. Die eigenaren zijn nogal fan van CM en ze passen zijn methodes ook toe (ik zie het gelukkig niet meer zo vaak als vroeger, maar die angstige en voorzichtige houding van die hond zegt genoeg). Ze hebben mij ooit ook aangeraden zijn methodes toe te passen.

 

Net zag ik één van de eigenaren met een paar anderen lopen. De andere mensen ken ik en hoewel ze niet echt iets van hondengedrag weten gingen ze wel altijd gewoon normaal met hun hond om. Maar nu deed één van die eigenaren echt heel onaardig naar zijn hond. Zijn hond had een stuk paardenpoep gepakt, die man reageerde boos en die hond liet het wat geschrokken los. Vervolgens kreeg die hond een hele harde ruk aan zijn anti-trek tuig (die hij sowieso niet nodig heeft, het belemmerd hem alleen maar heel erg). Die hond schrok, dook wat in elkaar. Vervolgens liepen ze verder, na een paar meter kreeg die hond weer een aantal hele harde rukken aan de riem. Die hond was gewoon bang.

Ik snap het gewoon echt niet. In het losloopgebied kwam ik hem vaak tegen en toen deed hij dat soort dingen nooit. Ik snap ook niet waarom hij die hond corrigeerde, die hond had het keurig los gelaten, dan moet je juist belonen...

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik volg. smile

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

" Ooh hooikoorts... VRESELIJK! "

yup...it is!

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Ik volg ook weer

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Vervolgens liepen ze verder, na een paar meter kreeg die hond weer een aantal hele harde rukken aan de riem."

Ik word er sowieso altijd wat onpasselijk van als ik mensen met hun hond zie lopen die dan constant aan die riem lopen te rukken undecided

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

"  

 

 
Maar ik val in herhaling. "

Zo die is rond surprised

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Altijd leuk als er weer een kat in de tuin gescheten heeft en mijn hond het opeet en vervolgens ( na een middag drijven in de maag) over je kleed binnen uitkotst yell

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

We hebben hier een paar mooie wandelgebieden op fiets/korte rijafstand. Nu was ik in een groot park, losloopgebied, waar echter op een bepaald stuk een weg doorheen loopt. Een drukke weg met veel vrachtverkeer, dus reken maar dat Bobby daar aan de lijn gaat.

Terwijl ik langs die weg liep kwam ik eerst een man tegen met een Berner Sennen die los achter hem aan sjokte. Ik dacht nog, wel riskant zo dicht bij die weg los, maar misschien luistert die hond wel heel goed en blijft echt alleen achter die man. Maar nee, zodra hij Bobby zag liep hij daar naar toe. Tot zover het braaf meelopen dus.

Vervolgens kwamen er achter me twee mensen met een jolige labrador aan, die ik al eerder tegengekomen was. Het stuk langs de weg hielden ze hem wel aangelijnd, maar zodra ze het pad tegenkwamen wat het losloopgebied weer in ging, gooiden ze meteen de hond los. Die daarop de berm van de weg inrende en daar aan het dollen was.

Ik loop weer verder en dan hoor ik van de overkant van de weg een gefluit komen. Ik kijk op en jahoor, daar rent een hond met grote sprongen richting weg. Geen baas te bekennen, op het gefluit ergens verderop na. Die hond bleef vlak langs de weg staan, blik op Bobby gericht, maar intussen kwam er ook een auto aan met flinke snelheid.
De hond stond er echt bij of hij zo de weg over zou vliegen in een stormachtige begroeting naar Bobby toe, als ik ook maar een stap richting weg zou doen, al was het maar om juist te proberen de hond tegen te houden. Die auto bleef ook onverminderd doorrijden. Ik stapte dus maar juist de andere kant op, het veld in en gelukkig werkte dat en verloor hij zijn belangstelling voor Bobby. Toen ik omkeek was hij langs de weg aan het rennen. Ondertussen kwam er weer een auto aan die wel vaart minderde. Al die tijd geen baas gezien, maar uiteindelijk besloot de hond toch maar op het gefluit te reageren en schoot het gebied weer in.

Ik snap dat niet. Er staat daar nota bene een gedenkteken van een hond die daar aangereden is en dan kom ik achter elkaar drie honden tegen die ongecontroleerd loslopen.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Ik volg ook weer.

 

Mijn frustratie nu, de reacties van sommige mensen op een bericht op Facebook over dat het algemeen verbod op huisdieren in huurhuizen ongeldig is.

De ergste reactie: contracten zijn wettig en dus prioriteit boven alles. Het is ook niet plezant dagen en nachten geblaf van honden te horen, of van die gevaarlijk uitziende pitbulls tegen te komen in de gang. Grote honden kan je niet opsluiten in een appartement.

Mijn antwoord daar op: Ik had er 3 op een appartement voor 1 jaar en nadien in een huis met tuin en dat maakte geen enkel verschil. Honden moeten genoeg beweging en uitdaging krijgen en een goede opvoeding. Pitbulls gevaarlijk? De mijne zijn dat vast vergeten. Ik zal ze even vragen of ze na 10 en 12 jaar nu eindelijk eens iemand gaan bijten want ik wordt die vooroordelen na al die jaren toch echt beu.

honden page profiel rogerroger 3 doggies

honden foto van roger

Mijn frustratie: ga elke dag naar het bos met mijn rottweiler of het nu -10 is if het regent of sneeuwt maakt niet uit en gisteren was het plots 15 graden en zon bij ons en plots heel veel mensen in het bos en ook heel veel mensen die heel verkeerd keken omdat het een 'rottweiler' is en 'zo'n beesten mogen niet bestaan' vinden ze dan terwijl ze 1 keer in het jaar naar het bos komen waar ik elke dag ben, das een frustratie .. Mijn hond is echt super lief en heeft niks slecht en toch wordt het ras bekenen als aggresief, gevaarlijk..

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Mijn frustratie: ga elke dag naar het bos met mijn rottweiler of het nu -10 is if het regent of sneeuwt maakt niet uit en gisteren was het plots 15 graden en zon bij ons en plots heel veel mensen in het bos en ook heel veel mensen die heel verkeerd keken omdat het een 'rottweiler' is en 'zo'n beesten mogen niet bestaan' vinden ze dan terwijl ze 1 keer in het jaar naar het bos komen waar ik elke dag ben, das een frustratie .. Mijn hond is echt super lief en heeft niks slecht en toch wordt het ras bekenen als aggresief, gevaarlijk.. "

Voor mij eerlijk gezegd niet herkenbaar. Wij hebben er hier maar liefst 8 in ons blokje wonen, in 3 straten. Allen super honden, nooit negativiteit. Jammer dat jij een andere ervaring hebt.

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

" Mijn frustratie: ga elke dag naar het bos met mijn rottweiler of het nu -10 is if het regent of sneeuwt maakt niet uit en gisteren was het plots 15 graden en zon bij ons en plots heel veel mensen in het bos en ook heel veel mensen die heel verkeerd keken omdat het een 'rottweiler' is en 'zo'n beesten mogen niet bestaan' vinden ze dan terwijl ze 1 keer in het jaar naar het bos komen waar ik elke dag ben, das een frustratie .. Mijn hond is echt super lief en heeft niks slecht en toch wordt het ras bekenen als aggresief, gevaarlijk.. "

Dus mensen keken alleen maar verkeerd en jij trekt gelijk die conclussie? Of zeiden ze ook nog wat.

 

Ik moet zeggen dat ik het ook niet heb op rottweilers, omdat alle rottweilers die hier lopen doen alsof ze Java willen opeten. Ken er maar een die normaal doet en los kan lopen.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

" Ik volg ook weer.
 
Mijn frustratie nu, de reacties van sommige mensen op een bericht op Facebook over dat het algemeen verbod op huisdieren in huurhuizen ongeldig is.
De ergste reactie: contracten zijn wettig en dus prioriteit boven alles. Het is ook niet plezant dagen en nachten geblaf van honden te horen, of van die gevaarlijk uitziende pitbulls tegen te komen in de gang. Grote honden kan je niet opsluiten in een appartement.
Mijn antwoord daar op: Ik had er 3 op een appartement voor 1 jaar en nadien in een huis met tuin en dat maakte geen enkel verschil. Honden moeten genoeg beweging en uitdaging krijgen en een goede opvoeding. Pitbulls gevaarlijk? De mijne zijn dat vast vergeten. Ik zal ze even vragen of ze na 10 en 12 jaar nu eindelijk eens iemand gaan bijten want ik wordt die vooroordelen na al die jaren toch echt beu. "

Over verhuurders gesproken... Ik woon ook op een appartement met een vervelende buurman die nu nog eens net TEGENOVER onze deur dus moet wonen (delen dezelfde gang dus). 
Vorig jaar had ik regelmatig eens een Mechelaar in huis voor een paar nachten als de eigenaars weggingen. Echt een ongelooflijk braaf beest, lag gewoon braaf bij mij op het bed en de keren dat hij geblaft heeft zijn op één hand te tellen. 

Toen kwam er eens een andere Mechelaar en die vond die spiegel in de lift erg interessant en ging er met zijn poten tegenstaan. Oké, er stond een hondenpoot op de spiegel en ik ben die vergeten af te vegen. Voor de rest absoluut GEEN overlast van de hond, blafte NOOIT. Hing er een boos briefje in de lift 'GEEN HONDENPOTEN OP DE SPIEGEL!!!' 
Kom ik hem iets later tegen in de garage en zegt de boze buurman 'Ik heb er geen problemen mee dat je dit doet, maar geen hondenpoten in de lift' en dan nog een halve -blabla. 

Goh, tot zover 'geen problemen mee' dus... Even later krijgt mijn moeder een mail van de huisbaas, het was iets in de trant van 'Wij hebben klachten gekregen dat er in het appartementsgebouw grote honden gehouden worden die voor overlast zorgen. Mogen wij vragen dat deze honden tegen *datum* weg zijn.' 
Echtwaar, overlast, ik kon uit mijn vel springen hé. Stomme rotzakken. Dan heb je wel die kleine kefhond van de buren op het gelijkvloers die je tot op het tweede verdiep hoort, maar mijn honden die geen krimp geven zorgen inderdaad voor overlast.. En dan nog zeggen dat de hond tegen een bepaalde tijd weg MOET zijn (was echt nog geen week ofzo), moet het beest maar in het afval gedumpt worden zoals een ding? 
Dan stond er ook nog in de brief dat ze gingen langskomen bij ons thuis, nooit gebeurd gelukkig (ander kon ik mijn horde chinchilla's ook nog gaan opbergen x)). 

Wat ga ik blij zijn als ik weg ben daar zeg.. Heb hierna overigens wel nog gewoon op die hond gepast, begon de buurman met de lift te kloten maar het boeit me nu eens echt niks. Dit jaar was voor mij eigenlijk het perfecte jaar geweest voor een pup (tussenjaar genomen), maar met die stomme buurman durf ik het echt niet aan, heb schrik dat dat veel te veel stress met zich gaat meebrengen. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Over verhuurders gesproken... Ik woon ook op een appartement met een vervelende buurman die nu nog eens net TEGENOVER onze deur dus moet wonen (delen dezelfde gang dus). Vorig jaar had ik regelmatig eens een Mechelaar in huis voor een paar nachten als de eigenaars weggingen. Echt een ongelooflijk braaf beest, lag gewoon braaf bij mij op het bed en de keren dat hij geblaft heeft zijn op één hand te tellen. Toen kwam er eens een andere Mechelaar en die vond die spiegel in de lift erg interessant en ging er met zijn poten tegenstaan. Oké, er stond een hondenpoot op de spiegel en ik ben die vergeten af te vegen. Voor de rest absoluut GEEN overlast van de hond, blafte NOOIT. Hing er een boos briefje in de lift 'GEEN HONDENPOTEN OP DE SPIEGEL!!!' Kom ik hem iets later tegen in de garage en zegt de boze buurman 'Ik heb er geen problemen mee dat je dit doet, maar geen hondenpoten in de lift' en dan nog een halve -blabla. Goh, tot zover 'geen problemen mee' dus... Even later krijgt mijn moeder een mail van de huisbaas, het was iets in de trant van 'Wij hebben klachten gekregen dat er in het appartementsgebouw grote honden gehouden worden die voor overlast zorgen. Mogen wij vragen dat deze honden tegen *datum* weg zijn.' Echtwaar, overlast, ik kon uit mijn vel springen hé. Stomme rotzakken. Dan heb je wel die kleine kefhond van de buren op het gelijkvloers die je tot op het tweede verdiep hoort, maar mijn honden die geen krimp geven zorgen inderdaad voor overlast.. En dan nog zeggen dat de hond tegen een bepaalde tijd weg MOET zijn (was echt nog geen week ofzo), moet het beest maar in het afval gedumpt worden zoals een ding? Dan stond er ook nog in de brief dat ze gingen langskomen bij ons thuis, nooit gebeurd gelukkig (ander kon ik mijn horde chinchilla's ook nog gaan opbergen x)). Wat ga ik blij zijn als ik weg ben daar zeg.. Heb hierna overigens wel nog gewoon op die hond gepast, begon de buurman met de lift te kloten maar het boeit me nu eens echt niks. Dit jaar was voor mij eigenlijk het perfecte jaar geweest voor een pup (tussenjaar genomen), maar met die stomme buurman durf ik het echt niet aan, heb schrik dat dat veel te veel stress met zich gaat meebrengen.  "

Ik zou het niet laten om een pup te nemen. Je moet een pup toch leren omgaan met alle situaties en alle soorten mensen en dan is je pup alvast gewent aan kl**tzakken.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam 3 doggies

honden foto van DezeNaam

De pup zal niet veel van de klootzakken merken hopelijk. :p Maar ik helaas wel, denk niet dat die stress mij goed zou doen. Een pup opvoeden brengt sowieso al veel met zich mee en als je dan nog langs alle kanten reclamaties gaat krijgen..°-°

Al overweeg ik het wel hoor, maar dan moet ik het met mijn moeder overleggen of zij de reclamaties van de buurman en de huisbaas ook ziet zitten. :') En als ik volgend jaar terug ga studeren moet ik aan mijn oma vragen of zij het ziet zitten. Zal ze normaal wel fijn vinden want ze houdt erg veel van dieren en honden, maar van haar huisbaas mag het in principe ook niet, al komt ze er wel goed mee overeen. 
Of ik moet een kamer zoeken waar huisdieren toegestaan zijn, maar de kans dat je zoiets vindt is klein.. En dan zit de hond misschien ook te lang alleen.

honden page profiel rogerroger 3 doggies

honden foto van roger

" Voor mij eerlijk gezegd niet herkenbaar. Wij hebben er hier maar liefst 8 in ons blokje wonen, in 3 straten. Allen super honden, nooit negativiteit. Jammer dat jij een andere ervaring hebt. "

Ja dat is juist het probleem, iedereen die ik al ben tegengekomen die een rottweiler heeft gehad of heeft zegt 'beste hond die ik ook gehad heb' en ik versta dit maar als je niets van het ras kent en in het nieuws ziet 'rottwdiler heeft dit dood gebeten...' daar komt dit slecht beeld van en zo blijft het voortbestaan, mijn rottweiler is 18 maand en 48 kg, als ze wilt bijt ze iemand dood maar ze is qua karakter zooo lief en zacht maar alz ze haar op straat zien gaan de mensen aan de kant .. zo spijtig ze wilt zo graag met andere honden spelen en naar toe gaan maar aan de reactie van andere hondenbazen zie je datz dit echt niet willen enzo is ze een eenzame hond... spijtig voor haar zo'n lieve hond

pagina 2 van 34 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Volgende forumvraag: Spalk steekt in poot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^