Puppy 's nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CheronaCherona

Hoi allemaal!

Sinds vorige week ben ik de trotse puppy-mama van George. Een knuffelige, actieve lab van bijna 10 weken die het liefst 24 uur per dag aandacht krijgt.

Hierin ook meteen het probleem.

We hebben voor Georgie een bench, hierin slaapt hij lekker en dit vindt hij ook prima, maar hij gaat er overdag niet in liggen uit zichzelf. We tillen hem er in en dan accepteert hij het snel. Zo ook 's nachts. 

Echter wekt hij ons nog iedere 3 uur, hij moet dan plassen. Hij gaat kort even naar buiten en vervolgens tillen we hem direct weer in de bench en slaapt hij rustig verder. Al met al lig ik vaak met 15 minuten weer in bed, dus ik mag niet klagen. Allang blij dat hij niet in zijn bench plast, maar toch zouden we het graag zien dat hij wat langer slaapt.

We geven hem vanaf 18:00 geen eten of drinken meer in de hoop dat hij niet hoeft te plassen 's nachts. Zijn laatste rondje lopen we rond 23:00. 

Nu vraag ik mij af: Moeten wij George afleren dat hij 's nachts mag plassen, of zal dit met de tijd groeien na mate zijn blaas wat beter wordt?

Ik ben benieuwd wat jullie mening is! :)

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

Zelf vind ik dat een hond altijd water tot zijn beschikking moet hebben, dag en nacht.

Stel dat hij een keer dorst heeft maar er is geen water, dat is erg hard.

 

Je kan proberen je hond 's nachts voor te zijn, als hij normaal om 3 uur piept, sta jij iets eerder op.

Dan voorkom je in ieder geval dat je pup gaat piepen en je wakker maakt.

En zo kun je het op die manier afbouwen naar 2 x per nacht, naar 1 x per nacht tot gewoon door slapen.

honden page profiel CheronaCherona

Ja ik ben het met je eens, ik vind het ook heel vervelend om zijn drinken weg te halen, maar als ik dit niet doe is het ieder uur raak.

Op cursus werd me in ieder geval aangeraden het drinken na 18:00 weg te halen zodat hij niet onnodig veel moet plassen. Lastig lastig..

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Voor een pup moet je soms de eerste weken er nou soms elk uur uit. Dit weet je voor je een pup aanschaft. Bij onze eerste hond was het met 3 weken klaar. De 2e hebben we tot 5 maand elke 3 uur moeten opstaan. Drinken weg halen vindt ik echt niet kunnen, een hond moet kunnen drinken wanneer dit nodig is. Bij ons op cursus en bij de DA hebben ze ook altijd gezegd dat de honden altijd beshikking moeten hebben tot drinken.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Het is een jonge pup, die moeten er gewoonweg 's nachts nog uit voor een plas.
Vanaf 18.00 geen drinken meer, is niet verstandig. Zou jij ook niet fijn vinden als je zeg om 18.30 dorst zou hebben, maar pas zo'n 12 uur later weer wat mag drinken. Laat het drinken gewoon staan.

Het zal steeds een stukje beter gaan met het ophouden van de plas. Laat hem eruit als hij het aangeeft, of zet een wekker om hem uit te laten. Plas, weer slapen. Die wekker kun je proberen steeds net iets later te zetten.

Edit: afleren te plassen: nee hoezo. Als je moet plassen, moet je plassen. Dit gaat op den duur vanzelf beter. Dus niet straffen of morren. Gewoon even hop een plas en weer klaar. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar dat betekent toch dat je pup zo'n 13 uur achter elkaar zonder water zit?

Van 18.00 's avonds tot ongeveer 7.00 de volgende ochtend.

Dat lijkt me veel te lang, je hond kan er wel door uitdrogen of klachten krijgen aan blaas/nieren.

 

Ik heb nooit water weggehaald, nooit last gehad dat ze daarom 's nachts vaker moesten plassen.

Als er altijd water staat, gaan ze ook niet als een dolle drinken natuurlijk.

Als je hond  beseft dat water schaars voor hem is, loop je nog het gevaar dat je hond veel te veel gaat drinken in één keer.

 

Dat kunnen ze op een honden cursus wel zeggen dat je dit moet doen zo.

Maar er zijn ook nog hondenscholen die leren je de hond in z'n nekvel te pakken, op z'n rug te leggen etc.

Je moet zelf ook bekijken wat je het beste vindt voor je hond.

 

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Een pup van tien weken kan ook zijn plas nog niet zo lang ophouden hoor.

Is normaal. 

Je kan van een baby van zes maand toch ook niet verwachten dat hij niets meer doet in zijn pamper.

Ze kunnen dit fysisch gewoon nog niet zo lang ophouden.

 

Ik vind het al heel knap van je pup dat hij laat weten dat hij moet plassen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je mag absoluut het water niet weg halen.

Dat is net hetzelfde als een mensenbaby geen fles meer geven na 18 uur: baby's hebben dat vocht absoluut nodig net als hondenbaby's.

 

Goed erbij stil staan dat je een baby hond in huis hebt. 

honden page profiel CheronaCherona

Thanks iedereen! :) Ben het helemaal met jullie eens hoor wat betreft het water. Ik kreeg dit aanbevolen van de puppycursus, maar ga hier inderdaad niet mee verder.

 

Ik hoop dat zijn blaas beetje bij beetje beter wordt en hij het dus niet aanleert de rest van zijn leven om 2:00 en 4:00 te hoeven plassen, haha.

 

Zoals ik al zei: Ik mag niet klagen hoor, hij doet het super goed. Maakte me alleen zorgen of ík er wel goed aan deed om hem eruit te laten. Ik vind het zelf geen probleem om hem even te laten plassen. Ga daar dus ook gewoon mee door, mét 24uur per dag water.

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Niet te geloven dat ze zoiets op een puppycursus nog zeggen!

Heel goed dat je hier om raad vraagt en toch naar het advies van hier luistert. En echt hoe ouder hij wordt hoe beter het gaat!

 

Wat een ontzettend leuke foto 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Het fijne en tegelijk ook jammer (vind ik) aan een puppy, is dat alles heel snel gaat. Dat is fijn voor de minder leuke dingen zoals s'nachts eruit etc 

Voor je het weet is dat voorbij. Ffion is nu 15 week en 3 week bij ons. Ik ga er nog maar 1x per nacht uit met haar en meer omdat ik zelf wakker word om te plassen, dan neem ik haar ook gelijk even mee.

Zelfde met rust pakken. Dat doet ze nu al veel beter. Terwijl ik dit type ligt ze lekker op de bank in haar mandje te slapen, dat zat er 3wk geleden ook nog niet in. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Als je ZO vroeg het eten en drinken weglaat om 18.00 is de kans groot dat als die in de ochtend drinken krijgt zijn hele bak leeg drinkt...na tien uur in de avond kan je het weghalen, en als je in de nacht er even uitgaat kan je wat drinken aanbieden.....eruit snachts is zeker nog nodig met een pup.....     hier twee honden, de een drinkt snachts de ander niet, de behoeftes van drinken is voor iedere hond anders en ligt ook aan de voeding, als he brokjes voer, geen drinken weglaten, vlees daar zit al veel vocht in.... maar dan nog, niet te vroeg water weg laten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja ik ben het met je eens, ik vind het ook heel vervelend om zijn drinken weg te halen, maar als ik dit niet doe is het ieder uur raak.
Op cursus werd me in ieder geval aangeraden het drinken na 18:00 weg te halen zodat hij niet onnodig veel moet plassen. Lastig lastig.. "

 Het gemak van de mens, dan hoeft de hond niet te veel plassen, toch te gek als je goed nadenkt...een levensbehoefte zeker voor een pup is drinken.... dan plast de pup maar meer en ga je er maar meer mee uit, het plassen wordt minder als je hond blaascontrole krijgt.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

De pup zal echt wel langer en langer zijn plas kunnen ophouden, geduld, dat komt goed.

 

Wees blij dat hij het al aangeeft!  Dat is ook niet altijd het geval.

 

Ik ben blij dat je hem terug water geeft, ik stond al klaar om je eens flink de waarheid te zeggen .  Houden zo!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Thanks iedereen! :-) Ben het helemaal met jullie eens hoor wat betreft het water. Ik kreeg dit aanbevolen van de puppycursus, maar ga hier inderdaad niet mee verder.
 
Ik hoop dat zijn blaas beetje bij beetje beter wordt en hij het dus niet aanleert de rest van zijn leven om 2:00 en 4:00 te hoeven plassen, haha.
 
Zoals ik al zei: Ik mag niet klagen hoor, hij doet het super goed. Maakte me alleen zorgen of ík er wel goed aan deed om hem eruit te laten. Ik vind het zelf geen probleem om hem even te laten plassen. Ga daar dus ook gewoon mee door, mét 24uur per dag water. "

 Heel goed.

 

Verder zou ik het advies van Sylvia nog meenemen en zorgen dat je het piepen vóór bent. Door steeds te wachten totdat hij piept conditioneer je hem namelijk ook dat hij jou het bed uit kan halen door te piepen. Als hij slim is gaat hij dat straks ook om andere dingen doen dan hoge nood. Gewoon omdat hij zin heeft in spelen bijvoorbeeld.

 

Laat natuurlijk niet weg dat als hij dan toch piept je hem er wel uit moet halen. Maar vóór zijn is beter.

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

"  Heel goed.
 
Verder zou ik het advies van Sylvia nog meenemen en zorgen dat je het piepen vóór bent. Door steeds te wachten totdat hij piept conditioneer je hem namelijk ook dat hij jou het bed uit kan halen door te piepen. Als hij slim is gaat hij dat straks ook om andere dingen doen dan hoge nood. Gewoon omdat hij zin heeft in spelen bijvoorbeeld.
 
Laat natuurlijk niet weg dat als hij dan toch piept je hem er wel uit moet halen. Maar vóór zijn is beter. "

 Dat is goed advies idd. Ik heb dat zelf niet gedaan bij Nia en Ffion maar hier was het ongeveer 50-50 qua of ik was ze voor want werd wakker om zelf te plassen of ze piepten.

Overigens, ik zei het al in mn eerste reactie. Pup tijd gaat snel. Nia is nu 8 maanden en als ik Ffion eruit laat s'nachts wil zij echt niet mee, verstopt zich onder haar dekentje hahaha. 

honden page profiel CheronaCherona

"  Heel goed.
 
Verder zou ik het advies van Sylvia nog meenemen en zorgen dat je het piepen vóór bent. Door steeds te wachten totdat hij piept conditioneer je hem namelijk ook dat hij jou het bed uit kan halen door te piepen. Als hij slim is gaat hij dat straks ook om andere dingen doen dan hoge nood. Gewoon omdat hij zin heeft in spelen bijvoorbeeld.
 
Laat natuurlijk niet weg dat als hij dan toch piept je hem er wel uit moet halen. Maar vóór zijn is beter. "

 Ik heb dit vannacht gedaan, hij was zo slaperig dat hij buiten languit ging liggen en daar verder begon te snurken! Haha

Ik blijf het proberen! :) misschien een half uurtje later vanavond!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik heb dit vannacht gedaan, hij was zo slaperig dat hij buiten languit ging liggen en daar verder begon te snurken! Haha"

 

dog gif GIF

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Wat mooi en lief

honden page profiel CheronaCherona

Voor de geïnteresseerde even een update: inmiddels is George 10 en een halve week, en slaapt hij lekker door!  

Om 22:00 een rondje wandelen, en dan met gemak door snoozen tot 7:00. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Voor de geïnteresseerde even een update: inmiddels is George 10 en een halve week, en slaapt hij lekker door!  
Om 22:00 een rondje wandelen, en dan met gemak door snoozen tot 7:00.  "

 Als hij dat doet en gewoon s´nachts zijn water krijgt.

24 uur per dag water dan vind ik dat erg knap!!!!

Soms kunnen ze wel eens een terug val hebben maar het komt echt goed.

 

honden page profiel CheronaCherona

"  Als hij dat doet en gewoon s´nachts zijn water krijgt.
24 uur per dag water dan vind ik dat erg knap!!!!
Soms kunnen ze wel eens een terug val hebben maar het komt echt goed.
  "

 Hihi uiteraard met volle beschikbaarheid tot water!

Ineens was het wakker worden over. Vervolgens lag ik natuurlijk wel 3 nachten iedere 3 uur wakker, maar goed! Ben inderdaad heel blij dat het zo goed gaat. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^