Weer plasproblemen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Ik heb al meer verteld over Terry en zijn waslijst aan gedragsproblemen. Tevens zijn we ook flink aan het modderen met zijn plassysteem.

Ik ben al bezig geweest met een blaasontsteking, blaasgruis en te hoge zuurgraad. Daarnaast heeft hij ook een prostaatontsteking gehad. Dit was allemaal overwonnen.

In december met de jaarlijkse controle voor de zekerheid weer urine laten testen en weer een verhoogde zuurgraad en struvietkristallen. Hij krijgt nu brokken voor die struviet en hij krijgt cranberrytabletten. Inmiddels was de zuurgraad weer wat gezakt, maar had hij nog wel veel gruis.

Nu weer een weekje verder is zijn gedrag veranderd. Hij geeft s'ochtends aan heel nodig naar buiten te moeten. Eenmaal buiten zijn het allemaal plasjes van niks. Hij drinkt meer water en vandaag weer urine proberen op te vangen. Daardoor viel het me op dat hij dus weer plasproblemen heeft. Soms komt er bijna niks uit en hij plast met pauzes erin.

De moed zonk me meteen in mijn schoenen. Ik ben erg bang voor weer prostaatproblemen. Vandaag breng ik in ieder geval het plasje weg en ga kijken of ik nog een afspraak voor vandaag kan krijgen voor een check up.

Mijn dilemma is zijn gedragsproblemen als hij gecastreerd moet worden. Hij is 2 keer chemisch gecastreerd en dan wordt hij vreselijk onzeker en valt uit naar alles wat hond is op rustig 500 meter. Nu is het hanteerbaar en kan ik vaak door blijven lopen met een andere hond in de buurt zonder dat hij compleet uit zijn dak gaat. Ik kan aardig relaxt wandelen en dat is me heel veel waard, ook omdat Terry zich wat zelfverzekerder opstelt naar de wereld. Ik wil hem niet weer veranderen in een hondje wat bang is voor de boze buitenwereld.

Aan de andere kant is constant dit gezeik met zijn plassysteem ook geen optie.

Terry is pas 4 jaar. Wel heeft hij 1 binnenbal. Ik zit er over te denken om alleen die weg te laten halen en de gewone te laten zitten. Maar als dat niet afdoende is zal hij nog een keer onder narcose moeten voor volledige castratie. Ik weet het even niet meer. Gedragsmatig is castratie eigenlijk geen optie, maar hem ieder half jaar een ypozane kuur moeten geven en de klachten met het plassen die er aan vooraf gaan ook niet.

Grt Manja

honden page profiel RosanjaRosanja 1 doggies

honden foto van Rosanja

Ik kan je niet heel veel helpen, maar ik heb zelf ook een reu met 1 bal die niet ingedaald is. Ze zeiden tegen mij dat als ik alleen de binnenbal weg zou halen vanwege toekomstige problemen (liever vroeg en gezond dan oud en ongezond snijden)dat zijn buitenbal genoeg hormonen bevat om het op te vangen. Met andere worden, of je hond nou 1 of 2 ballen heeft, de hormonen blijven gelijk. Dus 1 eruit en andere laten hangen heeft 0 zin, dus het zou gewoon alles of niks zijn. 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Dank je voor je antwoord. Ik had begrepen dat een binnenbal wel degelijk problemen kon geven zoals hypersexualiteit. Hij heeft zijn hormonen naar mijn idee ook nodig om stabieler te blijven qua karakter. Ik had de hoop dat door het verwijderen van de binnenbal de eventuele hypersexualiteit te verminderen en zo dus ook de prostaat weer een beetje te ontzien, maar dat is dus niet waar.

Grt Manja

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

" Dank je voor je antwoord. Ik had begrepen dat een binnenbal wel degelijk problemen kon geven zoals hypersexualiteit. Hij heeft zijn hormonen naar mijn idee ook nodig om stabieler te blijven qua karakter. Ik had de hoop dat door het verwijderen van de binnenbal de eventuele hypersexualiteit te verminderen en zo dus ook de prostaat weer een beetje te ontzien, maar dat is dus niet waar.

Grt Manja "

 Over hypersexualiteit heb je gelijk. Maar dat word idd niet minder door alleen de binnenbal eruit te halen. Dan moeten ze echt alle 2 eruit. Ik wou het je wel zeggen omdat idd 2 keer onder de narcose niet leuk is!

 

Wat je wel nog kan doen, waar zit die binnenbal? Zit ie in zn lies? In zn buik? Misschien kun je een echo laten maken, misschien zit de binnenbal op zo'n verkeerde plek dat hij niet door hormonen de prostaat lastig valt maar gewoon letterlijk omdat het in de buurt is. (Zit beetje hardop te denken voor je)

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

De binnenbal zit in zijn lies. Een half jaartje geleden hebben we een echo laten maken. Er was toen niets mis met die bal en ook de normale hebben we even ter vergelijking bekeken, ook niet geks.

Grt Manja

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Binnenballen ontaarden zich op latere leeftijd (6 tot 9 jaar) in tumoren ,Vandaar dat men adviseert ze weg te halen ,

Ook zijn honden met een binnenbal hypersexueler als met twee normale ballen .

Ivm zijn prostaatproblemen en gruis zou ik alles even goed doorpraten met je arts .

Succes met de beslissing .

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

@ Heleen, vandaar dat ik dan de binnenbal weg wilde laten halen. Zodat de oorzaak van de hypersexualiteit weg is en hij daarna hopelijk als een hormonaal normale reu verder kon leven. Qua gedrag is het een wereld van verschil tussen een chemisch gecastreerde Terry en een Terry met hormonen. Heel hyper is hij momenteel nog niet. Dat is wel erger geweest. Hij gedraagt zich naar mijn idee als een normale intacte reu.

Grt Manja

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ik ben al bezig geweest met een blaasontsteking, blaasgruis en te hoge zuurgraad. Daarnaast heeft hij ook een prostaatontsteking gehad. Dit was allemaal overwonnen.

In december met de jaarlijkse controle voor de zekerheid weer urine laten testen en weer een verhoogde zuurgraad en struvietkristallen. Hij krijgt nu brokken voor die struviet en hij krijgt cranberrytabletten. Inmiddels was de zuurgraad weer wat gezakt, maar had hij nog wel veel gruis."

 Ik begrijp die combinatie niet. Bacteriën gedijen niet in een zuurklimaat en daarom helpt het gebruik van cranberry's tegen een blaasontsteking; je verhoogt daarmee de zuurtegraad van de urine. 

 

Toch moet je daar ook voorzichtig mee zijn van een teveel aan cranberry's verhoogt het risico op nier en blaasstenen.... gruis.

 

http://www.weeropweg.info/blaas/zuur-versus-alkalisch/

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

@ Liz, een verhoogde zuurgraad betekend dat de urine niet zuur genoeg is. Bij Terry was dit 9. Ph7 is neutraal. Alles er boven wordt basisch genoemd als ik het goed schrijf en alles eronder zuur. 6,4 is normaal voor een hond. Bij een te hoge zuurgraad krijg je struvietkristallen. Bij een te lage zuurgraad en dus zure urine krijg je weer andere blaasgruis. Ook niet gewenst.

Zijn urine is inmiddels gecheckt en hij heeft geen blaasgruis meer in zijn urine. De zuurgraad is nu aan de lage kant, 5. Ik stop nu met de cranberrytabletten en ga kijken hoe hij het doet op het urine dieet. Over een week weer even na laten kijken. We hebben wel weer een ypozane kuur meegekregen om te kijken of dat helpt. Zijn prostaat is even betast, maar is niet pijnlijk en nog niet echt vergroot. Mocht de ypozane geen verbetering geven voor het moeizame plassen dan gaan we overleggen met Utrecht en verder zoeken. Castratie is voor mij eigenlijk geen optie. Wel maakt het inderdaad weinig verschil dat er 1 bal in zijn buik zit. Terry is heel gevoelig voor de werking van hormonen. De DA gaf nog als optie om hem ieder half jaar een kuurtje ypozane te geven als dat nodig blijkt te zijn.

Grt Manja

Volgende forumvraag: Bult op neus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^