Uitvallen Malti

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Malti is nu 9 maanden en begint steeds meer uit te vallen naar andere honden en mensen, soms ook auto's. Ik woon in Oekraïne en de socialisatie was soms lastig. Andere honden zijn hier vooral zwerfhonden, die op afstand blijven omdat ze meestal bang zijn voor mij. Of erfhonden die agressief zijn. Er zijn ongeveer vier honden hier in de buurt die sociaal zijn en die Malti kent en wat goed gaat samen. Maar die komen we niet elke dag tegen. Het kan zomaar zijn dat we een paar dagen geen honden tegen komen, behalve de honden achter hekken die alleen naar ons blaffen. Op zich dus niet gek dat Malti als een gek gaat blaffen als hij wel een hond ziet, van spanning maar ook enthousiasme en er het liefst op af stormt. Mijn vraag is vooral wat ik dan het beste kan doen.. aan de ene kant wil ik niet dat hij zo tekeer gaat en wil ik afstand nemen, aan de andere kant wil ik graag dat hij andere honden ontmoet. Maar ik ben ook nooit zeker van de andere hond, alhoewel de meeste zwerfhonden verrassend sociaal zijn.
Kan een hond genoeg hebben aan een paar keer per week een korte ontmoeting met een andere hond?En dan heeft hij natuurlijk nog Noah. Maar ik wil graag dat hij verder ook naar vreemde honden sociaal is, vooral voor als ik weer een keer terug naar Nederland ga.

Verder hebben we soms problemen met mensen op straat. Hij is nooit zo geweest dat hij op mensen af gaat om geknuffeld te worden, hij liep er altijd omheen. Maar mensen zijn hier extreem bang voor honden, dus als hij als enthousiaste pup alleen maar voorbij rende gingen sommige mensen al schreeuwen. Inmiddels heeft hij het daarom niet meer zo op mensen en rent hij blaffend rondjes om hen heen, waardoor mensen nog meer schreeuwen,soms zelfs proberen te schoppen of slaan. Hij loopt dus nu alleen nog los waar geen mensen zijn. Het gekke is dat hij wel gewoon aan de lijn het centrum in kan en mensen negeert. Blijkbaar weet hij dat als hij aan de lijn zit mensen niet raar doen. Maar hoe kan ik hem leren dat ook los mensen niet eng zijn.. want hier zijn er nog gebieden waar je niemand tegen komt, in Nederland niet echt.. en ik wil hem toch ook graag daar los kunnen laten.

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Persoonlijk zou ik 'm gewoon aan de lijn laten. Schijnbaar voelt je hond zich dan wel goed.

Stel dat je 'm wel los laat hier in Nederland in druk gebied en hij valt wel uit en bijt hierbij iemand? Ik zou de gok er niet op willen nemen.

Lekker aan de lijn houden.

 

Kan een hond genoeg hebben aan een paar keer per week een korte ontmoeting met een andere hond?En dan heeft hij natuurlijk nog Noah. Maar ik wil graag dat hij verder ook naar vreemde honden sociaal is, vooral voor als ik weer een keer terug naar Nederland ga.

Daar zou een hond wel genoeg aan hebben. Maar de vraag is of de hond dat ook wil. Bedenk wel dat niet alle honden andere honden even leuk vinden. Sommige honden willen geen contact met andere/vreemde honden. Jij wilt toch ook niet met altijd met vreemde mensen staan praten en gezellig een potje kaarten?

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Persoonlijk denk ik dat "lekker sociaal zijn en spelen met andere vreemde honden" een uitvinding is van ons, mensen.

Voor ons is het gewoon makkelijker als ze gemoedelijk met elkaar kunnen omgaan.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jenna heeft geen andere honden waar ze regelmatig mee omgaat. Ze kan ook maar heel gedoseerd loslopen, het is natuurlijk niet ideaal, maar of ze daardoor ongelukkig is denk ik niet.

 

Je zou wb mensen passeren de gewoonte kunnen maken hem vlak naast je te houden. Het is voor mensen die het niet zo op honden hebben geruststellend als ze zien dat de hond netjes naast je blijft lopen. Dat moet dan dus standaard als je iemand passeert zodat het op de duur automatisch gaat.

honden page profiel LoLo 3 doggies

honden foto van Lo

Mijn honden zien vaak andere honden. Minimaal 1x per dag een wandeling in het bos of bijv aan het kanaal waar ze los mogen.

 

De jongste viel ook uit naar andere honden, uit angst. Ik heb een kortere lijn gekocht en ik hou haar vlak naast mij, op het moment dat ze uitviel ging ik voor haar staan en keek ik haar aan en liep ik door wanneer ze gekalmeerd was. Deze tip hebben we zelf ook gekregen maar moet zeggen dat het hier goed werkt. We zijn al wel zn 3 weken ermee bezig en zijn er nog niet. Maar het gaat al veel beter. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Hier waar ik wandel zijn ook geen honden, ik ga mee met een groep mensen eens in de zoveel tijd, daar zijn dan zoveel honden dat ze gewoon meeloopt in de roedel, doe je dat een x in de week is dat al ruim voldoende...en wat je schrijft in het centrum reageerd die niet op mensen dat komt omdat er dan meerderen mensen zijn, zo is dat ook hier, een hond is interessant, vele niet meer.....toch wat meer proberen met anderen wel sociale honden te gaan wandelen....

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Ik weet niet waar jullie zitten in Oekraïne en of er meer expats in de buurt wonen die een hond hebben, maar misschien kun je zelf een soort wandelgroep opzetten via Facebook? Iets als 'Ukrain Expat Dog Walks' en dan eens in de zoveel tijd afspreken voor een wandeling? Sowieso is het leuk om via zo'n groep contact te hebben met anderen die een hond hebben en waarschijnlijk tegen vergelijkbare problemen aanlopen.

honden page profiel Het Gouden Duo & BaasjeHet Gouden Duo & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Duo & Baasje

Ik zou persoonlijk focussen op aandacht voor jou houden en bij voorkeur voorkomen dat ie uitvalt. Terug bij je roepen als je iets aan ziet komen wat potentieel gevaarlijk is en belonen voor het aandacht bi jou houden. Voor nu dus het gedrag managen en hopen dat als ie zekerder wordt het over gaat. Zou ook zeker aan zijn zelfvertrouwen werken en eventueel iets geven ter ondersteuning (als dat te krijgen is natuurlijk).

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Ga sporten met je hond. Daar krijgt een hond zelfvertrouwen van. Bouw een klein hoopers parcours in je tuin of zo.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Sorry ik had jullie reacties gelezen en er zelfs al mee aan de slag gegaan, maar uiteindelijk helemaal vergeten te reageren, kom er nu pas achter...

Maar bedankt voor de tips! Helemaal aan de lijn houden vind ik zelf gewoon eigenlijk geen optie, ik zie gewoon hoe mijn honden genieten van het loslopen en hun eigen weg kunnen gaan, achter alle geuren aan en dat wil ik ze niet af nemen, tenzij het natuurlijk echt niet anders kan. Maar op dit moment gaat het bij me roepen zodra er iets of iemand aan komt goed en dan laat ik hem van een afstand kijken.

En met andere honden heb ik het gewoon geaccepteerd dat hij die niet veel ziet. Misschien is het inderdaad zo dat het meer iets voor mezelf is dan dat hij er echt problemen mee heeft dat hij alleen Noah als maatje heeft. Ik kan nog wel proberen via facebook andere mensen met honden te vinden inderdaad. Ik ken wel meer buitenlanders hier, maar allemaal zonder hond ;-)

Sporten is ook een goede tip, we hebben een grote tuin en zijn allerlei oefeningen aan het doen, waardoor ik inderdaad merk dat hij meer op mij gefocust is.

Bedankt voor het meedenken allemaal

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Marianne,

Hersenwerk/spelletjes werkt ook goed voor concentratie en focus.

Kijk eens naar het volgende topic https://www.hondenpage.com/hondenforum/209446/denkwerk%2F-hersenwerk.-.php

en de website van De Mannen die hier genoemd wordt.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Moh is ongeveer twee jaar geleden ook begonnen met uitvallen naar andere honden vooral als ze aan de lijn zit. Ik kreeg het advies om haar te laten werken voor haar voer. Dus sindsdien krijgt ze haar brokken niet meer in de voerbak maar wordt ze gevoerd vanuit mijn heuptas of via kong/snuffelmat of voerbal. Ik begon in huis met makkelijke en korte opdrachten. Ik had in eerste instantie de heuptas hele dag om. Gewoon tijdens het schoonmaken even bij me roepen en wat opdrachten laten doen en belonen met wat voer. Daarna ook tijdens wandelen, ergens op laten springen, ergens omheen sturen, stukje naast laten lopen, laten zoeken in het gras. Dat soort dingen. Grootste voordeel is dat ik nu een goed luisterende terriër heb, behalve als ze in haar jachtmodus schiet... Maar dat gaat er nooit uit gok ik.

In het begin liep ik ruim om andere honden heen en liet ik af en toe een brokje vallen die ze dan ging zoeken en zo dus haar focus verloor op de andere enge honden. Ook merk ik dat ik ondertussen vele malen interessanter ben dan andere mensen en fietsers.

Hier heeft het enorm geholpen en blijf haar zo gewoon ook voeren, ik merk dat Moh het ook gewoon heel leuk vind 

 

Maar moet je hond wel een beetje voer gericht zijn ... 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Bedankt voor de tips! Ik probeer al hersenwerk te doen, maar mis soms inspiratie voor nieuwe dingen. Dus bedankt voor de site ook met ideeen!

En inderdaad ook een goed idee om zijn voer op deze manier te geven. Hij is al best voer gericht, maar denk dat het nog meer helpt inderdaad als ik zijn voer op deze manier geef. Het nadeel is alleen dat hier heel veel afval in de buurt ligt en ik bang ben dat als hij echt honger heeft nog meer tussen de afval gaat zoeken naar eten, in plaats van bij mij blijven en zijn voer 'verdienen'. Maar ik ga kijken hoe het uitpakt.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Bedankt voor de tips! Ik probeer al hersenwerk te doen, maar mis soms inspiratie voor nieuwe dingen. Dus bedankt voor de site ook met ideeen!

En inderdaad ook een goed idee om zijn voer op deze manier te geven. Hij is al best voer gericht, maar denk dat het nog meer helpt inderdaad als ik zijn voer op deze manier geef. Het nadeel is alleen dat hier heel veel afval in de buurt ligt en ik bang ben dat als hij echt honger heeft nog meer tussen de afval gaat zoeken naar eten, in plaats van bij mij blijven en zijn voer 'verdienen'. Maar ik ga kijken hoe het uitpakt. "

Ik ben ook heel benieuwd. 

Volgende forumvraag: Tot wanneer duurt de puberteit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^