Tot wanneer duurt de puberteit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TychosamTychosam

Ik vroeg me af wanneer met name een reu uitgepubert is en wat stabieler in zn hormonen komt te zitten?de 1 zegt rond de 2 jr,de ander zegt pas rond 4 jr.

Dan weet ik hoe lang de puberhormonen nog blijven  aanhouden..en met name t 'reuen' gedoe????????wat dat betreft denk ik soms dat ik beter een teefje had kunnen nemen..of kunnen die ook lelijk doen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Puberen....de ene hond heeft daar geen last van de andere hond heeft bananen in de oren en noemen we het de puberteit, als je ziet dat de hond wat dwars gaat doen, wees dan conseqwent....doet je hond lelijk tegen anderen honden dan hou je de hond voorlopig aan de lijn....en niet luisteren, ga dan wat stappen terug, oefen het luisteren weer, desnoods met de lange lijn, en ook in huis wees conseqwent, dan valt het puberen altijd mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Oooo en teefjes kunnen ook doerakken zijn hoor.smile

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat bedoel je met reuengedoe? Wat voor hond heb  je, hoe oud is ie en wat doet ie wat jij vervelend vindt?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Puberen en 'hormoongedoe'  zijn natuurlijk verschillende dingen.

Een ongecastreerde reu kan levenslang 'last' blijven houden van hormonen.

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Wat houd bij jou 'reuengedoe' in dan?

Heb hier een teefje, nooit last gehad van de pubertijd.

Maar ik kan met recht zeggen dat ze een enorme bitch is.

honden page profiel TychosamTychosam

Hihi met 'reue gedoe' bedoel.ik dat hij meer gaat reagerennop anderen reuen..grommen ..meer van zich af bijten.hij is al een paar x 'gegrepen' zonder verwondingen hoor....ik heb met wandelen t gevoel dat ik al vest wat reuen moet ontwijken..dat vind ik wel gedoe. Dat ken ik niet van mijn franse bull teef die ik gehad heb.

Eigelijk doet hij dus niet veel behalve meer van zich afbijten en meer zn grenzen aangeven bv ook met hele jonge puppies..die vind ie ook niet zo leuk meer..te druk denk ik..gaat ie ook grommen.

Ik heb t gevoel dat ik tijdens t wandelen continue op mijn hoede moet zijn zeg maar..o een dominante reu..afleiden en omdraaien bv..o daar komt een gesluierde vrouw aan..ff maar afleiden anders gaat ie blaffen..o een fietser..afleiden..daar gaat ie soms achter aan.

Dit zijn denk ik wel puberperikelen die hoop ik overgaan.wat wel top  is is dat hin nog steeds heel.goed luisterd!ik wordt vooral van het gegrom en ander gedrag naar reuen een beetje zenuachtig..hij lijkt lastiger te peilen..gr Lonneke

honden page profiel Ruby88Ruby88 1 doggies

honden foto van Ruby88

Hij zal ongetwijfeld nu meer op z'n hoede zijn na die paar voorvallen.

Had je 't niet zien aankomen? Kijk terug op het gebeuren en denk goed na over wat er gebeurde en waarom de andere hond dat gedrag naar jou hond liet zien. Probeer dan de volgende keer je hond eerder weg te halen.

In principe is er niks mis met dat er een keer gesnauwd wordt en dat er eens een waarschuwing wordt gegeven. Maar doorgaans kun je zien dat een andere hond bepaald gedrag van een andere hond niet leuk vind. Dan reageer jij daar eerder op door je hond uit de situatie te halen, dan wanneer je de boel moet laten 'escaleren'. Maar dat leer je allemaal door goed naar de lichaamstaal van de honden te kijken.

 

Doordat jij op je hoede bent tijdens het wandelen, is je hond dat waarschijnlijk ook. Probeer relax te wandelen. Dan moet die vrouw met sluier maar langs komen. Vraag haar desnoods of zij even wil helpen je hond van 'angst' af te helpen door stil te blijven staan en dat jij een aantal keren langs mag lopen, net zolang tot de hond er niks meer naar doet en mooi met je mee loopt.

Zelfde geld voor fietsen. Oefenen kun je prima met je gezin of buren. Vraag ze 5 minuten om langs te fietsen, jij kan dan je hond trainen.

Heb het hier ook een tijdje gehad met fietsen, maar ook met wandelaars. Ik zeg altijd tegen Puck; 'Let op fiets/mensen' en dan gaat ze achter of links naast me lopen.

 

Het gedrag naar andere reuen, dat weet ik niet, kan best dat hij dat gedrag laat zien nav de incidentjes die zijn geweest. Wellicht kun je opzoek naar een goede hondenschool die positief traint? Zij zullen je daar vast kunnen helpen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Artikel over pubertijd.

Pubertijd

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Hoe vaak ik in het hondenbos aan het wandelen ben en als onze honden gaan kruisen dat er dan iemand van ver roept "is het een reu? Neen? Ah gelukkig want de mijne kan niet met andere reuen" Het is dus echt geen alleenstaand probleem. 

 

Hier een teef en de puberteit heb ik zelfs niet gemerkt maar verschillende rassen hebben hun verschillende rijpingsperiodes. Over het algemeen zijn grote honden later rijp dus wat voor hond heb je?

 

Zijn reuen echt het probleem, dan zou ik mij iemand zoeken met ook een reu en echt trainen met hun 2. Als een hond alleen thuis is snapt hij niet dat niet de enige is in de wereld. Ik zou zoveel mogelijk, in een gecontroleerde omgeving en rustig aan, de toenadering met andere reuen aanmoedigen. En dan opbouwen, aan de lijn, los van de lijn, met een 3de, met een teef erbij, met een stabiele reu, met een hevige reu....

honden page profiel TychosamTychosam

Ik.heb  een cocker spaniel..t klinkt erger dan t is besef ik.me.hij loopt los in t bos en kan  met heel  veel  reuen wel.

Alleen met een  paar  die ingeveer even oud zijn en heel.dominant daar gromt hij tegen en dan begint de ander.ik.moet wennen aan t gedrag dat hij duidelijker laat weten wie hij niet zo leuk vind..maar dat is voor hem.denk ik allern maar goed want xe liepen allemaal over hem heen.afleiden werkt goed.maar t onvoorspelbare vind ik even spannend..

 

Volgende forumvraag: beetje bang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^