Pup blijkt een aantal dingen te hebben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JamaicaJamaica

Stel dat de fokker je 150 euro teruggeeft en de operaties kosten 1000 euro. Daar heb je niet veel aan. Een oogoperatie is waarschijnlijk nog duurder. Maar prijzen verschillen enorm per dierenarts, dus bel eerst rond als het zo ver komt.

Juridisch heb je helaas niets, en ik denk dat je wel weet wat er met de pup gebeurt als je hem terugbrengt. Grote kans dat ze hem afmaken, zo gevoelig zijn ze niet in dat wereldje.

Kort gezegd, je hebt geen poot om op te staan, de enige keus die je moet maken is of je de pup terugbrengt of niet. Ik zou het persoonlijk niet kunnen, wetende wat er waarschijnlijk mee gaat gebeuren.

Wat op mij een beetje raar overkomt, is dat je het hebt over een hapje uit zijn oor. Wat maakt dat nou uit? Met een kruising kun je geen show lopen, en dat had je toch echt wel zelf kunnen voelen.

Je voelt je denk ik hetzelfde als alle pupkopers die ooit een zieke pup hebben gekocht bij een broodfokker. Het is frustrerend, maar ze komen er nu eenmaal mee weg.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Stukje uit het oor, afhangende oogleden, overbeet.

Dit zijn geen verborgen gebreken.

Je kan er dus niets aan doen.

Je hebt de hond gekocht in de staat waarin hij zich bevond.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Een koopcontract is onzin en een stamboom wil je niet.
 
Waar denk je dat zo'n stamboom voor staat? Ben jij er zo één die zegt: "Het is maar een papiertje"? "

 

Ik heb ook een andere hond van een ander ras met stamboom hoor. Maar nee bij een Mechelse x Hollandse herder die ik heb kan dat niet en hoef ik niet.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Aha. De bloedlijn. En hoe ken je die? Iets met stamboom of zo?
 
Als ik lees dat jij je pup hebt aangeschaft omdat de moeder er gezond uit zag dan ben ik eigenlijk al uitgepraat... Says it all. "

 

Bloedlijnen is gewoon in te zien op een site.

 

Nee dat zeg ik niet dat zijn hier jouw woorden. Ik heb niet gezegd dat dat de reden was waarom ik deze pup heb genomen. Maar ik heb het wel gezien dat het zo was dat melde ik even.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  HU maar werklijnen hebben ook gewoon stamboom? ik ken namelijk werklijn fokkers? Welke sport heb je het dan? in de sport zie je net meer stamboomhonden?! Bloedlijnen belangrijk hoe ga je dat na als je geen stamboom hebt? Geloven op de schoon ogen van de fokker?
 
uit welke bloedlijn komt jouw pup? "

 

Werklijnen kunnen stamboom hebben maar ik heb het echt over de KNPV wereld (politiehonden trainen) waar stambomen niet OF LEES weinig aan te pas komen. Daar wordt vooral gekeken naar bloedlijnen en daar is gewoon een site voor om dat na te trekken.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Heb je een beslissing genomen ondertussen?

honden page profiel MalinoisMalinois

" Ik heb niet alle reacties gelezen, omdat ik gewoon geschokt ben door jouw redenatie.
 
Als je een pup een paar dagen hebt, is 1000 euro niet te doen.  Wat als die "gebreken" pas na een paar maanden boven kwamen?  Wat ging je dan doen?
 
Wat je zegt over fokkers van Mechelse en Hollandse herders is ook onzin.  Er zijn er alleen zo veel dat je meer moeite moet doen om het kaf van het koren te kunnen scheiden, wat jij helemaal niet gedaan hebt (medische kennis of niet je ziet een boven- of onderbeet), je vraagt naar testen en uitslagen enz...  dat is dan jouw verantwoordelijkheid in deze "transactie".
Wat zegt nu een foto van een hond?  Die "vader" kan evengoed een andere hond zijn. 
 
Je oordeelt kil en koud over een levend wezen, vanaf jij dat beestje in je bezit hebt, is het jouw verantwoordelijkheid er zo goed mogelijk voor te zorgen.  Je kan klagen bij de "fokker" maar als die niks doet, dan moet jij op de blaren zitten, het was jouw beslissing om het hondje te nemen.
 
Bij mij gaat een leven altijd boven geld.  Levende dieren hebben geen keuze en moeten ondergaan wat hun eigenaar beslist, leuk als je zo'n eigenaar hebt die je welzijn veel minder belangrijk vindt dan zijn centen.  Bah.   "

 Kom op zeg, het is onzin als je een pup 1 dag hebt en je hoort deze dingen van de dierenarts en je zou 1000 euro moeten neerleggen. Niet dat dat het geval is maar STEL. Dat slaat werkelijk nergens op en dan kun je wel zeggen het dier is belangrijker dan het geld maar het is dan ook een principekwestie. Voor 1000 euro had je 4 honden kunnen kopen bij wijze van. Het is doodnormaal dat je de fokker hiervan mededeelt zoals ik heb gedaan.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  
Maar als je dit wereldje kent, weet hoe er met de honden wordt omgegaan, weet hoe er mee gefokt wordt.
Dan weet je toch ook dat je een risico neemt?
Dat je voorheen gezonde honden hebt gehad, dat is natuurlijk geen garantie dat je nieuwe pup dit ook is.
Het wereldje waar jij in zit, of in ieder geval waar je je honden vandaan haalt, dat is nu eenmaal een heel schimmig wereldje.
Dat wist je bij voorbaat, dus ik snap ook niet waarom dat je dan nog loopt te klagen dat je geen goede pup hebt, je kon toch weten dat je risico's nam?
 
  "

Euh dat ik een risico neem, nee want deze honden worden gewoon op een normale manier gefokt. En wat ik hoor is mijn hond dus gezond en komen onder en overbeten bij veel honden voor ook al zijn de ouders getest of stamboom whatever.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

"  Kom op zeg, het is onzin als je een pup 1 dag hebt en je hoort deze dingen van de dierenarts en je zou 1000 euro moeten neerleggen. Niet dat dat het geval is maar STEL. Dat slaat werkelijk nergens op en dan kun je wel zeggen het dier is belangrijker dan het geld maar het is dan ook een principekwestie. Voor 1000 euro had je 4 honden kunnen kopen bij wijze van. Het is doodnormaal dat je de fokker hiervan mededeelt zoals ik heb gedaan. "

 Je kan natuurlijk de fokker op de hoogte brengen, niet meer dan normaal.

 

Maar de pup terugbrengen?  Neen, absoluut niet, het is vanaf dat je de pup in handen hebt, jouw verantwoordelijkheid om voor zijn gezondheid te zorgen.

Als je de pup één dag hebt en hij breekt een poot, kan je ook voor de kosten opdraaien.

 

Ik vind het niet meer dan normaal dat je klaagt bij de fokker, ik vindt het niet normaal om een levend wezen terug over te leveren aan iemand die duidelijk niet let op de gezondheid van het beestje.

 

En ik kan van 1000 euro nog niet één hond kopen...

honden page profiel MalinoisMalinois

" Bij de xmechel worden bloedlijnen wel goed bijgehouden hoor. er is ook een database voor.

Maar soit, hoeft geen tekeningetje bij dat daar ook heel veel in gesjoemeld wordt. En vele 'boerderijfokkers' kiezen voor een populaire reu om zo zekerheid te hebben van de pups kwijt te raken. "

 

Precies, jij weet wat ik bedoel met bloedlijnen hehe. De 'stamboomhondenmensen' hier die weten totaal niet hoe het xMechelse herder wereldje in elkaar steekt en denken het allemaal met hun stamboom papiertje te weten maar zo is het bij deze honden niet.

 

Nogmaals mijn hond komt niet van een boerderij. En de vader en moeder zijn gezond mijn pup is dus ook gezond heeft alleen een overbeetje , een kleintje, en wat ik dus hoor kan het nog goed komen met de ondertanden.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Euh dat ik een risico neem, nee want deze honden worden gewoon op een normale manier gefokt. En wat ik hoor is mijn hond dus gezond en komen onder en overbeten bij veel honden voor ook al zijn de ouders getest of stamboom whatever. "

 Onder- en/of bovenbeten komen inderdaad meer voor, het is echter aan de fokker om na te gaan of dit in de genen van de ouders/grootouders zit.  Dit is erfelijk dus moet het nagegaan worden.

honden page profiel MalinoisMalinois

" Maar ik neem toch aan dat wanneer je in de mechelwereld politiehonden shit weet ik wat ik allemaal lees van TS een hond haald, je testen wil zien??
 
 ik wil bijvoorbeeld een hollandse herder x mechelse herder kruising. 
Waarom wil ik die? Ja voor sport en weetiknietwat.
Kruising dus geen stamboom. Maar ik kan wel bloedlijnen terug kijken. Chill. 
Maar ik mag toch aannemen dat ik ook testen voor (minstens) HD enzo kan inzien voor ik over ga tot aanschaf? 
 
Kruising of niet.. Speciale bloedlijnen of niet.. Ik wil erfelijkheids testen zien. JUIST bij een hond waarmee ik ga sporten en al die gekkigheid.
 
  "

Mijn hond is ook een hollandse x mechelse herder. En ja er is een database/website waar je op de ouderhonden kan zoeken en de bloedlijnen kan zien.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Welke bloedlijn?
Er is geen bloedlijn bij een hond zonder stamboom.
 
Hoe meer je er over praat, hoe meer er duidelijk wordt dat je er heel weinig van kent.
Ps. als een iemand jouw speciaal wereldje van "politiehonden en werklijnen" kent, is het wel Maart. "

 Ik zou me maar zelf eens eerst verdiepen ergens in voordat je zomaar wat roept. Want zoals Maart ook bevestigt is het geen onzin wat ik praat maar jij juist.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Voor 1000 euro had je 4 honden kunnen kopen bij wijze van. Het is doodnormaal dat je de fokker hiervan mededeelt zoals ik heb gedaan. "

Als je geen hond in huis haalt kun je van het geld wat je bespaart vele keren gaan uit eten bij een "all you can eat" restaurant. 

Of je schaft zo'n nieuwe iphoneX aan of zo.

Mijn hond had een goede start en ik ben al veel meer dan 1000 euro kwijt geweest aan de DA. Echt, veel meer. 

honden page profiel MalinoisMalinois

Mensen ik heb de pup gehouden. Ik ben er zeker niet blij om hoe de fokker dit heeft gespeeld door dingen voor me achter te houden.

 

Ik heb ze een foto gestuurd waar duidelijk op te zien is dat haar ogen hangen en het knipvlies, wat bij sommige rassen mss gebruikelijk is, maar bij een Mechelaar niet. De fokker zegt: ik zie het niet! Logisch want dan moet je iets erkennen waarvan ze zeiden dat het allemaal oke was. Ik maak me over de ogen ergens wel zorgen hoe dat er in de toekomst uit gaat zien en of ze er geen last van gaat krijgen vooral omdat je het knipvlies aan beide kanten ziet zitten.

 

Wat betreft de melkhoektandjes die prikken iets in haar gehemelte maar volgens de dierenarts is het nog niet nodig die te verwijderen omdat de gaatjes volgens haar niet heel diep zijn en omdat ze gewoon goed eet. In de toekomst is het afwachten hoe zich dit ontwikkeld en wat er evt. dan moet gebeuren.

 

Hapje uit het oor is niet erg en zit ik ook niet mee. Was alleen fijn geweest dat de fokker mss zoiets even zegt. Dat zou ik zelf tenminste doen maar goed.

 

honden page profiel MalinoisMalinois

" Als je geen hond in huis haalt kun je van het geld wat je bespaart vele keren gaan uit eten bij een "all you can eat" restaurant. 
Of je schaft zo'n nieuwe iphoneX aan of zo.
Mijn hond had een goede start en ik ben al veel meer dan 1000 euro kwijt geweest aan de DA. Echt, veel meer.  "

 

Domme opmerking wat ook nergens op slaat. Voor jouw informatie ik ga nooit naar een 'all you can eat' restaurant en heb ook geen dure Iphone.

 

Mijn hond heeft ook een goede start en ik ben geen 1000 euro kwijt dus.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  Ik zou me maar zelf eens eerst verdiepen ergens in voordat je zomaar wat roept. Want zoals Maart ook bevestigt is het geen onzin wat ik praat maar jij juist. "

 Maart zegt ook heel duidelijk dat er in dit wereldje vaan gesjoemeld wordt, maar daar lees je blijkbaar overheen. 

 

Ik heb ook een kruising Hollandse herder, de vader, een Hollandse herder, heeft overigens wel een stamboom. Mams niet, maar beide honden zijn wel getest op erfelijke aandoeningen, wat erg belangrijk is. 

 

Ik snap ook dat je erg baalt, maar je kunt er nu eenmaal niets aan doen, behalve de hond een goed leven geven! Het is uiteindelijk nog maar de vraag of het echt allemaal zo ernstig is. Geniet van je hond en accepteer dat ze niet 'perfect' is, of breng de pup terug en stop met zeilen. De enige die hier wat aan kan doen op dit moment ben jij, niet de hond, niet de fokker, maar jij.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Domme opmerking wat ook nergens op slaat. Voor jouw informatie ik ga nooit naar een 'all you can eat' restaurant en heb ook geen dure Iphone.
 
Mijn hond heeft ook een goede start en ik ben geen 1000 euro kwijt dus. "

 Mag ik je eraan herinneren dat JIJ dit topic geopend hebt. Getiteld: "Pup blijkt een aantal dingen te hebben". 

 

Hiermee doel je op fysieke afwijkingen. Vervolgens vraag je de lezers in dit topic of je de hond niet of wel weg moet doen of zult afdingen bij de fokker. 

En nu heb je het over 1000 euro. Mijn punt is dat ik dat met mijn "probleemloze pup" over de jaren ook afgerekend heb bij mijn dierenarts. Meer ook nog..

 

Een hond kan altijd wat krijgen garantie heb je niet. Een hond lost altijd geld...

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Maart zegt ook heel duidelijk dat er in dit wereldje vaan gesjoemeld wordt, maar daar lees je blijkbaar overheen. 
 
Ik heb ook een kruising Hollandse herder, de vader, een Hollandse herder, heeft overigens wel een stamboom. Mams niet, maar beide honden zijn wel getest op erfelijke aandoeningen, wat erg belangrijk is. 
 
Ik snap ook dat je erg baalt, maar je kunt er nu eenmaal niets aan doen, behalve de hond een goed leven geven! Het is uiteindelijk nog maar de vraag of het echt allemaal zo ernstig is. Geniet van je hond en accepteer dat ze niet 'perfect' is, of breng de pup terug en stop met zeilen. De enige die hier wat aan kan doen op dit moment ben jij, niet de hond, niet de fokker, maar jij. "

Ja duh ik zeg toch ook dat ik de pup heb gehouden en het in de toekomst wel zie. Het zijn geen ernstige aandoeningen en de ouderhonden zijn ook gezond.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Malinois, ik vind het trouwens wel echt goed dat je overal nog op antwoordt!

Of mensen het nu wel of niet met je eens zijn, maakt niet uit.

Gebeurt namelijk vaak, mensen maken een topic, krijgen antwoorden die ze niet aanstaan.

Dan zeggen ze hun account op en het topic loopt dood.

Maar hierdoor en door alle antwoorden die je geeft , merk je wel dat je er echt serieus mee bezig was/bent.

 

 

 

 

 

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Mag ik je eraan herinneren dat JIJ dit topic geopend hebt. Getiteld: "Pup blijkt een aantal dingen te hebben". 
 
Hiermee doel je op fysieke afwijkingen. Vervolgens vraag je de lezers in dit topic of je de hond niet of wel weg moet doen of zult afdingen bij de fokker. 
En nu heb je het over 1000 euro. Mijn punt is dat ik dat met mijn "probleemloze pup" over de jaren ook afgerekend heb bij mijn dierenarts. Meer ook nog..
 
Een hond kan altijd wat krijgen garantie heb je niet. Een hond lost altijd geld... "

Pup blijkt een aantal dingen te hebben, daar kun je vanalles onder verstaan. Ik had het over 1000 euro omdat iemand hier 2x een operatie aan de tanden heeft laten doen bij de hond voor dit bedrag (1x de fokker en 1x zijzelf, dat is terug te lezen).

 

Dat weet ik en is ook prima maar ik vind het raar dat de fokker dingen niet verteld. Zoals nu ook van die ogen door te zeggen; ik zie het niet! Terwijl het duidelijk te zien is. Maar goed.

honden page profiel MalinoisMalinois

" Malinois, ik vind het trouwens wel echt goed dat je overal nog op antwoordt!
Of mensen het nu wel of niet met je eens zijn, maakt niet uit.
Gebeurt namelijk vaak, mensen maken een topic, krijgen antwoorden die ze niet aanstaan.
Dan zeggen ze hun account op en het topic loopt dood.
Maar hierdoor en door alle antwoorden die je geeft , merk je wel dat je er echt serieus mee bezig was/bent.
 
 
 
 
  "

Zeker ben ik er serieus mee daarom opende ik ook een topic hier. Dat heeft niks te maken met 'zeuren of zeiken' maar dat was omdat ik een paar dagen geleden echt niet wist wat ik nu moest doen en of de dingen 'ernstig' genoeg waren om de pup terug te brengen. Ik heb voor mezelf besloten dat dat niet het geval is en daarom de pup gehouden.

 

Veel commentaar vind ik nergens op slaan maar dat laat ik dan ook het ene oor in gaan en het andere uit. Daar maak ik me niet druk om want het gaat om de reacties waar ik wel echt wat aan had.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Mag ik je eraan herinneren dat JIJ dit topic geopend hebt. Getiteld: "Pup blijkt een aantal dingen te hebben". 
 
Hiermee doel je op fysieke afwijkingen. Vervolgens vraag je de lezers in dit topic of je de hond niet of wel weg moet doen of zult afdingen bij de fokker. 
En nu heb je het over 1000 euro. Mijn punt is dat ik dat met mijn "probleemloze pup" over de jaren ook afgerekend heb bij mijn dierenarts. Meer ook nog..
 
Een hond kan altijd wat krijgen garantie heb je niet. Een hond lost altijd geld... "

Ja precies en daar hebben all you can eat restaurants en een Iphone waar jij over begint helemaal niks mee te maken. Dus compleet onzinnige reactie.

honden page profiel MalinoisMalinois

"  Maart zegt ook heel duidelijk dat er in dit wereldje vaan gesjoemeld wordt, maar daar lees je blijkbaar overheen. 
 
Ik heb ook een kruising Hollandse herder, de vader, een Hollandse herder, heeft overigens wel een stamboom. Mams niet, maar beide honden zijn wel getest op erfelijke aandoeningen, wat erg belangrijk is. 
 
Ik snap ook dat je erg baalt, maar je kunt er nu eenmaal niets aan doen, behalve de hond een goed leven geven! Het is uiteindelijk nog maar de vraag of het echt allemaal zo ernstig is. Geniet van je hond en accepteer dat ze niet 'perfect' is, of breng de pup terug en stop met zeilen. De enige die hier wat aan kan doen op dit moment ben jij, niet de hond, niet de fokker, maar jij. "

Wat je hier zegt is deels waar maar ook geen garantie. Er kan een hond tussen zitten met een over- of onderbeet, ruimere oogspleet of noem het maar. Dan kunnen de ouders nog zo gezond zijn (zoals ook in mijn geval) maar een pup ervan kan wel iets hebben.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  
Precies, jij weet wat ik bedoel met bloedlijnen hehe. De 'stamboomhondenmensen' hier die weten totaal niet hoe het xMechelse herder wereldje in elkaar steekt en denken het allemaal met hun stamboom papiertje te weten maar zo is het bij deze honden niet.
 
"

Het wereldje is een grote sjoemelpot, laat je niks wijsmaken.

Blijf van die kruisingen af en koop volgende keer een echte zuivere Mechelaar, uit echt bestaande bloedlijnen, met een echte bestaande stamboom (als je tegen die tijd nog niet genoeg hebt van dat milieu)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Top dat je de pup houdt. Veel geluk.  

honden page profiel JamaicaJamaica

" Zeker ben ik er serieus mee daarom opende ik ook een topic hier. Dat heeft niks te maken met 'zeuren of zeiken' maar dat was omdat ik een paar dagen geleden echt niet wist wat ik nu moest doen en of de dingen 'ernstig' genoeg waren om de pup terug te brengen. Ik heb voor mezelf besloten dat dat niet het geval is en daarom de pup gehouden.
 
Veel commentaar vind ik nergens op slaan maar dat laat ik dan ook het ene oor in gaan en het andere uit. Daar maak ik me niet druk om want het gaat om de reacties waar ik wel echt wat aan had. "

 Ik mag jou wel

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik heb eigenlijk al spijt dat ik destijds geantwoord heb. Had ik geweten dat je een hond had gekocht voor begot 300 euro, en dan nog eens je geld terug wou omdat hij niet perfect is....dan had ik je totaal niet serieus genomen. Uiteraard ga jij geen 620 euro betalen voor een operatie...

 

Ik stel voor dat je even twee tandenstokers in je mond steekt, puntjes naar boven. Hey...je mag ze van mij zelfs wat afvijlen, ik ben geen monster. Ik geef je ongeveer 5 minuten! Veel plezier.

 

Ik hoop gewoon dat, wanneer jouw pup je nodig heeft, je niet te gierig bent om het beestje te geven wat het nodig heeft.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Het is gewoon de prijs voor dergelijke honden, het zou pas absurd zijn als er daar een stamboomprijs voor gevraagd worden toch?

honden page profiel MalinoisMalinois

" Het is gewoon de prijs voor dergelijke honden, het zou pas absurd zijn als er daar een stamboomprijs voor gevraagd worden toch? "

 Ja precies zo is het, het is gewoon de prijs voor deze honden.

pagina 5 van 9 12 3 4 56 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^